Korona ve okul

Valla ona bir anne baba olarak karar verin biz etkilemeyelim

Öyle maalesef devlet kısıtlamaya gitmeden bu iş nasıl olacak bilmiyorum. Hâlbuki 1 hazirana kadar esnek ve uzaktan çalıştık. Yürümeyen tek bir iş yoktu.. şimdi ( sayımız kalabalik olmamasına rağmen) büyük risk.. bugün mesela çalışma arkadaşımın eşinin pozitif olduğunu öğrendim. Kendisi de öyledir muhtemelen. Eeee ben marttan beri annemi babamı görmemişim. Sosyal hayatım sıfır noktasında.. çalışmak zorunda olduğum için pozitif olabilirim şuan.
Emeği geçen herkese hakkımı haram ediyorum çok sinirliyim. Yarama tuz bastınız
.
Okulda çalışıyorum bu arada. Açsınlar ne diyim.

neden maaş almayacakmışsınız ki?

kimsenin lafıyla böyle duşunmeyin, kazanılmış sosyal hakkınız, hastanelere hasta gitmediğinde doktorlar maaş almamazlık yapıyor mu?
artık nerdeyse kimse kutuphanelere gitmiyor, kutuphaneciler maaş almıyor mu?
yine bir devlet kurumunda çalışan arkadaşım her 15 gunde 2 kere gidiyor işe kimse ona demiyor maaş alıyosun diye, siz neden almayacaksınız?
kanunla korunmuş hakkınız, bakmayın siz.

valla artık ben de bıktım bu öğretmen düşmanlarına dert anlatmaktan, vermesinler de görsünler ne oluyor noktasındayım açıkçası, ekonomi bu durumdayken de her ihtimale hazırlıyorum kendimi artık, özelleştirmenin tamamlanması için son bir adım kaldı zaten, pandemi güzel bir bahane olacak gibi, parasiz eğitimin son demleri bunlar, sonra zaten herkes koleje.....

Yollama bacim.

ben sanmam hocam, o kadar evladımız var zor durumda okuyan, devletimiz asla izin vermez buna.

Yok genelleme yapanlara sinir oluyorum diyen sensin .ha şunu bil özel kolej yani bizim haftada 3 gün grup halinde açık ayrıca grup halinde online eğitim var günde 7 saat yani idealist öğretmenlerde var
Ayy tamam öğretmenler berbat, kızınız mı oğlunuz mu harika bir okulda okuyor, mükemmel öğretmenleri var, devlet öğretmenleri iğrenç.
Bi salın tamam ya.

Bu hastalığın ne kadar ciddi olduğunu bizim toplum anlayamadı herhalde. Meb bakanı dün okulları açmanın sorumluluğu sizin üzerinizde derken dışarıda hunharca dolaşan, her yere girip çıkan, maskesini doğru takmaktan aciz insanları kast etti. Her yer açık okullarda açılsın demek, pandemi yönetimi nedir anlayamamak demek. Vakalar inanılmaz artmış durumda ki başa çıkılamadığı için bir süre sonra yasaklar geri gelecek zaten. Okulların açılması gerçekten isteniyorsa kısıtlamalar geri gelecek çünkü halkın evde kal çağrısına kendi iradesiyle uyduğu yok. Adam vakalar bu boyuttayken okulları da açarsa sağlık sistemiyle nasıl baş edebilir bunu düşünüyor. He ama ne olur online eğitim iyileştirilir, online eğitim ile ilgili herkesin ulaşması için çözüm önerileri sunulur kafa kafaya verilip. Ama gördüğüm kadarıyla sadece şikayet. Dışarıda istediğin gibi gezip kurallara riayet etmeyip okullar da açılsın ya da niye açılmıyor diye isyan etmek, online eğitimi kötülemek, öğretmenlere laf atmak, özel okul devlet okulu giydirmesi yapmak çözüm değil.

Su yorumunuzla ozel okullar ve Egitim camiasindan ne kadar uzak oldugunuz nasil anlasiliyor bir bilseniz...Özel okullar güzellemenizi nasil genellestirmissiniz sasip kaldim.
o yorumu ben yazdım özel okulu gayet iyi biliyorum kendim de özel okul mezunuyum ama kızımı göndermiyorum devlette de kendi çabamla müzik kursuna gidiyor tekvando öğreniyor lisanslı devlet kurumlarında sinema tiyatro müze bilinçli aile olduğumuz için sık sık gidiyor biz ailecek vizyonsuzmuyuz ki özel okul çocuğuma vizyon sağlayacak hiçç katılmıyorum kendi yaşamımdan kısarak çocuğumu özel okula göndermem dedim ben zengin olsaydım gönderirdim dedim.özel okulların 3 5 i hariç notları şişirirler kayıt almasınlar diye okuldan çocuklara aslında sahip olmadıkları yetenekleri varmış gibi empoze ederler ülke gerçeklerinden fakirlikten gerçekliklerden bi haber yetiştirirler benim fikrim de gördüklerim de bu .benim okul arkadaşlarım ders araları sadece arabalarının markalarından marka kıyafet kuaför yurtdışı gezilerinden bahsederdi ne siyasi fikirleri ne ekonomi bilgileri yoktu gayette acımasızdılar insanlara karşı .ben çocuğum öyle olsun istemediğimden göndermiyorum .basit özel okullarda zaten bomboş eğitim hak getire

enka gibi ted gibi kolejler vizyon katıyor bence, onların vereceği vizyonu ben veremem şahsen, ama çoğu özel okul bana da öyle, size geldiği gibi geliyor.

eşim mart sonundan beri idari izinli coronadan dolayı izni devlet verdi evimde 70 üstü bir annanne bir de ağır bir beyin ameliyatı geçirmiş hala onun sorunlarıyla boğuşan ben varım.ama 9 yaşına girecek kızımı okula göndermeyeceğim dediğim için ayyy abartıyorsun diye suçlandım ya bu site de üyeler tarafından pesss.yaşamayı seviyorum yaşam hakkımı savunuyorummm ailemi seviyorum diye ben tuhafsam çokk şükür ki tuhafımmm der geçerim .başlarına gelince de anlayacaklar bir gün umarım geç kalmazlar empati yav biraz empatiii

Etkileri görmüyoruz.
Söz konusu salgın veba gibi görünür zararlar verseydi durum farklı olurdu.
Oysa bulaşıcılık açısından fark yok. Dahası tedavisi de yok. Atlatanlarda ne gibi hasarlar kalıyor henüz o bile belli değil.
Pandemi pandemidir. Bu kadar.

Basta ne kadar guzeldi tedbirler vs biz bu hale nasil geldik ki korkuyorum artik.sadece koronadan degil baska bi hastaligimiz olsa tedavi olamayacagiz boyle giderse hastaneler dolacak.kisitlama olmasin diyenler olsun arkadaslar mumkunse 1 ay hicbir sekilde disari cikmayalim.deblet ekmek su dagitsin bir ay.asiyi da bulmuslar zaten ben ki gucluyumdur anksiyete basladi bende

Evet toplum düşmanı bir bencilim ben de.
İlle de çocuğum, dediğim için.
Eğitim, toplumun geleceği diyen arkadaşlardan turizm için can hıraş alınan önlemler neden okullar için alınmadı görmelerini istiyorum sadece.
Ben göndermediğim için değil, açılmadığı için de değil; açılamadığı için yüz yüze eğitim başlamıyor.
Bunun sorumlusu ben ya da benim gibi düşünenler de değil. 6 ayda tatmin edici önlem almayanlarındır.
Bütün bu serzenişlerin muhatabı başka.
Para eğitimi, ekonomi sağlığı yedi. Hepsi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…