Korona ve okul

21 eylülde 1. 8. Ve 12. Sınıflar yarı zamanlı açılıp 2 ay kadar okula gideceklermiş. 23 kasımda 2. 5. Ve 9. Sınıflar başlayıp 2 ay kadar gidecekmiş. Diğer sınıflar uzaktan eğitim.
İkinci dönem tüm sınıflar tam zamanlı başlayacakmış. (Duyumlarıma göre ama ne kadar doğrudur bilemem)

virüs şartları haricin dede insanlarda bir özel okul merakı var son yıllarda .zaten akıllı öğrenciyi başarılı yapıyor ailesi ve kendi bilinçli olan öğrenciyi yani.gerisi güzel bina sosyal imkanlar ve güvenlikten ibaret.yeterince varlıklıysa veli zaten göndermesi doğal.ama liseden ötesi eğitime iyi bir yer kazanamıyorken para kalmadıysa facia.ben şahsen özel okula gidiyormuş gibi o parayı biriktiriyorum akıllı bir çocuğum var doktor olmak istiyor devleti ya da özeli burslu kazanamazsa ücretli okutacağım türkiyede ya da yurtdışında .ayy devlete neden gönderiyorsun diyenleri de kulak ardı ediyorum orta gelirliyim zengin değilim çünkü
Ablam polis ile evli.iki kizi var.Yillarca tayinle tr nin ordan orasina tasindilar.Dolayisiyla çocuklari mahalle mektebi diyebilecegimiz yerlerden tutun ,devlet okullarinin her bir kalitesinde ,okul degistirerek okumak zorunda kaldilar sürekli.Kizlar cok basariliydi.Iş cocuk da ve onu dogru yönlendiren ailede bitiyor.Iki kız da doktor oldu.Hem de biri Çapa tıpı digeri de Ankara tıp ı bitirdi.20 li yaşlardalar şu an.Büyüğü uzman kbb ci oldu.Digeri de olucak.Öte yandan teyzemin iki oglu da ,ana sınıfından beri izmir in enn iyi özel okullarinda para ile okudular.Liseyi bitirdiler.Sonra biri _asla kucumsemiyorum yanlis anlamayin aradaki farki anlatabilmek icin yaziyorum_ Sosyoloji biri de iki yillik gastronomi okudu özel üni de yine.Diyecegim o ki ; Devlet okullarinda okumak ,ya da özelde okumak cocugun basarisini belirlemiyor.Okumak isteyen cocuk her sekilde okuyor.Ama virüs ortami hepimize yeni seyler ögretiyor.Özel okullar tabi ki hijyene önem verir,saglik standartini yüksek tutabilir.Bunu parayla alabilirsiniz ama basari dedigim gibi cocugun kendisinde gizli.

21 eylülde 1. 8. Ve 12. Sınıflar yarı zamanlı açılıp 2 ay kadar okula gideceklermiş. 23 kasımda 2. 5. Ve 9. Sınıflar başlayıp 2 ay kadar gidecekmiş. Diğer sınıflar uzaktan eğitim.
İkinci dönem tüm sınıflar tam zamanlı başlayacakmış. (Duyumlarıma göre ama ne kadar doğrudur bilemem)
Üniversiteler hakkinda bir duyum aldiniz mi ?

Meb yalanlamış bu takvimi ama bu şekilde olacağına inanıyorum ben.
Açıklamalar bu doğrultuda zaten.

Meb yalanlamış bu takvimi ama bu şekilde olacağına inanıyorum ben.
Açıklamalar bu doğrultuda zaten.
Dün saatlerce tv karşısında açıklama yapılmasını bekledim. Sadece 10 dakika falan konuşma yapıldı ve gazetecinin sorusuna bile doğru düzgün cevap verilmedi. Seyreltilmiş eğitimi biraz açar mısınız? Dedi.Aylardır tüm senaryolara hazırız deniyor ama sorular hep havada zamanı gelince açıklama yapılacak deniyor. Hiçbir şekilde güven verici bi konuşma yok.

Dün saatlerce tv karşısında açıklama yapılmasını bekledim. Sadece 10 dakika falan konuşma yapıldı ve gazetecinin sorusuna bile doğru düzgün cevap verilmedi. Seyreltilmiş eğitimi biraz açar mısınız? Dedi.Aylardır tüm senaryolara hazırız deniyor ama sorular hep havada zamanı gelince açıklama yapılacak deniyor. Hiçbir şekilde güven verici bi konuşma yok.
Sokağa çıkma yasağı son dakika geliyor, son dakika iptal oluyor.
Milli eğitim bakanı cumhurbaşkanına ne yapacağız diye soruyor(tam tersi olması gerekir ya).
Şaşırmıyorum, öğretmen olduğum halde o açıklamaları takip etmiyorum, gelir bir yerden haber.

Sokağa çıkma yasağı son dakika geliyor, son dakika iptal oluyor.
Milli eğitim bakanı cumhurbaşkanına ne yapacağız diye soruyor(tam tersi olması gerekir ya).
Şaşırmıyorum, öğretmen olduğum halde o açıklamaları takip etmiyorum, gelir bir yerden haber.
Öğretmensiniz demek. Bende bu takvim acaba sadece öğretmenlerle mi paylaşıldı diye düşünmüştüm. Demekki bundan da kesin birşey yok herzamanki gibi

21 Eylül'de açılıyor sizz hala açıldı açılmadı tartismasi yapın eğitim zaten çok iyi değil okuldan iyice uzaklaşacak cocuklar ayrıca burda özel okul sadece güvenlik ve sosyal donatı diye küçümseyen olmuş özel okulu sınıf 14 kişilik öyle tuhaf vuran vs çocuk yok müzik drsinde piyano caliyorlarlar ve birçok müzik aletini tanıyorlar eğitim 2 dilli birçok sanatçı vs biliyorlarlar vizyon sahibi oluyor çocuk sanatsal açıdan kültürü gelişiyor drama vs dersleri var voleybol basketbol gibi sporlarda branş ediyorlar günde 3 öğün yemekleri var okul tertemiz ve yeni öğretmen kafadan izin alsa yedek ogrretmne var ve onun kaprisiyle ugrasmiyoruz.

Su yorumunuzla ozel okullar ve Egitim camiasindan ne kadar uzak oldugunuz nasil anlasiliyor bir bilseniz...Özel okullar güzellemenizi nasil genellestirmissiniz sasip kaldim.🤷‍♀️

Çok haklısınız.

Millet keyif yapacak derken, pazarda, AVM'de sokakta, düğünde dernekde , plajda denizde maskesiz gezip virüsü yayanlara sözüm. Eğer toplum olarak bilinçli ve dikkatli olsaydık bugün bu kadar vaka yaşamazdik diye düşünüyorum.

Ne güzel faal bir Kızınız var ve sadece beş aydır evde. Benim kızım iki sene önce lösemide ye yakalandı. İki senedir izole yaşıyoruz.( Park yok, okul yok, arkadaş yok) Düşünün kızımın halini. Artık ben okula gitmek istiyorum, okuma yazma öğrenmek istiyorum diyor. Bu virüs sağlıklı çocukları çok fazla etkilemiyor. Biz ne yapalım? Sizin uykularınız kaçırıyorsa birde bizi düşünün 😭😭

O sizin yüz yüze olmasın dediğiniz eğitim benim için çok önemli.
Geçmiş olsun zor günlerden geçmişsiniz..dediğiniz gibi sağlıklı çocukları etkilemiyor o yüzden sizin daha endişeli olmanız normal,hastalık süreci yaşamış biri olarak çocuğunuzun evde biraz daha sıkılması hastanede sıkılmasından iyidir diye düşünüyorum..herkesin kendi tercihine bırakılmalı gerekirse bir dönem..eğitimci bi ailenin çocuğuyum ne kadar gerekli olduğunu gayet iyi biliyorum o yüzden illaki olmasın demiyorum..sadece ben sağlıklı olduğu halde o ortama girmesini riskli buluyorum,kronik rahatsızlığı olan,bağışıklığı düşük olan çocukların nasıl gönderileceğini merak ediyorum

siz açtınız mı kreşi? tavsiye eder misiniz şu dönemde kreş veya anaokuluna göndermeyi?
Normalde 17.08'de faaliyete başlamak için onay almıştık ama bu son açıklamadan sonra iznin iptal edileceğini tahmin ediyorum.
İlçe milli eğitimden bilgi bekliyoruz.
Ben bu konuda kendi velilerimi bile
'gönderin, başlasın' diye yönlendirmiyorum.
Bu sorumluluğu alamam.
'Çalışıyorum, zordayım, çocuğum evde çok bunaldı, okula başlasın' diyen velinin talebini dikkate alıyorum.
2015'li yeğenim için bile 'başlasın' demedim kardeşime/gelinimize.

Normalde 17.08'de faaliyete başlamak için onay almıştık ama bu son açıklamadan sonra iznin iptal edileceğini tahmin ediyorum.
İlçe milli eğitimden bilgi bekliyoruz.
Ben bu konuda kendi velilerimi bile
'gönderin, başlasın' diye yönlendirmiyorum.
Bu sorumluluğu alamam.
'Çalışıyorum, zordayım, çocuğum evde çok bunaldı, okula başlasın' diyen velinin talebini dikkate alıyorum.
2015'li yeğenim için bile 'başlasın' demedim kardeşime/gelinimize.

çok teşekkurler cevap için.
ben de yeğenim için sordum.

Geçmiş olsun zor günlerden geçmişsiniz..dediğiniz gibi sağlıklı çocukları etkilemiyor o yüzden sizin daha endişeli olmanız normal,hastalık süreci yaşamış biri olarak çocuğunuzun evde biraz daha sıkılması hastanede sıkılmasından iyidir diye düşünüyorum..herkesin kendi tercihine bırakılmalı gerekirse bir dönem..eğitimci bi ailenin çocuğuyum ne kadar gerekli olduğunu gayet iyi biliyorum o yüzden illaki olmasın demiyorum..sadece ben sağlıklı olduğu halde o ortama girmesini riskli buluyorum,kronik rahatsızlığı olan,bağışıklığı düşük olan çocukların nasıl gönderileceğini merak ediyorum

Herkes için hayırlisi olsun. Tek avuntum kızımı özele yazdırdım. İçim bir nebze rahat. Temaslı kişi sayısı az olacak. Kızımın okulunda kızım gibi hastalık atlatmış çocuklar varmış. İdare çok ilgiliydi. Doktorumuz şu ana kadar gönderin yada göndermeyin demedi. Bakalım ne diyecek.

X