Korona ve okul

Basta ne kadar guzeldi tedbirler vs biz bu hale nasil geldik ki korkuyorum artik.sadece koronadan degil baska bi hastaligimiz olsa tedavi olamayacagiz boyle giderse hastaneler dolacak.kisitlama olmasin diyenler olsun arkadaslar mumkunse 1 ay hicbir sekilde disari cikmayalim.deblet ekmek su dagitsin bir ay.asiyi da bulmuslar zaten ben ki gucluyumdur anksiyete basladi bende

ben de öyle duşunuyorum bize deseler 2 ay kimse çıkmayacak, sadece son derece korunaklı giysi giyen personel yemeğinizi getirecek, kredi ödemen ertelenecek,kira vermeyeceksin, yiyecek içecek devletten olduğu için sağlıkçılar ve aktif görev yapanlar hariç kimseye 2 ay para verilmeyecek, keşke öyle olsa 2 ayda duze çıkardık.

ben de öyle duşunuyorum bize deseler 2 ay kimse çıkmayacak, sadece son derece korunaklı giysi giyen personel yemeğinizi getirecek, kredi ödemen ertelenecek,kira vermeyeceksin, yiyecek içecek devletten olduğu için sağlıkçılar ve aktif görev yapanlar hariç kimseye 2 ay para verilmeyecek, keşke öyle olsa 2 ayda duze çıkardık.
Ya ben hic boule korkak bi insan degildim hatta cevval bilinirim sogukkanliyimdir korkmazdim.ama korkuyorum ben.bu belirsizlik,bu durum beni korkutuyor.sevdiklerim icin kendim icin endiseliyim.

Maaştan ziyade bir insanın kendini ne kadar geliştirdiği önemli :) Hiçbir öğretmenin bir başkasının maaşını kafasına taktığını görmedim
günlerdir bana saldıran üye öğretmenlere de saldırıp banlanmış hiç şaşırmadım nedense zaten çözmüştüm en baştan kişiliğini :halay:

Ya ben hic boule korkak bi insan degildim hatta cevval bilinirim sogukkanliyimdir korkmazdim.ama korkuyorum ben.bu belirsizlik,bu durum beni korkutuyor.sevdiklerim icin kendim icin endiseliyim.

benim de annem babam için yureğim ağzımda, kendim için değil, onlar başka şehirde, acaba biriyle goruştuler mi, sebzelerini iyice sirkeyle yıkıyorlar mıdır falan diye kendimi bitiriyorum.
benim bulunduğum yer çok fazla vakanın olduğu yer o yuzden yanımıza da çağıramıyorum. gerçekten şu wuhan canlı hayvan pazarı ndan çıktıysa bu virus cehennemin dibini yeselermiş keşke.
normal hayata dönmeyi tiyatroya gitmeyi, sinemaya gitmeyi, tatile gitmeyi, spora gitmeyi, çok özledim, covid bitene kadar gitmem asla, kimsenin vebalini alamam,belki ben olsam bana bir şey olmayacak ama başkasına bulaştırıcam farketmeden ona olacak.

artı, sağda solda biz hiçbir yere gitmiyoruz, çooook dikkat ediyoruz diyip sm den sağa sola kınama mesajları atıyorlardır
Kesinlikle
Ayrıca insanların korona konusunda doğruyu söyleyeceğini düşünmüyorum.
Geçen burada konu açıldı maaile korona olmuşlar kurban kesip dağıtım yapıyorlar.
Ayrıca evde karantinada olması gereken zamanlarda her gün dükkanını açıp iş yapmış.
Evde karantinada olması gereken çocuğun yada öğretmenin okula gelmeyeceği ne malum?
Ağır grip olduğu halde ısrarla çocuğu okula gönderen ebeveynler var

benim de annem babam için yureğim ağzımda, kendim için değil, onlar başka şehirde, acaba biriyle goruştuler mi, sebzelerini iyice sirkeyle yıkıyorlar mıdır falan diye kendimi bitiriyorum.
benim bulunduğum yer çok fazla vakanın olduğu yer o yuzden yanımıza da çağıramıyorum. gerçekten şu wuhan canlı hayvan pazarı ndan çıktıysa bu virus cehennemin dibini yeselermiş keşke.
normal hayata dönmeyi tiyatroya gitmeyi, sinemaya gitmeyi, tatile gitmeyi, spora gitmeyi, çok özledim, covid bitene kadar gitmem asla, kimsenin vebalini alamam,belki ben olsam bana bir şey olmayacak ama başkasına bulaştırıcam farketmeden ona olacak.
Ben gittim 🤷‍♀️ha dikkat edebildigim kadar ettim. Spora da yazilmayi dusunuyodum eger bu kadar artmasaydi su an vazgectim gibi.bilmiyorum korkmaya basladim.ben en basindan beri sahadaydim hep calistim yine calisiyorum.gonullu de calistim yani korkmuyodum ama korkuyorum su an anksiyete mi basladi noldu bana bilmiyorum.

Ben gittim 🤷‍♀️ha dikkat edebildigim kadar ettim. Spora da yazilmayi dusunuyodum eger bu kadar artmasaydi su an vazgectim gibi.bilmiyorum korkmaya basladim.ben en basindan beri sahadaydim hep calistim yine calisiyorum.gonullu de calistim yani korkmuyodum ama korkuyorum su an anksiyete mi basladi noldu bana bilmiyorum.

Allah yardımcımız olsun, herkese de akıl fikir versin, cafeler restoranlar her yer maskesiz insanlarla dolu, sosyal mesafe hak getire, dışarı çıkıyorum tek tuk maskeyi doğru takan var, herkesin çene altında burun altında kolunda, bu gidişle covidden kaybımız bu kadarla kalmaz.
doktorlara, hemşirelere, sağlıkçılara,polislere, hastane çalışanlarına,ambulans şöforlerine dahi gunah değil mi tedbirsizliğimizin bedelini ödemek için uzun saatler boyu o kıyafetlerle maskelerle o sıcakta çalışıyorlar, mesaileri, iş yukleri artıyor.
korkmakta haklısın.

Beğenmedim'e boğulma (!) pahasına da olsa bilimsel değeri olduğu için yazayım. Okulları açan ülkelerde İsrail harici vaka sayısında ekstra artış görülmemiş. İsraildeki artış da muhtemelen her yeri aynı anda açmalarından kaynaklı; tek okulla alakalı değil.

İngilizcesi olanlar aşağıda detaylı bir şekilde okuyabilirler. Ülkelerin okullarını açma tarihleri, açıldıktan sonraki yeni vaka sayıları, okullarda alınan önlemler ve sonuçları net bir şekilde yazmakta. Ha derseniz ki her okul bu önlemleri alabilir mi, onda endişelenmekte haklı olabilirsiniz elbette.

EevwQ7FXgAUOaEg.png

Son düzenleme:
Okullar su tabloda açılırsa bizim aldığımız bütün önlemler çürür. Cocuklar maske taksa ve sürekli el yıkasa dahi ki bunları bile uygulamak onlara zor gelecek, birbirlerinin yüzüne tükürük saçarak konuşuyorlar umarim bu illet biran evvel bizi terkeder 😔

Beğenmedim'e boğulma (!) pahasına da olsa bilimsel değeri olduğu için yazayım. Okulları açan ülkelerde İsrail harici vaka sayısında ekstra artış görülmemiş. İsraildeki artış da muhtemelen her yeri aynı anda açmalarından kaynaklı; tek okulla alakalı değil.

İngilizcesi olanlar aşağıda detaylı bir şekilde okuyabilirler. Ülkelerin okullarını açma tarihleri, açıldıktan sonraki yeni vaka sayıları, okullarda alınan önlemler ve sonuçları net bir şekilde yazmakta. Ha derseniz ki her okul bu önlemleri alabilir mi, onda endişelenmekte haklı olabilirsiniz elbette.

Eki Görüntüle 2675098

" Most countries that have reopened schools have also taken a very cautious approach. This includes limiting class sizes, starting with younger children,[7] sanitizing procedures, mask wearing requirements, and spacing between desks among other restrictions, as shown in Exhibit 7. Notably, Israel quickly returned to full class sizes of up to 40 students per class with few restrictions after an initial phased return, and has since had to close a large number of schools once again. These anecdotes suggest that any reopening of schools in the US should be done by cautiously following public health guidelines.

ustte israil de neden vaka sayılarının arttığı yazıyor, her yer açıldığı için değil, 40 kişilik sınıflarda çok sınırlı önlemler alındığı içinmiş....

biz isviçre, isveç, danimarka, hollanda gibi genç nufusun az olduğu yerlerde olsak dediğin doğruydu, ama nufusumuzun çoğu genç okulun açılması 20-25 milyon kişinin sirkulasyonu demek. en son cumlende yazmışsın zaten.

bizim hepimizin internette bulup okuyabildiği bir araştırmayı bilim kurulunun görmemesine imkan yoktur heralde, bir bildikleri var ki açmıyorlar. bana kalsa sadece okullar değil, plajlar, halı sahalar da kapansın, kuaförlere her gun belirli sayıda kişi gidebilsin mesela, çunku sevdiğim insanlara bir şey olmasından çok endişeliyim.

Eki Görüntüle 2675098
Keşke biz de önlemler alınsa,hijyene ekstra önem verilse de okullar açılsa..özel okul ve kreşler şartlarını değiştirip açılabiliyor ama devlet okullarında ki kızım iyi bi semtteki pilot okula gidiyor çocukların el yıkayacak sabunları dahi olmuyor..anne olarak çocuğumun evde olmasından.yeterli eğitimi alamayacak olmasından mutsuz ve endişeliyim,özel okula gidiyor olsaydı gönderirdim ama görüyorum ki avm ve hotelleri açarken alınacak önlemler günlerce tv’lerde gösterirken okullar için kimse konuşmuyor

Okuldayım son hazırlıkları yapıyoruz.
Önümüzdeki Pazartesi eğitim-öğretime başlıyoruz.

İlçe milli eğitimden bugün gelen bilgiye göre; önceden izin alan özel anaokulları ve ilkokul bünyesindeki anasınıfları ay sonuna kadar
yaz okulu yapabilecek.
Ay sonunda durum tekrar değerlendirilecek.

Muhtemelen çalışan anneleri ve yaz boyunca açık olan kreşlerle anaokullarını dikkate alarak bize dokunmayacaklar.

Okuldayım son hazırlıkları yapıyoruz.
Önümüzdeki Pazartesi eğitim-öğretime başlıyoruz.

İlçe milli eğitimden bugün gelen bilgiye göre; önceden izin alan özel anaokulları ve ilkokul bünyesindeki anasınıfları ay sonuna kadar
yaz okulu yapabilecek.
Ay sonunda durum tekrar değerlendirilecek.

Muhtemelen çalışan anneleri ve yaz boyunca açık olan kreşlerle anaokullarını dikkate alarak bize dokunmayacaklar.
Bir sınıfta kaç kişi oluyor?

Sanki herkes çok izole kimse dışarı çıkmıyor kimse çıkmasa o evde yine ise giden biri var Avm plaj kafeler dolu ama okullar açılırsa virüs yayılacak sanki çocuklar hep evde bırakın alla sen
Marttan beri çocuklarım ne parka, ne AVM'ye, ne düğüne ne bayrama ne de markete gittiler. 10 günde 1 hava almaları, koşup yürümeleri için ıssız kuş uçmaz kervan geçmez yerlere götürüp bir nebze dışarı çıkarıyorum, ki evden arabaya kadar olan mesafede 3,5 yaşında çocuğuma bile maske takıyorum. İnanın sağ duyulu,kendi canını, çocuklarının canını, içinde yaşadığı toplumun sağlığını düşünen bireyler hâlâ var. Emin olabilirsiniz, az da olsak varız.

Bugun bizim okulun da okul aile birligi toplandi. Havalar guzel oldugu surece bahcede dersler ve etkinlikler devam edecek. Ormanlik bir bahcemiz var oldukca genis. 80 ogrenci vardi 60a dusmus gecen seneden mezun olan 6 yas grubunun yeri bosaldigi icin yeni kayit kabul edilmemis. Birkac da ayrilan ogrenci olmus ilkokulun oldugu yerdeki 6 yas grubuna devam icin. Acik hava benim icime sindi acikcasi,pek cok ek onlem alinmis,tatmin oldugum icin eylulde gonderecegim

ustte israil de neden vaka sayılarının arttığı yazıyor, her yer açıldığı için değil, 40 kişilik sınıflarda çok sınırlı önlemler alındığı içinmiş....

biz isviçre, isveç, danimarka, hollanda gibi genç nufusun az olduğu yerlerde olsak dediğin doğruydu, ama nufusumuzun çoğu genç okulun açılması 20-25 milyon kişinin sirkulasyonu demek. en son cumlende yazmışsın zaten.

bizim hepimizin internette bulup okuyabildiği bir araştırmayı bilim kurulunun görmemesine imkan yoktur heralde, bir bildikleri var ki açmıyorlar. bana kalsa sadece okullar değil, plajlar, halı sahalar da kapansın, kuaförlere her gun belirli sayıda kişi gidebilsin mesela, çunku sevdiğim insanlara bir şey olmasından çok endişeliyim.

Yok onu kastetmedim, evet İsrail sınıftaki öğrenci sayısına kısıtlama getirmemiş doğru. Ama genel olarak da hızlı davrandı İsrail. Her yeri birden açınca vakalar patladı. Hatta twitterda bi doktor çocuk vardı, İsrailde çalışan. Övüp duruyordu Israil'in sağlık politikalarını, söyle iyiler böyle önlem alıyorlar falan diye. En son İsrail sağlık bakanı virüs kapınca çocuğu epey alaya almışlardı.

Zaten bizde okullardaki sınıfların 10-15 kişiyle açılamayacağının, okullardaki temizliğin yetersiz kalacağının, çocukların virüsün ciddiyeti konusunda bilinçsiz davranacağının farkındayım. Sadece önlemler alınabildikten sonra okulların abartıldığı kadar yayma potansiyeli olmadığını belirtmek istemiştim. Çoğu insan evde kalmıyor, eşim hekim, kendisine "Önlemimi aldım valla nasıl oldu anlamadım" diye gelen insanların neler yaptığını duysanız şaşarsınız. Millet ne evde kalıyor ne de önlemini tam olarak almayı biliyor.

Eki Görüntüle 2675098
Peki bi de ben anlatayim.bulundugum bolgede bir okul var.ilkokul ve ortaokul bir arada.ortaokul sabahci,ilkokul oglenci.1800 e yakin ogrenci var.siniflar 40 kisilik fazla hatta.sabahci oglenci yapamazsiniz.yarisi 3 gun diger yarisi 3 gun desek 20 den fazla kisi yine bir sinifta olacak tenefuste yuzlerce ogrenci koridorlarda.
Yani bilmem anlatabildim mi?umudum ruslarin buldugu asi.antlasma geregi once bize vermeleri gerekmis sonra diger ulkelere.umarim🙏bitsin artik su kabus

X