- 15 Nisan 2017
- 3.426
- 8.920
- 158
Çocuğunuzun size en çok ihtiyaç duyduğu dönem. İnanın geçen yıllarınıza üzüleceksiniz. Doktorayı bırakın diyemem ama çocuğu uyuttuktan sonra çalışamaz mısınız?
Şahsi fikrim; çocuğun vaktinden değil uykunuzdan 2 saat ayırın. 10'dan sonra 2 saat evde gayet çalışabilirsiniz.
17den sonra cocugunuzla vakit gecirip birlikte yemek yiyip 9da aksam uykusuna uyuttuktan sonra evinizde calisabilirsiniz. Malum teknoloji gelisti kutuphaneyi evinize getirebilirsiniz.
Dört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.
Çok yoğunsunuz ya okurken fenalaştım. Ben de hem çalışıp hem okuyorum ama doktora yapsam herhalde dağda inzivaya çekilirdim. Sizin bir de çocuk var. Allah yardımcınız olsunDört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.
Ya herkes yazmis çoğunu da begendim ama bu nasil bir uslup arkadaş yaaaaYalan söylememizi istiyorsan başka ama gerçeği istiyorsan berbat bir annesin.
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi doktorayı yaparken bebek neden yaptın, ya da bebek yaptın neden doktoraya başladın.
Yeterlilik sürecinde olduğuna göre muhtemelen daha ilk yılın sonundasın. Yeterlilik süreci biraz daha yoğun olur ama sonra rahatlayabilir, ama bu tamamen danışmanın yaklaşımına ve araştırma konuna bağlı.
Ayni konuyi bir erkek acsa ama sen babasin, cocugun gelecegi icin bla bla diye guzelleme gelirdi. Ama anne olunca ouuvv nasil cocugu birakir kariyer yaparsin imin tinrim.
Uzmanlar diyor ki gunde 30 dk nitelikli vakit cocuga yeterli. Eger gunluk 1 2 saatin tamamini elinize telefon karsiniza tv almadan cocukla birebir vakit gecirerek harciyorsaniz hic uzulmeyin gayet yeterli.
Yok o vakit yemekle temizlikle geçiyor cocuga bir sey kalmiyorsa o sikinti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?