• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kötü şeyler duydum.çıkamıyorum işin içinden..

Pardon da konu şu an bir kadının namusu ile ilgili bunun bilincindesiniz değil mi ? Gözünüzle mi gördünüz dedim cevap yok...Ee iftira ise ne olacak ? Genç bir kadının arkasından konuşulmuş olacak.Üstelik çok çirkin bir şekilde.

Tabi bende zaten tutun kolundan savurun sokaga dedim.
Evet evet.

Şu mübarek günde, gerçekliği bile belli olmayan, genç bir kadının kurmak istediği yuvayı başına yıkacak, toplumda resmen mimlenmesine sebep olacak bir mevzu hakkında sert çıkıp, bunların olmaması için emek harcamakla duyuyorum ben o gururu...

Anlatamadimki.
Ben zaten koyun kizi kapiya anlamadan dinlemeden dedim evet.
Neyse.

Anlatamadimki.
Ben zaten koyun kizi kapiya anlamadan dinlemeden dedim evet.
Neyse.
Bir genç kızın namusu hakkında konuşulacak, aileler tartışacak, sonra bu kızımız masumluğunu ispat edecek.
O zaman görümcemiz ve sevgili kardeşi gelin hanımı bağrına basacak, ve mutlu mesut evlenecekler gerçekten mi?
Ama mevzuyu enişteye kadar herkes bilecek, bir zamanlar ona şüpheli gözlerle bakan adamın birine baba, birine enişte, birine de 'koca' diyecek bu kız öyle mi?
Konudaki nişanlı genç kadının ayaklar altına alınmaya çalışılıyor olsa da bir gururu yok mudur sizce?
Değil görümcem, nişanlım!
Kocam ya da babam bile benle böyle bir mevzu konuşamaz, asla böyle bir ithamda bulunamaz, duyduğunu bile yüzüme gelip soramaz!
Sizin için normalse bir şey diyemeceğim...

Bence burada herkes kendini iftira atılan? kız yerine koymuş. bundan fazla alınganlık. karşı taraf erkek konu sahibinin kardeşi kız olsaydı eminim yorumlar daha farklı olurdu. geçmişi beni ilgilendirmez diyenler bile eminim yine de temkinli olun derlerdi.

kızla her türlü konuşulmalı. ve kimseye duyurmadan bunu konu sahibi yapmalı. iftiraysa da kız kendine iftira atıldığını öğrensin. bazı arkadaşlar da yazmış. gitsin yüzleşsin hatta kız. biri sizin arkanızdan atıp tutsa bilmek istemez misiniz? sırf bu yüzden bile kızla konuşulmalı.

Pardon da konu şu an bir kadının namusu ile ilgili bunun bilincindesiniz değil mi ? Gözünüzle mi gördünüz dedim cevap yok...Ee iftira ise ne olacak ? Genç bir kadının arkasından konuşulmuş olacak.Üstelik çok çirkin bir şekilde.

bilmem farkında mısınız ama bu genç kızın arkasından maalesef ki konuşuluyor zaten. ve konuşmayı başlatan konu sahibi değil. insanlar arkasından atıp tutuyorlar. bunu bilmek o kızın hakkı değil mi? biz de diyoruz ki konu sahibi gitsin kızla konuşsun. hem kız arkasından konuşulduğunu öğrenir isterse hesap sorar yüzleşir hem de konu sahibi içindeki şüphelerden kurtulur.

Şöyle cevap vereyim bizde kardeşimde bu kızı 2 aydır tanıyoruz.biri vesilesi ile tanıştırıldı ve 15 güne isteme söz olayı gerçekleşti.ailesi 1 kez evinize geldi.biz 2 kez gittik.kız ike toplamda 5 kez görüştük.yani tanımıyoruz.bu tesasüfte gerçekten tesadüf..
Ya 2 aydır tanıdığınız kıza 15 günde söz yaparsanız Harun Abi bile çıkabilir.:KK45: Çok kısa sürede hayati kararlar veriyorsunuz, sonra da düşüne düşüne bir hal oluyorsunuz.

Böyle bişeyi duysa anında bitirir.öncr gelir bana anlatır sonra nişanı atar.bilmediğine eminim.benden hiçbişey saklamaz.

Belki de boyle birseyi anlatacak cesareti yoktu kardesinizin.. abla nisanlim bunlarla bunlarla yatmis,bakire degilmis mi diyecekti size? Kardesin ya kabullenmistir durumu ya da kizi oyle sevmistir,inanmistir. Kaldi ki sizler de sevmissiniz. Hafif mesrep olsaydi size itici gelirdi ve gozunuzde sevimliligi kalmazdi.. tanimadan nisan yapmissiniz. Ya da dugun tarihini erteleyin biraz. Iyice taniyin birbirinizi.

Herkes gunah isler, bizler kul uz nihayetinde melek degiliz. Kiz hata etmis belki gecmisinde ama ya tovbe ettiyse,bin pismansa ? Belki affoldu gunahi? Bunu da biz bilemeyiz., o allah la o kiz arasinda olan bisey artik..

Su konuda size katiliyorum, kardesiniz sonucta. Elbette ki boyle nahos durumla karsilassin istemezsiniz. Ama kizin gozu baska adamlardaysa, aldatma potansiyeli yuksekse, basit kaliyorsa ailenize bunu kardesiniz de anlayabilir diye dusunuyorum...
Baktin olmadi icine dert oldu, kizla konus hakkinda bi kac kisiden bazi seyler duydum sana sormak istedim de.. belki kiz kendi ayrilir, ya da hataydi cok pismanim der.. pismanim derse de gozum ustunde, bizi pisman etme bu konu aramizda de ve cekil aradan.. kizin niyeti onemli.

Bu arada, keske esinizle paylasmasaydiniz.. ilerde kardesinizin basina kakarsa esiniz, ima ederse ya da? Kardesinizi kucuk dusurmek gibi olmus bu durum.. ailevi seyler ailede kalir bence, sır olarak tutmaliydiniz..

Peki öyleyse böyle olmadı net anlatıyorum .erkek kardeşim evleniyor,nişanlı ,kızı çok seviyor bizde öyle ,çok sevdirdi kendini,ailemiz saygın insanlar babam annem şimdiye dek hayatımızda hiç sıradışı olağanüstü bişey yaşanmadı.sakin kendi hayatında insanlarız biz.bu müstakbel gelin ile ilgili öğrendiğim şeyler .bulunduğu muhitte sevilmeyen biri olduğu .çok erkekle adının anıldığı .hatta çalıştığı emlakçıdan boş ev anahtarı alıp erkekler ile gittiğini duydum..ve yıkıldım .ona karşı bakışım değişti istemsiz.aileside kendi de çok iyi insanlar gibi duruyor..

1 bı kadının adı cıkmıssa bunu kadınlarda önce erkekler bılır, erkekler buna cok dıkkat eder evleneceklerı kızlarda. Demekkı oyle bır sey yok,genel olarak sekreter ve emlakcı kadınlara cok kolay bu yaftayı yapıstırırlar. sızde ne yazıkkı bu gunahı ısleyenlerden bırı olmussunuz gözunuzle gormeden..
2 bu sızın degıl kardesınızın sorunu , nısanlı dıyorsunuz boyle bırsey varsa gercekden coktan onun kulagına gıderdı, anlamsız namus bekcılerı ! pıyasada cok cunku.
3 görumcelıge sımdıden baslanmıs, aynende dedıgınız gıbı bu sızı ısın ıcınden cıkılmaz bı hale getırır, sız sadece saygı duyun sevmek zorundada degılsınız . sızden kımse bırsey beklemıyordur emın olun.
ınsanlar gozuyle gormeden duyduklarına hemen yaftayı yapıstırıyorlar ya uyuz oluyorum.
namus bu be namus bu kadar kolay mı

ayrıca okadar sacma kı kız emlakcı yahu
tabıkı bos eve adam goturecek
ıyıkı bosa goturmus dolu olsaydı kız cocuk aldırmıs bıle olurdu
o sıze dedıkodu yapan supersonık süs beyınlı o kadın sıze dedıkodu yapana kadar yiyorsa gıtsın kıza soylesın senın hakkında boyle konusuluyor bende konustum dıye

Bakın hanımefendi ben mühendisim kardeşim avukat annem ptt emeklisi babam müsteşar,sizin üslubunuz ile size cevap veremeyeceğim çünkü ben ailemden terbiye ve nezaket öğrendim. bir müsade edin de ailemize girecek olan insan ile ilgili az çok bilgi alabilelim..

Ama 2 görüşmede kızın tekine nişan takacak kadar da bilinçsizsiniz ailecek.

kardeşinize ve ailenize söylemeden önce duyduklarınızı kıza söyleyin, kimbilir belki saygıya değer ailenize girmekten vazgeçer.
duymuşsunuz görmemişsiniz. yani emin değilsiniz. neden eşinizle paylaşıyorsunuz, oldu ki evlendiler, eşiniz ne gözle bakacak. siz rahatsız olmayacak mısınız.

Peki öyleyse böyle olmadı net anlatıyorum .erkek kardeşim evleniyor,nişanlı ,kızı çok seviyor bizde öyle ,çok sevdirdi kendini,ailemiz saygın insanlar babam annem şimdiye dek hayatımızda hiç sıradışı olağanüstü bişey yaşanmadı.sakin kendi hayatında insanlarız biz.bu müstakbel gelin ile ilgili öğrendiğim şeyler .bulunduğu muhitte sevilmeyen biri olduğu .çok erkekle adının anıldığı .hatta çalıştığı emlakçıdan boş ev anahtarı alıp erkekler ile gittiğini duydum..ve yıkıldım .ona karşı bakışım değişti istemsiz.aileside kendi de çok iyi insanlar gibi duruyor..
Palavra oldugu o kadar belli ki bak kizi tanimam etmem ben bile anladim yok neymis sevilmiyormus da ev anahtari alip erkeklerle gidiyormus da virvir zirzir
Isi emlakciliksa anahtari alip gitmeyip napicak domates biber mi satiyor bu insan da ev gostermeye gidince namussuzluk olsun?gercekten anlamiyorum insanlari artik
Bence kesinlikle karismayin daha simdiden gorumce olmussunuz ayiptir yaziktir insanlarin salak sacma iftiralarina ortak olursaniz onlardan ne farkiniz kalir?gormediginiz sadece duydugunuz birseye inanarak bahsettiginiz nezaketteki ailenizeters dustugunuzun farkinda olun lutfen

yakında ailenize girecek biri hakkında kötü şeyler duysaydınız ne yapardınız kızlar.üstelik eminseniz hatta araştırıp doğruluğunu kanıtladıysanız..ben eşimle paylaştım .şimdi ikimizde ne yapacağımızı bilmiyoruz..çok açık olamıyorum sadece siz ne yapardınız .nasıl bir yol izlerdiniz merak ediyorum.bende ona göre bir yol çizicem.aile büyükleri bilmeli mi.üstü kapatılmalı mı..
ben konu sahibine hak veriyorum sonuçta evlenecek kişi kardeşi canı onun mutluluğunu ister ve huzurlu sağlıklı bi evlilik yapsın ister. burda çok kişi yüklenmiş konu sahibine bence aynı durum kendi başlarına gelse amannn kardeşimin kararı saygı duyayım diyemezdi. dışardan bakınca kolay gibi geliyor. evet belki kız iftiraya uğruyor. ama ya doğruysa ya da kız pişman olmadı yaptıklarından evlendikten sonrada ilişkilerini sürdürecekse. neler duyuyoruz kocası işe gittikten sonra eve adam atan yokmu. allah korusun ya kardeşinin eli kanda kalırsa o yüzden iyi araştırılmalı çünkü bir yuva kurulacak en baştan sağlam temeller atılmalı....

tekrar izah ediyorum anlamayan arkadaşlara .ben bekarette değilim olmayabilir.boşanmış olabilir çocuğu olabilir hepsi kabul .ben kızın onun bununla emlakçıdan anahtar alıp boş evde vakit geçirmesine takıldım.ne yapıyor boş evde fayansları saymıyor ya..
o şikayet eden emlakçı ,gözüyle görmüşmü. anahtarı alırlar ev gösterirler emlakççıda çalışanlar. ortada iftira var. emlakçının iftirası. adam onları evdemi o şekilde basmış. .
anahtarı aldı gitti.
iyide evde o işleri yaptığınıu nereden biliyorsun be adam derler adama.
ha şunuda derler,
ne oldu kardeş,kız sana pas vermedi galiba,pislik atıyorsun.
ayrıca erkek arkadaşlı olabilir. geçmşte. bazen mahalle bir kızı bir erkekle yürürken gördümü adını çıkarır. erkek erkekler olur.
kısaca vurun kahpeye olayı.
bari siz yapmasaydınız. kapı gibi bunu diyenin karşısına çıkıp
,hötttttt orda dur bakayım. benim gelinime laf eden,beni karşısında bulur demeliydiniz.
değerleriniz kızın kalbinin temizliği olmalıydı.
kirli geçmiş derken,bu ülkede erkeklerin kız arkadaşları olduğunda onlarada kirli geçmiş demeyiz ama. kızlarada erkekler gibi baktığımız an level atlayacağızda şuradan görünen çok uzak bu diyor bana

Herkes bir zamanlar kötü birseyler yapmistir... ama bu bizleri kötü insan yapmiyor ki.
Duydugunuz gibi unutun lütfen :(
Gecmis gecmiste kalsin...

o şikayet eden emlakçı ,gözüyle görmüşmü. anahtarı alırlar ev gösterirler emlakççıda çalışanlar. ortada iftira var. emlakçının iftirası. adam onları evdemi o şekilde basmış. .
anahtarı aldı gitti.
iyide evde o işleri yaptığınıu nereden biliyorsun be adam derler adama.
ha şunuda derler,
ne oldu kardeş,kız sana pas vermedi galiba,pislik atıyorsun.
ayrıca erkek arkadaşlı olabilir. geçmşte. bazen mahalle bir kızı bir erkekle yürürken gördümü adını çıkarır. erkek erkekler olur.
kısaca vurun kahpeye olayı.
bari siz yapmasaydınız. kapı gibi bunu diyenin karşısına çıkıp
,hötttttt orda dur bakayım. benim gelinime laf eden,beni karşısında bulur demeliydiniz.
değerleriniz kızın kalbinin temizliği olmalıydı.
kirli geçmiş derken,bu ülkede erkeklerin kız arkadaşları olduğunda onlarada kirli geçmiş demeyiz ama. kızlarada erkekler gibi baktığımız an level atlayacağızda şuradan görünen çok uzak bu diyor bana
bu yazılanlar büyük ihtimalle iftira ve muhtemelen kıza asılıp da yüz vermediğinden dolayıdır.:KK43:

günah..kesinlikle iftira şehir efsanesi vari.. burnunuzu sokmayın bence nede olsa görümcesiniz..kardeşiniz duysa sizi silebilir bile.

Madem o kadar saygın aileniz var, takdir ediyorum sizi de ailenizi de.
O halde siz de gözünüzle görmeden inanmayacak kadar erdem sahibi bir insansınızdır diye tahmin ediyorum.
Mahallenin dedikoducu teyzeleri gibi ondan bundan duyduğuna inanacak biri değilsinizdir.
Kaldı ki kızcağız öyle bile olsa bu sizi ilgilendirmiyor.
Erkek kardeşinizi ilgilendiriyor.
İnsanların özel hayatı bu.
Görümce triplerine girmeyin bence. Duyduğunuz gerçek olmayabilir, kızın günahına girmiş olursunuz.
Kardeşinizi ondan ayırdığınız için yuva kurulmasına engel olmuş olursunuz.
Eğer gerçekse de bu ortaya er geç çıkarsa kararı kardeşiniz verecek. Siz değil.
Ailemize yakışmaz diyerek araya girmeniz hiç doğru değil. Çünkü bunun kararını siz veremezsiniz.
Erkek kardeşinizin zamanında özel hayatında neler yaptığını biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz.
O zaman kıza da yazık, kim bilir neler yaptı belki kardeşiniz?
Biri gelse bir şey duysa kardeşinizle ilgili, kıza anlatsa, ayrılsalar hoşunuza mı giderdi?
İnsanların özel hayatından-kardeşiniz dahil- uzak durun biraz.
Sizin gibi insanlar yüzünden yuvalar bile yıkılıyor.
Biraz uzak kalmayı, duyduğuna değil gördüğüne inanmayı öğrenin.

Bi bitmediniz.
Sizene? Genç çift karşılıklı karar vermiş anlaşmış evlenmeyi uygun görmüş sizene?
Mikserlik yapıp bide böyle çok iyi niyetliymiş gibi göstermelerinize ifrit oluyorum.Neyi ters kızın size 'NAMUSSUZLUK MU' yapmış sizin ahlak anlayışınızca?
Kişi kınadığını yaşamadan ölmeyecek.İki gün sonra sizinde kızınız torununuz size göre hata olan birşey yaşasa ve ilerde bu sebeple kurmak üzere olduğu yuvası,sizin kafanızdaki insanlar tarafından dağıtılırsa anlarsınız.
Cok agir olmamismi yazdiklariniz kimisine dogru gelen kimsine cok ters gelir illa kiziniz veya torunuz yapsin yapacak diye birsey yok allah korusun

Back