- 3 Ekim 2010
- 11.466
- 3.716
- 448
başın sağolsun canım, çok çok üzüldüm..Allah anneciğinin mekanını cennet eylesin..
anne bir başkadır,yeri doldurulmaz...
unutulmaz bir acı yaşadığın...
ayrıca yakınlarının, daha acın çok tazeyken ,babanı evlendirme konuşmaları seni bir kat daha üzüyor..
annenin yerine kimseleri layık görmezsin,gözün götürmez..
belki zaman ilerledikten sonra,acını biraz yaşayıp, hafiflettikten sonra
babanın evlenme konusu sana ,kabullenemesende mantıklı gelecek..
ama şimdi hakkaten çok taze,ve sinirleniyorsun,haklısın da..
kardeşlerine destek olarak bu günleri atlatırsın inşallah..,
Allah sabırlar versin canım..
İlk defa böyle birsey yasadık bundan önce sadece iste 1.5 yıl önce dedem ve babaannem 2 ay arayla vefat etmisti biri 79 digeri 76 yasındaydı simdi de annem..
Herkesi nasıl soke etti bilseniz? Biz degil kimse hala inanamıyor öldügüne
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
Yerini kimse tutamaz, yoklugu hic doldurulmaz gercekten unutulmaz..
Hemde nasıl üzüyor bir bilseniz, annemin son sözleri babam oldu
Cok sagolun
Başın sağolsun. biz ne desek diyelim acın büyük, geçmesi mümkün değil. Geride kalanlara Allah sabır ve uzun ömürler versin.
Benim babam 12 yaşındayken annesini kaybetmiş. babannem daha çok gençmiş 30lu yaşlarının başındaymış. daha annesinin kırkı çıkmadan dedem evlenmiş. babamı istememiş üvey anne. küçük yaşta okuldan alıp başka bir ile çalışmaya göndermişler. babam ne olursa olsun üvey annesine birşey demez.
başka bir örnek daha vereyim. bir tanıdık annesini kaybetmiş. adamın babası yanlız kalınca da yemek yapmak, iş yapmak zor olmuş. iki gelinide bakmamış, yada adam onların baktığını beyenmemiş. evlenmek zorunda kalmış. evlatları babasına cephe almışlar. adam kızarak anlatıyordu. "yanlız kaldım, kimse yanımda olmadı. çok zor oldu yanlızlık. kimse beni anlamadı." demişti.
bazen karamsar olduğumda düşünürüm. eğer ben hayatta eşimden önce ölürsem. eşim evlensin . ama geride çocuk bıraktıysam, çocuklarıma kardeşim baksın, isterim. ancak öbür dünyada eşim benim yanımda olsun. aslında çok kıskanç biriyim. ama eşimin benden sonrada mutlu olmasını isterim. çünkü onu çok seviyorum.
duygulandım.... Allah sabır versin size.
Gercekten cok acı bir durum cok sagolun..
Babama her sekilde bakarım, bakarız ama o isterse de birsey yapamayız malesef hakkımızda hayırlısı..
çok üzüldüm canım benim...
allah rahmet eylesin...
sanada sabır versin....
anlattığına göre hoş değil tabi halanların yaptıkları..
ama iş babanda biter..
madem çabuk etkileniyor kardeşlerin ve sen konuşsanız babanla...
Cok sagolun..
İs babam' da biter elbette ama halamların icine girmeye ve bizi sokmaya o kadar meyilliki eminim, evlenir. Yani onlar isler onu ince ince.
başınız sağolsun,okuyunca ve şu anda gözyaşlarımı tutamadım ,çok zor bir durum allah yardımcın olsun ne olursa olsun yanlarına kalmaz bu yaptıkları halanların canım sen hiç merak etme,yukarda rabbim herşeyi görüyor...
sakın ama sakın halanların oraya taşınma gibi bişey yapma ,senide annen gibi sürekli hizmet yaptırırlar canımm..
Hemde ne hizmet, bilen bilir onları cok fenalar gercekten cok fena insanlar. Gezmeye, yemeye, icmeye o kadar düskünler ki, annem ölmüs herkes salya sümük herkes ne yedigini, ne ictigini biliyor ama halam, gecmis mutfaga nasıl yiyor görseniz sanki biri kosturuyor kalkıyor gece atıstırıyor millet aglıyor, bagrıyor..
Öncelikle Allah sabırlar versin.
Kusura bakma ama benim düşünceme göre babanın yaptığı vefasızlık.
3 tane çocuğu olan bir adamın daha eşini kaybedeli 2 ay olmadan evlilik düşünmesi çok ters bana.
Neden yalnız kalamasın, ya hiç evlenmeyen adamlar nasıl yaşıyor?
Hem yalnız değil ki 3 evladı varken neden hemen evlenmeyi düşünüyor?
Bir tanıdık vardı, karı koca çok iyiydiler, çocukları yoktu.
Kadın aniden vefat etti, adamı çevresindekiler evlendirdi, adam çok düşkündü ilk eşine.
2. evlilikte kadının 5 tane de çocuğu vardı hep beraber yaşamaya başladılar.
2 ayda ayrıldılar, adam çok pişmandı evlendiğine, gidip huzur evine yerleşti.
Bence annenizin hatırasına biraz saygısı olmalı babanızın.. İllaki evlenmesi şart mı?
Bana kalırsa sart degil bir arkadasımın babası babamla aynı yasta ve esini 4 yıl önce kaybetmis 4 yıldır cocukların annesi yok hemde bizden daha da kücüklermis ama adam evlenmeyi aklından gecirmemis hala daha bekar belki ilerde evlenir bilemem ama ben illa evlenir, evlenmesi lazım cümlelerine cok sinir oluyorum.. Ya da simdi düsünülmesi, konusulması gereken seyler degil bunlar en azından
Başınız sağolsun.Rabbim sabırlar ihsan etsin size ve ailenize.
Hayatınızda çok büyük boşluklar olmuştur muhakkak,siz biraz daha aklı başında
ve kardeşlerinizin de büyüğü olarak onlara annelik yapacak,her zaman kol kanat gereceksiniz.
Maalesef ki böyle akrabalar her yerde herkesin başında var.Ben hiçbir zaman anlamayacağım
böyle bir zihniyeti.Nasıl da kendilerini haklı görüyorlar demi.
Eşimin dayısının hanımı vefat etti geçen sene.Çok severdik,çok iyi bir insandı.Düğünümüzde hep
yanımızdaydı,beni hep o rahatlattı,hiçkimseyi tanımıyordum ve adetlerine yabancıydım çünkü.
Herkesin işine koşuştururdu,çok yardımseverdi.
İki oğlu vardı,ikisini de öyle zorluklarla okutuyordu ki,evlere temizliğe giderek.
Biri polis okulunu kazanmıştı,diğeri Anadolu lisesini.Halaları(kayınvalidem ve kardeşleri)
el birliğiyle hemen evlendirdiler abilerini.Daha iki ay bile olmamaştı.Duyunca çok üzüldüm,
içten içe herkese kızdım,yeri geldi yanlış yaptıklarını bile tartıştım.Ama onlar öyle haklı görüyorlar ki
kendilerini.Küçük olan kaldıramadı bu evliliği.Okula gitmedi,yanlış hareketler yaptı,okuldan atıldı.
O okulu kazandı diye annesi ne kadar sevinmişti oysa.Bütün akrabaya düşman,saygısız(bu onların fikri)
biri olup çıktı.Ne zaman ondan bahsetseler "ee kolay değil daha annesinin yokluğuna alışamadan
onun yerine başka birini görmek,hem de ergenlik çağındayken."Dedim dedim kimseye anlatamadım.
Yok erkek yalnız yapamazmışta,yok telefon etmişler evde yemek yok demişte.
Kimse açlıktan ölmez kardeşim.Hele bir zorluklarla yaşasaydı,belki çocuklarda durumu görüp,
bu böyle zor olacak deyip bu kadar tavır almayacaklardı,hayata küsmeyeceklerdi.
Asıl beni bitiren(evet gerçekten içimi nefretle doldurmuştur bu cümle)eşim onu evlendikten
sonra arayıp nasılsın dayı dediğinde;
-Çok çok çok çok çok mutluyum demesi olmuştur.
Yazarken bile kızarak yazıyorum,o çoklar kadar başına taşlar düşsün emi.
Kayınvalim arada şikayetleniyor ben onlara ne yapmıştım ki bu kadar düşman oldular bana diye.
Koskoca ailede sadece ben ve eşim onlara hak vermiyoruz.Allahtan eşim onlar gibi düşünmüyor.
Gerçi aklı başında hiçbir insan düşünmez ya.
Kadın hamileydi,bir kaç hafta önce doğumda yaptı.Herkes kendi halinde yani.Olan çocuklara oldu,
siz ve kardeşleriniz birbirinize destek olduktan sonra,kimse size zarar veremez.
Bu tür şaka yapanları da uyarın gerekirse sert bir dille.
Benim amcam' da ilk esine bakmadı kacıp gitti kadın cocugunu 7 yasında bırakıp gitti babaannem büyüttü cocugu. Amcam sonra evlendi, baya sonra ve kendi ogluna babalık yapmamısken kadının ilk esinden olan kızını kütügüne aldı, babalık yaptı o kadından da bir oglu oldu hepsine baba olurken kendi cocugu yapayalnız yasadı suan dedem ve babaannem' de yok, tek kalıyor.
Gercekten olan cocuklara oluyor baska kimseye degil..
O cocuklar o haldeyken o adam cok cok cok cok mutluyum diyebiliyorsa, ben baska birsey diyemiyorum
üstüne bi de çocuk mu yapmış 2.eş..onun için dayı bey çok çok çok mutluyum diyor..
sinir olmamak işten değil..
çocukların yaşadığı sarsıntı ne kötüdür..![]()
Aynen!
Ninem derdi ki ;
Erkek ölünce evin direği, kadın ölünce evin temeli yıkılırmış..Bir annenin ölümü erkeğin ölümünden daha sarsıcı oluyor..Anne genelde evlatlarına sarılıp o hayatı idame ettiriyor bir şekilde ama babalar için aynı şeyi düşünemiyorum..istisnalar herzaman söz konusudur ama kaideyide bozmadığı aşikâr
Katılıyorum..
Bazen illa biri olacaksa babam olsaydı diyorum bu olanlardan sonra ki, ben babama cok düskündüm belki de düskün oldugumdan kaldıramıyorum bu söylenenleri.
Annem evlenmezdi, hep yanımızda olurdu bizim oof off..