• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koronada uzak mesafeli ilişki

Pandemi ne kadar sürecek belli değil
Şu an için gidemiyorsanız da yapacak bşy yok gibi duruyor.
Uzak mesafe sevgiyi sınamak için fırsat aslında
Evet dogru diyorsunuz aylardir gormeyince napacsgimi bilemedim sonunu bilsek keske ama nereye kadar surcek de bilinmiyor bu surec

Tesekkur ederim guzel oneri bu olabilir fakat ben hicbir sekilde gidemiyorum hep o gelecek universiteler de acilmayacak buyuk ihtimalle onu hep zorlamis yormus olucam
niye yormak gibi bakıyorsunuz olaya seven insan yorulmaz, seve seve gelir eğer oda öğrenciyse çalışmıyorsa masrafına ortak olursnuz olur biter 🥰

Koronadan once de zaten ayda bir gorusuyormussunuz.
Mesafeyi goze almadiniz mi iliskiye baslarken?
Ya boyle yurutmeye calisacaksiniz ki boylesi çok zor okullar bitince falan bir araya geleceksiniz ya da ayrilacaksiniz.
Aileniz gondermemekte hakli ben olsam ben de gondermem kizimi.

Koronadan once de zaten ayda bir gorusuyormussunuz.
Mesafeyi goze almadiniz mi iliskiye baslarken?
Ya boyle yurutmeye calisacaksiniz ki boylesi çok zor okullar bitince falan bir araya geleceksiniz ya da ayrilacaksiniz.
Aileniz gondermemekte hakli ben olsam ben de gondermem kizimi.
Mesafeyi goze aldik koronayi degil, ayda bir yeterliydi bize simdi cok zor bulusmak. Aileme sitem etmiyorum vardir bildikleri fakat tanistirmak, iyi biri oldugunu bilsinler istiyorum

Mesafeyi goze aldik koronayi degil, ayda bir yeterliydi bize simdi cok zor bulusmak. Aileme sitem etmiyorum vardir bildikleri fakat tanistirmak, iyi biri oldugunu bilsinler istiyorum
Ailem muhafazakar diyorsunuz. Tanışmayı kabul etseler bile evlerinde kalmanızı ya da evinizde kalmasını kabul ederler mi sizce?

Ben universiteyi sehir dısında okuyorum ama orası da aynı mesafede yine uzak, annesi beni biliyor tanıştık ben kalabilmistim fakat onun bizde kalması cok zor. Ben de isterdim normal bulusmak fakat kalmak zorunda kalıyoruz günün yarısı yolculukla geçince :KK43:
Sevgilinizin ailesinin yanında mı kaldınız?
Aylardır görüşmüyorsunuz, 10 ayda kaç gördünüz tanıdınız da ailesinin yanında kalmaya karar verdiniz?
Ailem kabul etmez diyorsunuz bizimle kalmasını neden etsinler zaten.
Yaşadığıniz şehre gelsin sevgiliniz, otelde kalsın öyle görüşün.

Ailem muhafazakar diyorsunuz. Tanışmayı kabul etseler bile evlerinde kalmanızı ya da evinizde kalmasını kabul ederler mi sizce?
Sorunum var zaten bu konuda o yuzden fikir istemistim. Bu surec 3 ay olsa sorun yok ama 2 yil. Ben gibi olanlar nasil yapti merak etmistim. Ailem korumaci ama niyetini biliyorsa bi insanin merhametliler de bu konuyu onlarla konusmadigim icin henuz tepkilerini bilmiyorum

Arkadaslar yargilayin demedim, korona bi bana vurdu da demedim, aileme yalan soylemek istemiyorum nasil aciklayabilirim iliskim oldugunu ve 2 yil nasil surer boyle bunu bilmiyorum, benzer iliski yasadiysaniz size soruyorum

Merhaba arkadaşlar benim bir derdim var artık nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum. 21 yaşındayım sevgilim 23, 10 aydır ciddi ilişkim var, çok seviyorum ama çok uzakta. 600 km var nerden baksan ve aileme arkadaş olduğumuzu söyledim henüz, ailem muhafazakar bir aile. Onun da beni sevdiğinden eminim birbirimiz için bir sürü fedakarlık yaptık fakat şimdi buluşamıyoruz korona yüzünden ne ben gidebiliyorum ne o gelebiliyor. O kadar yol gidince kalmak zorunda kalıyoruz. Onun ailesi izin veriyor falat benim ailem kalmasına izin vermeyebilir. Okulumun bitmesine 2 yıl var daha ve ayda bir buluşuyorduk yine oluyordu şimdi çok zor aylardır buluşamıyoruz ilişkimizin yarısı ayrı geçti korona yüzünden ve benim ilk sevgilim bu yaşıma kadar hayatımdaki tek güzel şey. Ayrılmayı denedik yapamadık. Ben ailemle nasıl konuşurum ne diyebilirim çok üzgünüm gerçekten saf bi sevgiydi bu böyle bitmesini istemiyorum lütfen bir fikir söyleyin ailelerle nasıl konuşulur bunu bilmiyorum annemle böyle şeyleri hiç konuşmadık hep kızdılar çıkmasam bile kimseyle
Aynı dertten muzdaribim. 4 aydır ayrıyız en erken 3 ay sonra bulusabiliriz. Bir de aramızda yaklaşık 1000 kilometre olunca gitmek imkansız gibi bir şey oluyor. Annem biliyor eğer benim yanıma gelirse bir otele yerleşecek gündüzleri görüşeceğiz. Bence siz de uygun bir dille anlatın. Baba olmasa da anneye. Başta tepki gösterse de zaman geçtikce anlar belki geldiğinde tanışırlar bile. Anlatmak en iyisi

Aynı dertten muzdaribim. 4 aydır ayrıyız en erken 3 ay sonra bulusabiliriz. Bir de aramızda yaklaşık 1000 kilometre olunca gitmek imkansız gibi bir şey oluyor. Annem biliyor eğer benim yanıma gelirse bir otele yerleşecek gündüzleri görüşeceğiz. Bence siz de uygun bir dille anlatın. Baba olmasa da anneye. Başta tepki gösterse de zaman geçtikce anlar belki geldiğinde tanışırlar bile. Anlatmak en iyisi
Evet ben de gizli yapmak istemiyorum anneme bari anlatmak istiyorum umarim anlar durumu, otel en mantiklisi gibi artik napalim

Bunun muhafazakarlıkla ilgisi yok. Muhafazakar değilim ama ben de istemem elin adamı gelsin evimde kalsın, kızım gitsin elalemin evinde kalsın. Ne münasebet. Evleneceğinizi farz edelim, şimdiden yüz göz olmaya ne gerek var? Ağır olun biraz. Ve ayda bir kere buluşup aile yanında kalınca rahat edebiliyor musunuz gerçekten, bu da ayrı bir mevzu. Otel seçeneğini düşünebilirsiniz. Zaten salgından önce de çok sık görüşmüyormuşsunuz, yavaş yavaş normalleşmeler de başladı. Siz de görüşürsünüz artık.

Bunun muhafazakarlıkla ilgisi yok. Muhafazakar değilim ama ben de istemem elin adamı gelsin evimde kalsın, kızım gitsin elalemin evinde kalsın. Ne münasebet. Evleneceğinizi farz edelim, şimdiden yüz göz olmaya ne gerek var? Ağır olun biraz. Ve ayda bir kere buluşup aile yanında kalınca rahat edebiliyor musunuz gerçekten, bu da ayrı bir mevzu. Otel seçeneğini düşünebilirsiniz. Zaten salgından önce de çok sık görüşmüyormuşsunuz, yavaş yavaş normalleşmeler de başladı. Siz de görüşürsünüz artık.
Ailem bu yuzden muhafazakar demedim ayrıca öyleler daha tanıştırmadım bile o yönden. Bi kere kaldım zaten, okulların açılacağını sanmıyorum bu yuzden böyle gidecek gibi ve otelde dusunuyorum ben de su an dediginiz gibi ama aileme de anlatmak istiyorum onların izninde normal buluşalım istiyorum artık niyetimiz kötü değil...

Merhaba arkadaşlar benim bir derdim var artık nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum. 21 yaşındayım sevgilim 23, 10 aydır ciddi ilişkim var, çok seviyorum ama çok uzakta. 600 km var nerden baksan ve aileme arkadaş olduğumuzu söyledim henüz, ailem muhafazakar bir aile. Onun da beni sevdiğinden eminim birbirimiz için bir sürü fedakarlık yaptık fakat şimdi buluşamıyoruz korona yüzünden ne ben gidebiliyorum ne o gelebiliyor. O kadar yol gidince kalmak zorunda kalıyoruz. Onun ailesi izin veriyor falat benim ailem kalmasına izin vermeyebilir. Okulumun bitmesine 2 yıl var daha ve ayda bir buluşuyorduk yine oluyordu şimdi çok zor aylardır buluşamıyoruz ilişkimizin yarısı ayrı geçti korona yüzünden ve benim ilk sevgilim bu yaşıma kadar hayatımdaki tek güzel şey. Ayrılmayı denedik yapamadık. Ben ailemle nasıl konuşurum ne diyebilirim çok üzgünüm gerçekten saf bi sevgiydi bu böyle bitmesini istemiyorum lütfen bir fikir söyleyin ailelerle nasıl konuşulur bunu bilmiyorum annemle böyle şeyleri hiç konuşmadık hep kızdılar çıkmasam bile kimseyle
Evliyim aylardır eşimi göremiyorum sevgi engel tanimaz , sevgi sabır ister ,sevgi mücadele ister, sevgi kuvvet ister. Böyle zor oluyo diyosaniz henüz olmamissiniz demektir. Hani şu hamdim pistim yandım hesabı.

Evliyim aylardır eşimi göremiyorum sevgi engel tanimaz , sevgi sabır ister ,sevgi mücadele ister, sevgi kuvvet ister. Böyle zor oluyo diyosaniz henüz olmamissiniz demektir. Hani şu hamdim pistim yandım hesabı.
Herkes kendince zorluklardan geçiyor size de Allah kolaylık versin fakat biz en başından beri vakit geçiremedik normal insanlar gibi, hep ayrı kaldık. Böyle cok zor ama ayrılınca da yapamadık baskasını görmüyor gözüm

Evet ben de gizli yapmak istemiyorum anneme bari anlatmak istiyorum umarim anlar durumu, otel en mantiklisi gibi artik napalim
Okullar açılırsa ben Ekim gibi üni. okuduğum şehre giderim açılmazsa buraya gelir diye konuştuk. Bence de otel daha mantıklı sizin evinizde ya da başkasının evinde kalmasindansa

Okullar açılırsa ben Ekim gibi üni. okuduğum şehre giderim açılmazsa buraya gelir diye konuştuk. Bence de otel daha mantıklı sizin evinizde ya da başkasının evinde kalmasindansa
Evet böyle yapcaz artık tesekkur ederim cevap için size de allah sabır versin

Ortak arkadasımız vardı universiteden o benim okudugum yere geldiğinde tanıstık sonra gelmeye basladı cok kez görüştük ama korona yüzünden imkansız oldu artık :KK43: yasım buyuk fakat önceden talihsiz olaylar yaşadım ailem cok tedirgin ve beni sucluyorlar sevgililik suc gibi
çok iyi anlıyorum :/ benim yasım senden buyuk, aynı sehirde yasıyoruz biz aramızda 10 km var ama corona yuzunden o yogun gecen donemlerde nisanda falan hic gorusemedik biz de, hadi 5-6 yıllk iliskiler atlatıyor da boyle surecleri, daha kısa sureli iliskiler icin kolay olmuyor... surekli sen gel kal diyordu, git gel yapmamdan daha az riskli kalmam sonucta en azından 2-3 gun evden cıkmıyorsun cok daha az temas oluyor. annem kafayı yiyordu, sen bizi öldürmek istiyorsun virus getiriceksin falan diyordu. kalmama izin vermiyorlardı ben de zorla evden cıkıyordum kavga dövuş sacma sapan yalanlar uydurarak. bana da cok agır konusmustu ayrı kalamıyor musun diye demedigini bırakmamıstı bana sanki erkeksiz ölüyorum da ahlaksızmısım da ailemi silmişim iki gun tanıdıgım kisi icin de falan cok sacmalamıstı. ki ailem muhafazakar demissin benim ailem cok acık modern olmasına ragmen onların da görusleri aynı boyle asagı yukarı. türkiyede yasıyoruz maalesef açık da olsan kapalı da olsan aynı. annem da hala sucmus gibi muamele eder bana yani cok iyi anlıyorum. acıkcası belki kötu yonlendirme olacak ama ben olsam söylemezdim kız arkadasınla bulustugunu flan söylesen ya da bir kütüphaneye gidecegini proje hazırlamam lazım calısmam lazım diye birkac gun evden cıkabilirsin surekli bu sekilde. ona bir sey demezler bence. yani uzgunum ama bu ulkede normal bir iliski yasamak icin bile yalan soylememiz gerekiyor, ben de onceden acık acık soylemek istedim hep ama sacma tepkilerle ve annemn duygu sömürüleriyle karsılasınca yalan soylemeye basladım, pişman da degilim umrumda degil acıkcası. basta vicdan azabı cekiyordum ama bence suclu hissetmesi gerekenler onlar, ben adam gibi erkek arkadasımla bulusmak icin bile bahane bulmak zornda kalıyorsam yalan soylemek artık bir zorunluluk oluyor yani. sadece kalma konusu sorun bence, ben sizin daha bu asamada birbirinizin ailesinin evinde kalmasını dogru bulmuyorum, otelde kalması daha uygun olur.

Tesekkur ederim guzel oneri bu olabilir fakat ben hicbir sekilde gidemiyorum hep o gelecek universiteler de acilmayacak buyuk ihtimalle onu hep zorlamis yormus olucam
Bazen ilişkilerde kadının ve erkeğin yaptığı fedakarlıklar farklı olur. Siz ailenizden izin alamıyorsanız başka seçenek yok. gidip de anne babanızla papaz olmaktansa o gelsin yanınıza otelde, pansiyonda, misafirhane de kalıp döner.

Back