• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kötü şeyler duydum.çıkamıyorum işin içinden..

konu sahibi şimdiden kocasına yumurtlamış,yarın öbür gün kardeşine ,oradan ana babasına kadar söyleyecek ,kız bir şeyler yaşamış mıdır yaşamamış mıdır bilmiyorum ama konu sahibi daha duyduğu andan itibaren kıza olan saygısını yitirmiş vaziyette,onu ötekileştirmiş bile ..İleri de erkek kardeşi kabul etse bile onun tabiriyle namussuzluğunu ben kalıbımı basarım huzur vermeyecek ,her fırsatta ezecek ..Her fırsatta sen bize layık değilsin bakışını kızın suratında patlatacak ..Hiç yanılmam hislerim de bu kız öyle midir böyle midir bilmem ama konu sahibi daha tehlikeli geldi bana ..Ben böyle insanlardan ciddi anlamda haz etmiyorum,çok şükür ki sanal alemde etrafımda değil ..İyi geceler ..

Kardeş hem çocuk değil hem de aşktan gözü kör olmamış. Böyle bir durumda kabul ederse kimseye laf düşmez.

Uyku tutmadı bu gece sayın witch hunt witch hunt kullandığınız kelimeler hiç hoş değil yumurtlamak nedir.10 yıllık eşim benim o .kararlarımı verirken ona danışırım.büyüğümdür dostumdur sırdaşım hayat arkadaşımdır kime anlatıcam.sizin hayatınızda böyle dayanak bir eşiniz olmamış üzüldüm adınıza.saygımı bozdurdunuz bana lakin hakettiniz yeter ama konu başından beri tutarsız nahoş tavrınızdan asıl benim tüylerim diken diken oldu..

Uyku tutmadı bu gece sayın witch hunt witch hunt kullandığınız kelimeler hiç hoş değil yumurtlamak nedir.10 yıllık eşim benim o .kararlarımı verirken ona danışırım.büyüğümdür dostumdur sırdaşım hayat arkadaşımdır kime anlatıcam.sizin hayatınızda böyle dayanak bir eşiniz olmamış üzüldüm adınıza.saygımı bozdurdunuz bana lakin hakettiniz yeter ama konu başından beri tutarsız nahoş tavrınızdan asıl benim tüylerim diken diken oldu..

Boş verin siz size nasıl bu durum ters ise bazılarına normaldir herkes farklı yapıya sahip sonuçta. Bazı yorumları görmezden gelin böyle durumda tabi hayat arkadaşınıza açılıp fikir alıcaksınız onun bakış açısı da önemli.

Bakın hanımefendi ben mühendisim kardeşim avukat annem ptt emeklisi babam müsteşar,sizin üslubunuz ile size cevap veremeyeceğim çünkü ben ailemden terbiye ve nezaket öğrendim. bir müsade edin de ailemize girecek olan insan ile ilgili az çok bilgi alabilelim..

Bunları belirtmekteki amacınızı anlayamadım.
Bizler bir bir işimizi, görgümüzü, ailemizi mi sıralayalım?
Yoksa gelin hanım 'emlakçı' da çalışıyordu ya, aslında size bir çok kriter bakımından uymayan biri ve hakkında bunları da duyunca iyice mi bilendiniz duruma?
Ve gelin hanımın amiyane tabirle kardeşinizi 'yağlı kapı' olarak görüp, olayları gizlediğini mi düşünüyorsunuz, onu mu anlamamız gerekir bu iletinizden?

Bazilariniz cok sert tepki vermissiniz. Herhalde sert cikanlar kendi görümcelerinden sikayetciki bir anda konu sahibi arkadasi görümce olarak görüp üstüne yürüdüler.
Insan kardesi icin herseyin en iyisini ister. Biraz empati yapin. Sizin kardesinizin evlenecegi insanla ilgili olumsuz seyler duysaniz iciniz icinizi yemez mi? Konu sahibi zaten kötü görümce olsa aninda ortaligi ayaga kaldirirdi. 10 gündür sismis icinde, kimseye anlatmamis esinden baska. Esinede anlatacak tabi derdini, problemini, esine niye anlattin ne demek yahu, ölsün mü kadin dertten. Bu kadar sert tepkiye gerek yok bence, kadin gidipte kiza "seni edepsiz sen neler yapmissin öyle" diye cikismamis veya ortaligi ayaklandirmamis. Kendinize gelin ya, bu ne sinir.

Size şöyle cevap vereceğim, konunun ilk sayfasına dönün ve 3. mesaj bana aittir.
Daha konu ile alakalı hiçbir bilgi yokken bile 'gelin meselesi' olduğunu anladım, çünkü apaçık ortadaydı.
Bir kadının tüm egolarının ortaya çıktığı bu konu içeriği, ancak olsa olsa ya bir görümce ya da elti tarafından yazılabilirdi, öyle de oldu zaten.
Kardeşim evleneceği zaman ben neye bakarım biliyor musunuz?
İşinde gücünde olmasına, saygı ve üslubuna, oturup kalkmasına, öfkelendiği zaman verdiği tepkilere, bir de kardeşime nasıl baktığıyla ilgilenirim.
Gerisi beni hiç mi hiç alakadar etmez, ister köylü olsun, ister eğitimsiz olsun, ister 'kirli' bir geçmişi olsun.
Yüz kızartıcı bir suçu olmadığı sürece sicilinde, kendi hayatı ve yaptıkları kimseyi ilgilendirmez, kardeşimi bile.
Bizleri ilgilendiren, o yüzük parmağa takıldıktan sonraki hal ve hareketleridir.

İleride bir gün kızınız olursa (veya vardır bilemiyorum) onun da evleneceği adamın ablası ve kocası kendi evlerinde evladınızın namusunu konu yaparlarsa, o zaman görelim sizi.
Mesele burada empati yapmak ama konu sahibesiyle değil, gelin hanımın yerine kendinizi koyup düşünmeniz gerekir.

Herkes neden tepki gösterdi gerçekten anlamadım.
2 aydır görücü usulü ranıştığı biriyle evleniyor erkek kardeşi.

Kandırılıyor olabilir , dolandırıcı olabilir , bazı durumları kapatmak için kullanıyor olabilir.

Duyduğunda tabiki araştıracak, gerçek mi değil mi diye ?

Ben sizin yerinizde olsam gelinle konuşurdum, kimseye birşey demeden önce .

Bu kadar 'makam mevki' sahibi aile nasıl kandırılır acaba?
Konu sahibi kendisine toz kondurmuyor, ayrıca ortada 32 yaşında koca bir adam var.
Bir de avukat kendisi.
Bu görümce ve kardeşi kandırılıyorsa 'helal olsun' der, ülke olarak ödül veririz gelin hanıma, emin olun.
Ayrıca bütün insanlar kendileri ile ilgilenseler, zaten böyle sözler de ortada olmadığı için araştırma gerek kalmayacak...

birnevi görücü usulü diyelim.gördüler beğendiler istedik verdiler öyle oldu..

Pardon da, kardeşinizin gözü aşktan kör olmuş ve göremiyordu gerçekleri?
Bunu siz yazdınız değil mi?
Tanımadan, araştırmadan, aşık bile olmadan neredeyse hiç bilmediğiniz hatta kardeşinizin bile tanımadığı kızı ailesinden istemek nasıl bir akıl tutulması ürünüdür?
O saydığınız meslek erbaplarının hiçbirine yakıştıramadım ben bu tavrı.
Sizin gibi şerefli, namuslu, haysiyetli aileye gelin olacak birini nasıl sınava tabi tutmadan nişanladınız ki?
Önce yapmanız gereken şeyi, şimdi siz kendi kendinizce hafiyelik oynayarak yapıyorsunuz ama ateşle oynayıp farkında olmayanlardansınız.

Kardeşinizi koruma iç güdüsüyle de olsa, kurulacak olan bir yuvayı 'kafanızda gerçeklik süsü verdiğiniz' bir ithamla yıkmaya çalışıyor, bir kadının namusuna sürülen lekeyi ailelere söylemeyi amaçlıyor bir de onu da başaramazsanız en azından bu olayı duyurarak yara almasına çabalıyorsunuz.
Hiçbir şekilde izahı ya da oluru yok sizin bu yaptığınızın.
Duyduklarınız gerçek ya da değil, kimseyi ilgilendirmez ama Allah o kızı sizden korusun...

bel altı ha iyiydi ;)

Sayın filmdelisi filmdelisi neden izah etme gereği duydum mesleklerimizi çünkü bana mahalle dedikodusu yapma.başka işinmi yok gibi terbiyesiz söylemlerde bulunuldu.bende eğitimli vr meslek sahibi bir aile olduğumuzu belirtmek istedim..

Sayın filmdelisi filmdelisi neden izah etme gereği duydum mesleklerimizi çünkü bana mahalle dedikodusu yapma.başka işinmi yok gibi terbiyesiz söylemlerde bulunuldu.bende eğitimli vr meslek sahibi bir aile olduğumuzu belirtmek istedim..

hiç bişey belirtmek zorunda değilsin ki aslında cevap bile verme haklısın de geç benden büyüksünüzdür abla diyeceğim size ablam demek ki onlar için dert değil çok normal böyle bir şey saygı duymak düşer

Kardesin emlakci olsaydi anahtar alip kiz atsaydi sesin cikmazdi eminim. Kadin ya bu tertemiz el degmemis sifir kilometre olacak dimi? Sanane yahu sanane? Ne hafiyelik pesindesin? Kusuru meydana cikarmaktansa ört ey müslüman. Namus bekcisi misin sen. Birak görümceligi de mutlu olsunlar. Kiz emlakcida diye adini cikarmislar belliki onla bunla dusup kalkiyo diye. Adamin birine ev gosterirken gorulmustur bizim millet pek merakli dedikoduya insana etiket yapistirmaya. Yarin bir gun kendi kizina yapistiriverirler o etiketi kinama kimseyi. Gece gece sinirimk oynattin ya

Meslek sahibi insanlar 'mahalle' de oturmuyor mu?
Kocaman kocaman sitelerde, rezidanslarda yaşıyor olsak da her biri kendi içinde 'mahalle dedikodusu' üretmiyor mu?
Ayrıca siz zaten özellikle sormamış iseniz, bu söylemleri duymanın halk ağzındaki tabiri 'mahalle dedikodusu'dur.
Merak etmeyin, mahalle dedikosu yapıyorsun diyenler sizin makam mevki, sosyo kültürel-ekonomik durumunuzu aşağılamadı, sadece belki istemli belki istemsiz kendinizi içerisinde bulduğunuz durumun adını cuk diye ortaya koydular.
Ama sizin bunları bir bir sıralamanız, aslında derdiniz olan konudaki bir çok şeyi aydınlığa çıkarmış oldu farkında değilsiniz.

Nedense şöyle birşey geldi aklıma .deseydim ki kızlar yardım edin .kızkardeşim evlenecek fakat nişanlısı olan adam kızları boş evlere götürüyormuş bana akıl verin ne yapayım .çok çok çok eminimki o adamın ne şerefi ne haysiyeti ne pisliği kalmayacaktı .bir kişi de çıkıp iftira demeyecekti.hemeb kızkardeşine anlat ayrılsın o adiden denilecekti.ben 7 yıldır kk üyesiyim 10.500 küsür mesajım var ve birçok kişiyi tanıyorum ve adım gibi de eminim verecekleri cevaplardan .

Kardesin emlakci olsaydi anahtar alip kiz atsaydi sesin cikmazdi eminim. Kadin ya bu tertemiz el degmemis sifir kilometre olacak dimi? Sanane yahu sanane? Ne hafiyelik pesindesin? Kusuru meydana cikarmaktansa ört ey müslüman. Namus bekcisi misin sen. Birak görümceligi de mutlu olsunlar. Kiz emlakcida diye adini cikarmislar belliki onla bunla dusup kalkiyo diye. Adamin birine ev gosterirken gorulmustur bizim millet pek merakli dedikoduya insana etiket yapistirmaya. Yarin bir gun kendi kizina yapistiriverirler o etiketi kinama kimseyi. Gece gece sinirimk oynattin ya
kardeşiniz varmı .lütfrn sizde kınamayın başınıza gelmeden ölmezsiniz..

Nedense şöyle birşey geldi aklıma .deseydim ki kızlar yardım edin .kızkardeşim evlenecek fakat nişanlısı olan adam kızları boş evlere götürüyormuş bana akıl verin ne yapayım .çok çok çok eminimki o adamın ne şerefi ne haysiyeti ne pisliği kalmayacaktı .bir kişi de çıkıp iftira demeyecekti.hemeb kızkardeşine anlat ayrılsın o adiden denilecekti.ben 7 yıldır kk üyesiyim 10.500 küsür mesajım var ve birçok kişiyi tanıyorum ve adım gibi de eminim verecekleri cevaplardan .
Nişanlandıktan sonra götürüyor ise, evet mesajınızda haklısınız.
Ama nişanlanmadan hatta tanışmadan bile önce olduysa bu anlattıklarınız, orada çoğu kk üyesi 'sana ne geçmişinden adamın' cevabını verir, hatta size takınan üsluptan çok daha sert ifadelerde 'kıskandığı' öne sürülürdü.En Büyük KK

Tamam da bu da doğru değil ki zaten.
Doğrusu sizi ilgilendirmiyor oluşu.Olabilir belki iftira değil gerçektir ama sonuç yine değişmez sizi ilgilendirmiyor.Cinsel konular kardeşiniz ve onun arasında.

Meslek sahibi insanlar 'mahalle' de oturmuyor mu?
Kocaman kocaman sitelerde, rezidanslarda yaşıyor olsak da her biri kendi içinde 'mahalle dedikodusu' üretmiyor mu?
Ayrıca siz zaten özellikle sormamış iseniz, bu söylemleri duymanın halk ağzındaki tabiri 'mahalle dedikodusu'dur.
Merak etmeyin, mahalle dedikosu yapıyorsun diyenler sizin makam mevki, sosyo kültürel-ekonomik durumunuzu aşağılamadı, sadece belki istemli belki istemsiz kendinizi içerisinde bulduğunuz durumun adını cuk diye ortaya koydular.
Ama sizin bunları bir bir sıralamanız, aslında derdiniz olan konudaki bir çok şeyi aydınlığa çıkarmış oldu farkında değilsiniz.
Siz konudan uzak kalmış.parça parça okumuş veyahut okuduğunuzu anlamamışsınız.onu yazma amacım bana ithamda bulunan kişilerin statüsüne inemeyeceğimi belirtmek içindi.evet eğitimliyim .ailemde öyle .bununla da gurur duyuyorum.rahatsız olduysanız takip etmeyin konuyu..

Elbette kardesim var hem de aslan gibi erkek masallah. 30 yasina kadar hayatini yasasin dussun kalksin kizlarla. Biz ona helal sut emmis el degmemis kiz buluruz nasilsa. Ben empati kurmadan asla yorum yapmam merak etmeyin.

Nişanlandıktan sonra götürüyor ise, evet mesajınızda haklısınız.
Ama nişanlanmadan hatta tanışmadan bile önce olduysa bu anlattıklarınız, orada çoğu kk üyesi 'sana ne geçmişinden adamın' cevabını verir, hatta size takınan üsluptan çok daha sert ifadelerde 'kıskandığı' öne sürülürdü.En Büyük KK

Şuan nişanlıdan ne farkları var ? aileler biliyor vs artık olay netleşmiş

Siz konudan uzak kalmış.parça parça okumuş veyahut okuduğunuzu anlamamışsınız.onu yazma amacım bana ithamda bulunan kişilerin statüsüne inemeyeceğimi belirtmek içindi.evet eğitimliyim .ailemde öyle .bununla da gurur duyuyorum.rahatsız olduysanız takip etmeyin konuyu..

uyuyacağım dediniz konunun en can alıcı kısmıyla ilgili detay vermediniz,fakat burada tartışıyorsunuz.
olmadı bu.

tekrar izah ediyorum anlamayan arkadaşlara .ben bekarette değilim olmayabilir.boşanmış olabilir çocuğu olabilir hepsi kabul .ben kızın onun bununla emlakçıdan anahtar alıp boş evde vakit geçirmesine takıldım.ne yapıyor boş evde fayansları saymıyor ya..
Napıyor olabilir emlakçıdan çalışan bir kız Allah aşkına:))
evleri tanıtıyordur
tövbe tövbeee,
erkeklerle anahtar alıp boş eve gitmiş ha şaka gibi:KK53:

Back