Annem yanımızda olsaydı keske..

başın sağolsun canım, çok çok üzüldüm..Allah anneciğinin mekanını cennet eylesin..
anne bir başkadır,yeri doldurulmaz...
unutulmaz bir acı yaşadığın...

ayrıca yakınlarının, daha acın çok tazeyken ,babanı evlendirme konuşmaları seni bir kat daha üzüyor..
annenin yerine kimseleri layık görmezsin,gözün götürmez..
belki zaman ilerledikten sonra,acını biraz yaşayıp, hafiflettikten sonra
babanın evlenme konusu sana ,kabullenemesende mantıklı gelecek..
ama şimdi hakkaten çok taze,ve sinirleniyorsun,haklısın da..
kardeşlerine destek olarak bu günleri atlatırsın inşallah..,
Allah sabırlar versin canım..

İlk defa böyle birsey yasadık bundan önce sadece iste 1.5 yıl önce dedem ve babaannem 2 ay arayla vefat etmisti biri 79 digeri 76 yasındaydı simdi de annem..
Herkesi nasıl soke etti bilseniz? Biz degil kimse hala inanamıyor öldügüne :(
Yerini kimse tutamaz, yoklugu hic doldurulmaz gercekten unutulmaz..

Hemde nasıl üzüyor bir bilseniz, annemin son sözleri babam oldu :(

Cok sagolun :(((

Başın sağolsun. biz ne desek diyelim acın büyük, geçmesi mümkün değil. Geride kalanlara Allah sabır ve uzun ömürler versin.

Benim babam 12 yaşındayken annesini kaybetmiş. babannem daha çok gençmiş 30lu yaşlarının başındaymış. daha annesinin kırkı çıkmadan dedem evlenmiş. babamı istememiş üvey anne. küçük yaşta okuldan alıp başka bir ile çalışmaya göndermişler. babam ne olursa olsun üvey annesine birşey demez.

başka bir örnek daha vereyim. bir tanıdık annesini kaybetmiş. adamın babası yanlız kalınca da yemek yapmak, iş yapmak zor olmuş. iki gelinide bakmamış, yada adam onların baktığını beyenmemiş. evlenmek zorunda kalmış. evlatları babasına cephe almışlar. adam kızarak anlatıyordu. "yanlız kaldım, kimse yanımda olmadı. çok zor oldu yanlızlık. kimse beni anlamadı." demişti.

bazen karamsar olduğumda düşünürüm. eğer ben hayatta eşimden önce ölürsem. eşim evlensin . ama geride çocuk bıraktıysam, çocuklarıma kardeşim baksın, isterim. ancak öbür dünyada eşim benim yanımda olsun. aslında çok kıskanç biriyim. ama eşimin benden sonrada mutlu olmasını isterim. çünkü onu çok seviyorum.:14::14::14:

duygulandım.... Allah sabır versin size.

Gercekten cok acı bir durum cok sagolun..
Babama her sekilde bakarım, bakarız ama o isterse de birsey yapamayız malesef hakkımızda hayırlısı.. :(

çok üzüldüm canım benim...
allah rahmet eylesin...
sanada sabır versin....
anlattığına göre hoş değil tabi halanların yaptıkları..
ama iş babanda biter..
madem çabuk etkileniyor kardeşlerin ve sen konuşsanız babanla...

Cok sagolun..
İs babam' da biter elbette ama halamların icine girmeye ve bizi sokmaya o kadar meyilliki eminim, evlenir. Yani onlar isler onu ince ince. :(

başınız sağolsun,okuyunca ve şu anda gözyaşlarımı tutamadım ,çok zor bir durum allah yardımcın olsun ne olursa olsun yanlarına kalmaz bu yaptıkları halanların canım sen hiç merak etme,yukarda rabbim herşeyi görüyor...

sakın ama sakın halanların oraya taşınma gibi bişey yapma ,senide annen gibi sürekli hizmet yaptırırlar canımm..

Hemde ne hizmet, bilen bilir onları cok fenalar gercekten cok fena insanlar. Gezmeye, yemeye, icmeye o kadar düskünler ki, annem ölmüs herkes salya sümük herkes ne yedigini, ne ictigini biliyor ama halam, gecmis mutfaga nasıl yiyor görseniz sanki biri kosturuyor kalkıyor gece atıstırıyor millet aglıyor, bagrıyor..

Öncelikle Allah sabırlar versin.
Kusura bakma ama benim düşünceme göre babanın yaptığı vefasızlık.
3 tane çocuğu olan bir adamın daha eşini kaybedeli 2 ay olmadan evlilik düşünmesi çok ters bana.
Neden yalnız kalamasın, ya hiç evlenmeyen adamlar nasıl yaşıyor?
Hem yalnız değil ki 3 evladı varken neden hemen evlenmeyi düşünüyor?

Bir tanıdık vardı, karı koca çok iyiydiler, çocukları yoktu.
Kadın aniden vefat etti, adamı çevresindekiler evlendirdi, adam çok düşkündü ilk eşine.
2. evlilikte kadının 5 tane de çocuğu vardı hep beraber yaşamaya başladılar.
2 ayda ayrıldılar, adam çok pişmandı evlendiğine, gidip huzur evine yerleşti.

Bence annenizin hatırasına biraz saygısı olmalı babanızın.. İllaki evlenmesi şart mı?

Bana kalırsa sart degil bir arkadasımın babası babamla aynı yasta ve esini 4 yıl önce kaybetmis 4 yıldır cocukların annesi yok hemde bizden daha da kücüklermis ama adam evlenmeyi aklından gecirmemis hala daha bekar belki ilerde evlenir bilemem ama ben illa evlenir, evlenmesi lazım cümlelerine cok sinir oluyorum.. Ya da simdi düsünülmesi, konusulması gereken seyler degil bunlar en azından :(

Başınız sağolsun.Rabbim sabırlar ihsan etsin size ve ailenize.
Hayatınızda çok büyük boşluklar olmuştur muhakkak,siz biraz daha aklı başında
ve kardeşlerinizin de büyüğü olarak onlara annelik yapacak,her zaman kol kanat gereceksiniz.
Maalesef ki böyle akrabalar her yerde herkesin başında var.Ben hiçbir zaman anlamayacağım
böyle bir zihniyeti.Nasıl da kendilerini haklı görüyorlar demi.

Eşimin dayısının hanımı vefat etti geçen sene.Çok severdik,çok iyi bir insandı.Düğünümüzde hep
yanımızdaydı,beni hep o rahatlattı,hiçkimseyi tanımıyordum ve adetlerine yabancıydım çünkü.
Herkesin işine koşuştururdu,çok yardımseverdi.

İki oğlu vardı,ikisini de öyle zorluklarla okutuyordu ki,evlere temizliğe giderek.
Biri polis okulunu kazanmıştı,diğeri Anadolu lisesini.Halaları(kayınvalidem ve kardeşleri)
el birliğiyle hemen evlendirdiler abilerini.Daha iki ay bile olmamaştı.Duyunca çok üzüldüm,
içten içe herkese kızdım,yeri geldi yanlış yaptıklarını bile tartıştım.Ama onlar öyle haklı görüyorlar ki
kendilerini.Küçük olan kaldıramadı bu evliliği.Okula gitmedi,yanlış hareketler yaptı,okuldan atıldı.
O okulu kazandı diye annesi ne kadar sevinmişti oysa.Bütün akrabaya düşman,saygısız(bu onların fikri)
biri olup çıktı.Ne zaman ondan bahsetseler "ee kolay değil daha annesinin yokluğuna alışamadan
onun yerine başka birini görmek,hem de ergenlik çağındayken."Dedim dedim kimseye anlatamadım.
Yok erkek yalnız yapamazmışta,yok telefon etmişler evde yemek yok demişte.

Kimse açlıktan ölmez kardeşim.Hele bir zorluklarla yaşasaydı,belki çocuklarda durumu görüp,
bu böyle zor olacak deyip bu kadar tavır almayacaklardı,hayata küsmeyeceklerdi.
Asıl beni bitiren(evet gerçekten içimi nefretle doldurmuştur bu cümle)eşim onu evlendikten
sonra arayıp nasılsın dayı dediğinde;
-Çok çok çok çok çok mutluyum demesi olmuştur.
Yazarken bile kızarak yazıyorum,o çoklar kadar başına taşlar düşsün emi.
Kayınvalim arada şikayetleniyor ben onlara ne yapmıştım ki bu kadar düşman oldular bana diye.
Koskoca ailede sadece ben ve eşim onlara hak vermiyoruz.Allahtan eşim onlar gibi düşünmüyor.
Gerçi aklı başında hiçbir insan düşünmez ya.

Kadın hamileydi,bir kaç hafta önce doğumda yaptı.Herkes kendi halinde yani.Olan çocuklara oldu,
siz ve kardeşleriniz birbirinize destek olduktan sonra,kimse size zarar veremez.
Bu tür şaka yapanları da uyarın gerekirse sert bir dille.

Benim amcam' da ilk esine bakmadı kacıp gitti kadın cocugunu 7 yasında bırakıp gitti babaannem büyüttü cocugu. Amcam sonra evlendi, baya sonra ve kendi ogluna babalık yapmamısken kadının ilk esinden olan kızını kütügüne aldı, babalık yaptı o kadından da bir oglu oldu hepsine baba olurken kendi cocugu yapayalnız yasadı suan dedem ve babaannem' de yok, tek kalıyor. :( Psikolojisi hala bozuktur babam var sözde baba diyor, ben babalık duygusunu sizin gibi yasamadım keza annelikte öyle diyor. :(
Gercekten olan cocuklara oluyor baska kimseye degil.. :(
O cocuklar o haldeyken o adam cok cok cok cok mutluyum diyebiliyorsa, ben baska birsey diyemiyorum :(

üstüne bi de çocuk mu yapmış 2.eş..onun için dayı bey çok çok çok mutluyum diyor..:19:
sinir olmamak işten değil..

çocukların yaşadığı sarsıntı ne kötüdür..:51:

Aynen!

Ninem derdi ki ;

Erkek ölünce evin direği, kadın ölünce evin temeli yıkılırmış..Bir annenin ölümü erkeğin ölümünden daha sarsıcı oluyor..Anne genelde evlatlarına sarılıp o hayatı idame ettiriyor bir şekilde ama babalar için aynı şeyi düşünemiyorum..:19: istisnalar herzaman söz konusudur ama kaideyide bozmadığı aşikâr

Katılıyorum..
Bazen illa biri olacaksa babam olsaydı diyorum bu olanlardan sonra ki, ben babama cok düskündüm belki de düskün oldugumdan kaldıramıyorum bu söylenenleri.
Annem evlenmezdi, hep yanımızda olurdu bizim oof off.. :(

canım sonuna kadar haklısın....küçük çocuk diilsiniz işe giderken bakıcak birine ihtiyaç duysun...zaten küçüklere daha yazık oluyo bu durumlarda....babanın şu anda birine ihtiyaç duyduğuna inanmıyorum...tamamen erkeklerin işgüzarlığı....bekar çocukları varken hiç hakkı diil böyle düşünmek...halanlar annenden bu kadar nefret ediyolarsa üvey anneyi başınıza sarıp sizi de rahat bırakmak istemiyolardır....kesinlikle babanıza ilgili ve güzel davranın ama söyledikleri saçmalıklara da tepkinizi gösterin....asla kabul etmeyin şu durumda evlenmesini....huzurunuz kalmaz bence....evlenmesi lazım iyi biri çıkar vs.. diyenlere yuh diyorum ayıp yaaa....şurda kaç gün olmuş çocukların annesi öleli....toplumda ki bu bakış açısı neden oluyo bu saçmalıklara....Başın sağolsun tekrar:(

Cok sagol bende anlam veremiyorum tüm bu olanlara, yakıstırmalara erkek kardesimm ergenlik cagında suan ve nereye cekseniz oraya gidiyor bir duydu, nasıl üzüldü dedim yok öyle birsey vs. zor sakinlestirdim cocugu. :(

Başınız sağolsun arkadaşım, Allah sana ve tüm annesini cennete uğurlamışlara sabır ve güç versin..
çok canımı yaktı yazdıkların, burnumun direği sızladı..
henüz anneciğinin 40 ı bile çıkmamışken konuşulacak şeyler kesinlikle değil bunlar..
bu konuları babanıza açanlara çok çok kızdım, ama babanıza da çok kızdım,
bi kere " şu anda bunları konuşmak olmaz" diyerek insanları susturmalıydı bu 1
ikincisi de oturmuş yalnızları oynuyor, ben ne olucam, nikahsız ölmek günah bilmem ne! senin 3 tane evladın var pırıl pırıl, otur bunları düşün,
nasıl onlara ol kanat gereceğini düşün..
herşeyden önce o evde 2 tane genç kız var, ev her şekilde yürür..
ha hepiniz evlenir barklanırsınız babanız tek başına kalır 4 duvar arasında o zaman tamam derim, yalnızlık Allah'a mahsus!
arkadaşım sıkma canını, halalarına hiç girmiyorum bile, böyle insanların yüzünü ben de olsam görmek istemem.. babanız sizi zorla götüremez istemediğiniz bir yere.. hadi halanıza gidelim diye ısrar ederse, rahatsızım diyin, hastayım,keyfim yok, evde işim var vs vs bahane bulursunuz..kendi giderse de gitsin, boşverin!
dimdik ayakta dur, şimdi sorumlulukların daha da arttı, sen dik durmalısın abla olarak..güçlü ol, bırakma kendini..şu anda önemli olan sadece sen ve kardeşlerin..gerisini boşver.. tekrar Allah sabır versin..

Bende buna kızdım herkes baban icin de zor diyor tamam, zor ama sürekli ben ne olacagım, bilmem ne, olan bana oldu veya babana oldu diyenler??
Diyorum ya biz ne güne duruyoruz, niye varız?
Babama kızıyorum cünkü, niye onları susturmadı diye? İstese yapardı iste o zaman baska olurdu.
Gelecegi kimse bilemez ne olur, neler getirir.... Belki evlenir ama simdiden acılmamalıydı bu konu, babam' da böyle konusmamalıydı.

canım gözyaşları içinde okudum yazdıklarını..allah sabır versin,anneni de cennetine alsın inşallah...

bende öyle kızıyorum ki cenaze evinde yapılan bu seni evlendirelim laflarına..biraz saygı gösterin ya..bazı insanlar bu kadar duygusuz mu aklım almıyo:47::47:

Sagol canım emin ol saygımdan sustum cıkın gidin derdim, halamlara da birsey diyemiyorum cünkü babam üzülüyor farkediyorum neticede kardes! Ama yine de kızıyorum ya nasıl anneme yapılanları sindirir bide hala halan halan diyor bize! Ne zaman yanımızda oldular da simdi olacaklar isin tuhafı da yine biz gidicez onlara....:( Kalp var, seker var hep bu yüzden susuyorum, icime atıyorum..

Canım başın sağolsun çok üzüldüm gerçekten :14:
Allah mekanını cennet etsin.
Çok ayıp etmiş halaların ne kadar cahilce davranmışlar.
Sen hiç takılma bunlara,bazıları densizce konuşup insanın acısını yaşamasına bile izin vermezler.
Babanın evlenmesi konusunda da şu an acın taze olduğu için hiç bunları düşünmemen en iyisi.
Söyleyenlerin ağzını kapatmışsın zaten
Kardeşlerin var ne güzel,birbirinize destek olacaksınız
Rabbim kullarına dayanamayacağı dertleri yüklemezmiş,hayat bi şekilde devam edecek

Tabiki ilk yasayan ben degilim, son' da olmayacagım bende gidecegim oraya annem gibi, herkes gibi.. Cok sagol :(

başınız sağolsun...sanki kendi annemi anlattınız..aynı şeyleri benim canım annemde yaşadı..
hatta son 10-15yıla kadar devam etti bu işkenceler...bende halamları hiç sevmezdim..
babamda hep onların dolduruşuna gelirdi..bide amcalrım vardı,evlere şenlik..
halamlarla aynı apartmanda oturuyorduk..dibimizdeydiler yani..yıllarca kahırlarını çektik..
büyükbabam vefat edince babaannem bzde kalmaya başladı..oda hepimizden nefret ederdi..ben daha küçüktüm..
ablamlar hep annemi korudu babama karşı..sonra babaannem halamlara çıkıp,o kızlar oğlumu kesiyorlar yardım edin diye milleti doldurdu...sülalede adımız babalarını kesen hayırsız evlatlar olarak çıktı..özellikle iki büyük ablam,çok uğraştılar,annemi onlara ezdirmemek adına..ama başaramadılar..annem hep ezildi..

sonra ablamlar evlendi,ben büyüdüm ve ekmeğimi elime aldım..bu arada annemin kalbinde hastalıklar peydah oldu..
onu heran kaybetme korkusu yaşadım..babama uzaklaştım tabi..halbuki çocukken bana kitaplar alır,okumayı çok daha önceden öğretmiş ve benimle büyük insan gibi konuşmuş bir babadır..ama sonra koptuk tabi..

ben ekonomik özgürlüğümü kazanınca ve maaşımın hepsini ailemle paylaşmaya başlayınca bişeyler sanki düzeldi..
babamında okutacak çocuk sıkıntısı kalmadı belki ondan daha pozitif bir insana dönüştü..
halamın ve babaannemim yaptıkları için annemden özürler diledi..ama baba kız olamadık..
hep korktum babamdan..annemi üzecek diye hep çekindim..
3ay önce babam feci bir trafik kazası geçirdi..
sana neler hissettiğimi anlatamam arkadaşım...canımdan can gitti..
keşke bana vursaydı o araba...zaten enkaz gibiydik annem ablalarım ve ben...
babama yoğun bakımda yer bulamadık saatlerce...hala hayattayken hastane bulamadık..çaresizliğimizi anlayabiliyorsundur...
tüm imkanları hatta imkan dışı şeyleri ortaya koyarak canım babama özel bir hastanede yer bulduk..bütün bunlar olurken babamın tayfasından kimse yoktu..hepsi ertesi gün ziyaretçi gibi geldiler..
oysa kazadan hemen sonra aramıştık onları ama gelmediler..babam bugün hayattaysa (çok şükür)bizim hızlı hareket edip babam için hastane bulmak için insanüstü gayretlerimiz sayesindedir..
babam artık bunlarıda biliyor..yalıkazığı kardeşleri kıllarını kıpırdatmadılar...abimizi kesiyorlar diyenler babamın en zor zamanında yanında değillerdi..ve bizim hiç abimizde yok..kız çocukları olarak yaptık herşeyi..

veee babamı nekadar çok sevdiğimi anladım..keşke bunlar olmasaydı ama içten gelen bir bağ var ve bu çok garip bir bağ..insan annesi babası için gözünü kırpmadan canını ortaya koyabiliyormuş...

sana söyleyebileceğim,baban nederse desin ne düşünürse düşünsn yine senin baban..
muhtemelen dolduruşlarla evlenecektir..sen ondan vazgeçme..annenin hatırasını hiç bir güç zaten bozamaz..baban
heran anneni özlüyordur zaten..
sen kız çocuğusun..birgün evlenir kendi düzenini kurarsın..buyüzden halanlarla şimdilik,iyi geçinmeye çalış..
kendi düzenini kurduğunda onlarla görüşmezsin ama ya baban...onun asla kırmayın..o size annenizin emaneti..

Ben kırmamaya özen gösteriyorum, oda biraz gösterse keske nasıl da cabuk etkileniyor insanlardan, nasılda doldurusa geliyor..
Öyle birsey biz bekarken yaparsa zaten, ben durmam ki, evlenirim bir sekilde erkek arkadasım suan var zaten evlilik illa planlıyorduk ama daha zamanı vardı eger öyle bir durum olursa hızlanır sürec ki, babam sürekli bizim evlenmemizden bahsediyoe diyorum, dünya gözüyle görmek icin mi yoksa bizi evlendirip evlenmek icin mi?? Ahh kafam ne kadar karısık bilseniz?

Gecmis olsun Rabbim babanızı size bagıslamıs ne güzel :( Allah saglık versin size ve tüm ailenize..

Teşekkür ederim canım..sakın emin olmadan evlilik olayına girmeyin,daha vakti var diyorsanız öylede yapın..

sonra Allah korusun mutsuz bir evlilik yaparsanız ister istemez babanızı suçlayacaksınız..tabi babanızın üzüntüsüde pişmanlığıda cabası..
insanları idare etmeye çalışın..babanız evlenmek istiyorsa zaten buna kimse engel olamaz..
biliyorum bu çok ağır geliyor size ama acımasız bir gerçek var,hayat devam ediyor.
bizimde çevremizde eşinini kaybetmiş amcalar var..kimisi evlendi,kimisi evlenmedi..
evlenmeyenler kızlarıda evlenip gidince bir başına kaldı..açıkçası bu tabloda iç burkuyor.
herşey zamanında olursa eminim sizde karşı çıkmazsınız..ama acılar bukadar tazeyken tepki vermemek
gerçekten zor..Allah sabır versin canım..belki buda senin sınavın..sen babana olan saygın ve sevgini hiç eksik etme..gerekirse evladı da olsan ona iyi niyetli nasihatler edin..neolursa olsun dağ gibi kızlarım var desin babanız..halalarının dolduruşuna daha az gelir..
öpüyorum yanaklarından canım..inşallah hayatında herşey yolunda gider...canın annenin mekanı cennet olsun...sen mutlu oldukça oda mutluluğunu hissedecektir canım...değişmez bir gerçek varki sen o anne ve babanın evladısın...sizin bağınızı hiçbir dış etken bozamaz...sevgiler..

Ben kırmamaya özen gösteriyorum, oda biraz gösterse keske nasıl da cabuk etkileniyor insanlardan, nasılda doldurusa geliyor..
Öyle birsey biz bekarken yaparsa zaten, ben durmam ki, evlenirim bir sekilde erkek arkadasım suan var zaten evlilik illa planlıyorduk ama daha zamanı vardı eger öyle bir durum olursa hızlanır sürec ki, babam sürekli bizim evlenmemizden bahsediyoe diyorum, dünya gözüyle görmek icin mi yoksa bizi evlendirip evlenmek icin mi?? Ahh kafam ne kadar karısık bilseniz?

Gecmis olsun Rabbim babanızı size bagıslamıs ne güzel :( Allah saglık versin size ve tüm ailenize..

Canım ben de annemi kaybetttim 8 sene oldu..Burdan anlatılamayacak kadar zor birşey..Biz acımızı içimize gömdük,biz dede aynen babam tarafı anneme çok çektirdi yaşarken,tüm tanıdıklar bizim arkadaşlarımız bile hala överler annemi,melek gibi bir kadındı..Herkesin annesi öyledir tabi ama bizim kendi arkadaşlarımız bile annemle sohbet etmeye akıl almaya gelirlerdi...Şimdi onlar bana anlatıyorlar anneni çok özledik diye...Herşeye rağman öyle bir anneyle yaşadığım günlerden çok mutluyum ve evet öldü gitti ama bir insan olarak baktığımda annemle gurur duyuyorum..Babam da tabi önemli benim için ama annem kadar duyarlı olmadı zaten hiçbir zaman...babama da ilk öldüğü zamanlar çok dediler evlen filan..babam daha ölümü algılayamamıştı ki acsını yaşaması gerekiyodu,kafasını karıştırıyorlardı ,,o da kızıyordu baya...Canım erkek sonuçta ya,bir süre sonra belki düşünebiliyorlar evliliği ama,bu oyuncak değil ki hadi o gitti yenisi gelsin..töbe töbe...2 sene sonra filan (ben aynı şehirde değilim ) nasıl kafasına girdilerse olmuş bişeyler,görüştürmüşler...bize tek tek sordu telfonda,4 kardeşiz...ben de zaten benim yanımda bile olsa rahat edemeyeceğini,hani kendi evi gibi olmaz yani damat filan,diye düşünüyordum ama kendi evinde yanlız da kaldı yazık sonradan...Bana sorunca bişey demedim yanında az da olsa anlaştığı bir hanım olursa hayat arkadaşı olsun diye düşündüm...
şimdi sizde de böyle laflar geçmiş sanırım ama haklısın erken bence de,bir de evde daha çocuklar varsa baba onları düşünmeli bence..umarım yanlış okumamışımdır...kafam çok dolu bugün..:ssz:Babam evlenirken 4 kardeşten,en küçük benim hepsi evlenmişti sadece ben bekardım..o da ayrı şehirdeydim..kardeşlerine zor olur belki..anneyi kaybetmek gerçekten çok zor canım,allah sabrını veriyor merak etme..içinde yaşatmaya devam ediyorsun zaten onu..:14:acısına dayanamayıp hayaline bile uzaklaşmıştım yıllar önce annemin..şimdiyse hep yanımdaa..:48:Bu arada alışmak diye bişey yok aslında ..şöyle bir laf var "yıllar geçer alıştığınızı zanneder, o boşluk doldu sanırsınız!! Halbuki o boşluğu dolduran şey eksilmenizdir."anneyi kaybetmek böyle bir şeey işte...yanlız değilsin canım güçlü ol...:48:

annene Allah rahmet eylesin canım.daha acınız bu kadar tazeyken evlilik laflarının edilmesi hiç doğru değil :50:sen haklısın.bazı insanlar çok anlayışsız hatta vicdansız.babana nasıl karısının kırkı bile çıkmadan evlen diyebiliyorlar:19:Allah akıl fikir versin böylelerine sana da bol sabır diliyorum canım

Canim allah rahmet eylesin,mekani cennet olsun annenin ve allah taksiratini affeylesin,annen rahatsizlandigindada baslik acmistin ozamanda cok dua edip iyi haberlerini bekliyorduk olmadi demek omru bukadarmis. Yazdiklarin beni cok etkiledi ayrintili anlatmissin anneni yasadiklarini ozlemini,kiyamam ya zor bi durum:( sende haklisin babanin evlenmesini isteyenlerde hakli ama herseyin yeri ve zamani var,ancak ates dustugu yeri yaktigi icin senin duygularini anlayan azdir etrafinda. Hakkinizda hayirlisi olsun. Allah sana ve kardeslerine guc kuvvet versin canim,,,

Canım ben de annemi kaybetttim 8 sene oldu..Burdan anlatılamayacak kadar zor birşey..Biz acımızı içimize gömdük,biz dede aynen babam tarafı anneme çok çektirdi yaşarken,tüm tanıdıklar bizim arkadaşlarımız bile hala överler annemi,melek gibi bir kadındı..Herkesin annesi öyledir tabi ama bizim kendi arkadaşlarımız bile annemle sohbet etmeye akıl almaya gelirlerdi...Şimdi onlar bana anlatıyorlar anneni çok özledik diye...Herşeye rağman öyle bir anneyle yaşadığım günlerden çok mutluyum ve evet öldü gitti ama bir insan olarak baktığımda annemle gurur duyuyorum..Babam da tabi önemli benim için ama annem kadar duyarlı olmadı zaten hiçbir zaman...babama da ilk öldüğü zamanlar çok dediler evlen filan..babam daha ölümü algılayamamıştı ki acsını yaşaması gerekiyodu,kafasını karıştırıyorlardı ,,o da kızıyordu baya...Canım erkek sonuçta ya,bir süre sonra belki düşünebiliyorlar evliliği ama,bu oyuncak değil ki hadi o gitti yenisi gelsin..töbe töbe...2 sene sonra filan (ben aynı şehirde değilim ) nasıl kafasına girdilerse olmuş bişeyler,görüştürmüşler...bize tek tek sordu telfonda,4 kardeşiz...ben de zaten benim yanımda bile olsa rahat edemeyeceğini,hani kendi evi gibi olmaz yani damat filan,diye düşünüyordum ama kendi evinde yanlız da kaldı yazık sonradan...Bana sorunca bişey demedim yanında az da olsa anlaştığı bir hanım olursa hayat arkadaşı olsun diye düşündüm...
şimdi sizde de böyle laflar geçmiş sanırım ama haklısın erken bence de,bir de evde daha çocuklar varsa baba onları düşünmeli bence..umarım yanlış okumamışımdır...kafam çok dolu bugün..:ssz:Babam evlenirken 4 kardeşten,en küçük benim hepsi evlenmişti sadece ben bekardım..o da ayrı şehirdeydim..kardeşlerine zor olur belki..anneyi kaybetmek gerçekten çok zor canım,allah sabrını veriyor merak etme..içinde yaşatmaya devam ediyorsun zaten onu..:14:acısına dayanamayıp hayaline bile uzaklaşmıştım yıllar önce annemin..şimdiyse hep yanımdaa..:48:Bu arada alışmak diye bişey yok aslında ..şöyle bir laf var "yıllar geçer alıştığınızı zanneder, o boşluk doldu sanırsınız!! Halbuki o boşluğu dolduran şey eksilmenizdir."anneyi kaybetmek böyle bir şeey işte...yanlız değilsin canım güçlü ol...:48:

Dıstan güclü, icten ise cok yıkık bir haldeyim, enkaz gibiyim. Hala inanamıyorum melegimin bizi bırakıp gittigine hersey o kadar ani ve hızlı gelisti ki ne oldugumuzu anlayamadık. :(
Tadım tuzum yok nasıl olur diyorum? Zamanı degildi, erkendi diyorum, diyorum da, diyorum iste.. Öyle birsey yaparsa yani evlenirse ondan uzak olmayı tercih ederim gözümün önünde olmasını istemem ben göz görmeyince gönül katlanır bir sekilde. :(

8 sene demissiniz ooof icim sızladı ben acaba annemsiz kac sene gecirecegim tabii bizimde ne olacagımız belli degil ama bir bakmıssınız zaman gecmis ve siz hala hayattasınız..

annene Allah rahmet eylesin canım.daha acınız bu kadar tazeyken evlilik laflarının edilmesi hiç doğru değil :50:sen haklısın.bazı insanlar çok anlayışsız hatta vicdansız.babana nasıl karısının kırkı bile çıkmadan evlen diyebiliyorlar:19:Allah akıl fikir versin böylelerine sana da bol sabır diliyorum canım

En cok kızdıgım babamın o insanlara itimat etmesi sanki evlenince ne olacak? Unutucak mı annemi? Acısı mı hafifleyecek? İnsan agzını acıpta tek bir kelime etmez mi ya? Konusmayın böyle seyler demez mi? Bizi düsünürek en azından cocuklarımın yanında konusmayın der! Daha o kadar yeni ki yeni 1 ay olacak bu seyler simdi konusulacak seyler degil acımız cok taze sonucta ben en cok buna kızıyorum babamla da konusucam zaten aynen senden bunları söylemeni bekliyordum diyecegim.. :ssz:

Dıstan güclü, icten ise cok yıkık bir haldeyim, enkaz gibiyim. Hala inanamıyorum melegimin bizi bırakıp gittigine hersey o kadar ani ve hızlı gelisti ki ne oldugumuzu anlayamadık. :(
Tadım tuzum yok nasıl olur diyorum? Zamanı degildi, erkendi diyorum, diyorum da, diyorum iste.. Öyle birsey yaparsa yani evlenirse ondan uzak olmayı tercih ederim gözümün önünde olmasını istemem ben göz görmeyince gönül katlanır bir sekilde. :(

8 sene demissiniz ooof icim sızladı ben acaba annemsiz kac sene gecirecegim tabii bizimde ne olacagımız belli degil ama bir bakmıssınız zaman gecmis ve siz hala hayattasınız..

En cok kızdıgım babamın o insanlara itimat etmesi sanki evlenince ne olacak? Unutucak mı annemi? Acısı mı hafifleyecek? İnsan agzını acıpta tek bir kelime etmez mi ya? Konusmayın böyle seyler demez mi? Bizi düsünürek en azından cocuklarımın yanında konusmayın der! Daha o kadar yeni ki yeni 1 ay olacak bu seyler simdi konusulacak seyler degil acımız cok taze sonucta ben en cok buna kızıyorum babamla da konusucam zaten aynen senden bunları söylemeni bekliyordum diyecegim.. :ssz:
söyle canım..hiç içinde bişey kalmasın,sıkma güzel canını,at içindekileri:31:.
babanın tarafından ne kadar akraba, aile dostu varsa bu konuyu açan tersle, ağızlarını kapat..:51:

kardeşlerinle de birlik hareket edin..en azından sana destek olacak kızkardeşin de varmış..

söyle canım..hiç içinde bişey kalmasın,sıkma güzel canını,at içindekileri:31:.
babanın tarafından ne kadar akraba, aile dostu varsa bu konuyu açan tersle, ağızlarını kapat..:51:

kardeşlerinle de birlik hareket edin..en azından sana destek olacak kızkardeşin de varmış..

O bana köstek oluyor daha cok :(
Babam halamları cagırmıs biri yarın aksam, digeri de pazar günü gelicekmis neymis, bana börek yapmayı ögreticekmis! Zamanıymıs gibi.. Telefonda konusmuslar piknik gibi bir konu gecmis :( Ne piknigi ya! Bir haftasonumuz var ve onuda babam alıyor her gittigi yere özellikle halamlara bizide götürmeye calısıyor. Bundan sonra halanlara gidicez artık, onlar gelicek vs. Teyzeler nerde? Yarım agızla söylüyo onlara da gidicez diye halbuki yanımızda olanlar hep teyzemlerdi. :(

Ben duyunca kızdım tabii bir börek icin, hicte ilgilenecek halim yokken hemde! Babama tam zamanı ya baba dedim niye kızım, ögrenirsin iste dedi. Bende sonra ne' de severim ya halamları oo baylıyorum, bayılıyorum dedim. Niye? dedi. Sen daha iyi bilirsin dedim sonra birsey demedi kız kardesim de aksine bana karsı geliyor abartıyormusum napalım iste falan, filan o zaman sana ögretir dedim bu seferde ben haftasonu yokum ki diye güldü. Buyur burdan yak birbirimize destek olacagımıza, arkadaslarıyla bulusucakmıs hanımefendi.

Bide tasınabilecegimizden bahsetmis orası güzelmis, halamlar varmıs, bide bi halamla aynı bina' da olacakmısız.. :(
Kız kardesim ben gelmem kabul etmem böyle birseyi demis sonrada suan ki oturdugumuz semt icin burası kötü, söyle insan var, böyle insan var diye burayı kötülemeye baslamıs. Kardesim de simdi mi aklına geldi yıllardır burda oturuyorsun demis.:25:

Ne olacak bilmiyorum o kadar cabuk etkileniyor ki insanlardan sonra da ne olduysa yok gitmeyiz, tamam hem teyzenler de burda demis. Ne yapmaya calısıyor anlam veremiyorum.. Babamla isimiz var gibi.. :26::ssz:

Son düzenleme:

Canım annem öldüğünde ben 25 yaşımdaydım,şimdi 33 işte...en güzel yıllarımızdı ablalarım ve abimle birlikte...Annemde genç ti 48 yaşındaydı...Ama takdiri ilahi derler ya maalesef öyle ,yapacak bişey yok...Zaten birkaç yılımız kabullenememekle geçti..Oturup da düşünemiyorduk bile..daha sonraları da dediğim gibi biraz eksiliyorsun,canından can gidiyor alışıyorsun..Merak etme gerçekten güçleniyorsun...Bir insan bence gerçek yanlızlığı anne yokken tadıyor,yerine hiçbirşey konmuyor..Baban erkenden düşünmez umarım,kardeşlerin de var..Düşünürse de size sorması lazım bence..umarım zaten çok acı çekiyorsun,daha fazla olumsuzluk yaşanmaz...İlk zamanlar anneme hayattayken hata yapanlara,üzenlere kardeşler olarak biz de çok tepki verdik,boğazımıza kadar gelip de dayanan sözleri dayanamadık söyledik..şimdiyse allaha havale ediyorum,zaten çok muhattap değiliz sevmediğimiz akrabalarla...çoğu da baba tarafı..Hayata devam edeceksin canım,annen nasıl olmanızı isterdiyse öyle devam et..Yokmuş gibi düşünme çok zor biliyorum ama...Benim 2 yaş büyük ablam hala resimlerine bakamaz,ama ben daha iyimserim..Fotoğraflarını koynuma alır ağlarım rahatlatıyor yanımdaymış gibi...Ve evliyim şu an evimin bazı köşelerine astım ,o hep yanımda,sizinki de öyle..Cennet annelerin ayakları altındadır demişler ya,öyle gerçekten hakları ödenmez...onlar melek olur ve ben hep yanımda olduğunu hissediyorum..Güçlü ol kardeşlerine de örnek ol...Tekrar başın sağolsun..Bu arada zamanında babama da çok kızdığım noktalar olmuştu ,şimdi 4-5 yıl filan oldu evli ya,huzurlu gerçekten ama babamı da düşünüyorum allah onu da başımızdan eksik etmesin..allah göstermesin aklıma yokluğu gelince ona da dayanamıyorum..Umarım daha fazla üzülmezsiniz canım,baban da biraz sabreder umarım...Bir kusurum olduysa affola...:58:

Canım annem öldüğünde ben 25 yaşımdaydım,şimdi 33 işte...en güzel yıllarımızdı ablalarım ve abimle birlikte...Annemde genç ti 48 yaşındaydı...Ama takdiri ilahi derler ya maalesef öyle ,yapacak bişey yok...Zaten birkaç yılımız kabullenememekle geçti..Oturup da düşünemiyorduk bile..daha sonraları da dediğim gibi biraz eksiliyorsun,canından can gidiyor alışıyorsun..Merak etme gerçekten güçleniyorsun...Bir insan bence gerçek yanlızlığı anne yokken tadıyor,yerine hiçbirşey konmuyor..Baban erkenden düşünmez umarım,kardeşlerin de var..Düşünürse de size sorması lazım bence..umarım zaten çok acı çekiyorsun,daha fazla olumsuzluk yaşanmaz...İlk zamanlar anneme hayattayken hata yapanlara,üzenlere kardeşler olarak biz de çok tepki verdik,boğazımıza kadar gelip de dayanan sözleri dayanamadık söyledik..şimdiyse allaha havale ediyorum,zaten çok muhattap değiliz sevmediğimiz akrabalarla...çoğu da baba tarafı..Hayata devam edeceksin canım,annen nasıl olmanızı isterdiyse öyle devam et..Yokmuş gibi düşünme çok zor biliyorum ama...Benim 2 yaş büyük ablam hala resimlerine bakamaz,ama ben daha iyimserim..Fotoğraflarını koynuma alır ağlarım rahatlatıyor yanımdaymış gibi...Ve evliyim şu an evimin bazı köşelerine astım ,o hep yanımda,sizinki de öyle..Cennet annelerin ayakları altındadır demişler ya,öyle gerçekten hakları ödenmez...onlar melek olur ve ben hep yanımda olduğunu hissediyorum..Güçlü ol kardeşlerine de örnek ol...Tekrar başın sağolsun..Bu arada zamanında babama da çok kızdığım noktalar olmuştu ,şimdi 4-5 yıl filan oldu evli ya,huzurlu gerçekten ama babamı da düşünüyorum allah onu da başımızdan eksik etmesin..allah göstermesin aklıma yokluğu gelince ona da dayanamıyorum..Umarım daha fazla üzülmezsiniz canım,baban da biraz sabreder umarım...Bir kusurum olduysa affola...:58:

Allah annenin mekanını cennet etsin..
Beni anlıyorsun gercekten aynı acıyı yasadıgımız icin belkide.. :S
Bende annemi hep yanımda hissediyorum ve yokmus gibi yasayamıyorum..
Bir yere gitmis, gelicek gibi geliyor bana. :(
Off cok zor gercekten cok zor..
Ne kadar zaman gecse de unutulmaz asla unutulmaz sadece bu acıya alısılır daha dogrusu bu acıyla kardes gibi yasamaya alısır insan.. :(

:43:
Bir söz vardır; "adam, karısı ölürmüş, daha cenazeden dönerken bulurmuş birini."
Kızma bana. Kırılma. Ama babana çok kızdım. Çok ayıp. Çok ...
O şakayla karışık laf söyleyen insanlara, o babanı evlendirmeye çalışan halanlara yazıklar olsun !
Dilerim herkes ettiğini bulur canım.
Ne diyebilirim ki... Tekrar başın sağolsun. Allah , Anneciğinin mekanını cennet eylesin.
Bir an kendi annem geldi gözümün önüne. Yine ağlattın beni.
Geçicek diyemiyorum. Hiç unutamayacaksın. Nasıl , hangi cümleyle , hangi güzel kelimeyle doldurayım içindeki boşluğu ben senin ?
Nasıl teselli edeyim ben seni ?
Yok ki... Annenin üzüntüsünü giderecek, onun boşluğunu dolduracak hiçbir şey yok ki ...
Keşke elimde olsaydı, annenin yaşaması için çok istediğim bir şeyden vazgeçerdim senin için.
Çok üzgünüm diyorum, diyeceğim. Ama bu cümlem de bir işe yaramayacak .... :50:

Evet dünya 3 günlük iste! Gidene yazık diye bosuna dememisler.
Babam bizi erkenden evlendirmeyi düsünürken bize yazık degil mi? Kardesim 20 yasına gelsin, hemen evlendirecekmis simdiden bunların düsünülmesi, konusulması ne kadar dogru?
Annemin daha kırkı cıkmadı diye belirttim benim annem öldü, annem ben daha onun ölümünü kabul edemezken babamın simdiden baska biriyle evlenecegi muhabettlerine nasıl dayanayım, katlanayım?

Belki biraz zaman gecse üzerinden, biz yuvalarımızı kursak neyse..
Bari derim gözüm görmüyo ama yok, daha simdiden acıldı muhabbetler..
takma arkadaşım böyle yorumları ne demek 3 günlük ömür falan kimse kimsenin acısından anlamıyo ne demek 3 gün sonra evlen valla benim kocam bana öle bişey yapsa hortlarım kadının 40ı çıkmamış hemen evlendir çocuklar başında sanki bakıma muhtaç zaten boşuna demiyolar ne olursa gidene olur die

allah gani gani rahmet eglesin topragı bol olsun...başınız sağ olsun başka bişi diyemiycem kelimeler kifayetsiz kalıyor inan bana.:53::43:

Okudum ağladım,ağladım okudum :( Başınız sağ olsun,Allah yardımcınız olsun..
Ne desek ne söylesek içinizde ki yangını söndürmez ki :(
Rabbim anneciğinizin mekanını cennet etsin,sizi ötelerde kavuşturacak Rabbim merak etmeyin..

Allah sana sabir versin arkadasim. Annenin mekani cennet olsun.

Esini ailesine ezdirip kul kole yapan erkeklere tahammulum yok. Babanda ettigini bulsun.

Guclu olmalisin iki kardesin icin. Allah sana ve kardeslerine kol kanat gerecek hayirli bir es versin insallah. Kendi yuvani kur da gormek ve tahammul etmek zorunda kalma o insan gorunumlulere.

Rabbim yardimcin olsun...

:43:
Bir söz vardır; "adam, karısı ölürmüş, daha cenazeden dönerken bulurmuş birini."
Kızma bana. Kırılma. Ama babana çok kızdım. Çok ayıp. Çok ...
O şakayla karışık laf söyleyen insanlara, o babanı evlendirmeye çalışan halanlara yazıklar olsun !
Dilerim herkes ettiğini bulur canım.
Ne diyebilirim ki... Tekrar başın sağolsun. Allah , Anneciğinin mekanını cennet eylesin.
Bir an kendi annem geldi gözümün önüne. Yine ağlattın beni.
Geçicek diyemiyorum. Hiç unutamayacaksın. Nasıl , hangi cümleyle , hangi güzel kelimeyle doldurayım içindeki boşluğu ben senin ?
Nasıl teselli edeyim ben seni ?
Yok ki... Annenin üzüntüsünü giderecek, onun boşluğunu dolduracak hiçbir şey yok ki ...
Keşke elimde olsaydı, annenin yaşaması için çok istediğim bir şeyden vazgeçerdim senin için.
Çok üzgünüm diyorum, diyeceğim. Ama bu cümlem de bir işe yaramayacak .... :50:

Benim babam böyle bir insan degildi halamlara gitti, böyle oldu. Etraftan o kadar cabuk ve kolay etkileniyor ki, babamı islemek cok kolay cok cabuk inanan bir yapısı var.
Bu acıyla yasamaya calısıyorum ama olmuyo gün gectikce acım büyüyo göremedikce, yanımda hissedemedikce cıldırıyorum..
İse baslayamadım hala hic birsey olmamıs gibi yapamıyorum:(

Vah canım ya başın sağolsun çok üzüldüm anne acısı bi yandan insan kılıklı ayılar bi yandan.. Anneciğinin mekânı cennet olsun Allah rahmet etsin, sana da yardımcı olsun inşallah...sabret desem, çekmeyen ne bilsin halini..:5:

Acımı paylasan herkese cok tesekkür ederim desteginiz bana cok iyi geldi..

Son düzenleme:
Back