Bir mektup karıştırdı herşeyi:(

100 msjı doldurduğumda önce sana yazacağım :)

eet konuşmadıkça ii gidiyormuş gibi oluo aynı bizdeki gibi kawgaların ardından sanki ölümüne yeminliymişiz gibi o konu hiç açılmaz taki bir sonraki kawgaya kadar..aslında konuşmadıkça yani sakince konuşmayı başaramdıkça sorunlarda olduğu yerde kalıyor..tabi bendeee bütün gün evde gelince şöle dicem böle dicem diye kuruyorum kafamda (birde çalışmayınca) ama hiç bişey tasarladığım gibi olmuyor :( şu an durağan sakin zamanlarımızdan birini yaaşıyoruzz ne kadar sürer allah bilir :)

inanın kavga hiçbir şeyi değiştirmiyor.Belki haklısınız eski konularınızı bilemem ama haklı olduğunuzu ne bağırarak ne eski mevzuları açarak nede kavga çıkartarak kendinizi haklı konumuna değil haklı iken haksız duruma düşürürsünüz.

Bizimde başımızdan geçti herzamanda oluyor açıkçası iğneleyici laflar bilmem ne ama evime geldiğimde kapımı kapadım mı dişarıda kalır o insanlar vızzz gelir tırsss gider.
Laf mı sokuyolar görüşme gerçekten bak bu çok iyi birşey mesafeli olduğunu göster onlara.Bı ortam mı oluşuyor gitmeee bırak sensiz olsunlar ne yapıyorlarsa yapsınlar emin ol bi zaman sonra anlarlar haklıyıda haksızıda..

Ama eşlere günah işte aslında 3. şahıslar yüzünden arada kalıyolar.Biz karıştırıyoruz 3. şahısları inan.Biz kadınlar yapıyoruz.Adamlar işten eve evden işeeee ne gerek var akşam eve geldğinde onu bu gibi şeylerle meşgul etmeye otur çayını demle sırnaşmak varken kocana ohooooooooooo.....

eet konuşmadıkça ii gidiyormuş gibi oluo aynı bizdeki gibi kawgaların ardından sanki ölümüne yeminliymişiz gibi o konu hiç açılmaz taki bir sonraki kawgaya kadar..aslında konuşmadıkça yani sakince konuşmayı başaramdıkça sorunlarda olduğu yerde kalıyor..tabi bendeee bütün gün evde gelince şöle dicem böle dicem diye kuruyorum kafamda (birde çalışmayınca) ama hiç bişey tasarladığım gibi olmuyor :( şu an durağan sakin zamanlarımızdan birini yaaşıyoruzz ne kadar sürer allah bilir :)

Aynı biz sanırım yeni evliydiniz sizde konular açılmıyor,her şey yolundaymış gibi ama bir somurtma,bir söz tekrar en başa götürüyor hem de bu defasında daha da bir şeyler kopuyor,götürüyor senden de eşinden de,ben de öyle sabahtan akşama kadar şunu,söylemeliydim,bunu söylesem daha iyi anlar kendi kendime kuruyorum kafamdaki koca modeli anlıyor ama gerçek hayata geçirmeye kalkınca pek öyle olmuyor:( boş ver sende canını sıkma oluruna bırak,elbet düzelecek her şey çalışmak daha farklı bakmamıza neden olurdu bence

inanın kavga hiçbir şeyi değiştirmiyor.Belki haklısınız eski konularınızı bilemem ama haklı olduğunuzu ne bağırarak ne eski mevzuları açarak nede kavga çıkartarak kendinizi haklı konumuna değil haklı iken haksız duruma düşürürsünüz.

Bizimde başımızdan geçti herzamanda oluyor açıkçası iğneleyici laflar bilmem ne ama evime geldiğimde kapımı kapadım mı dişarıda kalır o insanlar vızzz gelir tırsss gider.
Laf mı sokuyolar görüşme gerçekten bak bu çok iyi birşey mesafeli olduğunu göster onlara.Bı ortam mı oluşuyor gitmeee bırak sensiz olsunlar ne yapıyorlarsa yapsınlar emin ol bi zaman sonra anlarlar haklıyıda haksızıda..

Ama eşlere günah işte aslında 3. şahıslar yüzünden arada kalıyolar.Biz karıştırıyoruz 3. şahısları inan.Biz kadınlar yapıyoruz.Adamlar işten eve evden işeeee ne gerek var akşam eve geldğinde onu bu gibi şeylerle meşgul etmeye otur çayını demle sırnaşmak varken kocana ohooooooooooo.....

Teşekkürler öncelikle güzel mesajınız için.Evet 3. kişiler 3 tane görümce,aslında iyi olan ama kızlarının dolduruşuna gelen k.validem ve karısına göre hareket edip,gelinlerinin ise köle gibi olmasını isteyen bu yüzden oğlunu dolduran k.baba öte yandan da eşimi hiç kocam olarak kabul etmeyen hep küçük gören kendi annem okumadığı için bana layık görmeyen ama işte kızına kıyamadığı içinde evinde oturmamıza geçici bir süre için de olsa izin veren ama her fırsatda bunu yüzüme vurup ezikliğini yaşatan annem,öbür tarafta da oğullarının,kardeşlerinin ne durumda olduğu umurlarında olmayan gamsız ama ağızlarına gelen her şeyi söyleme hakkını kendinde bulan,seni suçlu duruma düşüren insanlar evet görüşmüyor gibiyim kırk yılda bir ama inanın yetiyor bazen patavatsızlıklarından bu kadar da olmaz diyiyorum susuyorum çoğunlukla,çünkü öte yandan kavga anlarında eşim benim ailemle kıyaslama yapıyor haliyle onlar böyle dediyse senin annen kardeşin de bana bu lafları soktu diye hep arada kalan ben,gerçi o da kalıyor.bu 3. kişiler böylede en çok içimi acıtan her şeye rağmen öğle ya da böyle eşimin lahusalık gibi hassas zamanım da bana anlayışsız davranması şöyleki annem yanımda kaldı annelerin kıskançlıkları oldu.birbirlerine yüz vermediler.Eşim annem annene ne yaptı hastanede k..dönüp oturuyordu dedi benimle o halimde kavgalar etti,annemler kalıyordu ya babam kardeşim ilk torun hevesli eşime karşıda terslerdi özellikle annem ama eşim benim hatrımı hiçe saydı bir gün eve bile gelmedi sütüm gelmedi onun ailesinin dolduruşlarıyla bu saçmalıklarla en güzel günlerimiz mafoldu..O sırlarda eşimin abisi kiradan kurtulmak için ev alma telaşına düşmüş eşim onlardan telaşlı güya annemin evinde oturmak dar geliyormuş abisiyle birlik olup ev alıcakmış alma şekilleri de şöyle k.validem ve k.pederimin oturdukları evi abisiyle eşim birlikte almışlar ama ev abisinin üzerine ailenin enayisi bu ya neyse,biz yada kaynımın ailesi birine krediyle ev alınacakmış kredi çekene yardım edilecekmişte kurayla eski evdede bir aile oturacak ee anne babaları da yazın sadece köye gidecekmiş bu olaylar hamileliğimden beri vardı ben hep hayır dedim onlarla ortak bir iş yapmak istemiyorum bir,ikincisi eski evde oturmak ailesiyle oturmak istemiyorum bunları bile bile o hassas zamanlarımda beni hiçe sayarak babası gelmişti de bir gün içerde annem,teyzem de var güç gösterisi yaparcasına kura çekilecek gelinlerde laga luga yapamıyacak demez mi beynimden vurulmuşa döndüm,bunun gibi annesinin yanın da benimle tartışması,sonra bir bayramda görümcem,k.validem ve eltimin yanın da bana çıkıştı....İşte bu yüzden bunları düşüne düşüne kavga zamanları nasıl yapsam da bana yaptığı haksızlıkları tekrar tekrar dile getirsem diye eskileri daha feci şekilde açtım dün bana o günler için ben kendimi tanımadım o zamanlar da nasıl öyle bir adam oldum dedi ama benim içimde hala hala o yaşananlar geçmiyor,ne söylese yetmiyor ve gelecek için ister istemez endişeleniyorum özellikle ev konusunda şimdi kaynımlar birlikte oturuyorlar ev alabilmek için k.validem bakıyor çocuklarınıa karı koca çalışıyorlar ee biz evi olmayan bizim için yeniden bir dayatma olursa,babasına kuzu gibi olan eşim yine bana baskı yaparsa off bilemyoru:18:m

Back