Annem yanımızda olsaydı keske..

Cok sevdigim bir arkadasım da aynısını söyledi senden daha kötü durumda olanları düsün, kücük yasta annesini babasını kaybedenleri, hic görmeyenleri hatta yetistirme yurtlarında kalanları düsün dedi. Dediginiz gibi ben annemle en azından bu yasa kadar geldim, anne sevgisini tattım.. Bunlar bir nebze' de olsa, su serpiyor yüregime. Biliyorum ki, annem hep yanımızda, bizimle sadece biz göremiyoruz onu o bizi hep görüyor, izliyor.

Bazen gercekten onu yanımda hissediyorum.. Dualar ediyorum hep göremesem bile, hep yanımzda ol, bizi bırakma diye.
Bundan sonra ona yardım edebilecek tek sey ''dua''
Ve ölen bir kisinin amel defterini yaptıgı iyilikler ve cocuklarının ettigi dualar kapatmazmıs..
Annemi sevdigimizi ona bol bol dua ederek, onu hep icimizde yasatarak gösterebiliriz bundan sonra..
Elimizden gelen hem tek aynı zaman da en büyük sey bu!

tabii ki cnm, o sizi hep görüyor olacak..onun için dik durmalısın, bir yanın hep eksik olacak olsa da, hayata kaldığın yerden devam etmelisin..
anneciğin de mutlu olmanı ister her zaman...
çok doğru söylüyorsun, geride kalan salih evlatların ettiği hayır dualar; anne babanın amel defterine yazılıyor..ne mutlu annene..senin gibi pırıl pırıl bir evlat yetiştirmiş..
Allah mekanını cennet eylesin, geçmiş günahlarını affetsin, kabri nur dolsun inşaAllah...
iyi akşamlar cnm...

Son düzenleme:
tabii ki cnm, o sizi hep görüyor olacak..onun için dik durmalısın, bir yanın hep eksik olacak olsa da, hayata kaldığın yerden devam etmelisin..
anneciğin de mutlu olmanı ister her zaman...
çok doğru söylüyorsun, geride kalan salih evlatların ettiği hayır dualar; anne babanın amel defterine yazılıyor..ne mutlu annene..senin gibi pırıl pırıl bir evlat yetiştirmiş..
Allah mekanını cennet eylesin, geçmiş günahlarını affetsin, kabri nur dolsun inşaAllah...
iyi akşamlar cnm...

İnan yalnız kalmaktan cok korkuyorum ya babam' da bizi ansızın bırakırsa annem gibi?
Bi basımıza kalırız kardeslerim ve ben..
Veya ailem' den birine birsey olursa diye korkuyorum inanın baska acı kaldırabilecek gücte degilim..
Kaygı, endise bozuklugum vardı zaten annemin vefatı iyice tetikledi duygularımı.. :(
Dik durmaya calısıyorum, cabalıyorum en azından destegin icin ayrıca tesekkür ederim amin, amin dualarınız icin cok sagolun..

Son düzenleme:
Babası ölene yetim denir ,annesi ölene hem öksüz hem yetim denir diye bi söz var:31:
Malesef gerçekte bu sanırım..
Eşi ölen adam cenazede kendine yeni eş bakarmış çok acı:ssz:
Allah bu acının dayanma gücünü verir inşallah sana ,kardeşlerin için sabret canm çok zor :31:
Babanın dediğini siz uygulamayın kopma ananenden sana annenin kokusunu hissettirebilcek tek kişi odur heralde
Tekrar ALLAH sabrını versin..

Cok ozur dilerim konu cok eski
Yemin ederim kendi hikayemi okudum
bu kadar olur yani..
Cok merak ettim babaniz evlendi mi acaba
bakalim hikayelerimizin sonu aynimi?????

Öncelikle Allah geride kalanlara sabır versin,anneciğin mekanı cennet olsun. acın daha çok yeni çok taze. bu kadar kısa sürede bu konuların (babanın evlenmesi) konuşulmasına senin üzülmen çok normal. zaman neler getirecek bilemeyiz, bazı şeyler zamana bırakılmalı, belkide zaman gelecek sen isteyeceksin evlenmesini belkide hiçbirzaman istemeyeceksin zaman bize neler getirir hiç bilemeyiz. annen hayattayken çektiği bütün sıkıntıların mükafatını mutlaka görecektir sakın unutma, zerre kadar iyiylik ve kötülük hesapsız kalmayacak. bol bol dua et,

Bende şimdi tarihi farkettim 1 yıldan fazla zaman geçmiş,umarım herşey yoluna girmiştir.

Son düzenleme:
1 ayda mahvolan hayatıma bakıyorum yasadıklarım film seridi gibi geciyor gözümün önünden. Neler oldu bize böyle? Nazar mı degdi ailemize? :(( Halamlardan nefret ediyorum anneme yasattıklarından dolayı. Cok cektirmisler kendileri, adıma kadar karısmıslar annem yeni evliyken altınları, bilezikleri bozdurmuslar neymis, annem safmıs kandırırlarmıs onu. Annem öldügünde daha bir kac günlükken konustukları seyler; '' abim simdi ne yapıcak?, evlenmezde '' Babamı odaya cekip, muhabbet adı altında doldurmalar yalnızlık Allaha mahsusmus hatta teyzemlerin yanında bile söylemekten cekinmemisler. Anneme biraz saygıları olsa, öyle bir zaman da bunları düsünmezleri ki, bırakın dillendirmeyi. O zamanlar biraz kaldılar bir daha da sadece bir kere geldiler oda oturmaya! Ev temizlenicekti halamlar teyzemlere, '' siz evi halledin, sonra biz geliriz '' demisler. Ancak boy göstermeye gelirler zaten namaz kılma bahanesiyle yatak odasına girip dolapları karıstırmayı bilirler bide!

Annemi o kadar cok üzdüler ki, babaanneme uyku uyumadan baktıgı halde, sadece bir kere hastaneye gec gitmesi yüzünden kücük halam acmıs agzını yummus gözünü kalabalık dinlemeden nasıl abimin altına ... öyle gelip, bakıcaksın demis. Hatta hastanedeki hasta yakınları bile karısmıs olaya cünkü hepsi duymuslar babama bile biri dayanamayıp senin ne bicim kardesin var, karına neler söyledi, ne kadar cok üzdü demis. Babamsa hic birsey yapmadı annem o kadar cok agladı, o kadar cok agladı ki.. :( Aklıma geldikce cok kötü oluyorum..

Babam, annem vefat etti diye anaanneme gitmeyecekmis artık ayda yılda bir, bayramlar' da seyranlar' da gidermis. Oysa biz anaannemin elinde büyüdük. :( Babam sürekli halamlardan bahsediyor halamlara gidicekmisiz artık, halamlar gelicekmis falan. Haftasonu halama gitti, geldi laf evlenmeye geldi annem yeni vefat ettiginde ben evlenmem diyen adam, '' nikahsız ölmek günahmıs '' dedi. Birseyler söyledi hep tepkimizi ölcmeye calıstı.

Böyle sacma sacma konusmalar geciyor yeri ve zamanıymıs gibi annemin daha kırkı cıkmadı ya kahroluyorum ben. :(( Aile dostlarımız geldi babamın arkadası babama takıldı seni' de bas göz ederiz diye ben sasırdım böyle seyler demeyin lütfen, hos degil diye tepki gösterdim babamsa sessiz kaldı karısı ki, annemin arkadasıydı, cok iyi anlasırlardı bana sürekli evlenmesi gerektigini, dogru olanın bu oldugunu anlattı. Babam yalnız kalıcakmıs? gelini istemezseymis? Damadın yanına yakısmazmıs, colugumuz cocugumuz olacakmıs falan, filan..

Bide biraz simdiki semtimizde oturmayı deniycekmis eger yapamıyorsa kendi semtine yani halamların yanına tasınıcakmısız ve eger öyle birsey olursa, o cok dedikleri seyi gerceklestirmis olurlar, yani babamın agzından girerler, burnun' dan cıkarlar cok cabuk etkileniyor zaten insanlardan. Bize bir faydaları da dokunmaz, bundan önce' de dokunmadıgı gibi.. Ancak muhabbet etmeye gelirler öyle cok seviyorlar ki lak lak etmeyi. Hic unutmam giderdik babaanneme halam veya halamlar gelirdi bir baslarlardı konusmaya car car car.. Annem mutfakta yemek yapardı, sofrayı kurar, servis yapar, toplar, bulasıkları yıkardı biz kücüktük o zamanlar onlar yerdi yemegi gecerlerdi kenara, tekrar kaldıkları yerden devam ederlerdi. Bu hep böyle oldu. :(

Ben nasıl seveyim bu kadınları Allah askınıza?? Annem babaanneme baktıgı halde bir kere Allah razı olsun demediler mecburmus cünkü. Annemle kafayı yemislerdi zaten bu yüzden kimi yengem kacıp gitmis, kimisi de kocasını kandırıp uzaklara gitmisti. Bir amcam ikinci evliligini yapmıstı, ne hastane' de baktı, ne' de temizlikti, badanaydı yardıma gitti. Ama annem hele bi gitmesin. :((((

Babam bide onların yanına tasınmaktan bahsediyor halam börek yapmıs cok güzelmis, bize' de gelip yapsın, ögretsinmis haftasonu gelsin diyor acelesi var sanki ne de börek yiyecek durumdayım ya ben! :84:

Tek olsam bakarım basımın caresine ama tek degilim 2 tane de kardesim var. Ben annemin yerine babamın yanında baskasını görmeye dayanamam hele de annemin babamı nasıl sevdigini bilirken o kadar zorluklar, eziyetler cekti ki ama yine de babama olan sevgisinden bir dedigini iki etmedi ilaclarını elleriyle agzına verirdi babam hangi ilacını ne zaman ictigini bile bilmezdi. Her sabah ise gönderirdi kapıdan da degil dısarı cıkardı babam arabaya binerdi annem öyle girerdi eve. :( Hastalandıgında ambulans beklerken zar zor konusarak, '' Ben ambulansla gitmem, Ahmet gelsin, ahmetle gidicem ben. '' dedi son lafı' da bu oldu sonrada uyudu ve bir daha uyanmadı annem :(

Annem olsaydı böyle olur muydu hic? Canım annem bizi bırakıp gitmeseydi, bunları yasar mıydık biz? O kadar cok özlüyorum ki onu.. :(:14::ssz:

seni çok ama çok iyi anlıyorum annemi kaybedeli13 ay oldu düğünümden 10 gün sonra bıraktı beni, ne anne ne de baba kaldı daha 26 yaşındayım, baba tarafından kimseyle görüşmüyorum babamı kaybetmeme sebep olanlarla amcam ve halam çok samimi görüşüyorlar ardan 6 yıl geçti o kadar hastalıkla ayakta durup bizi okutmaya çalışan anneciğimide toprağa verdim hem yetim hem öksüz kaldım hayatta ama öğrendimki kendimden başka kimseye güvenmeyecekmişim hayatta

Cok ozur dilerim konu cok eski
Yemin ederim kendi hikayemi okudum
bu kadar olur yani..
Cok merak ettim babaniz evlendi mi acaba
bakalim hikayelerimizin sonu aynimi?????

Evet 2 sene olacak, daha dün gibi benim içimde halbuki.
Hayır, evlenmedi babam,
Ancak siz evlenirsiniz, ben çok yalnız kalırsam diyor.
Kimse babası' nın böyle bir acı ardından, özellikle annesini yeni kaybetmişken başka bir kadını yanında düşünemez haklı olarak.
Artık babamın evlenmek istemesine çok garip bakmıyorum..
Çünkü bizler de evleneceğiz Allahın kısmet ederse, bi sevgilim var ve askerden gelince sözleneceğiz.
Onu yalnızlığına bırakmak bencilllik olur.
Yalnızlığını paylaşacak birini istemesi en doğal hakkı diye düşünüyorum artık, ki evden kardeşler olarak 2 saat uzaklaşsak neredeyse ağlayacak halde buluyoruz.
Ben kendisine de söyledim, istersen evlenirsin istersen evlenmezsin, kararı tamamen sana ait bize saygı duymak düşer.
Evlemem dersen başımız gözümüz üstüne seni bırakmayız dedim.
Kimisi diyor ben babama evlen diye çok dedim. Ben diyemem, karışamam ona.
Zaten çok alıngan, beni istemiyorlar diye düşünür Allah korusun.
Tamamen kararı kendisine ait, ama babamı git gide daha iyi anlamaya başladım.
O bizden daha da yalnız, biz yine dışarı çıkıyoruz arkadaşlarımızla bir nebze de olsa kafa dağıtıyoruz.
Ya o? Tüm çevresi evli, bir de bir laf vardır kadın her yere sığınır, ama erkeğin kapısını açan olmaz diye.
Ne annem kaldı, ne babam kaldı, ne de karım var diyor.
Tek dünyası biziz.
Bazen yatağına yattığında onu düşünüyorum içim fena oluyor.
2 sene önce karısıyla paylaşıyordu o yatağı, şimdi ise yalnızlığıyla..
Allah hayırlısını versin.
Yaşayıp göreceğiz bundan sonrasını..

Öncelikle Allah geride kalanlara sabır versin,anneciğin mekanı cennet olsun. acın daha çok yeni çok taze. bu kadar kısa sürede bu konuların (babanın evlenmesi) konuşulmasına senin üzülmen çok normal. zaman neler getirecek bilemeyiz, bazı şeyler zamana bırakılmalı, belkide zaman gelecek sen isteyeceksin evlenmesini belkide hiçbirzaman istemeyeceksin zaman bize neler getirir hiç bilemeyiz. annen hayattayken çektiği bütün sıkıntıların mükafatını mutlaka görecektir sakın unutma, zerre kadar iyiylik ve kötülük hesapsız kalmayacak. bol bol dua et,

Bende şimdi tarihi farkettim 1 yıldan fazla zaman geçmiş,umarım herşey yoluna girmiştir.

Ne kadar az beklentin olursa o kadar iyi canım.
Hayat bizim için bir hayli zor artık, bazen kendimi aşırı yorgun hissediyorum.
Bu yaşımda çocuk ağlamasını kaldıramayacak duruma geldim.
Hem annemin acısı, hem kalan sorumluluklar, maddi büyük sıkıntılar..
Hepsiyle birden baş etmek zorunda kalmak yoruyor insanı..

seni çok ama çok iyi anlıyorum annemi kaybedeli13 ay oldu düğünümden 10 gün sonra bıraktı beni, ne anne ne de baba kaldı daha 26 yaşındayım, baba tarafından kimseyle görüşmüyorum babamı kaybetmeme sebep olanlarla amcam ve halam çok samimi görüşüyorlar ardan 6 yıl geçti o kadar hastalıkla ayakta durup bizi okutmaya çalışan anneciğimide toprağa verdim hem yetim hem öksüz kaldım hayatta ama öğrendimki kendimden başka kimseye güvenmeyecekmişim hayatta

Acı insanı çok değiştiriyor..
Şimdi o minik minik kendime dert ettiğim saçmalıklar için kızıyorum kendime.
Hemen salya sümük ağlayamıyorum mesela, adına güç mü dersin? taşlaştın mı dersin orasını bilemiyorum..
Allah rahmet eylesin ailene, sana da sabırlar versin..

Son düzenleme:
Tatlim ozur dilerim acini tazelemek istemezdim
benim annem olunce evli olan abim birlesmek istedi babam kabul etmedi(biraz sorumsuz calismayi pek sevmiyo )
kucuk abim askerdeydi
babam yalniz kalinca halamlara cok giderdi
Megerse babami arkadaslari doldurmus
Kirkinin icinde evlendin evlendin yoksa daha evlenemezsin
halaminda isine geliyodu babami evermek cunku basinfan saliyodu
ben duydumki babam cocuklu bir kadinla gorusmus

İs neredeyse tamam ben cildirdim tabi
sen oz oglunu istemedin evine ona benmi bakacam calismiyo etmiyo bana guveniyo diye
onun bunun cocugunu nasil kabul ediyon hatta cocugu ustu yazdircam dedi

Neyse cok tepki alinca olmadi o is
sonra beni kendi rizasiyla16 yasimdayken nisanladi
Halbuki hem evlilige erkendi ben babama pasa gibi bakiyodum
Anladimki babam bizi yavas yavas basindan atiyo
Ben evlendim tam 7 ay sonra evlendi
bu arada evlenmeden once surekli kucuk abimi evden kovuyodu
oda burasi benim anamin evi hicbir yere gitmiycem sen git derdi
neyse en yeni hamileydim telefonda duydum babamin evlendigini yikildim
dunyam basima yikildi

Uzuntuden bebegim dustu
aylarca yatakta yattim
cok zor kabullendim

sonrami

Sonrasi babam cok hastaydi
o kadin bir gun yuzu girmedi surekli babamla hastanelerdeydi
o zamanlar iyiki evlenmis dedim
tek hatasi vardi cok pisti
ama ii insandi
Kucuk abimle anlasazlardi ama.
Neyse sonuc babam 1 yil once vefat etti

kadin memleketine dondu kucuk abim suan o evde
tek basina yasiyo insallah helal sut emmis bir insan evladi cikar karsisinada mutlu olur

Ne bileyim yaa cok zor annem
olsaydi bunlar olmazdi
Ne annem beni o yastA evlendirirdi
nede ben onu birakirdim
anasi olmayanin babasida olmazmis derler

not:benim babamin annemden sonra
hicbir seye ihtiyaci olmadi yasim kucuktu ama
herseyini yapardim
ben evlendim teyzelerim her zaman abimle babami bos koymadi
Yedek anahtarla her gun gidip temizliklerini yemeklerini yapiyolardi babami cok seviyorlardi
halalarim hic ilgilenmezdi...
Benim babam afedersiniz sirf uckuru icin evlendi
cunku bizim evimizden kadin eli hic eksik olmadi (teyzelerim ve ben)

Babamda bir kac sene beklemesi beklerdik
once abimi evlendirseydik yasim gelince beni son guzelce konussaydi benimde kadina
ihtiyacim var artik deseydi bizde anlardik ama o ne yapti teker teker bizi savurdu
sirf baski yapmayalim karismayalim diye neyse olan oldu

ALLAH KİMSEYİ ANNESİZ BİRSKMASİN HELEDE COCUK YASTA AMİN

Tatlim ozur dilerim acini tazelemek istemezdim
benim annem olunce evli olan abim birlesmek istedi babam kabul etmedi(biraz sorumsuz calismayi pek sevmiyo )
kucuk abim askerdeydi
babam yalniz kalinca halamlara cok giderdi
Megerse babami arkadaslari doldurmus
Kirkinin icinde evlendin evlendin yoksa daha evlenemezsin
halaminda isine geliyodu babami evermek cunku basinfan saliyodu
ben duydumki babam cocuklu bir kadinla gorusmus

İs neredeyse tamam ben cildirdim tabi
sen oz oglunu istemedin evine ona benmi bakacam calismiyo etmiyo bana guveniyo diye
onun bunun cocugunu nasil kabul ediyon hatta cocugu ustu yazdircam dedi

Neyse cok tepki alinca olmadi o is
sonra beni kendi rizasiyla16 yasimdayken nisanladi
Halbuki hem evlilige erkendi ben babama pasa gibi bakiyodum
Anladimki babam bizi yavas yavas basindan atiyo
Ben evlendim tam 7 ay sonra evlendi
bu arada evlenmeden once surekli kucuk abimi evden kovuyodu
oda burasi benim anamin evi hicbir yere gitmiycem sen git derdi
neyse en yeni hamileydim telefonda duydum babamin evlendigini yikildim
dunyam basima yikildi

Uzuntuden bebegim dustu
aylarca yatakta yattim
cok zor kabullendim

sonrami

Sonrasi babam cok hastaydi
o kadin bir gun yuzu girmedi surekli babamla hastanelerdeydi
o zamanlar iyiki evlenmis dedim
tek hatasi vardi cok pisti
ama ii insandi
Kucuk abimle anlasazlardi ama.
Neyse sonuc babam 1 yil once vefat etti

kadin memleketine dondu kucuk abim suan o evde
tek basina yasiyo insallah helal sut emmis bir insan evladi cikar karsisinada mutlu olur

Ne bileyim yaa cok zor annem
olsaydi bunlar olmazdi
Ne annem beni o yastA evlendirirdi
nede ben onu birakirdim
anasi olmayanin babasida olmazmis derler

not:benim babamin annemden sonra
hicbir seye ihtiyaci olmadi yasim kucuktu ama
herseyini yapardim
ben evlendim teyzelerim her zaman abimle babami bos koymadi
Yedek anahtarla her gun gidip temizliklerini yemeklerini yapiyolardi babami cok seviyorlardi
halalarim hic ilgilenmezdi...
Benim babam afedersiniz sirf uckuru icin evlendi
cunku bizim evimizden kadin eli hic eksik olmadi (teyzelerim ve ben)

Babamda bir kac sene beklemesi beklerdik
once abimi evlendirseydik yasim gelince beni son guzelce konussaydi benimde kadina
ihtiyacim var artik deseydi bizde anlardik ama o ne yapti teker teker bizi savurdu
sirf baski yapmayalim karismayalim diye neyse olan oldu

ALLAH KİMSEYİ ANNESİZ BİRSKMASİN HELEDE COCUK YASTA AMİN

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza, benim babam 59 yaşında şuan, sanırım evlenmekle evlenmemek arasında kararsız ama mantık boyutunu düşünüyor işin uçkur değil. Mesela bu yaştan sonra hiç tanımadığım biri, ne paylaşabilirim ki ben onunla zor diyor. Çocuklu özellikle istemiyor ama, neyin ne olacağı belli olmaz sonuçta, insanlar kurt olmuş. Hele ki belli bir yaştan sonra 2.-3. evliliğini yapacak olanlar.

Benim teyzelerim de aynı bak 2 sene oldu, hala yemeklerimizi genellikle teyzem yapar, badana olur, bayram temizliği olur birşey söylemeden direkt gelirler bayram temizliği yapacağız diye, bir teyzemle aynı sokaktayız her hafta kendi evi için pazara gittiğinden bize de gider. Yürüyerek 15 dk.lık mesafede babamın emekli maaşını çeker, faturalarımızı o öder. Her daim destekler bize Allah onlradan razı olsun.

Onlar da babamın evlenmesi gerektiğini düşünüyorlar, çünkü siz evleneceksiniz ne kadar bakarım ben deseniz de insan eti ağırdır, çoluk çocuğa karışacaksınız her zaman babanızın yanında olamayacaksınız diyorlar. Zaman göstericek bundan sonrasını..

Canim teyzelerimizden ALLAH RAZİ OLSUN
ayni benimkilerde oyle bu yil yine yapmislar evin isini
Ben uzaktayim onlar ilgileniyo abimlee
Evlendim
hala sahip cikiyolar bana her yil memleketten erzak gonderirler
herkesin annesi yapmaz onlar annedende ote

Bazilari yetimiz diye yaptiklarini saniyorlar
ama hayir bize acidiklarindan degil aile baglari cok kuvvetli ondan yapiyorlar
annem olmeseydide yapardilar
Annem benim sara hastasiydi senin gibi yerde buldum once yine bayildi sandim
ama sonra anladim durumu ambulansi babami cagirdim senin hikayen gibi...
Annem surekli bayilirdi onun icin annemin her daim yaninda oldu ailesi...

Canim ben forumda yeniyim ama 1 yildir okuyodum burayi
seni ilk erken yasta anne babasini kaybedenler de okudum
cok agladim yasadiklatini okuyunca
kendime cok yakin hissettim seni

Babana gelirsek birakin evlensin
senin yukun cok agir biraz hafiflersin en azindan tatlim.
Bu arada yasin kac senin

Son düzenleyen: Moderatör:
ilk yazdığın konuyu okumuştum annenin aniden fenalaşmasını o kadar üzüldüm ve etkilendim ki daha sonrasında kaybettiğini duyunca çok ama çok üzüldüm ,Allah kimseyi annesiz bırakmasın bende canım annemi çok ama çok seviyorum her gece dualarımda Allahım anneme uzun ömürler ver benim ömrümden al ona ver beni annesiz bırakma diyorum , anneler başımızın tacı , ölüm acısı çok zor biliyorum ama bir gün her canlı ölümü tadacak ,hayat cok acı malesef :( sevdiklerimizle sınanıyoruz .güçlü olmalısın halalarına inat ,ayakta dur kardeşlerine destek ol,baban şuan boşlukta sağlıklı düşünemiyor ve gaza geliyor , bolca dua et.

Canim teyzelerimizden ALLAH RAZİ OLSUN
ayni benimkilerde oyle bu yil yine yapmislar evin isini
Ben uzaktayim onlar ilgileniyo abimlee
Evlendim
hala sahip cikiyolar bana her yil memleketten erzak gonderirler
herkesin annesi yapmaz onlar annedende ote

Bazilari yetimiz diye yaptiklarini saniyorlar
ama hayir bize acidiklarindan degil aile baglari cok kuvvetli ondan yapiyorlar
annem olmeseydide yapardilar
Annem benim sara hastasiydi senin gibi yerde buldum once yine bayildi sandim
ama sonra anladim durumu ambulansi babami cagirdim senin hikayen gibi...
Annem surekli bayilirdi onun icin annemin her daim yaninda oldu ailesi...

Canim ben forumda yeniyim ama 1 yildir okuyodum burayi
seni ilk erken yasta anne babasini kaybedenler de okudum
cok agladim yasadiklatini okuyunca
kendime cok yakin hissettim seni

Babana gelirsek birakin evlensin
senin yukun cok agir biraz hafiflersin en azindan tatlim.
Bu arada yasin kac senin

25 yaşındayım canım, gerçekten benziyor hikayemiz..
Babama gelince engellemem zaten, babam da aslında bizim anlaşamayacağımızı, ya da onun bizi kabul edemeyeceğini düşünüyor. Ne paylaşıcam ki bu yaştan sonra diyor bazen de..
Mesela arkadaşım anlatmıştı, dedesi çok zenginmiş anaannesi kanserden ölünce annesiyle her haftasonunu dedesinin yanında geçirmeye başlamışlar iş, güç, yemek, temizlik..
Sonra dedesi de daha genç olduğundan evlenmek istemiş, ondan çok çok genç bir bayan ben evlenirim onunla demiş.
Ve evleniyorlar, hatta çok yerde bir çocuk doğurmam lazım diye dile getirmiş, maddi durumu olmasa evlenmezdim demiş.
Amaç belli yani, evlendiği kadın evde istememeye başlamış, eve gitttiklerin de sürekli peşlerinde geziyormuş.
Annesi hastane de yatmış uzunca bir süre dedesi bir kere arayıp sormamış, aramamış.
En sonunda arkadaşım arıyor işte, sitem ediyor.
Dedesi ne dese beğenirsin?
xxx' le anlaşamıyorlar ya ondan gelmedim!
Belki kızını bir daha hiç göremeyecek halbuki..
Sanırım babamın da aklına bunlar geliyor, zaten evde başka bir insan olunca bende her aklıma estiğinde gidemeyeceğim o eve ama babam evlenice mutlu olacağını düşünüyorsa desteklerim sonuna kadar orası ayrı..

Bebim babamin hic oyle anlasirlarmi diye korkusu olmadi
bizi sevmeye anlasmaya mecbur gordu
neyseki bizimkinin cocugu olmadi yasi gencti babam 54 kadin 39 yasindaydi adet duzensizligi vardi
doktora falan cok gitmis ama olmadi
bizim en buyuk sansimiz babamin cocugunun olmayisi ve kadinin babamdan sonra
ailesinin yanina donusu oldu
gitmeseydi kardesim gitmek zorunda kalacakti babamin nikahli karisi cunku.
Evde hakki var.
Neyse suan tek dusundugun kardesimin bi yuva sahibi olmasi
insallah canim seninde cok guzel yuvan olur bunu cani gonulden istiyorum.
Cocugun falan olunca acilarini biraz unutursun benim gibi.
Kendini evine esine cocuklarina adarsin
unutamazdin aklina gelince kalbin acir yuregin yanar ama evin esin cocugun bu yangini dindirir

Back