• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü biri miyim?

Size cevap yazmak icin resmen uyelik aldim. Size yapilan cok buyuk bir haksizlik var, o yuzden sinirlisiniz. Arabanin sahibi siz olmalisiniz, araba kesinlikle esinizin uzerine olmamali. Kazanilan para uzerinden gidersek %66-67 araba sizin hakkiniz zaten. Kocaniza sakince bu konuyu acip, bunun kendinize yapilan bir haksizlik oldugunu, bu sebeple de kendisinden sogudugunuzu soyleyin. Eger olumlu yonde ilerlemiyorsa konusma, bir kadin olarak hayatinizdaki erkekten biraz centilmenlik beklediginizi, baska erkeklerin karilarina bu tur hos jestler yaptigini ama sizin hic boyle bir sey goremediginizi, bu arabanin giderininin cogunun sizden ciktigini, ve yaptigi davranisin kesinlikle adil olmadigini, devam ediyorsa da tam da adil olmamasi sebebiyle kendisinden sogumakta oldugunuzu soyleyin. Eger yine kabul etmezse zaten bildiginiz sizi kullaniyor ve sevmiyordur, ve bu durumda da bosanma taleb edin. Bosanmaniz cocuk buyumeden gerceklesirse daha kolay olur. Ayrica kocanizin es isleri ve cocuga bakma gibi durumlarda sizin kadar sorumlu davranmamasindan hic hoslanmadim. Bu konuda da sogumakta son derece haklisiniz. Eger kendisini duzeltmek isterse canim cicim diye size yanasmak yerine ev isleri ve cocuk bakiminda en az sizin kadar, hatta gecmisteki davranisini esitlemek adina sizden daha fazla sorumluluk almaya zorlayin. Eger bunlari kabul etmiyorsa kesinlikle bosanin. Bu insan iyi birisi degil, sizi sevmiyor ve sizi kullaniyor. Benim annem araba icin rest cekti ve kendi uzerine yaptirtti, yoksa babam herseyi kendi uzerine yapiyordu. 50 kusur yasindalar ve 30 senelik evliler, ama annem yine de dedi ki eger bosanirsak benim elimde ne olacak? Babam annemden 500-1000 tl daha fazla kazaniyor bu arada. Lutfen dedigimi yapin, haksizlik oldugunu gorunce dayanamadim resmen.

boşanma durumunda evlendikten sonra alınan mallar paylaşılıyor zaten

Flörtöz takılmıyorum ama etrafımda flörtöz takılmaya çalışanlar var. Bi yerinden yakaladınız aslında. Ben dikkat ediyorum. Kendime saygım var bu yüzden onu aldatmam

Esini onunla bununla kiyaslamaya baslayanlar eninde sonunda aldatiyor..
O flortoz adamlarin ev halini, eslerine sevgililerine nasil davrandiklarini bilemezsiniz.
Hersey maddiyat mi?
Alin donunu nolcak?
Esimin butun donlarini ben alirim, hatta giydigi yedigi ictigi herseyi.. cocuklariminda herseyini aliyorum, oyuncak kiyafet besin vs..
Esim iyi kazanir ama bnmde kazancim var ama bunu hic sorun etmedim ben.
Adami seviyorsaniz kiyaslamayin, cok kotu bisey bu.

Ben bu konuda senin paran benim param hesabı yaptı diye konu sahibi suçluyanları anlamıyorum gercekten. Es kişisi para yonetme/ harcama kısmını hem sorumsuzca hem de yalanlarla Surdurmuş. Ustelik çalışan ve para kazanan diğer kişiye. Bunu bir kadın kişisi yapabilir miydi? Kendi luksu ( audiyebinmeyi o da isterdi; luks ev ve esyalar takılar isteyebilirdi) harcama yapıp ailesine yalanla dolanla para verse ne derdiniz? Sonuçta farketmiyor?

Kadınlar sen ben telaşına dustuyse zaten gercekten guvende hissetmemiştir ve şımartılma hakkı varsa eger bir ailede bu çalışan genç annenin. Eşi biraz karısını nasılmutlu edeceğini düşünsün. Çabalasın.

Bence bu çabayı takdiri gorurseniz içinizısınır. Sogumayı haklı buluyorum.ama o dısarda gordugunuz erkeklerin de 90 böyle. Gözleyin esinizi olmuyorsanız bir çocuk annesi olarak bir donem yalnızlığı goze alarak ayrılın. Sonra hayatınız her sekilde duzene gırer, çalışan kadınsınız. Hislerinize guvenin

burada bir kadın,kocam yükselmemi istiyor,daha yüksek maaşım olsun istiyor diye konu açtığında kadınlar gene erkeğe yükleniyor. ona neymiş,sen böyle mutluysan karışamaz.bilerek evlenmiş deniyor.yani her halukarda erkek suçlanıyor.iki yüzlüyüz vesselam.:KK14:
Iyı de audiye binmek istiyorsa ve ailesi zengin değilse( ki o bı de ailesine veriyor) bi zahmet çabalayacak maasını yukseltmek için. Ya da orta halli arabaya binecek; hatta minibuse. Bekar değil artık aile sorumlulugunu aldıysa bir erkek ve kadın boyle. Sonuçta konu sahbinin gozune kocasının maası ve eğitiminin durduk yere battığını dusunmuyorum.

Eşiniz arabayı alırken size danısmadı mı ? Evlilikte ortak karar verilir yada verilmesi gerekir.arabayı siz alıp kullanın bir süre siniriniz yatısır diye düşünüyorum.

Herkese merhaba kızlar.

3.5 yıllık evliyim. 1 oğlum var 18 aylık. Bir okulda idarecilik yapıyorum.

Eşimle 7 yıl önce tanıştık. Uzun yıllar sevgililik dönemimiz oldu. Kendisini çok sevdim. Aşkı yaşadım onunla. 3.5 yıl önce evlilik teklifimi aldım havalara uçarak kabul ettim. Hemen evlendik. Evlenir evlenmez eşim lüks bi araba aldı ve tüm maaşı krediye gidiyor. Kendisi devlette memur statüsünde ve 2 yıllık üni mezunu, belirttim Bunu çünkü ilerleyen Kısımlarda bahsedeceğim tekrar.

İlk yılımız oldukça iyiydi. El üzerindeydim. Eşime hala aşıktım keza o da bana öyle. Sürekli turlara katıldık. Etkinliklere katıldık. Gezdik tozduk. Eğlendik.

Ama evlendikten 1 sene sonra annesi ile sorunlarımız başladı. Şöyle ki kv kişisi sürekli bizi yemeğe çağırdı. Sürekli bize yemeğe gelmek istedi. Çat kapı geldiği oldu. Benim kv yi arayıp sormamam suç oldu. Eşim maaşını hiç alamadığı için benden para isteyip annesine para verdi. O paralar görümcemden çıktı. Ki eşimin arkadaşlarıyla gittiği eğlencenin parasını bile ben veriyorum. Evin tüm yükü bende. Üzerine paraları annesine vermesi gizli gizli, oldukça sorun oldu. Dayanamadım. Çok tartıştık. Üzerime yürüyüp bana vurmaktan döndü. Yani az kalsın bunu da yapıyordu. Bu arada ben hamileydim, çocuğum plansız bir bebek ama hamile kaldığımda çok sevinmiştik eşimle, aramız iyiydi o dönemde, yani en azından bu kadar kötü değildi.

Neyse sonra ben bu harala gürelede çocuğumu doğurdum. Annem benim yanıma geldi bende kaldı. Bu da sorun oldu. Eşim annemle tartıştı. Saçma sapan konular için anneme bağırdı çağırdı. Annem dayanamadı gitti lohusayken ben. Kendim cebelleştim o zamanlar. Daha fazla ev ortamına dayanamadım iznim biter bitmez okula döndüm. Annem bebişe evinde baktı. Her sabah Bebişi annemlere götürdüm akşam aldım, eve gittim eşime yemek yaptım, ütüsü temizliği her şeyi tamamdı. Sonra yine bi gün kv görümce ve para üçlüsü yüzünden tartıştık.

Açtım ağzımı yumdum gözümü. Dedim ki çocuğu ben bırakıp alıyorum, benim annem bakıyor senin annen bakmak bile istemedi, bunların üzerine evde bana hiç yardım etmiyorsun ama paramı yemeye gelince maşallah yiyorsun gizli gizli annene de verdiğin zamanlar oldu dedim. Baya tartıştık. O bana bağırdı, çağırdı. Baya küfürler etti. Ben ne yaptım? Topladım eşyalarımı. Döndüm baba evine. 10 gün sonra eşim geldi. Yalvar yakar. Eve dön feronika ben yapamıyorum feronika, sensiz olmuyor feronika, söz sana yardım edeceğim, annemle gidip gelmeyin konuşmayın umrumda değil, yeter ki dön diye yalvardı ve döndüm eve.

Şimdi eşim çok iyi. Annesi babası ben aramadıkça aramıyorlar. Gidip gelmeler bitti. Mesafe koyuldu. Hala eşim maaşını alamıyor kredi devam ediyor, benim maaşa gömüldük yine. Bu değişmedi. eşim aşırı pozitif, bebişi bırakıp alıyor annemlere, bana yardımcı oluyor, yemek yapıyor, bazen temizlik yapıyor. Oğlumla güzel ilgileniyor. kendisi çok değişti. Amma velakin dostlar bende değiştim.... o eşine aşık ona değer veren ona kıyamayan feronika gitti. Her günüm aynı soruyla geçiyor artık.Ben eşimi seviyor muyum???

Bir diğer mesele de şu, Okuldan dolayı her hafta toplantılarım okuyor. Farklı insanlarla tanışıyorum. Çevrem genişliyor. O erkeklerle sohbet ettikçe eşimle böyle konuşamadığımı gördüm. Neden eşimde böyle değil? Neden o da benim gibi hırs yapmıyor ve okulunu tamamlamıyor? Eşimin maaşı neden bu kadar az? Neden eşimin en ufak ihtiyaçlarını bile ben alıyorum? Neden? Neden bunca şeye katlandım? Neden bu adamla evlendim? Neden çocuk yaptım? Sürekli kafamda aynı şeyler. Her gün her dk.

Cinsellik açısından eşim bi karar aldı sürekli kendisi geldiği için bana, ben ona gitmeden gelmiyor. Kendimi kötü hissediyorum dedi. Seni zorluyor gibi oluyorum dedi. Belki sorarsınız diye yazıyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Boşanmalı mıyım? Ben kötü biri miyim? :KK43:

yaşadığın şeylerden düşüncelerini çok haklı buluyorum. Telafi etmeye çalışmış hatasını ama senden biten bitmiş maalesef.
gözüne çok şey batıyor hal böyle olunca da.
kötü biri değilsin kendini suçlama hemen. Yaşadığın şeyi burda bir çok arkadaşımız yaşıyor maalesef.

Ben size kötüsünüz diyecek bişey bulamadım. Kadın olarak evin tüm sorumluluğu sizde, bide eşinize de harçlık veriyorsunuz. Eşiniz yerinde olsam bu kadar söylenmeye satardım arabayı krediyi kapatırdım. Laf söz de ortadan kalkardı. Ama onun arabası erkeklik gururuna ağır basıyor. Siz tamamen haklısınız bence.

Merhaba Feronika
durumlari cok guzel ozetlemissin ve kendi eksilerinide görerek...
Bakildiginda ayrilik en mantiklisi gibi duruyor ama esiniz kendi hatalarini görüp caba sarf etmis bunu görmemezlikten gelme. Esinle egitimi hakkinda ki düsüncelerini kibar bi dille paylas, azicikta pofpoflayarak sen zekisin daha iyisini hak ediyorsun gibi...
Mutlaka bi aile terapisine katilin.
Disaridaki o muhtesem erkeklere gelince :))) Hepsinin ici küflü haberin olsun. 5 yil önce nisanlimdan ayrildim yasimda 30 oldugu icin bi an önce Düzgün bi iliskim olsun diye bir sürü erkek tanidim. Kendini Bekar zannedenler mi? 5 kurussuzken kendini Patron sananlar, daha tanisma asamasinda kisitlama getirip siddet uygulamaya kalkanlar vs vs
Kendi o muhtesem sevgilime gelince kendi isinin sahibi eglenceli cool bi Adam. gecenlerde bi Foto paylasmis üzerinde Adam sahip kadin ait olmak yaziyor yaninda hemen birisi beyin uzatiyor . yani canim sevgilim demek istiyorki kadinlar mal degildir neden sahip olalim. bu sosyal medya görüntümüz :) bense ofisten cikarken markete ugrayip eve gecicem dedigimde arada eczaneye ugradim diye azar isitmis kisiyim. Arkadasimla kahve icmek icin 30 dakika izin verilen kisiyim. son günlerde gurbetti, hastaliklar, parasizliklar, özlemler falan derken Hayat agir gelince bi aksam 19 da isten gelip yataga girmek istedim diye yalancilikla suclanan kisiyim ve artikda eski sevgiliyim :)))
o yüzden sen ailenden vazgecmeden elinden gelen herseyi yap vicdanin rahat olsun en azindan.

Üzgünüm ama kocanızın dışarıdaki imajının sponsoru olmuşsunuz. Adam evde de çocuk bakımı, ev işi yapayım tepki çekmeden imajımı sürdüreyim derdinde. Evet evlilikte ayrı gayrı olmaz. Para lafı geçmez ok. Fakat bu evliliği sürdüren sizsiniz o ise hayalini yaşamak için birşeyleri idare ediyor gibi. Başta severken aldırış etmemişsiniz, görmezden gelmişsiniz ki bu aşıkken çok kolaydır. Yalanlar sorumsuzluklar size gerçeği çıtlatmaya başlayınca görmeye başlamışsınız. Sorgulamalarınız, boşluk duygunuz bundan...Yaşadığınızı çözümleyebilmek için de haliyle kıyas yapıyorsunuz. Eğer samimiyse kocanızın rahatsızlığınızı görüp, arabayı satıp, borcu kapatması sadece kendi zevki için sizi ve evliliğinizi bu kadar yıpratmaması gerekir. Daha çocuğuna bir bez bile almamış bir adam, benzin parasını, harçlığını benden alıyorsa, kalan 200 lirasını da sigarasına harcıyorsa ben de saygı duymam kusura bakmasın! Gitsin kendine başka sponsor bulsun! Bence boşayın arabayı da sattırtın yarısını alın çocuğunuza yatırım hesabı açtırın. Öyle kendi çocuğuna bakmayı lütuf gibi sunacak, karısı canla başla çalışırken yayılacak yok artık!

Arabayi ortak kullanmiyor musunuz? Yani benim arabam ya da esimi arabasi gibi bir ayrim var? Valla bana maddi konulara bakis aciniz cok dogru gelmedi. Senin paran benim param olayini ne anne babamda ne de esimde hic gormedim cok garip geliyor o yuzdrn. Eve parayi kim getirirsr getirsin hepinizin parasi o. Adam da kumara yatirmamis parayi araba almis.
Anneye gizlice para verme konusunda sonuna kadar haklisiniz bu arada

Iyı de audiye binmek istiyorsa ve ailesi zengin değilse( ki o bı de ailesine veriyor) bi zahmet çabalayacak maasını yukseltmek için. Ya da orta halli arabaya binecek; hatta minibuse. Bekar değil artık aile sorumlulugunu aldıysa bir erkek ve kadın boyle. Sonuçta konu sahbinin gozune kocasının maası ve eğitiminin durduk yere battığını dusunmuyorum.
o zaman almak istediğinde konu sahibi asla kabul etmeyecekti.

Adam seni maaşın için gidip almış gelmiş ve şu an iyiyi oynuyor.... Bence git kendi hayatını kur..
Ha onun parası benim param muhabbetlerine bir şey diyemem bence böyle birşey olmamalı yani.adam araba aldıysa ikinize almadı mı sonuçta hayret bişe

Pardon ama o emojiyi de açıklar mısınız? kimin kafasına vuruyorsunuz? Hiç hoş değil.
Sevgili destina konu sahibesi ve bahtsız bedevi kankalar benim açtığım konuyada googlan dua aramakla ilgili ağız birliği yapıp dalga geçip sonra tepki alınca biz çözdük diye işin içinden sıyrılıyorlar takılma bence

Sevgili destina konu sahibesi ve bahtsız bedevi kankalar benim açtığım konuyada googlan dua aramakla ilgili ağız birliği yapıp dalga geçip sonra tepki alınca biz çözdük diye işin içinden sıyrılıyorlar takılma bence
Yahu edep önemli olan o nasıl emoji öyle ben buna takıldım. Yazık bir de burada milletin derdiyle uğraşıyor ayağıyla insanların canını sıkıyor. kibledim zaten. Çok teşekkür ederim.

Back