hayatım pişmanlıklarla geçiyor......

kayınpederiniz öldüğünde reddi miras yapmış olsaydınız şimdi bu borçları ödemek zorunda olmazdınız. Durumunuz gerçekten zor Allah sabır versin.

Sizi tebrik ederim.Resmen sabır taşı gibi bir kadınmışsınız.

Eşiniz hergün ellerinizi öpse yeridir.Yaptıklarınız fedakarlık boyutundanda öte.

Hem eşinizin kardeşleriyle ne zamana kadar oturabilirsiniz ki? Evlenecekler diye beklersiniz bu uzun sürebilir.

Herkes yuvasını bilsin:34:

merhaba arkadaşlar bugün sinirlerimi altüst eden bir durum oldu ben 2008 şubat ayında evlendim severek eşimin annesi yok 2002 yılında ölmüş 3erkekkardeşi birde babası var ailem sorumluluğun çok olur evi yok güvencesi yok diye sıcak bakmadılar evlenmeme ama ben istediğim için evlendik evlendikten 5 ay sonra eşimi işten çıkardılar 8 ay işsizlik maşı bir de ben çalışıyordum bu şekikde idare ettik ama mutluyduk 2009 yılında ilk hatamı yaptım eşime babanlarla birlikte oturalım çalışır ev alırız dedim kayınpederimin o dönemde borçları varmış icra gelecekmiş bende ii niyetliyim ya eşime dedimki düğünden kalan para hesapta duruyordu çek onu babanın borcunu öde dedim neyse ödediler sonra beraber oturmaya başladık sıkıntılar o zaman başladı kayınpederimin her geçen gün biryerlere borcu olduğunu faize girdiğini öğrenmeye başladım ama artık geri dönüş yok mecbur 1 sene içinde emin değilim ama 30.000 gibi bir rakam borç ödedik ve ben ekmek parası bulamadığım günler oldu tam rahatladık borçlar bitti ev almak için para biriktiricez derken kayınpederim 2010 4 ocak da öldü neyse ölüm allahın emri hayatımıza kaldığımız yerden devam edicez ama eşimin kardeşlerinden biri çok sorumsuz ayda 2 kere iş değiştiriyor eve katkısı yok üstelik oda sağa sola borç yapıyor eşim uğraşamadı git kendine ev tut dedi o şimdi bizden ayrı oturuyor ama biz rahatlayamadık kayınpeder oldü ama hala borç için evi aramaya devam ediyorlardı hepsini ödedik bitti derken bugün eve icra için tebligat geldi 2009 yılında kredi çekmiş ödenmemiş taksitleri çok fazla bir mebla değil ama para olmayınca çok geliyor 3200 lira 1 hafta içinde ödememiz gerekiyormuş eşime birşey diyemiyorum çünkü bana karşı kendini mahcup hissediyor yüzüne bakamıyorum diyor ama ben bıktım artık ben evlendikten sonra benim ailem bir kere bile beni zor duruma sokmamışken eşimin ailesi yüzünden evliliğimin ilk yıllarını sıkıntı içinde geçirdim bende eşime daha fazla kimseyi sırtımda taşımicamı 2013 yılında kardeşlerinin bizden ayrılmasını istediğimi söyledim aç kalacaksam kimsenin derdini sıkıntısını çekmeden aç kalırım dedim eşim birşey demedi oda ferkında eşimin kardeşleri çok efendi bana karşı saygılı abisine karşı saygılı ama ileriyi düşünerek hareket etmiyorlar olaylar sadece bununla bitmiyor babası eşimi ve annesini 10 sene boyunca evim var diye kandırmış ev lüleburgazda kayınpederimide aldık birgün gittik ev yok ve hala ısrarla evim var diye diye öldü adam ortada ne tapu var ne anahtar nede adres bunlara rağmen herşey düzelir diye bekledim yeri geldi çok büyük kavgalar ettim artık kaldıramıyorum kendimi artık salak gibi hisssetmeye başladım sizce ben evi ayırmaya karar vermekle haksızmıyım ne olur bir şeyler söyleyin şuan canım çok sıkkın birde şuan hamileyim işe girip çalışma imkanım yok ama huzur istiyorum..
uzun oldu kusura bakmayın...

Kayınpederin borcunu (vefat ettikten sonra) ödemek zorunda değilsiniz. Mirası reddedebileceğiniz gibi borcu da reddedebilirsiniz.

reddi miras yapmadık geçerli sebeplerimiz vardı çünkü şimdi düşünüyorumda geçmişe takılıp yaşarsam olduğum yerde sayarım bu yüzden 2013 yazı ayrılmaya karar verdim hem eşimin kardeşleride zor durumda kalmazlar şuan bile onları düşünüyorum çünkü gerçekten insanlık olarak iyiler ama olumsuz şeylerle karşılaştık yaşamak zorunda kaldık ama bundan sonra bende onlarda bir düzen kurmak zorundayız hepimiz için en hayırlısı bu olacak bu konuyu okuyup destek olan herkese çok teşekkür ediyorum allah razı olsun dün akşamdan beri içim gayet rahat bu kadar sıkıntının içinde bile evliliğimi en iyi şekilde bu günlere getirdim bundan sonrada hiçbirşey yıkamaz çünkü bu zorluklar sayesinde sağlam bir şekilde yerine oturdu eşim çok iyi biri bana değer veriyor saygı duyuyor bu günlerde geçicek buna inanıyorum sonuçta sorun yaşamak değilde yara almadan atlatmak daha önemli bundan sonra bebeğimi düşünerek hareket edicem varsa yoksa o olucak herkese tekrar teşekkür ediyorum

reddi miras yapmadık geçerli sebeplerimiz vardı çünkü şimdi düşünüyorumda geçmişe takılıp yaşarsam olduğum yerde sayarım bu yüzden 2013 yazı ayrılmaya karar verdim hem eşimin kardeşleride zor durumda kalmazlar şuan bile onları düşünüyorum çünkü gerçekten insanlık olarak iyiler ama olumsuz şeylerle karşılaştık yaşamak zorunda kaldık ama bundan sonra bende onlarda bir düzen kurmak zorundayız hepimiz için en hayırlısı bu olacak bu konuyu okuyup destek olan herkese çok teşekkür ediyorum allah razı olsun dün akşamdan beri içim gayet rahat bu kadar sıkıntının içinde bile evliliğimi en iyi şekilde bu günlere getirdim bundan sonrada hiçbirşey yıkamaz çünkü bu zorluklar sayesinde sağlam bir şekilde yerine oturdu eşim çok iyi biri bana değer veriyor saygı duyuyor bu günlerde geçicek buna inanıyorum sonuçta sorun yaşamak değilde yara almadan atlatmak daha önemli bundan sonra bebeğimi düşünerek hareket edicem varsa yoksa o olucak herkese tekrar teşekkür ediyorum

2013 yazında nereden ayrılmaya karar verdiniz? Boşanacak mısınız?

hayır canım eşimin kardeşleriyle evleri ayırmaya karar verdim onlar ayrı bir eve geçecek bizde küçük bir ev tutarız hayatımıza bu şekilde devam ederiz diye düşündüm..

hayır canım eşimin kardeşleriyle evleri ayırmaya karar verdim onlar ayrı bir eve geçecek bizde küçük bir ev tutarız hayatımıza bu şekilde devam ederiz diye düşündüm..

Aman iyi :) Yanlış anlamışım, üzüldüm.

E peki kayınpederin sağdan soldan borcları cıkmaya devam edecek mi? İnşallah başka bir borç yoktur.

evet canım çalışıyor ilk sene 8 ay işsiz kaldı ama şuan çalışıyor sorumluluklarını bilen biri o konuyu hiç dert etmiyorum kayınpedrimin borcu tekrar çıkarsa yapacak birşey yok 4 kardeş bir araya gelip ödeyecekler mecbur ama bundan daha fazla borç olucanıda sanmıyorum birde bu durumları kendi ailem hiç bilmiyor onlara belli etmedim herşey yolunda gidiyor gösterdim bu konuda pişman değilim çünkü evde ki sorunlar evde çözülmeli diye düşünüyorum aileme söylesem eşime cephe alırlar bunuda istemem

evet canım çalışıyor ilk sene 8 ay işsiz kaldı ama şuan çalışıyor sorumluluklarını bilen biri o konuyu hiç dert etmiyorum kayınpedrimin borcu tekrar çıkarsa yapacak birşey yok 4 kardeş bir araya gelip ödeyecekler mecbur ama bundan daha fazla borç olucanıda sanmıyorum birde bu durumları kendi ailem hiç bilmiyor onlara belli etmedim herşey yolunda gidiyor gösterdim bu konuda pişman değilim çünkü evde ki sorunlar evde çözülmeli diye düşünüyorum aileme söylesem eşime cephe alırlar bunuda istemem

Reddi mirası, vicdanınız yüzünden mi yapmadınız.

Gerçi içiniz rahat ise sorun yok. Önemli olan yastıga basınızı koyduğunuzda neler hissettiğiniz. İnşallah bugünler geçecek, Rabbim emeklerinizin karşılığını mutlaka verecektir.

yok canım vicdan meselesi değildi o kadar borçtan sonra özel bir sigortadan tel geldi babanız şu bankadan kredi çekmiş son taksit ödenmeden öldüğü için biz bu taksiti ödicez daha önceden ödenmiş taksitleri size iade edicez dediler bizde bu duruma şaşırdık hemde sevindik gerçekten sıkıntıdaydık o zaman son taksit ödendi bizede 8150 lira para iadesi yapıldı mecbur reddi miras yapamadık durum böyle yani...

yok canım vicdan meselesi değildi o kadar borçtan sonra özel bir sigortadan tel geldi babanız şu bankadan kredi çekmiş son taksit ödenmeden öldüğü için biz bu taksiti ödicez daha önceden ödenmiş taksitleri size iade edicez dediler bizde bu duruma şaşırdık hemde sevindik gerçekten sıkıntıdaydık o zaman son taksit ödendi bizede 8150 lira para iadesi yapıldı mecbur reddi miras yapamadık durum böyle yani...

Anladım, ben de sorgu memuru gibi çektim seni kenara sıkıştırıp duruyorum :1:

yok canım öyle düşünme ben bunları 3 senedir kimseyle paylaşamıyorum emin ol rahatlıyorum çünkü içim şişmiş artık ama ilginçtirki dünden beri baya bir rahatım düşünmüyorum buda iyi birşeydir herhalde galiba tam olarak ne yapmam gerektiğine karar verdiğim için içim rahat

yok canım öyle düşünme ben bunları 3 senedir kimseyle paylaşamıyorum emin ol rahatlıyorum çünkü içim şişmiş artık ama ilginçtirki dünden beri baya bir rahatım düşünmüyorum buda iyi birşeydir herhalde galiba tam olarak ne yapmam gerektiğine karar verdiğim için içim rahat

kayınbiraderler çalışıyo dimi? Sadece biri mi yanında kalıyor şuanda.

Yalnız sendeki de iyi cesaret, kayınpeder ve 2 kayınbiraderin evine gitmeyi kendin teklif etmişsin. Hakikaten cok güçlü bi kadınsın.

yok canım kayın pederim ve 3 kaynım vardı ben onların evine değil onlar benim evime geldi çünkü onların yaşadıkları ev hem küçük rutubetli biryerdi eşyalarıda eskiydi kayınpeder öldü eşimin bir küçüğü olan sorumsuz o bizden ayrı ama şimdi mecbur çalışıyor çünkü abisine kesinlikle para vermemesi gerektiğini artık sorumluluklarını alması gerekiyor dedim oda mecburen çalışıyor bizim yanımızda kalırken sırtını dayadı abisine sigarasını abisi alıyor yengesi önüne yemek koyuyor kardeşlerinin aldığı giysileri giyiyor çalışmıyordu diğer 2 kaynımla ilgili sorunum yok onlar çalışıyor sorumluluklarını biliyor ama tek başına ayakta kalmayı öğrenmeleri gerekiyor2 numaralı kaynımdan yana hiç kaygım yok çok uyanık çünkü her türlü hayatını devam ettirir en küçük olan beni düşündürüyor ne ütü yapabiliyor ne yemek ne ev işi diğerleri öyle değil abisi o küçük diye evde hiç sorumluluk vermemişler oda bunun rahatlığıyla bugüne gelmiş

Son düzenleme:
yok canım kayın pederim ve 3 kaynım vardı ben onların evine değil onlar benim evime geldi çünkü onların yaşadıkları ev hem küçük rutubetli biryerdi eşyalarıda eskiydi kayınpeder öldü eşimin bir küçüğü olan sorumsuz o bizden ayrı ama şimdi mecbur çalışıyor çünkü abisine kesinlikle para vermemesi gerektiğini artık sorumluluklarını alması gerekiyor dedim oda mecburen çalışıyor bizim yanımızda kalırken sırtını dayadı abisine sigarasını abisi alıyor yengesi önüne yemek koyuyor kardeşlerinin aldığı giysileri giyiyor çalışmıyordu diğer 2 kaynımla ilgili sorunum yok onlar çalışıyor sorumluluklarını biliyor ama tek başına ayakta kalmayı öğrenmeleri gerekiyor 2 numaralı kaynımdan yana hiç kaygım yok çok uyanık çünkü her türlü hayatını devam ettirir en küçük olan beni düşündürüyor ne ütü yapabiliyor ne yemek ne ev işi diğerleri öyle değil abisi o küçük diye evde hiç sorumluluk vermemişler oda bunun rahatlığıyla bugüne gelmiş

Back