- 4 Şubat 2019
- 3.960
- 8.714
- 158
- Konu Sahibi socialscientist
Sağolun güzel dilekleriniz için. Annemin kardeşi, akrabaları, babamın tarafı hep aynı mahalledeler. Hep yakınlar işlerine de koştururlar zaten. Ama annem kardeşiyle de yengemlerle de geçinemez aslen. Yine de herkes babamı çok sever sayardı. A dese koşuyorlar sağolsunlar.Öncelikle başınız sağ olsun, allah sabır versin
Size gökselden ya sabır şarkısını yollamak istedim
Annenizi karşınıza alıp konuşun, henüz çok yaşlı değildir her halde. her işe yetişmesi gerektiğini çünkü sizin uzakta olduğunuzu hatırlatın ona, bağımlı insanlarla uğraşmak zordur iyi bilirim. Ama dirayetli durmak durumundasınız, hep pohpohlarsanız başa çıkma şansınız yok. Bazı zamanlarda sert durun, konuşmaları kısa kesin, ev işlerinizden bahsetmeyin ki karışamasın
Yakınına taşınabileceği kardeşleri falan yok mu, onlardan destek alamaz mısınız? En azından ona arkadaşlık ederler. Sizin üzerinize bu kadar düşmez böylece.
Çok vicdan azabı çekmeyin, yetişkin bir kadınsa kendi ayaklarının üzerinde duracak, işlerini kendi halletmeye alışacak, yok bunun başka çaresi, siz sonsuza kadar onun işlerine koşturamazsınız ki koşturamayacaksınız da zaten, sizin de bir hayatınız var.
Evlenmenize şehir dışına çıkmanıza söyledikleri ayrıca sinir bozucu onlara hiç takılmayın, evde turşu olun diye mi yapmışlar sizi, kendileri neden baba evinde turşu olmamış. Duygu sömürüsü bunlar kapılmayın, ruhunuza yazık. Anneniz de olsa sizin kişisel alanınıza saldırmamalı.
Annemi yanıma almam zor. Ülke ülke gezeceğim. Somali de olabilir Irak da. Bazı yerlerde vize sorun olacak falan.Yapmayin Allah askina 60 yasindaki insanlar kolay kolay atmden para cekemezler. Onlar bizler gibi dokunmatiklerle buyumediler. Tek kaldi. Ele ayaga dusecek bir yas dgil ama bu atm telefon musteri hizmetleri bunlar onlara gore zor. Defalarca sadece ayni yasta olan dayima youtubenin kirmizi dugmesine bas sadece dedim orda onun sevecegi sarkilari favorilere ekledim yani sadece kirmziyi gorecek basacak. Bak o bile ben ugrasamam bilmem dedi gecti. Ama kasap islerini halledebilir markete gidebilir. Musteri hizmetleride ayni sekilde ben 30 yasindayim beni bile cildirtiyorlar tatifemi degistrecegim 21 dakikada baglanmasinami yanayim 1 kelimeyle dogrularmisiniz diyo yani o yasta insanlar bunlari cozemez. yurtdisi gorevine uzun kalacaksaniz annenizide yaniniza alamazmisiniz acaba
Alabilecek olsam bile çok elzem olmadığı müddetçe almam. Sebebi de evliliğime zarar vereceğini düşünüyorum.
Ben de 1 hafta kaldı. Şöyle şeyler yaşadıkb eşim telefonla konuşuyor başka bir odada, annem yanıma geliyor biriyle konuşuyor o diyor. Hafiye gibi. Ben işteyim eşim ve annem evde. Eve gelince annem, eşimle annesinin(kv) o gün telefonda konuştuklarını anlatıyor bana. Eşime senin annen şöyle baban böyle falan diyor dilinin kemiği yok hiç. Adam cevap vermiyor tabi ama nereye kadar vermeyecek. Verince ne yapacağım hangisine kızarım?
Mesela bir yere götürüyor eşim annemi. Annem, o, atm'den şu kadar para çekti diye beni arıyor
![Loudly crying face :sob: 😭](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f62d.png)