Sizi çok iyi anlıyorum benimde kayınvalidem anneniz gibi eşim tek çocuk her şeyine eşim koşturuyor nisanliyken neden yapıyorsun aslında iyilik değil kötülük ediyorsun annene memur emeklisi kadın cahil değil gençlere taş çıkarır sağlık konusunda ama yinede her şeyine sen koşuyorsun dediğimde adımız gelin ya bir kere çıkmış dokuza inmez sekize eşim yanlış anladı söylediğimi tepki gösterdi ama şimdi kafasına vuruyor oda hakliymissin diye biz çalışanlar 60 yaşında emekli olacağız hala çalışıyor olacağız 60 yaş ne ki nice nineler biliyorum cevremde 80 yaşında okuma yazma öğrenen camiye gidip kur-an öğrenen eşime dedigimi size de diyeyim iyilik yapmıyorsunuz her şeyine koşarak size birşey olsa nolcak annenize
benzer şeyi ben görümceme demiştim
kendisi açtı lafı
yukarıda yazdım anneannem ilkokul dahi bitirmemiş bir kadın okuma yazması var ama
hayatı memur olan eşi ile şehir şehir gezip 5 çocuğunu büyütmekle geçmiş
eşi zaten dışarılarda olduğu için de her işe o koşturmuş
sonra anneannemin yetişkin oğulları vardı onunla yaşayan işleri paraları vs olan
dedemden isteyemediğini, aldıramadığını vs de onlara aldırır kendi de dört duvarı arasında yaşardı yani pazara vs arada giderdi de aslan gibi oğulları olduğu için birlikte giderler onlar taşırdı vs
sonra anneannem 60 olduğunda iki dayım da evlendi ve 2 yıl dahi geçmeden dedem vefat etti
anneannem Ankara nın ortasında bu yaşantıdan sonra kaldı tek başına
her işini halletti, gitti denedi arada da yanılmıştır mutlaka ama halletti
hatta dayım vardiyalı çalışırdı, istese yardım ederdi ama anneannem ben hallettim derdi
bu süreçte bir yerden devremülk almış dolandırıldı demiştik o bile bitti yıllardır gidiyor
yaşı artık 84 ama hala evinde, evinin hanımı
son birkaç yıldır dayım eşinden ayrıldığı için onunla ama esasen yalnız olsa da idare eder
görümcem annem öğrenemez diyor, öğrenmesine imkan da tanımıyor
kp yatalak oldu ve artık kv markete gidiyor ara ara
gayet de öğrendi yani markete gitmenin öğrenilemeyecek nesi var
iş başa düştüğünde para da çeker, aslında sora sora Bağdat bile bulunur diye boşa dememiş atalar
ama işte o yapamaz dendiğinde iş zorlaşıyor
aman ben iki dakikada halledivereyim psikolojisi bu
o yapamayıp sorun çıktığında uğraşacağıma, aklım kalacağına hemen halledeyim
bunu hem çocuklarımıza hem yaşlılarımıza yapıyoruz
toplumsal kültürümüz bu hale geldi ve bu seferde ben yapamam diyen insan güruhları artıyor
yani ben çok yakınımda, aktif iş hayatında olup aktif araba kullanıp da ben benzin alamam diyeni duydum
neymiş parayı nasıl ödeyecekmiş
şaka gibi ama şok olmuştum
yani hiç fikrin yoksa sorarsın pompacıya nereye ödeyeceğim diye hiç bir şey bilmiyorsan
aynı kişi yeri gelir ayyy yurtdışı gezilerini anlatır aman siz de gidin der vs ama basit hayat becerilerini yerine getirmez başkasına yıkılmayı sever
bu nedenle ben acımasızım herkes o işlerle bir baş başa kalsın öğrenir
bir de yani günümüzde paran varsa her şey var fatura denilen nedir ki ver talimatı ödesin banka
hatta harcamayı da kredi kartı ile yap onu da bağla maaşa onu da ödesin oldu bitti