Korona ve okul

Bu biraz ayrımcılıga girmiyor mu sanki ?
Evet özel okullar batma noktasina geldi ama ne biliyim eşitsizlik söz konusu olur gibi

Yıl sonu aynı sinava giren ögrencilerin başarı orani ayni olmayacagi aşikâr
virüs şartları haricin dede insanlarda bir özel okul merakı var son yıllarda .zaten akıllı öğrenciyi başarılı yapıyor ailesi ve kendi bilinçli olan öğrenciyi yani.gerisi güzel bina sosyal imkanlar ve güvenlikten ibaret.yeterince varlıklıysa veli zaten göndermesi doğal.ama liseden ötesi eğitime iyi bir yer kazanamıyorken para kalmadıysa facia.ben şahsen özel okula gidiyormuş gibi o parayı biriktiriyorum akıllı bir çocuğum var doktor olmak istiyor devleti ya da özeli burslu kazanamazsa ücretli okutacağım türkiyede ya da yurtdışında .ayy devlete neden gönderiyorsun diyenleri de kulak ardı ediyorum orta gelirliyim zengin değilim çünkü

Arkadaş yanlis yazmis zaten düzenledi
Ayni anda başlayacaklarmis egitime

Bende sizin gibi düşünüyorum elimden gelen destegi yaparak( dersleri konusunda) devlet okulana göndermeyi planliyorum
Sonunda üni.kazanamazsa ücretli okula gitmesi daha mantikli
Çünki imkanlarimiz çok geniş degil bizim de

Yakın bir tarihte ist da b ile baslayan bir kolej acmıs vakalar gorulmeye baslayinca okul kapatilmis bir arkadasimdan duydum ve cok endise ettim okul acilsa bi dert acilmasa ayri dert

Uzaktan eğitimde evde olmaktansa okulda olmayı tercih ederim umarım doğrudur Evde küçük bebegim var çünkü ve online derslerde babası ne kadar oyalasa da bı şekilde yanima gelmek için ağlar bagirirdi Ki şimdi babası da ise gidiyor

Çocuğumu okula göndermeyi düşünmüyorum.en azından 1 dönem yüzyüze eğitim olmasın ,kışı bi geçirelim,gidişata bakalım diyorum..bahsettiğiniz gibi keyif yapmak için değil sağlığımızı korumak adına bu isteğim..10 yaşında son derece hareketli ve faal bi çocuk olan kızım 5 aydır izole bi hayat sürüyor,hiçbir arkadaşıyla görüşmedi.kimseye gitmiyoruz,evimize kabul etmiyoruz.ayda 2 kez sinemaya ,hafta sonu spora ,kursa giden kızım ve evde durmayan biz kendimizi ve çevremizi korumak adına biçok şeyden vazgeçtik.yukarıda bi üye yazmıştı hep böyle izole mi yaşayacaksınız diye,,bizden istenen bu dönemde bu değil mi evde kalın,mecbur kalmadıkça çıkmayın demiyorlar mı?biz kurallara uyuyoruz..ne kadar daha sürer bilmiyorum ama keyifli bi durum olmadığını söyleyeyim..bi anne olarak okuldan geri kalması ,dönem kaybetmesi ve okuldan soğuması uykularımı kaçırıyor ama böyle koruduğum çocuğumu da okul ortamına asla sokmak istemiyorum..biliyorum ki okulda ellerini yıkayacak sabun bile olmuyor ve asla kendilerini koruyamayacaklar

O kadar doğru bir yorum ki

İnşallah bu günler biter en kısa sürede

Konuda herkesin bir fikri var tabii ama çoğumuzun da bilgisi olmadan fikri var. Her yer açık çünkü ekonomiyi düşünüyorlar, okullarla düğün salonu ve plaj karıştırılamaz. Ayrıca zaten kendisi evde izole olanlar okulların açılmamasını istiyor, tam gaz gezip tozanlar tam aksine mutsuz açılmadı diye. Okullar açılmalı diyenler bence birkaç saat dayanabilirlerse okula gidip bir baksınlar o çocuklar sosyal mesafeyi ayarlayabilşyorlar mı? Şuan mantıklı olan tek şey çalışan anne ve babaların izin durumlarını konuşmak. Eskiden okula başlama yaşı 7idi şimdi 5,5 yaş başlıyor. 7 yaşına dek okula gitmeden evde duran çocuklardık çoğumuz. Okula gitmedi diye hiçbir çocuk ölmez nitekim zaten uzaktan eğitimde de ödevler veriliyor, dersler dinleniyor bir şekilde çocuk sisteme katılmış oluyor. Ebadaki sistemi çok yakınımda gördüm çok çok güzel istediğiniz her türlü video ders içeriğini veya görselini açabiliyorlar. Düz anlatımdan çok daha faydalı, çünkü animasyonlu , hareketli , görseli bol. Artık bırakın bence okulları tartışmayı ve izin durumu için çalışma başlatın. Bu dönem okul açılmasa bir şey kaybedilmez ama açılırsa çok can kaybedilir. Ayrıca köy okulları açılsın yazanlar olmuş suyu akmayan , sobayla ısınan okulları sonbahar , kışta nasıl havalandıracak nasıl temizlik sağlayacaklar ? En son açılması gereken grup zaten ilkokul ve köy okulları olmalı. Kimsenin aman aman geride kaldığı yok, bir bakın ilkokul konularına 2den 4e aynı konular. Sistem sarmal ilerliyor bildiğinin ütüne koyuyor, bu sene bir basamaklı toplamayı ikinci dönem öğrenir seneye ikş basamaklı ve üç basamaklıyı art Arda öğrenir. Okul açılsın diye baskı yapacağınıza bence izin durumlarını konuşun, kimsenin bir şey kaybettiği yok. Dayanamadım artık yani açın okuyun müfredat konularını en azından ilkokulda ve ortaokulda aman aman kayıp olmadığını anlarsınız. Bugğn ilkokulun önce açılacağını falan duydum aman aman yani bu hangi aklın önerisi olur şaşılası, ben bıktım artık her yerden uzak kalmaya. Tatil yapamadım , markete bile çıkmıyorum eve söylüyorum. Tamirci çağıramıyorum ağrılarım çok hasteneye gidemiyorum. Lütfen artık bitsin bu bela ve ben artık gerçekten aşı çalışmalarının sonuç vereceğini düşünüyorum. Bana kalırsa her yer toptan kapansın hepimiz eve kapanalım ama bunu ekonomik olarak yapamıyorlarsa okulları bari kapalı tutsunlar bir de ordan bela bulmayalım. İzin verilsin aileye özel devlet ayırmadan en mantıklı ve sağlıklı öneri bu olur.

Çok haklısınız.

Millet keyif yapacak derken, pazarda, AVM'de sokakta, düğünde dernekde , plajda denizde maskesiz gezip virüsü yayanlara sözüm. Eğer toplum olarak bilinçli ve dikkatli olsaydık bugün bu kadar vaka yaşamazdik diye düşünüyorum.

Ne güzel faal bir Kızınız var ve sadece beş aydır evde. Benim kızım iki sene önce lösemide ye yakalandı. İki senedir izole yaşıyoruz.( Park yok, okul yok, arkadaş yok) Düşünün kızımın halini. Artık ben okula gitmek istiyorum, okuma yazma öğrenmek istiyorum diyor. Bu virüs sağlıklı çocukları çok fazla etkilemiyor. Biz ne yapalım? Sizin uykularınız kaçırıyorsa birde bizi düşünün

O sizin yüz yüze olmasın dediğiniz eğitim benim için çok önemli.

Ay olmuş agustos bu meretle 6 aydir ugrasiyoruz hala ama cafeler ,restorantlar,oteller acildi okullar acilmadi kiyasi geliyor gittiginiz cafe,yemek yediginiz restorantlar ne kadar sıklıkta dezenfekte oluyor.Calisan sayisiyla mekanin karsilaatirilmasi.Hele ki oteller...Bizim okul 1500 kisilik.3 katli.Her katta birer tane kizlar &erkekler tuvaleti var ve iceride de 3 er tane tuvalet...3 tane de temizlik gorevlisi.Hadi siniflarin bile donusumlu tenefuse ciktigini var sayalim.Bu insanlar bir dk durmadan devamli koridorlari,tuvaletleri,siniflari temizlemek zorunda.Derslik sayisi her katta 12 adet,sira sayisi her sinifta 15-18 arasi...Bir ara otomatik kagit havlu ve kopuk sivi sabun koydurduk.10 dk lim tenefuste geldigi hali gorseniz icler acisi.Yani okul ortamini ozellikle devlet okulu ortamini bilmeden lutfen artik su restorant,cafe,sahil kiyasini bir birakalim artik..
Hee neyi tartisabiliriz.Henuz okullari hijyen acisindan yeterli seviyeye getirme durumumuz yok.Gerekcelerini saymaya kalkisirsak is ekonomiye kayar..O topa da girmeyi coktan biraktim burda ben.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar tekrar yorumlariniz için.
Ben düğünler, oteller ... kapansin diye düşünmüyorum. Evet bu hastalığı artırıyor fakat hayat bir şekilde devam edecek. Kendi adima çok çok yakınımın düğününe gitmedim. Hatırımı kırdın dedi bende canımı tehlikeye attin dedim. Sanirim mantıklı bulmuş olacak ki küsmedi. Bu tip konular tercihe bırakılabilir. Ben gitmiyorum. Insanlar kusebilir , nasil gitmemek benim tercihimse kusmek kirilmakta onların .
Fakat eğitim bunların tamamından bağımsız. Yanı çocuk eğitim almasa ölmez dersek, neden bunca zaman en iyi eğitimi alsın diye uğraşıyoruz sorusu çıkıyor ortaya. Neyse ki yüzyüze eğitime eylül sonuna kadar gecilmeyecegi açıklandı kendi adima çok sevindim. Tekrar çok teşekkür ederim. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Keşke istisnalar kaideyi bozsaydı...

Eskiden varlıklı aileler çocuklarını kolejlere gönderiyorlardı. Çocukları koleje giderken çocuğunun eğitimi ile detaylı ilginen kesim de nadirdi. Şimdiki dönemde ise orta ve orta üst seviyede olup karı koca çalışan ailelerin çoğunluğu özel okula gönderiyor. Bakıcı fiyatları zaten 3-4 bin civari sigortasıyla birlikte. Devlet okullarının hali de malum. Bakıcıya o parayı vermektense (bakıcı ilkokul çağındakı bir çocuğa ne verebilir ki zaten) üzerine biraz daha koyup iyi bir koleje göndermek daha mantıklı. Gönderen ailelerin de çoğunluğu eğitimli çalışan olduğu için çocuklarıyla okul dışında da ilgileniyorlar. Haliyle lgs sonuçlarına da bakarsanız arada artık büyük farklar oluşmaya başladı. Tabi çalışkan çocuklar her türlü yaparlar. Çalışmayanın da önüne ne koysan boş. Ama istisnalar kaideyi bozmaz. Genele bakmak gerekiyor.

21 Eylül'de açılıyor sizz hala açıldı açılmadı tartismasi yapın eğitim zaten çok iyi değil okuldan iyice uzaklaşacak cocuklar ayrıca burda özel okul sadece güvenlik ve sosyal donatı diye küçümseyen olmuş özel okulu sınıf 14 kişilik öyle tuhaf vuran vs çocuk yok müzik drsinde piyano caliyorlarlar ve birçok müzik aletini tanıyorlar eğitim 2 dilli birçok sanatçı vs biliyorlarlar vizyon sahibi oluyor çocuk sanatsal açıdan kültürü gelişiyor drama vs dersleri var voleybol basketbol gibi sporlarda branş ediyorlar günde 3 öğün yemekleri var okul tertemiz ve yeni öğretmen kafadan izin alsa yedek ogrretmne var ve onun kaprisiyle ugrasmiyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…