• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KP ve Huzurevi

Bana Diyor Nau Nau

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
13.325
48.767
598
Kızlar merhaba,

Geçen konumda zillet bir kaynanam olduğundan, kendisinin üvey olduğundan ve eşim küçükken (öz annesini kaybetmiş kanserden) eşime kötü davrandığından ve şimdi kanser olduğundan bahsetmiştim.

Kendisi kanser olduğu için eşimin babasını huzurevine yatırmış.
Biz 2.5 yıldır kendileriyle görüşmüyorduk.
Tesadüfen birisi haber verdi, babası orada vicdanen haberiniz olsun diye.

Bu arada babası alzaymır olmuş.
Eşim konuştu sanki eşim ilkokula gidiyormuş gibi konuşmuş hep.

Kendisi özel bir huzurevinde kalıyormuş. Aslında yaşlı bakımevi.
Devlet destekli.
Gelir araştırması yapılacakmış.
Geliri asgari ücretin 3'te ikisinden az ise devlet ömür boyu öder buranın ücretini dediler.
Ama çoksa sizin ödemeniz lazım dediler.
Ücreti sordum, 4.250 lira dediler ki benim maaşım bile o kadar değil.
Büyük ihtimalle özel olduğu için.
Şimdi benim bazı sorularım var.

Eşime çok üzülüyorum, ona destek olmak istiyorum.

1. Üvey Kayınvalidem %100 eşimin babasının maaş kartını almıştır. Eğer devlet emekli maaşıyla ödesin derse kadının kartı vermeme gibi bir durumu olabilir mi? Çünkü kendisi para için eşimi zamanında aç bırakmış birisi. Bizim evlenmemizi bile istemedi para gidecek diye. Para aşağı para yukarı. Eşimin öğrenci burslarına ve annesinden kalan yetim maaşına bile el koymuş zamanında. Oradan hesap edin.

2. Bence devlet destekli kriterleri karşılamayacak ve bizim ödememiz gerekecek. Bizim ödememiz imkansız. O kadar paramız yok. Devletin yaşlıbakım evlerine aldırabilir miyiz? Bu konuda internette birbiriyle çelişen çok fazla açıklama var. Kime danışsam başka bir bilgi söylüyor. 8 yıldır devlette sıra bekliyoruz diyen de var. Şu an kaldığı kurum engelli raporu çıkaracakmış, belki bu raporla bir yere kaydederler. Bilmiyorum mümkün mü?

3. Bu konuda yapabileceğimiz ona bakım sağlayabileceğimiz başka bir tavsiyeniz var mı? Aslında ben İstanbul'a aldırıp burada bir bakımevine yerleştirmek isterdim. Şu anda Antalya'da bir kurumda. Ama dediğim gibi bizim de özelleri ödeyecek paramız yok. Bir emekli maaşı var kayınpederimin. O da büyük ihtimalle karısındadır. Karısı da kanser çünkü, tedavisini onunla görüyordur.

Kısacası durum bu. Siz neden yaşlı ve hasta bir adamı eve almıyorsunuz da huzurevlerine terk ediyorsunuz diyecekler için şimdiden söyleyeyim hiç boşuna yazmayın. Adam ileri derecede alzaymır, evde bakım imkansız, kaldı ki ben sabah 08.30 - 20.30 arası çalışıyorum. Keza eşimde öyle.

Yani kızlar, bu işlerle ilk defa uğraşıyorum. Nereye danışsam, sorsam bilemiyorum. Belki buradan bir tavsiye alabilirim diye yazdım.

Cevap yazanlara teşekkür ederim.

Düzenleme: Neden eve almıyorsunuz diyenler için biz uzun saatler çalışıyoruz. Ben sürekli şehir dışına çıkıp yatıya kalıyorum işim gereği. Eve alırsak evde tek kalamaz

Son düzenleme:
Eşinize de adama da üzüldüm. Aynı şehre aldırmak mantıklı.

Evet en azından sık sık ziyaret ederiz.
Bende çok üzüldüm.
Karısı üzülmesin diye bizi çok üzdü. Şimdi ikisi birden hastalandı.
Kadının yanında asla olmam. Yüzüne bile bakmam.
Ama eşimin öz babası, o sebeple babasına destek olmak isterim.
Onu da sadece Allah rızası ve eşimin üzülmemesi için yaparım.
İstanbul'da devlet kurumları alır mı onu bilmiyorum işte... :(

eşinize kimse bu durumda alın da bakın diyemez kusura bakılmasın
baba var baba var

eşinizin emekli maaşına eşi olacak el koyamaz ancak sosyal sigortadan yararlanır
eğer öyle bişey yaptıysa sgk ya şikayet edilebilir

kp inizin maaşı alzheimer olduğu için biri tarafından yönetilmelidir
ona da biri gidip başvuracak da çok çok meşakkatli işler biz babam da bayağı uğraştık
halam aldı vesayeti ama çok sürdü o bakımını üstlendi
bizim de babamın ilgilenmemesi vs var
Allah yardımcınız olsun

Kızlar merhaba,

Geçen konumda zillet bir kaynanam olduğundan, kendisinin üvey olduğundan ve eşim küçükken (öz annesini kaybetmiş kanserden) eşime kötü davrandığından ve şimdi kanser olduğundan bahsetmiştim.

Kendisi kanser olduğu için eşimin babasını huzurevine yatırmış.
Biz 2.5 yıldır kendileriyle görüşmüyorduk.
Tesadüfen birisi haber verdi, babası orada vicdanen haberiniz olsun diye.

Bu arada babası alzaymır olmuş.
Eşim konuştu sanki eşim ilkokula gidiyormuş gibi konuşmuş hep.

Kendisi özel bir huzurevinde kalıyormuş. Aslında yaşlı bakımevi.
Devlet destekli.
Gelir araştırması yapılacakmış.
Geliri asgari ücretin 3'te ikisinden az ise devlet ömür boyu öder buranın ücretini dediler.
Ama çoksa sizin ödemeniz lazım dediler.
Ücreti sordum, 4.250 lira dediler ki benim maaşım bile o kadar değil.
Büyük ihtimalle özel olduğu için.
Şimdi benim bazı sorularım var.

Eşime çok üzülüyorum, ona destek olmak istiyorum.

1. Üvey Kayınvalidem %100 eşimin babasının maaş kartını almıştır. Eğer devlet emekli maaşıyla ödesin derse kadının kartı vermeme gibi bir durumu olabilir mi? Çünkü kendisi para için eşimi zamanında aç bırakmış birisi. Bizim evlenmemizi bile istemedi para gidecek diye. Para aşağı para yukarı. Eşimin öğrenci burslarına ve annesinden kalan yetim maaşına bile el koymuş zamanında. Oradan hesap edin.

2. Bence devlet destekli kriterleri karşılamayacak ve bizim ödememiz gerekecek. Bizim ödememiz imkansız. O kadar paramız yok. Devletin yaşlıbakım evlerine aldırabilir miyiz? Bu konuda internette birbiriyle çelişen çok fazla açıklama var. Kime danışsam başka bir bilgi söylüyor. 8 yıldır devlette sıra bekliyoruz diyen de var. Şu an kaldığı kurum engelli raporu çıkaracakmış, belki bu raporla bir yere kaydederler. Bilmiyorum mümkün mü?

3. Bu konuda yapabileceğimiz ona bakım sağlayabileceğimiz başka bir tavsiyeniz var mı? Aslında ben İstanbul'a aldırıp burada bir bakımevine yerleştirmek isterdim. Şu anda Antalya'da bir kurumda. Ama dediğim gibi bizim de özelleri ödeyecek paramız yok. Bir emekli maaşı var kayınpederimin. O da büyük ihtimalle karısındadır. Karısı da kanser çünkü, tedavisini onunla görüyordur.

Kısacası durum bu. Siz neden yaşlı ve hasta bir adamı eve almıyorsunuz da huzurevlerine terk ediyorsunuz diyecekler için şimdiden söyleyeyim hiç boşuna yazmayın. Adam ileri derecede alzaymır, evde bakım imkansız, kaldı ki ben sabah 08.30 - 20.30 arası çalışıyorum. Keza eşimde öyle.

Yani kızlar, bu işlerle ilk defa uğraşıyorum. Nereye danışsam, sorsam bilemiyorum. Belki buradan bir tavsiye alabilirim diye yazdım.

Cevap yazanlara teşekkür ederim.

Geçmiş konulariniza bağlı olarak söylüyorum İLGİLENMEYİN!

Geçmiş konulariniza bağlı olarak söylüyorum İLGİLENMEYİN!

Kadınla asla ilgilenmem
Ama öz babası
Ve eşim çok üzgün.

Kadın da ilgilenmez.
Kadının tek derdi dışarıdan sigorta yatırıp emekli olmaktı.
Belki de emekli olmuştur bile bilmiyorum.

Onu tanıyorum. Asla bakmaz, sokağa atar, üstüne maaşını bile alır.

Napalım sokakta mı yaşasın? Alzaymır olmasa çalışır kendini geçindirir.
Ama adam çocuk gibi olmuş :(

Karışı kartı almış ve geri vermeyecek olsa bile kart kayboldu diyerek iptal ettirip Yeni kart çıkarırsınız ha alzahimer olduğundan dolayı devlet vasi tayin etme şartı koyar ve karısı vasisi olursa maaşı alamazsınız
Diğer şıklarla ilgili fikrim yok geçmiş olsun :kahve:

eşinize kimse bu durumda alın da bakın diyemez kusura bakılmasın
baba var baba var

eşinizin emekli maaşına eşi olacak el koyamaz ancak sosyal sigortadan yararlanır
eğer öyle bişey yaptıysa sgk ya şikayet edilebilir

kp inizin maaşı alzheimer olduğu için biri tarafından yönetilmelidir
ona da biri gidip başvuracak da çok çok meşakkatli işler biz babam da bayağı uğraştık
halam aldı vesayeti ama çok sürdü o bakımını üstlendi
bizim de babamın ilgilenmemesi vs var
Allah yardımcınız olsun

Bilen birisiniz sanırım.
Şimdi yasal vasisi olsak maaşını vs. yönetebiliriz sanırım.
Maaşında gözümüz yok, tek istediğim maaşı onda kalsın, eşinde değil.
Parasız kalmasın.

Bir de sizin babanız evde mi bakılıyor?
Ev bizim için seçenek değil.
Devletin yaşlı bakımevleri var mı?

Karışı kartı almış ve geri vermeyecek olsa bile kart kayboldu diyerek iptal ettirip Yeni kart çıkarırsınız ha alzahimer olduğundan dolayı devlet vasi tayin etme şartı koyar ve karısı vasisi olursa maaşı alamazsınız
Diğer şıklarla ilgili fikrim yok geçmiş olsun :kahve:

Karısı o maaşla adama bakacaksa 2 katı 10 katı 100 katı onun olsun :)
Ama o maaşı alır, gezmelere gider.
Tanıyoruz kadını.
Sonra huzurevi bizi arar aylardır ücret ödenmiyor gelin alın diye.
Öyle bir kadın.
Ondan maaş onda kalmasın istiyorum. Direkt babasının olsun her şeyi.

Geçmiş olsun eve alma durumunuz yoksa bulunduğunuz şehire aldırın, maaşı içinde yeni kart başvurusu yapın kadının elinde ki kartı iptal ettirin derim.

Teşekkür ederim.
Aslında tam olarak bu süreci merak ediyorum.
Devletin yaşlı bakımevine kabul koşulu nedir? Veya hangi kurumdan bilgi alabilirim?
Antalya'dan İstanbul'a getirsek devlet emekli maaşı olan birini kabul eder mi ki..
Bunları biliyor musunuz?

Eden bulur. Hepimiz birgün yaşlanıcaz. Onlat kötülük yapmışlar ama şimdi düştükleri durum.bu. siz kötü olmayın boşverin. Allah rızası icin ilgilenin bence. Bulundugunuz sehre aldirmaniz mantıklı. Muhtemelen devlet kurumu kabul eder. Araştırıp aldırın bulundugunuz sehre. Esiniz.bu kadar uzuldugune göre her seye ragmen seviyor babasını.

Evinize alıp bir bakıcı tutsanız en azından bakıcı 4 bin küsür para almaz diye düşünüyorum
kimi insanla
Bilen birisiniz sanırım.
Şimdi yasal vasisi olsak maaşını vs. yönetebiliriz sanırım.
Maaşında gözümüz yok, tek istediğim maaşı onda kalsın, eşinde değil.
Parasız kalmasın.

Bir de sizin babanız evde mi bakılıyor?
Ev bizim için seçenek değil.
Devletin yaşlı bakımevleri var mı?
az çok biliyorum
evet babam evde bakılıyor halam aldı bakım sorumluluğunu
vasii tayini de o başvurdu ama maaşa daha tam ulaşamadı diye biliyorum

eşiniz vasi tayini için başvurabilir ama babası da lazım
artı kadın maaşı çekiyorsa şikayet için yine baba lazım en azından bankaya götürüp kartım çalındı diyebilmeli

devletin yaşlı bakımevlerinde felaket sıra var o 8 senedir bekliyorum diyenler haklı malesef
yalnız bu İstanbul için Antalya dan bir araştırın olmazsa

babanıza sahip çıkabilecek kardeşi vs yok mu maaşını alıp baksa sizde destek olsanız iyi kötü
biz öyle yaptık mesela

kimi insanla

az çok biliyorum
evet babam evde bakılıyor halam aldı bakım sorumluluğunu
vasii tayini de o başvurdu ama maaşa daha tam ulaşamadı diye biliyorum

eşiniz vasi tayini için başvurabilir ama babası da lazım
artı kadın maaşı çekiyorsa şikayet için yine baba lazım en azından bankaya götürüp kartım çalındı diyebilmeli

devletin yaşlı bakımevlerinde felaket sıra var o 8 senedir bekliyorum diyenler haklı malesef
yalnız bu İstanbul için Antalya dan bir araştırın olmazsa

babanıza sahip çıkabilecek kardeşi vs yok mu maaşını alıp baksa sizde destek olsanız iyi kötü
biz öyle yaptık mesela

Kimsesi yok, bir tek o kadın ve oğlu..
Sıra var bu yaşlılar napıyor o zaman :(
Yazık cidden

maaşı huzurevini karşılamayacaksa hiç bulaşmayın.devlete yanınıza aldırın.devlette durum çok iyi değil diye biliyorum.bizimde böyle hastamız var ama özelde kalıyor.3-4 milyar bir ücreti var.Allahtan durum var bakılıyor.daha uygun özellerde mevcut.iyice araştırın derim.kadın kötü biri ama kanser eşinin maaşıyla tedavi oluyorsa büyüklük sizde kalsın maaşı ona bırakın.şimdi maaşı elinden almak ölüme terketmek gibi geldi.

Herkes yaşadığını bilir. Ama bakımını siz üstlenecekseniz (nerde olursa olsun ) maaşını siz alın. Bunun illa bir yolu vardır.

Kimsesi yok, bir tek o kadın ve oğlu..
Sıra var bu yaşlılar napıyor o zaman :KK43:
Yazık cidden
benim babamla 13 14 yaşından sonra bir geçmişim yok malesef
yani annem öldükten sonra
görüştük ama öyle çok çok değil harçlık da koklata koklata zar zor
annem ölmeden metres tutup çocuk yaptı öldükten sonra da 1 kadınla daha dini nikahlı oturdu
kadın son parasını bir şekilde elinden aldıktan sonra hasta diye sokağa attı babamı
o dönemler babam tarafı ve biz kardeşimle çok araştırdık devleti ama yer yok İstanbul yoğun çevre illere bakın denildi
isterseniz Antalya da var mı bakın

o sıradaki yaşlılar da ya sokakta ya da çocuklarının tanıdıklarının yanında işte

Ben çok üzüldüm Kaynatanıza İstanbul’da akıl sağlığı yerinde olmayan yaşlılara maalesef devlet bakım evleri almıyor bir tanıdığım şizofrenden dolayı Bakırköy’de yattı bakıma muhtaç olduğu halde Bakırköy’de yattı diye almadılar özellere de güç yetmez evde daha mantıklı bakıcı tutun

Back