Aslında anladigim şu,Dört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.
Yazdıklarıniz da haklılık payınız oldukça fazla,Hiçbir çocuk daha çok parası var diye mutlu olmaz evet maddi olarak hiçbir eksik hissetmeye bilir ama dönüp baktığı zaman ailesi ile geçirdiği zamanlar yeterli mi olacak. kadın bu kadar sorumluluk sonrası çocukla ilgilendiği saatler kesin perişan halde olur o yorgunluk ile çocuga yeterli enerji kalır mı ben varlıklı Bi dedigi iki olmayan Bi ailede yetiştim ama dönüp baktığımda yaşam şartlarımdan daha çok ailemin sevgisine onlarla zaman geçirmeye açlık duyduğumu görüyorum cebimdeki para hiç mutlu etmedi beni ama en ufak güzel anı hafızamda hazine gibi saklı duruyor. Düşünceniz yanlış değil çocuga iyi bir hayat vermek gerekir iyi şartlarda büyümesi önemli kadın onun için çabalıyor elinden geleni yapıyor ama böyle durumlarda ya bu egitim olayı ertelemesi gerekir ya çocuk sahibi olma zamanı buna göre düşünülmeli anne baba ile bağlarının oluştuğu en önemli dönem çocuk için ileride açıgı kapatılamaz temeli saglam olmayan bir binanın kalan kısmı istedigi kadar gösterişli olsun en ufak şeyde yerle bir olur bu çocuk için de bu durum geçerli hayatı çok güzel olabilir ama içindeki eksik olan şeyler ne olacak 1 2 saat anne görmek bir çocuk için çok çok az
Okumak bağımlılık gibi ama cocuk varken de zor cidden Allah kolaylık versinGerçekten çok zor. Ama bu akademik kariyer de mafya gibi girdik çıkamıyoruz. Ha emeklerim çöp olmasın diye diye ömrüm bitti yaşlı gösteriyorum bi dünya kilo aldım
Gercekten yeterli mi kotu bi gün geçirdiğinde annenin şefkatli kollarında huzur bulmak istemez mi yada öğrendiklerini heyecanla annesiyle paylaşmak istemez mi ?Çok normal bir süreç yaşadığınız. Benim üniversitemden hocam kendi doktorası sırasında çocuğa yetemediğini düşündüğü için oğlu 5 yaşına kadar anneannenin evinde kaldı. Annesi-babası çalışan arkadaşlarımda da benzer şekilde aynısını yaşayanlar var. Hiçbirinden de kötü anne gibi şeyler duymadım.
İyi annelik ve babalık sürekli beraber zaman geçirmekle olsaydı, ne harika nesiller yetişirdi. Önemli olan çocukla düzgün zaman geçirip, temel ihtiyaçlarını karşılayıp onu hayata doğru şekilde hazırlamak. Sonuçta kütüphaneye sizi bağlamadılar zincirle, okulunda gösterisi olur gidersiniz, önemli olan bunlar. Gerektiğinde zaman ayırırsınız.
Hem aktif iş hem doktora yapıyorsunuz. Bu şekilde olması normal hayatınızın. Az zaman ayırıyorsunuz ama yapacak bir şey yok. Kötü annelik böyle bir şey değil.
Gercekten yeterli mi kotu bi gün geçirdiğinde annenin şefkatli kollarında huzur bulmak istemez mi yada öğrendiklerini heyecanla annesiyle paylaşmak istemez mi ?
Temel ihtiyaçlarla bitmiyor bunun duygusal yönü peki
Bir çocuğun en çok anneye ihtiyaci var
Hocalarımdan biri de post doc için çocuğunu boşlamış. Kaç yıl geçmesine rağmen araları iyi değildi oğluyla. Bazıları bir şey olmaz demiş ama çocukta illa bir eksiklik oluşur. Çalıştığı için çocuğuna vakit ayıramayan annelere yetişkin olduklarında bile unutmayan çocuklar var. Anneliğini kötüleyeni bizzat duydum. Sebep ise çocukken yeterince ilgilenilmemesi. Duyunca bayağı şaşırmıştım, hiç beklemiyordum. Bundan çıkardığım sonuç çocukluk çağı gerçekten önemliymiş. Bazı şeyler o zaman eksik kalmışsa ileri vakitlerde de onun eksikliği unutulmuyor.
Size neden bu kadar yuklenildi. Eskiden memurlara doğum izni verilmiyordu annem 27 yıllık memur 2.5 ay izin alabilmiş. Gittiğim kursta 70 yaşında bı öğretmen hanım var o lohusaligi biter bitmez 41. Gün işe çağırılmış. Eskiler işlerini bıraksa mıydı. Eğer annem biraksaydi işini kendi ayakları üstünde duramaz ve aynı evin içindeki huzursuzluktan çocuklarının da etkilendiği evliliğini sonlandiramazdi. Babamın ağzının içine bakardı para versinde su ihtiyacımı goriyim diye.Dört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.
Hic üzülmeyin. Yine de büyük cocugunuz. 1, 2 yasinda olsaydi olmaz derdim. Ben de doktora yaptim. Tez donemi 3, 4 yaslarindaydi. Bakici buldu..6 ay kütüphaneye gittim hergun. Aksam geldim. Üzerimden yükü attim. Simdi o da ben de mutluyuz. Bunlari düşünmeyin. Direniş var, yılgınlık yok.Dört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.
Çocuk annesiz büyüyor, annesi sanki hiç yok dünyada sadece babası varmış gibi bir şey olmuş sizinki. Çocuğa çok üzüldüm açıkçası. Baba, anne kadar ilgilenemez sonuçta. Çocuk Allahın bir emaneti. Onu yapmaya biz karar verdiysek, en iyi şekilde de bakmak zorundayız. Dünyalık olan hiç bir şey kariyer de dahil, çocuklarımızdan daha önemli olamaz. Her şey para değil, varsın imkanları biraz kısıtlı olsun ama anne ilgisiyle, sevgisiyle büyüsün yeterkiDört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?