- 13 Şubat 2020
- 1.049
- 2.348
-
- Konu Sahibi Aylakkadin
Zaten bundan kaybediyoruz. Kendimizi düşünüp madalyonun diğer tarafına bakmayı unutuyoruz. Büyükşehirde yaşayan, elinin altında yeterli teknoloji aleti ve interneti olan, annesi ev hanımı olan çocuk için online eğitimle yıllarca devam etmenin bir sakıncası yok. Bu ülkede ebeveynleri çalışan ve bakıcı tutamayacak durumda olan çocuklar var; bilgisayarı, tableti olmayan, olsa bile internet altyapısı olmayan, televizyonu diğer aile üyeleriyle paylaşmak zorunda kalan, köylerde yaşayan çocuklar var. Hatta ailesinin eğitimini umursamadığı çocuklar da var. Aile "Okul yok madem" deyip tarlada bağda bahçede çalışmaya gönderebiliyor bu çocukları. Diğerleri online okusun, bu çocuklar okumasın mı?
Her şey tam gaz devam ediyor. Biz tatile gitmesek de insanlar dipdibe denize girip virüsü yayıyor, düğüne/cenazeye gitmesek de insanlar gidiyor, hatta kimisi pozitif olduğunu bile bile gidiyor. Okulu açılmayan çocuk ya da genç evde oturmuyor zaten; kafelerde, parklarda, sokaklarda geziyor. Sosyal mesafe zaten hak getire. Okullar açılsa da dipdibeler açılmasa da...
haklısın köy kasaba küçük şehir gibi hastalık oranı düşük ya da sıfır yerlerde açılsın zaten okullar o bölgelere dışardan giriş yasaklanır tehlike azaltılır ama ankara da istanbulda mümkün değil virüs hortladı doktorlarla yakınsın en iyi sen bilirsin kuzum.bakanın açıkladığı 5 il var ya oralarda okul açılsın binlerce ölüm vakası olur bir anda bunu bilim adamları söylüyor gittiğim hastanelerin doktorları söylüyor okulumun müdürü söylüyor ben onları dikkate alırım amann nolacakçıları değil.devlet bedava tablet dağıtsın internet altyyapısı sağlasın elalemin suriyelilerini besleyeceğine der susarımZaten bundan kaybediyoruz. Kendimizi düşünüp madalyonun diğer tarafına bakmayı unutuyoruz. Büyükşehirde yaşayan, elinin altında yeterli teknoloji aleti ve interneti olan, annesi ev hanımı olan çocuk için online eğitimle yıllarca devam etmenin bir sakıncası yok. Bu ülkede ebeveynleri çalışan ve bakıcı tutamayacak durumda olan çocuklar var; bilgisayarı, tableti olmayan, olsa bile internet altyapısı olmayan, televizyonu diğer aile üyeleriyle paylaşmak zorunda kalan, köylerde yaşayan çocuklar var. Hatta ailesinin eğitimini umursamadığı çocuklar da var. Aile "Okul yok madem" deyip tarlada bağda bahçede çalışmaya gönderebiliyor bu çocukları. Diğerleri online okusun, bu çocuklar okumasın mı?
Her şey tam gaz devam ediyor. Biz tatile gitmesek de insanlar dipdibe denize girip virüsü yayıyor, düğüne/cenazeye gitmesek de insanlar gidiyor, hatta kimisi pozitif olduğunu bile bile gidiyor. Okulu açılmayan çocuk ya da genç evde oturmuyor zaten; kafelerde, parklarda, sokaklarda geziyor. Sosyal mesafe zaten hak getire. Okullar açılsa da dipdibeler açılmasa da...
Valla durumu çok guzel özetlemissiniz. Bazen aklıma geliyor, uzaktan eğitim olsa büyük şehirde yaşayanlar için sıkıntı degil ama köydeki çocuklar ne yapsın. Bazıları keyif yapacak diye o çocuklarda eğitimden mahrum kalacaklar. İnsalalh devlet vakaların az olduğu bölgelerde, köylerde okulları açar. O masum yavrular okuldan kalmazlar.
haklısın köy kasaba küçük şehir gibi hastalık oranı düşük ya da sıfır yerlerde açılsın zaten okullar o bölgelere dışardan giriş yasaklanır tehlike azaltılır ama ankara da istanbulda mümkün değil virüs hortladı doktorlarla yakınsın en iyi sen bilirsin kuzum.bakanın açıkladığı 5 il var ya oralarda okul açılsın binlerce ölüm vakası olur bir anda bunu bilim adamları söylüyor gittiğim hastanelerin doktorları söylüyor okulumun müdürü söylüyor ben onları dikkate alırım amann nolacakçıları değil.devlet bedava tablet dağıtsın internet altyyapısı sağlasın elalemin suriyelilerini besleyeceğine der susarım
tüm okullar için geçerli .Okulların açılması ertelendi.
31 Ağustos'ta değil, 21 eylülde kademeli yüz yüze eğitime geçilecek.
Üniversiteler için henüz bir bilgilendirme yok.
MEB açıklama yaptı ama YÖK açıklama yapmadı henüz. MEB ilköğretim ve liseden sorumlu. Biz kaldık bekliyoruz öyle ajdjshhd.tüm okullar için geçerli .demiştim açılması bir felaket olur diye.1 ay sonra da açamazlar bu dönem mümkün değil büyük şehirlerde özellikle
Her yere gidiyorlar ama ebeveynleri ile ya da 1000 2000 kişilik kapalı alanlara gitmiyorlar. Farklı önlemler düzenlemeler yapılmadan okulların açılması çok sıkıntılı. Zaten ertelendi biraz daha zamanımız var. Hazırlıklar yapılabilir.Yahu lütfen biraz mantık.
Çocuklar heryere gidebiliyor şu anda..
Denize havuza giriyorlar.
Marketler parklar oyunalanları açıldı.
Okula niye gidemiyorlar onu anlayamadım.
İşin diğer tarafı tableti bilgisayarı olmayan çocuklar napcak acaba eğitimsiz,hadi sistem herkese eşit olsa tamam ama bence bu durum biraz abartılıyor.
allah rahmet eylesin üzüldüm.1.5 ay önce komşum arkadaşım öldü 36 yaşında 2 çocuk kaldı en büyüğü 7 yaşında yok onu atlatamadım ben halaa.bu insanların hakları helal mi acaba amannn virüse alışalım nolacak diyenlereHer yere gidiyorlar ama ebeveynleri ile ya da 1000 2000 kişilik kapalı alanlara gitmiyorlar. Farklı önlemler düzenlemeler yapılmadan okulların açılması çok sıkıntılı. Zaten ertelendi biraz daha zamanımız var. Hazırlıklar yapılabilir.
Bugün bir arkadaşımızı kaybettik. Üstelik de gençti. Cok üzgünüm. Yayılmasından korkuyoruz
Kesinlikle katılıyorum, biz de Mart'ın 8'inden bu yana en fazla 9-10 kez dağda bayırda yürüyüşe çıkardık çocukları, ne market, ne tatil, ne AVM ne bayrama çıkardık. Herkesin söylediği çocuklar zaten hep dışarıda, ama öyle olmayanlar da var işte, ben 6 aydır bu çocukları evde tutuyorum şimdi yaz tatili boyunca gezmiş, maske, mesafe dinlememiş ana-babaların çocuklarıyla nasıl aynı sınıfa sokayım? Keşke çocuklarımızı düşünseydik en başından, düğüne bayrama gezmeye ara verebilseydi halkımız belki şimdi vaka sayıları düşmüş kurallara uygun şekilde başlardık eğitime. Bütün yaz gezmiş, düğünden AVM'den çıkmamış,maskesini koluna takıp arkadaşlarıyla kafelerde buluşmuş ebeveynler isyan ediyor neden açılmıyor okullar diye, bizim gibi kurallara uyan, kimsenin canını riske atmamak için didinen insanlara dert oluyor her şey. Sonumuz hayrolsun, inşallah tez zamanda aşısı bulunur da sağlıkla döner yavrularımız okullarına.Tek bir doğru yok malesef bu konuda.
Açılsın diyen de haklı, açılmasın diyen de.
Herkes kendi içinde bulunduğu durumdan yola çıkarak birşey istiyor ama malesef herkes eşit şartlarda yaşamıyor.
Her okul eşit şartlarda sağlayabilecek mi tedbirleri?
Her yer gerçekten denetlenecek mi?
Özellikle küçükler sosyal mesafe uygulayabilecek mi? Hayır tabii ki.
Uzaktan eğitimde de her çocuk eşit şartlarda almayacak eğitimi. O da zor.
Birinci sınıfa başlayacak çocuklarım. Biz Mart ayından beri izoleyiz, tamamen kestik dışarıyla ilişkiyi. Şimdi neden yaz boyu dışarda olan çocuklarla iç içe geçsin benim çocuklarım?
Ama öte yandan da zaten tüm gün sokakta, kafede orda burda geziyorlar çocuklar,gençler, bari okula gitsinler diyorsun.
Kafalar karışık :)
Olan oldu karar çıktı zaten.Beklenen de buydu. Hayırlısı olsun.
Bir an evvel bitse keşke...
Bitmeyecek ama...
Bitse iyi
kesinlikle katılıyorum size bazı üyeelr bana da yazdı e çoluk çocuk herkes dışarda deniz de avm de sokakta diye .e benim gibilerin sizin gibilerin ne suçu var kurallara uyanların evde otrmaktan psikolojisi bile bozulanların .ben hastaneye gidince doktorumun isteğiyle en az 5 gün sadece markete eczaneye gittiğim halde ona bile gitmiyorum .hamile komşum arabamdan inince görüp kahveye davet ediyor yav hastaneden geldim 45 dakika mr da kaldım kan aldırdım ayaklı potansiyel taşıyıcı olabilirim geldiğim yeri söylediğim halde neden davet ediyorsun hamile katili bebek katili mi olayım tövbe tövbeKesinlikle katılıyorum, biz de Mart'ın 8'inden bu yana en fazla 9-10 kez dağda bayırda yürüyüşe çıkardık çocukları, ne market, ne tatil, ne AVM ne bayrama çıkardık. Herkesin söylediği çocuklar zaten hep dışarıda, ama öyle olmayanlar da var işte, ben 6 aydır bu çocukları evde tutuyorum şimdi yaz tatili boyunca gezmiş, maske, mesafe dinlememiş ana-babaların çocuklarıyla nasıl aynı sınıfa sokayım? Keşke çocuklarımızı düşünseydik en başından, düğüne bayrama gezmeye ara verebilseydi halkımız belki şimdi vaka sayıları düşmüş kurallara uygun şekilde başlardık eğitime. Bütün yaz gezmiş, düğünden AVM'den çıkmamış,maskesini koluna takıp arkadaşlarıyla kafelerde buluşmuş ebeveynler isyan ediyor neden açılmıyor okullar diye, bizim gibi kurallara uyan, kimsenin canını riske atmamak için didinen insanlara dert oluyor her şey. Sonumuz hayrolsun, inşallah tez zamanda aşısı bulunur da sağlıkla döner yavrularımız okullarına.
bugünün verileri şimdi açıklandı hasta sayısı 1212 iyileşen 934 vefat 18 .ve bayram tatilinde gezenler ve tatilden dönenler kuluçkadalar daha hastalanmadılar ama yakındırEylülde hiç açılmaz salgın dönemi...
Allah rahmet eylesin, çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun. İnşallah yavruları ömürleri boyunca iyi insanlarla hemhal olur hiç sıkıntı yüzü görmezler. Başınız sağolsun.allah rahmet eylesin üzüldüm.1.5 ay önce komşum arkadaşım öldü 36 yaşında 2 çocuk kaldı en büyüğü 7 yaşında yok onu atlatamadım ben halaa.bu insanların hakları helal mi acaba amannn virüse alışalım nolacak diyenlere
En çok da bu duruma şaşırıyorum zaten, biz bazı insanları kendilerinden daha çok düşünüyoruz. Sarılmıyorsun, tokalaşmıyorsun, sosyal mesafeli duruyorsun diye alınan, "ay bana vebalı muamelisi yapıyorsun." diyip trip atanlar var hâlâ. E ben hem kendimi hem seni koruyorum sen de aynı dikkatte olsan düzelecek, azalacak belki virüs. Ben şu süreçte yaşadığım toplumu ne kadar tanımadığımı fark ettim. Geçen bir haber okudum gelinin annesi pozitif olduğunu saklayarak düğüne katılmış, bir sürü insana bulaştırmış virüsü. Bu nasıl bir vebaldir, nasıl girilir bu yükün altına, insanlar nasıl böyle vurdumduymaz anlayamıyorum.kesinlikle katılıyorum size bazı üyeelr bana da yazdı e çoluk çocuk herkes dışarda deniz de avm de sokakta diye .e benim gibilerin sizin gibilerin ne suçu var kurallara uyanların evde otrmaktan psikolojisi bile bozulanların .ben hastaneye gidince doktorumun isteğiyle en az 5 gün sadece markete eczaneye gittiğim halde ona bile gitmiyorum .hamile komşum arabamdan inince görüp kahveye davet ediyor yav hastaneden geldim 45 dakika mr da kaldım kan aldırdım ayaklı potansiyel taşıyıcı olabilirim geldiğim yeri söylediğim halde neden davet ediyorsun hamile katili bebek katili mi olayım tövbe tövbe
küçük yerlerde oturanlar sorunun farkında değiller çoğu.Ankara da devlet hastanelerinde acilden giriş yoksa ameliyat tetkik teşhis yasaklandı.E ne oldu bu hafta özellere parası olan da olmayan da mecbur akın etti.özel hastanelerin devamlı hastaları tedavi olamaz olduk eşim geçen ay 2 kere özelde ameliyat oldu 3 kez lazerle taş kırmaya çalıştı prof.doktorumuz.bu hafta gitti eşim taş düşmüş ama içinde tel var kanama yapıyor ameliyatla alınması lazım.doktor çok çokk üzgünüm o kadar doluyuz ki bir tarih bile veremiyorum ameliyata dedi eşim ağrılar içinde ara ara gelen kan içinde torpil arıyor ameliyat için .hani virüs abartılıyordu neden devlet hastaneleri ameliyatlara izin vermiyor o zaman.paramızla tedavi olamadık ekonomisi olmayanların halini düşünmek bile istemiyorum çokkk üzücü çokkkEn çok da bu duruma şaşırıyorum zaten, biz bazı insanları kendilerinden daha çok düşünüyoruz. Sarılmıyorsun, tokalaşmıyorsun, sosyal mesafeli duruyorsun diye alınan, "ay bana vebalı muamelisi yapıyorsun." diyip trip atanlar var hâlâ. E ben hem kendimi hem seni koruyorum sen de aynı dikkatte olsan düzelecek, azalacak belki virüs. Ben şu süreçte yaşadığım toplumu ne kadar tanımadığımı fark ettim. Geçen bir haber okudum gelinin annesi pozitif olduğunu saklayarak düğüne katılmış, bir sürü insana bulaştırmış virüsü. Bu nasıl bir vebaldir, nasıl girilir bu yükün altına, insanlar nasıl böyle vurdumduymaz anlayamıyorum.
Tamamen aynı düşüncedeyim.Kesinlikle katılıyorum, biz de Mart'ın 8'inden bu yana en fazla 9-10 kez dağda bayırda yürüyüşe çıkardık çocukları, ne market, ne tatil, ne AVM ne bayrama çıkardık. Herkesin söylediği çocuklar zaten hep dışarıda, ama öyle olmayanlar da var işte, ben 6 aydır bu çocukları evde tutuyorum şimdi yaz tatili boyunca gezmiş, maske, mesafe dinlememiş ana-babaların çocuklarıyla nasıl aynı sınıfa sokayım? Keşke çocuklarımızı düşünseydik en başından, düğüne bayrama gezmeye ara verebilseydi halkımız belki şimdi vaka sayıları düşmüş kurallara uygun şekilde başlardık eğitime. Bütün yaz gezmiş, düğünden AVM'den çıkmamış,maskesini koluna takıp arkadaşlarıyla kafelerde buluşmuş ebeveynler isyan ediyor neden açılmıyor okullar diye, bizim gibi kurallara uyan, kimsenin canını riske atmamak için didinen insanlara dert oluyor her şey. Sonumuz hayrolsun, inşallah tez zamanda aşısı bulunur da sağlıkla döner yavrularımız okullarına.