- 10 Nisan 2014
- 42.149
- 113.354
-
- Konu Sahibi Aylakkadin
virüs şartları haricin dede insanlarda bir özel okul merakı var son yıllarda .zaten akıllı öğrenciyi başarılı yapıyor ailesi ve kendi bilinçli olan öğrenciyi yani.gerisi güzel bina sosyal imkanlar ve güvenlikten ibaret.yeterince varlıklıysa veli zaten göndermesi doğal.ama liseden ötesi eğitime iyi bir yer kazanamıyorken para kalmadıysa facia.ben şahsen özel okula gidiyormuş gibi o parayı biriktiriyorum akıllı bir çocuğum var doktor olmak istiyor devleti ya da özeli burslu kazanamazsa ücretli okutacağım türkiyede ya da yurtdışında .ayy devlete neden gönderiyorsun diyenleri de kulak ardı ediyorum orta gelirliyim zengin değilim çünküBu biraz ayrımcılıga girmiyor mu sanki ?
Evet özel okullar batma noktasina geldi ama ne biliyim eşitsizlik söz konusu olur gibi
Yıl sonu aynı sinava giren ögrencilerin başarı orani ayni olmayacagi aşikâr
Arkadaş yanlis yazmis zaten düzenledivirüs şartları haricin dede insanlarda bir özel okul merakı var son yıllarda .zaten akıllı öğrenciyi başarılı yapıyor ailesi ve kendi bilinçli olan öğrenciyi yani.gerisi güzel bina sosyal imkanlar ve güvenlikten ibaret.yeterince varlıklıysa veli zaten göndermesi doğal.ama liseden ötesi eğitime iyi bir yer kazanamıyorken para kalmadıysa facia.ben şahsen özel okula gidiyormuş gibi o parayı biriktiriyorum akıllı bir çocuğum var doktor olmak istiyor devleti ya da özeli burslu kazanamazsa ücretli okutacağım türkiyede ya da yurtdışında .ayy devlete neden gönderiyorsun diyenleri de kulak ardı ediyorum orta gelirliyim zengin değilim çünkü
Kesin değilmiş ama takvim bu şekilde şimdilik . Uzaktan eğitim verirken öğretmenlerin okulda olma durumu da varmış . Bilgisayarlar üzerinden zoomla vereceğiz sanırım ya da ebadan nasıl bilmiyorum henüz bi açıklama yapılmadı onunla ilgili .
sahiller,kafeler,lokantalar, camiler, kuaforler,parklar heryer acik demekki virusu okullar yayiyor acilmadigina gore.
Çocuğumu okula göndermeyi düşünmüyorum.en azından 1 dönem yüzyüze eğitim olmasın ,kışı bi geçirelim,gidişata bakalım diyorum..bahsettiğiniz gibi keyif yapmak için değil sağlığımızı korumak adına bu isteğim..10 yaşında son derece hareketli ve faal bi çocuk olan kızım 5 aydır izole bi hayat sürüyor,hiçbir arkadaşıyla görüşmedi.kimseye gitmiyoruz,evimize kabul etmiyoruz.ayda 2 kez sinemaya ,hafta sonu spora ,kursa giden kızım ve evde durmayan biz kendimizi ve çevremizi korumak adına biçok şeyden vazgeçtik.yukarıda bi üye yazmıştı hep böyle izole mi yaşayacaksınız diye,,bizden istenen bu dönemde bu değil mi evde kalın,mecbur kalmadıkça çıkmayın demiyorlar mı?biz kurallara uyuyoruz..ne kadar daha sürer bilmiyorum ama keyifli bi durum olmadığını söyleyeyim..bi anne olarak okuldan geri kalması ,dönem kaybetmesi ve okuldan soğuması uykularımı kaçırıyor ama böyle koruduğum çocuğumu da okul ortamına asla sokmak istemiyorum..biliyorum ki okulda ellerini yıkayacak sabun bile olmuyor ve asla kendilerini koruyamayacaklarValla durumu çok guzel özetlemissiniz. Bazen aklıma geliyor, uzaktan eğitim olsa büyük şehirde yaşayanlar için sıkıntı degil ama köydeki çocuklar ne yapsın. Bazıları keyif yapacak diye o çocuklarda eğitimden mahrum kalacaklar. İnsalalh devlet vakaların az olduğu bölgelerde, köylerde okulları açar. O masum yavrular okuldan kalmazlar.
Bu hastalığın yarına ya da bir sonraki seneye biteceği falan yok, online eğitime de ülke olarak altyapımız pek müsait değil. Örnek veriyorum, Tatvan'ın bir köyünde yaşayan çocuğun bilgisayarı ya da tableti yok ve derslere katılamıyor. Bu çocuğun eğitim hakkı yok mu? Her yer açıldı zaten, okulların açılmasının da şu anki duruma fazladan katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Düğünlerin yapılmasını okulların açılmasından daha riskli buluyorum şahsen.
İnşallah bu günler biter en kısa süredeArkadaşlar merhaba
Yüz yüze eğitim başlıyor biliyorsunuz.
Bugün kızlarımın okulundan aradılar. Yüzyüze eğitim mi online eğitim mi dediler ama online eğitim taraftarı olmadıklarını anladım. Siz olsanız ne yapardınız?
Bir tarafta can bir tarafta gelecekleri çocukların.
100 de 80 yüzyüze eğitimi istemiyor icim ama diğer 20lik kısım geleceklerini mahvetme diyor.
Bahçeye başka çocuklar varken çıkarmadım. Elimden geldiğince kimseyle gorusturmedim. Ama eşim sürekli çalıştı. O dışarı ile bağlantıyı hiç kesemedi.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Çocuğumu okula göndermeyi düşünmüyorum.en azından 1 dönem yüzyüze eğitim olmasın ,kışı bi geçirelim,gidişata bakalım diyorum..bahsettiğiniz gibi keyif yapmak için değil sağlığımızı korumak adına bu isteğim..10 yaşında son derece hareketli ve faal bi çocuk olan kızım 5 aydır izole bi hayat sürüyor,hiçbir arkadaşıyla görüşmedi.kimseye gitmiyoruz,evimize kabul etmiyoruz.ayda 2 kez sinemaya ,hafta sonu spora ,kursa giden kızım ve evde durmayan biz kendimizi ve çevremizi korumak adına biçok şeyden vazgeçtik.yukarıda bi üye yazmıştı hep böyle izole mi yaşayacaksınız diye,,bizden istenen bu dönemde bu değil mi evde kalın,mecbur kalmadıkça çıkmayın demiyorlar mı?biz kurallara uyuyoruz..ne kadar daha sürer bilmiyorum ama keyifli bi durum olmadığını söyleyeyim..bi anne olarak okuldan geri kalması ,dönem kaybetmesi ve okuldan soğuması uykularımı kaçırıyor ama böyle koruduğum çocuğumu da okul ortamına asla sokmak istemiyorum..biliyorum ki okulda ellerini yıkayacak sabun bile olmuyor ve asla kendilerini koruyamayacaklar
Çocuğumu okula göndermeyi düşünmüyorum.en azından 1 dönem yüzyüze eğitim olmasın ,kışı bi geçirelim,gidişata bakalım diyorum..bahsettiğiniz gibi keyif yapmak için değil sağlığımızı korumak adına bu isteğim..10 yaşında son derece hareketli ve faal bi çocuk olan kızım 5 aydır izole bi hayat sürüyor,hiçbir arkadaşıyla görüşmedi.kimseye gitmiyoruz,evimize kabul etmiyoruz.ayda 2 kez sinemaya ,hafta sonu spora ,kursa giden kızım ve evde durmayan biz kendimizi ve çevremizi korumak adına biçok şeyden vazgeçtik.yukarıda bi üye yazmıştı hep böyle izole mi yaşayacaksınız diye,,bizden istenen bu dönemde bu değil mi evde kalın,mecbur kalmadıkça çıkmayın demiyorlar mı?biz kurallara uyuyoruz..ne kadar daha sürer bilmiyorum ama keyifli bi durum olmadığını söyleyeyim..bi anne olarak okuldan geri kalması ,dönem kaybetmesi ve okuldan soğuması uykularımı kaçırıyor ama böyle koruduğum çocuğumu da okul ortamına asla sokmak istemiyorum..biliyorum ki okulda ellerini yıkayacak sabun bile olmuyor ve asla kendilerini koruyamayacaklar
Keşke istisnalar kaideyi bozsaydı...özel üniversite mezunuyum devlet yurdunda da kaldım 3 yıl oda arkadaşım ilkokul dahil hiç okula gitmemiş bir kızdı hataylı kendi sınavlara gire gire çalışa çalışa evde liseyi bitirip boğaziçi psikolojiyi kazanmış ordan da odtü ye geçiş yapmış öyle tanıştık .yıllarca koleje gitmiş arkadaşlarla da özel üniversite de hazırlıkta karşılaştık başlangıç level da hem de çoğu hazırlığı atlayamadı.yani çocuğun için de yoksa online de olsa okula devamla da olsa hiç bir şey olmaz o öğrenciden
Buna açılmak mı diyorsunuz?21 Eylül'de açılıyor sizz hala açıldı açılmadı tartismasi yapın eğitim zaten çok iyi değil okuldan iyice uzaklaşacak cocuklar