• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü bir anne miyim?

Dört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.
Kızım 4 yaşında doktoram 6 sene oldu biraz daha kızımla ilgilenmeyi bırakıp tez yazmazsam doktoradan şutlayacaklar beni. Bence siz kısa sürede bitirirsiniz her akşam 3 saat ayırabiliyorsanız. Belki 2 saat çalışıp sonra çocukla ilgilenip 1 saat daha çalışma olabilir tekrar gece kendinizde o gücü bulabilirseniz

Esimden yana sıkıntı yok işi evden ve yemeği falan yapıyor. Aksine bu şehirden gidebilmemiz için destek oluyor teşvik ediyor. Temizlik de hemen hemen yarısı onda. Çocuğum için 1 sene dondursam öbür sene kaldığımız yerden devam edecek. Acaba diyorum hemen bitirmeye odaklansam ilköğretim yılları daha önemli oralarda en azından nispeten daha boş olurum yoksa işi ağırdan alıp uzayabildigi kadar uzasın mı ? Oğlumla olan saatim sadece ona ait oluyor.

Kütüphanede çalışmak yerine çocuk uyuduktan sonra evde çalışsanız?
9buçukta yorgunluktan sızmanızın nedeni git gel yapıp kütüphanede vakit geçirmek.
Oysa st 5 te işten geldikten sonra akşam çocuk yatınca kapansanız hem evde çalışırsınız yol olmaz hem de çocuk size doyar.

Kötü veya iyi annesiniz demek bize düşmez. Hayatınızı bilmiyoruz.
Fakat vakti sorarsanız yetersiz. Çocuk küçük.
Doktora bittiğinde zaten size çok da ihtiyacı kalmayan bir sürece girmiş olacak.Elbette yine ihtiyacı olacak da, ilk çocukluk çağı da kaçıyor işte çabucak.

Kızım 4 yaşında doktoram 6 sene oldu biraz daha kızımla ilgilenmeyi bırakıp tez yazmazsam doktoradan şutlayacaklar beni. Bence siz kısa sürede bitirirsiniz her akşam 3 saat ayırabiliyorsanız. Belki 2 saat çalışıp sonra çocukla ilgilenip 1 saat daha çalışma olabilir tekrar gece kendinizde o gücü bulabilirseniz
Ben de zaten ders dönemini seminer dönemini uzattım artık tam mod çalışmaya başladım ama bu sefer de vicdan yükü …

Kotu anne degilsiniz ama maalesef 4 yas için cocuk biraz fazla sizsiz kalmis uykudan fedakarlık yapıp çocuktan yapmasanız sanki daha mantıklı gibi
Veya en azından bu günleri düşürün 7 değil 3 olsun her gün fazla

E
Babasi bu duruma isyan etmiyor mu? Ben ayni durumda olsam esim cocugu sadece aksam 8den 9a kadar gorse biraz sert cikisirdim kendisine. Haftasonu da yoksun bu cocuk seni ne zaman gorecek babamin evinden mi getirdim deyip biraz sitem ederdim.

Kötü iyi anne ayrımını bilmiyorum.

Evladının iyiliğini en çok ana babası ister elbet.

Evladınıza çok çok az vakit ayırıyorsunuz, bu bir gerçek. Siz de bunun farkında belki de vicdan muhasebesinde olduğunuz için bu konuyu açtınız.

Sizi bilmem, ama ben bunu yapamazdım.

İş hayatında yeteri kadar evlatların vaktinden çalıyoruz. Bir de eğitim için ondan uzak olmak istemezdim.

Şu anda bir çözüm var mı bilmiyorum ama ben hem size hem eşinize hem de evladınıza çok üzüldüm. Eşiniz de sizden ve üç kişilik yaşamdan mahrum kalıyor.

Kötü bir annesiniz diyemeyiz elbette size ama birlikte geçirdiğiniz saatler çok az, hafta sonu da dahil buna üstelik.
Çalışma saatlerinize bir düzen getirmeniz gerekiyor bence. Sizi daha çok yorabilir bu ama çocuğunuz için olması gereken bu.
Ayrıca eşiniz içinde zor bir süreç. Evde yok gibi bir şeysiniz. Ben eşiniz olarakta kabul etmezdim böyle bir tempoyu, üç yıl süreli hem de.

Yani bilemedim bence iş ve PhD bir arada çocukla bir arada götürülebilecek bir hayat şekli değil, hele ki tez zamanı gece gündüz tez yapıyorsun zaten. Hayat planlamanız kötü olmuş sankim, çocuk sahibi olmak PhDden sonra olmalı bana kalırsa veya PhDye çocuk okula/kreşe başladıktan sonra başlamakta fayda var. Kariyer hedefi olan insanlar o meşgaleler bittikten sonra çocuk sahibi oluyor genelde (benim etrafımdakiler en azından), kafa daha rahat oluyor.

Şu noktada sizin için 2 yol görüyorum ya işi bırakıcaksınız, PhD işlerini gündüz yapıcaksınız çocuğa zaman ayırcaksınız ya da PhDyi 1 sene dondurcaksınız. Hem iş, okul, çocuk çok aşırı yorucu, zaten çocuğa da zaman kalmıyor. Birini aradan çıkarmanız lazım. Çocuk çıkamayacğına göre:) iş veya PhDye ara verirdim ben olsam.

Ayni konuyi bir erkek acsa ama sen babasin, cocugun gelecegi icin bla bla diye guzelleme gelirdi. Ama anne olunca ouuvv nasil cocugu birakir kariyer yaparsin imin tinrim.

Uzmanlar diyor ki gunde 30 dk nitelikli vakit cocuga yeterli. Eger gunluk 1 2 saatin tamamini elinize telefon karsiniza tv almadan cocukla birebir vakit gecirerek harciyorsaniz hic uzulmeyin gayet yeterli.

Yok o vakit yemekle temizlikle geçiyor cocuga bir sey kalmiyorsa o sikinti.

simden yana sıkıntı yok işi evden ve yemeği falan yapıyor. Aksine bu şehirden gidebilmemiz için destek oluyor teşvik ediyor. Temizlik de hemen hemen yarısı onda. Çocuğum için 1 sene dondursam öbür sene kaldığımız yerden devam edecek. Acaba diyorum hemen bitirmeye odaklansam ilköğretim yılları daha önemli oralarda en azından nispeten daha boş olurum yoksa işi ağırdan alıp uzayabildigi kadar uzasın mı ? Oğlumla olan saatim sadece ona ait oluyor.

İlgilenmekten kastınız nedir? Mesela kumanda ve telefonu tamamen bırakıp coxuga odaklanıyor mu?Oyunlar oynayıp kitap vs okuyor mu? Sokağa cıkarıp parka götürüyor mu? Akran grubuyla bi araya getiriyor mu?
Yarı yarıya diyebilirim çünkü ev yükü de onda

0 ile 6 yaş arası çok önemli konu sahibi . Ben bir mühendislik bölümünden mezunum ve üniversitelerde en yuksek puanla girilen okulda okudum . Uc yıl çalıştım ve hamileyken sırf küçük bir risk olmasına rağmen bıraktım . Bir yıl olacak ve çocuk iki yaşına gelene kadar girmeyi düşünmüyorum tekrar işe . Çalışmaya başlayınca yoğun bir işe girmem çünkü bu çocuk bir daha bana bu kadar ihtiyaç duymayacak . Evet kariyer önemli çocuğun geleceği için de önemli ama altı yıl bekleyebilir. Yani uykunuzdan taviz verin hafta sonu vakit geçirin madem .

Kötü annesiniz gibi bir ithamda bulunamam. Her anne baba ne yapıyorsa evladı için yapıyor, eminim onun geleceğini düşünerek bu yola çıktınız ama geleceği kurtarayım derken günü kaçırıyorsunuz.
Kreşten aldıktan sonra çocuk yatana kadar çocukla kalıp vakit geçirseniz, miniğin vaktinden değil kendi uyku sürenizden çalmış olursunuz. Sadece bir öneri.
Hayat sizin, kariyer sizin, kararlar da sizin doktora yapmaya devam etmek istiyorsanız da en azından iyi bir plan program yapmalısınız.
Bir evladın anneyle geçirdiği sürenin 1 saat olması beni çok üzdü

Kotu anne degilsiniz ama maalesef 4 yas için cocuk biraz fazla sizsiz kalmis uykudan fedakarlık yapıp çocuktan yapmasanız sanki daha mantıklı gibi

Uykudan kısmayı hiç tavsiye etmiyorum, az uyuyunca ve sürekli yapınca ne çalıştığından bir şey anlıyorsun ne de kendine hayrın oluyor. PhDdeyken 1 ay üst üste her gün az uyudum, sonunda bir gün gözlerim karardı yığılıp kalmıştım :KK51:

Kötü bir anne değilsin ama süperman olmaya çalışan birisin. Bana çok yorucu geldi.

Devlet memuruyum ilk kızımda 1 yıl, ikincide 2 yıl ücretsiz izin aldım. Üçüncüye hamileyim 2 yıl daha alacağım. Zaman hızlı geçiyor, elimde imkan varken bu süreyi çocuklarla geçirmek istiyorum.
Herkesin hayat tercihleri farklı.

Çocuğu istismar ediyorsunuz yazmışlar. Katılmıyorum kesinlikle. Birlikte geçirilen o 1 saat eğer güzelse, birlikte kitap okuyup sarılıp uyuyorsanız bu da fena değil bence. Yine de inşallah ileride pişman olmazsınız keşke küçük hallerini kaçırmasaydım diye. 🙏

Yalan söylememizi istiyorsan başka ama gerçeği istiyorsan berbat bir annesin.

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi doktorayı yaparken bebek neden yaptın, ya da bebek yaptın neden doktoraya başladın.

Yeterlilik sürecinde olduğuna göre muhtemelen daha ilk yılın sonundasın. Yeterlilik süreci biraz daha yoğun olur ama sonra rahatlayabilir, ama bu tamamen danışmanın yaklaşımına ve araştırma konuna bağlı.
Bir kadına berbat bir annesin demek çok ağır değil mi? Sanki çocuğunu dövüyor gibi bir tepki vermişsiniz. Evet hata yapmış ama o kadar da değil.

Ben üç çocuğumu kendim büyüttüm,o halde bile ne ara büyüdüler,zaman nasıl geçti diye şaşırıyorum.Esimle konuşuyoruz söyle olmuştu, böyle yapmışlardı diye hemen hemen her devrelerinde yanındayım ama o halde bile daha çok zaman gecirseydim,daha çok oyun oynasaydim ,daha sabırlı olsaydım diye hayiflaniyorum.Giden zaman asla geri gelmiyor .Bir çok kadın çalışmak zorunda hepsine saygım sonsuz,Ama sizin durum biraz aşırı geldi bana . Çocukla paylaşımınız nerdeyse yok gibi,onun için yapıyorum diyorsunuz ama onun sizin diplomaniza değil size ihtiyacı var ......

Ben de zaten ders dönemini seminer dönemini uzattım artık tam mod çalışmaya başladım ama bu sefer de vicdan yükü …
Yani evet ikisine de yetememek çok kötü. Ben gece kızımla yatıyorum yarım saate uyuruz. Sonra gece kalkmaya çalışıyorum. dün 5 te kalktım sabah 7 ye kadar çalıştım. Sonra işe gittim. Böyle de deneyebilirsiniz. Akşam erken yattığınız için uykuyy alıp kalkıyosunuz. Ben 6 da çocuğu aldım 3 saattir beraberiz şimdi uyumaya geçiyoruz işte.

YAni bende sınava hazırlandım ama onu ihmal etmemek için geceleri uyumazdım veya iki saate indirmiştim uykuyu yemin ediyorum.
Üstelik çalışıyordum da .
Siz uykunuz yerine çocuğunuzdan feragat etmeyi seçmişsiniz .
Biz size soralım
Sizce iyi bir anne bunu yapar mıydı ?….

E

simden yana sıkıntı yok işi evden ve yemeği falan yapıyor. Aksine bu şehirden gidebilmemiz için destek oluyor teşvik ediyor. Temizlik de hemen hemen yarısı onda. Çocuğum için 1 sene dondursam öbür sene kaldığımız yerden devam edecek. Acaba diyorum hemen bitirmeye odaklansam ilköğretim yılları daha önemli oralarda en azından nispeten daha boş olurum yoksa işi ağırdan alıp uzayabildigi kadar uzasın mı ? Oğlumla olan saatim sadece ona ait oluyor.
Ben uzman değilim de bana göre okul öncesi dönem daha önemli.

Tabii ki okula başlayınca ödevleri ve görevleri olacak, o zaman da size ihtiyacı olacak. Ama okul öncesi dönem beraber oyun,sarılma,gülüşme zamanı değil mi?

Eşinizin destek olması süper de dediğim gibi üç kişi beraber zıplayacağınız anlar da çok kıymetli bence…

Keşke bu zamanı seçmeseydiniz doktora icin, ama devam etmeniz gerekiyorsa bende kızım doğduğunda üniversitede okuyordum ve okuduğum bölüm zor bir bölüm olduğu için okuldan sonra düzenli ders çalışmam gerekiyordu, o uyuduktan sonra uykumdan kısmama gerek kalmadan çalışırdım. Çünkü o yaştaki bir çocuk zaten erken uyur, o uyuduktan sonra 90 larda yaşıyormuşuz gibi kütüphaneye gitmek yerine evde çalışabilirsiniz birkaç saat.

Birsuru şey yazılabilir, kötü denir geleceği için denir
Benim emin olduğum tek şey çocuğun çok eksik kaldığı, ve hersey olup bittikten sonra pismanligin çaresi olmayacagi
Akşam eve geldikten sonra ona vakit ayırın gece geç yatın
Bugunlerin asla tekrarı yok, nasıl dayanabiliyorsunuz

Back
X