• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kötü şeyler duydum.çıkamıyorum işin içinden..

sana bunları anlatanlar resim video telefon kaydı ses kaydı vs ile mi geldi, sözlerini hangi temele dayandırdılar, bi insanın namusuna laf edecek kadar ileri gitti ise bu insanlar ellerinde mutlaka sağlam kanıtlar olmalı bi kere, eğer yoksa sadece sözde kaldı ise herkes herkese her lafı söyleyebilir, ben de burda bilmem kim evine adam alıyomuş cık cık cık derim, dedikodu bu yayılır gider

dediğim gibi sana bunları diyenlerin elinde kanıt yok ise onların sözüne karşı müstakbel gelinin lafı, hangi laf ağır basıyor diye mi tartacaksınız

üf ben simdi tüm sayfalari okudum ve size karsi fair ve anlayisli olmaya calistim konu sahibi. Kardesiniz bu kizi 5 defa gördü ama sevdigini söylüyorsunuz
.erkek kardeşim evleniyor,nişanlı ,kızı çok seviyor
Şöyle cevap vereyim bizde kardeşimde bu kızı 2 aydır tanıyoruz.biri vesilesi ile tanıştırıldı ve 15 güne isteme söz olayı gerçekleşti.ailesi 1 kez evinize geldi.biz 2 kez gittik.kız ike toplamda 5 kez görüştük.yani tanımıyoruz.bu tesasüfte gerçekten tesadüf..

Ailece is hayatinda cok basarilisiniz ve tahsillisiniz tebrik ederim. Ama 5 Defa görüpte birini taniyip, güvene bilen, seven bir insan'mis kardesiniz. 5 defa gördügünüz kiza yüzük takip'ta ona umut verip hayal etmesine izin vermissiniz o kadar tahsilli oldugunuz halde. Bence sirf 5 defa görüpte kiza yüzük takan insanlar cok rahat mahalle dedikodusuda yapiyordur (cok özür diliyorum kimseyi kirmak istemiyorum ama bence bu böyle ve demek zorundayim). Yani kendinizi gördügünüz gibi degilsiniz. Ayrica ailenize girecek insan ile ilgili az cok bilgi almakta biraz gec kalmadiniz mi?

Bakın hanımefendi ben mühendisim kardeşim avukat annem ptt emeklisi babam müsteşar,sizin üslubunuz ile size cevap veremeyeceğim çünkü ben ailemden terbiye ve nezaket öğrendim. bir müsade edin de ailemize girecek olan insan ile ilgili az çok bilgi alabilelim..

Yüzükler takildiktan sonra, bunlari söz konusu etmeniz ne kadar dogru olur bilemem.

Kardesiniz ve elbet kafaniza takmisinizdir. Ama kediyi görmeden, cuvalin icinden alirsaniz birazda kendiniz suclusunuz. Gidin gelin hanimla konusun... cok eminim o sizdende cok yikilicak....

Zaten o emlakcinin anlattigi hikaye bi ayri sacma :D

Ben sizi anladım arkadaşım,
kardeşinizin bilmeye hakkı var.
herkesin evleneceği kişi hakkında geçmişini bilme hakkı vardır. Kendisi araştırın önemseyen önemsemez onun bileceği iş.
gaz vermeden yorum yapmadan sade duyduğunuz söyleyin bence.
Insan geçmişte herşeyi yaşayabilir, ama evlenecek kişinin bunları bilmesi gerekir.
Mutlu olmaya hakkı yokmu diyenler olmuş, tabiki var ama evlenip mutlu olmaya hakkı olan sadece kadınlar değil dimi?
Sakin sakin yorum eklemeden anlatın kendisi karar versin, belki nişanlılığı uzatır.belkide zaten biliyordur kabul etmiştir. Kendinizi üzmeyin ama gizlenmez böyle şeyler.

kanıt derken?
kötü geçmiş diye tahmin etttim ben ama bunun kanıtı sadece işitmekle olmaz..
dedikodu denir geçilir.

ben bir şeyi merak ettim konu sahibi açıklayabilir mi acaba peki siz eğitimli güzel bir ailesiniz bu aracı olacak kişi neden size sizin gibi eğitimli birisini tavsiye etmedi de emlakçı da çalışan birisini tavsiye etti hadi etti diyelim siz neden kabul ettiniz kendi statünüz de birisini bulmadınız sadece merak ettim.

Bakın hanımefendi ben mühendisim kardeşim avukat annem ptt emeklisi babam müsteşar,sizin üslubunuz ile size cevap veremeyeceğim çünkü ben ailemden terbiye ve nezaket öğrendim. bir müsade edin de ailemize girecek olan insan ile ilgili az çok bilgi alabilelim..

bu bilgilerin amacı ne

Yazık olmuş gelin adayına. Gelin adayı güzel ve genç bir kız olmalı, ailesinin durumu da ortalamanın altındadır.
Eğitimini de tamamlayamamıştır. Evde tiril tiril gezecek, hizmet edecek bir gelin adayı istediniz. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Çünkü gelin adayımız emlakçıda çalışıyor ve boş bulduğu evlere erkek atıyormuş. Diyelim ki süpermarkette çalıştı, o zaman erkekleri soğuk hava deposuna atacağını duyardınız yüksek ihtimal.
Bence siz bu nişanı hiçbirşey söylemeden bozun, gelin adayına yazık olur... çok üzüldüm:(
Velev ki öyle, hatalar insanoğlu için, annem hep der ki: bir insan ne kadar topluma aykırı davranırsa davransın, başını okşayacaksınız, şefkatin düzeltemeyeceği şey yoktur.
Burada konuyu açarken destek beklediniz, sizi zor durumda da bırakmayacak ( ne bu dünyada ne de diğer dünyada) birşeyler söylememizi ama size uygun, inandığınız gibi yazmamızı beklediniz ama olmadı.
Yazık :(
Bir yakınımız böyle bir şey yaşadı, ortada daha nişan yoktu, sevgililerdi. bir dönem ayrılıyorlar, başka biriyle beraber olduğu söyleniliyor kız için, ama çocuğun ailesi olayı kapattı ve kimseye laf söyletmediler, biz gelinimizi biliyoruz dediler. kimse de birşey söyleyemedi. Evlendiler ve gayet mutlular.
Başını okşayacaksın diyeceğim ama :( kız çok ezilir bence bozun siz şu işi.

ben bir şeyi merak ettim konu sahibi açıklayabilir mi acaba peki siz eğitimli güzel bir ailesiniz bu aracı olacak kişi neden size sizin gibi eğitimli birisini tavsiye etmedi de emlakçı da çalışan birisini tavsiye etti hadi etti diyelim siz neden kabul ettiniz kendi statünüz de birisini bulmadınız sadece merak ettim.
bende bunu düşündüm nedense..
bence kız da avukat olsaydı dedikodu kıskanıyorlar deyip geçerdi..

ilk okuduğumda size kızdım,insan geçmişiyle yargılanmaz diye sonra durdum düşündüm benim de yetişkin bir erkek kardeşim var empati yapmaya çalıştım,eğer kulağıma böyle dedikodular gelmiş olsaydı napardım diye.
bence konuyu ailenize hele ki kardeşinize açmadan önce bazı şeylerin doğruluğundan emin olun.çamur at izi kalsın diye bir şey var belki tamamen uydurmaca belki gelin adayınızın huzurunu bozmak için ortaya atılmış mesnetsiz iddialardan ibaret.
eğer sadece şüphe duyarak konuyu açarsanız ve söylemlerinizin altını dolduramazsanız siz suçlu konuma düşersiniz doğal olarak,bu kardeşinizle aranızdaki bağların kopmasına kadar uzayabilecek bir süreci başlatır.doğrularsanız tabiki de gidip kardeşinizle konuşun ki o da kendi hayatının geri kalanını nasıl şekillendireceğine kendi karar versin.

benim ağzım torba değil ki büzesin, bana öyle geldi bence asosyal bence çekingen 5 kere gördüğü kıza aşık olacak kadar toy, hadi bakalım ben de laf ediyorum böyle aksini kim nasıl ispat edecek
Hayır değil ablasından iyi mi bilcez biz.
Oğlumuz avukat,kayıvalidemiz ptt emeklisi babamız müsteşar ve pek sevgili görümcemizde mühendis.Oğlumuz çok yakışıklı statüsü belli olan her genç kızın arayıpta bulamadığı bir model.

Hz.İsa'nın önüne yaka paça bir kadın getirmişler, bu kadın erkeklerle yatıyor fuhuş yapıyor çocuklarımıza kötü örnek oluyor recm edelim diye veryansın etmişler, İsa peygamber denilenleri sakinlikle dinledikten sonra peki demiş recm edelim, boş bir alana gitmişler yerde taşlar, Hz. İsa, ilk taşı günahsız olanınız atsın buyurmuş, herkes birbirine bakmış, o ilk taşı almaya kimse cesaret edememiş

Hz.İsa'nın önüne yaka paça bir kadın getirmişler, bu kadın erkeklerle yatıyor fuhuş yapıyor çocuklarımıza kötü örnek oluyor recm edelim diye veryansın etmişler, İsa peygamber denilenleri sakinlikle dinledikten sonra peki demiş recm edelim, boş bir alana gitmişler yerde taşlar, Hz. İsa, ilk taşı günahsız olanınız atsın buyurmuş, herkes birbirine bakmış, o ilk taşı almaya kimse cesaret edememiş
günümüzde o kadın ölmüştü. recm edilen o kadar kadın varki orta doğuda. o taşları atan erkeklerin hepsi cennetlik ya..
afganistandaki o gencecik öğretmen geldi aklıma. suçsuz olduğu öldürülüp recm edildikten sonra anlaşılddı ne yazıkki
bir hoca müsvettesinin iftirasına uğradığı ortaya çıktı.

günümüzde o kadın ölmüştü. recm edilen o kadar kadın varki orta doğuda. o taşları atan erkeklerin hepsi cennetlik ya..
afganistandaki o gencecik öğretmen geldi aklıma. suçsuz olduğu öldürülüp recm edildikten sonra anlaşılddı ne yazıkki
bir hoca müsvettesinin iftirasına uğradığı ortaya çıktı.

Ferhundeyi diyosun dimi
dövüldü taslandi üstünden arabayla geçildi catidan atıldı sonrada yakıldı

Hadi diyelim oyle bunu kiza soyle iftirami degilmi anlasilir.ve erkekler daha dedikoducu eger dogruysa kardesini uyarirlardi.karisik durum

Back