Pardon da konu şu an bir kadının namusu ile ilgili bunun bilincindesiniz değil mi ? Gözünüzle mi gördünüz dedim cevap yok...Ee iftira ise ne olacak ? Genç bir kadının arkasından konuşulmuş olacak.Üstelik çok çirkin bir şekilde.
Şu mübarek günde, gerçekliği bile belli olmayan, genç bir kadının kurmak istediği yuvayı başına yıkacak, toplumda resmen mimlenmesine sebep olacak bir mevzu hakkında sert çıkıp, bunların olmaması için emek harcamakla duyuyorum ben o gururu...
Bir genç kızın namusu hakkında konuşulacak, aileler tartışacak, sonra bu kızımız masumluğunu ispat edecek.Anlatamadimki.
Ben zaten koyun kizi kapiya anlamadan dinlemeden dedim evet.
Neyse.
Pardon da konu şu an bir kadının namusu ile ilgili bunun bilincindesiniz değil mi ? Gözünüzle mi gördünüz dedim cevap yok...Ee iftira ise ne olacak ? Genç bir kadının arkasından konuşulmuş olacak.Üstelik çok çirkin bir şekilde.
Ya 2 aydır tanıdığınız kıza 15 günde söz yaparsanız Harun Abi bile çıkabilir.Şöyle cevap vereyim bizde kardeşimde bu kızı 2 aydır tanıyoruz.biri vesilesi ile tanıştırıldı ve 15 güne isteme söz olayı gerçekleşti.ailesi 1 kez evinize geldi.biz 2 kez gittik.kız ike toplamda 5 kez görüştük.yani tanımıyoruz.bu tesasüfte gerçekten tesadüf..
Nerden anlayacak hanımefendi yalçın çakır'la yalan testi mi yapacaklar kıza?
Böyle bişeyi duysa anında bitirir.öncr gelir bana anlatır sonra nişanı atar.bilmediğine eminim.benden hiçbişey saklamaz.
Peki öyleyse böyle olmadı net anlatıyorum .erkek kardeşim evleniyor,nişanlı ,kızı çok seviyor bizde öyle ,çok sevdirdi kendini,ailemiz saygın insanlar babam annem şimdiye dek hayatımızda hiç sıradışı olağanüstü bişey yaşanmadı.sakin kendi hayatında insanlarız biz.bu müstakbel gelin ile ilgili öğrendiğim şeyler .bulunduğu muhitte sevilmeyen biri olduğu .çok erkekle adının anıldığı .hatta çalıştığı emlakçıdan boş ev anahtarı alıp erkekler ile gittiğini duydum..ve yıkıldım .ona karşı bakışım değişti istemsiz.aileside kendi de çok iyi insanlar gibi duruyor..
Bakın hanımefendi ben mühendisim kardeşim avukat annem ptt emeklisi babam müsteşar,sizin üslubunuz ile size cevap veremeyeceğim çünkü ben ailemden terbiye ve nezaket öğrendim. bir müsade edin de ailemize girecek olan insan ile ilgili az çok bilgi alabilelim..
Palavra oldugu o kadar belli ki bak kizi tanimam etmem ben bile anladim yok neymis sevilmiyormus da ev anahtari alip erkeklerle gidiyormus da virvir zirzirPeki öyleyse böyle olmadı net anlatıyorum .erkek kardeşim evleniyor,nişanlı ,kızı çok seviyor bizde öyle ,çok sevdirdi kendini,ailemiz saygın insanlar babam annem şimdiye dek hayatımızda hiç sıradışı olağanüstü bişey yaşanmadı.sakin kendi hayatında insanlarız biz.bu müstakbel gelin ile ilgili öğrendiğim şeyler .bulunduğu muhitte sevilmeyen biri olduğu .çok erkekle adının anıldığı .hatta çalıştığı emlakçıdan boş ev anahtarı alıp erkekler ile gittiğini duydum..ve yıkıldım .ona karşı bakışım değişti istemsiz.aileside kendi de çok iyi insanlar gibi duruyor..
ben konu sahibine hak veriyorum sonuçta evlenecek kişi kardeşi canı onun mutluluğunu ister ve huzurlu sağlıklı bi evlilik yapsın ister. burda çok kişi yüklenmiş konu sahibine bence aynı durum kendi başlarına gelse amannn kardeşimin kararı saygı duyayım diyemezdi. dışardan bakınca kolay gibi geliyor. evet belki kız iftiraya uğruyor. ama ya doğruysa ya da kız pişman olmadı yaptıklarından evlendikten sonrada ilişkilerini sürdürecekse. neler duyuyoruz kocası işe gittikten sonra eve adam atan yokmu. allah korusun ya kardeşinin eli kanda kalırsa o yüzden iyi araştırılmalı çünkü bir yuva kurulacak en baştan sağlam temeller atılmalı....yakında ailenize girecek biri hakkında kötü şeyler duysaydınız ne yapardınız kızlar.üstelik eminseniz hatta araştırıp doğruluğunu kanıtladıysanız..ben eşimle paylaştım .şimdi ikimizde ne yapacağımızı bilmiyoruz..çok açık olamıyorum sadece siz ne yapardınız .nasıl bir yol izlerdiniz merak ediyorum.bende ona göre bir yol çizicem.aile büyükleri bilmeli mi.üstü kapatılmalı mı..
o şikayet eden emlakçı ,gözüyle görmüşmü. anahtarı alırlar ev gösterirler emlakççıda çalışanlar. ortada iftira var. emlakçının iftirası. adam onları evdemi o şekilde basmış. .tekrar izah ediyorum anlamayan arkadaşlara .ben bekarette değilim olmayabilir.boşanmış olabilir çocuğu olabilir hepsi kabul .ben kızın onun bununla emlakçıdan anahtar alıp boş evde vakit geçirmesine takıldım.ne yapıyor boş evde fayansları saymıyor ya..
bu yazılanlar büyük ihtimalle iftira ve muhtemelen kıza asılıp da yüz vermediğinden dolayıdır.o şikayet eden emlakçı ,gözüyle görmüşmü. anahtarı alırlar ev gösterirler emlakççıda çalışanlar. ortada iftira var. emlakçının iftirası. adam onları evdemi o şekilde basmış. .
anahtarı aldı gitti.
iyide evde o işleri yaptığınıu nereden biliyorsun be adam derler adama.
ha şunuda derler,
ne oldu kardeş,kız sana pas vermedi galiba,pislik atıyorsun.
ayrıca erkek arkadaşlı olabilir. geçmşte. bazen mahalle bir kızı bir erkekle yürürken gördümü adını çıkarır. erkek erkekler olur.
kısaca vurun kahpeye olayı.
bari siz yapmasaydınız. kapı gibi bunu diyenin karşısına çıkıp
,hötttttt orda dur bakayım. benim gelinime laf eden,beni karşısında bulur demeliydiniz.
değerleriniz kızın kalbinin temizliği olmalıydı.
kirli geçmiş derken,bu ülkede erkeklerin kız arkadaşları olduğunda onlarada kirli geçmiş demeyiz ama. kızlarada erkekler gibi baktığımız an level atlayacağızda şuradan görünen çok uzak bu diyor bana
Cok agir olmamismi yazdiklariniz kimisine dogru gelen kimsine cok ters gelir illa kiziniz veya torunuz yapsin yapacak diye birsey yok allah korusunBi bitmediniz.
Sizene? Genç çift karşılıklı karar vermiş anlaşmış evlenmeyi uygun görmüş sizene?
Mikserlik yapıp bide böyle çok iyi niyetliymiş gibi göstermelerinize ifrit oluyorum.Neyi ters kızın size 'NAMUSSUZLUK MU' yapmış sizin ahlak anlayışınızca?
Kişi kınadığını yaşamadan ölmeyecek.İki gün sonra sizinde kızınız torununuz size göre hata olan birşey yaşasa ve ilerde bu sebeple kurmak üzere olduğu yuvası,sizin kafanızdaki insanlar tarafından dağıtılırsa anlarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?