Korona ve okul

E benim oğlum 1. Sınıfa başlayacak. Nasıl olacak bu iş? Okuma yazmayı ne zaman öğrenecek alt yapısı düzgün olmayacak. Millet tatil yapsin diye cocugumuzun geleceği elden gidiyor 🤨

E benim oğlum 1. Sınıfa başlayacak. Nasıl olacak bu iş? Okuma yazmayı ne zaman öğrenecek alt yapısı düzgün olmayacak. Millet tatil yapsin diye cocugumuzun geleceği elden gidiyor 🤨
Sakin olun. Cocugunuzun gelecegi elden gitmeyecek. Burada canlar soz konusu. Millet tatil yapsın diye değil çocuklar eve hastalık götürmesin diye yapıldı bu. Daha bugün gencecik arkadaşımız vefat etti. Tedbirsiz insanlara ben de kızıyorum. Ama okulların durumu farklı. 2000 in üzerinde öğrencisi olan okullar var. Bunların su anda eğitime başlaması büyük sıkıntılara sebep olur. Düşünün kurban bayramındaki toplamalar bile nasil olumsuz sonuc verdi.
1 sınıflar daha önce başlayacak yüz yüze eğitime. Ya da ilk etapta okulda sadece onların olacağı şekilde bir planlama yapılacak.

Sakin olun. Cocugunuzun gelecegi elden gitmeyecek. Burada canlar soz konusu. Millet tatil yapsın diye değil çocuklar eve hastalık götürmesin diye yapıldı bu. Daha bugün gencecik arkadaşımız vefat etti. Tedbirsiz insanlara ben de kızıyorum. Ama okulların durumu farklı. 2000 in üzerinde öğrencisi olan okullar var. Bunların su anda eğitime başlaması büyük sıkıntılara sebep olur. Düşünün kurban bayramındaki toplamalar bile nasil olumsuz sonuc verdi.
1 sınıflar daha önce başlayacak yüz yüze eğitime. Ya da ilk etapta okulda sadece onların olacağı şekilde bir planlama yapılacak.
Demek istediğim o değil aslında. Tedbirler devam etmeliydi. En azından tatil yerleri açılmamalı, bayramlarda yasaklar gelebilirdi . Çok üzüldüm arkadaşınıza Allah rahmet eylesin 😔

Oglum bu yıl 8.sınıfa başlayacakti
Bayramdan önce veli toplantısi yapıldı ve bayramdan sonra whatsapp grubundan dersler konu anlatımı ve konu ile alakali testler veriliyor
Ödevlerini yapanlar özelden hocalara resim ile bilgi veriyor
Ebadan canlı dersler başladı bizde
Sesli msjla ögretmenlerimiz bazen konu anlatımı yapiyor yine
Devlet okulu bu arada okulumuz

Geçen yil çok verimsizdi canli ders,canli ders bile yapmiyordu ögretmenler
Okul degistirdik, çok azimli bu okulda ki ögretmenlerimiz
Anne babalarin da destegi ile umarim başarılı olur çocuklarimiz

Oglum bu yıl 8.sınıfa başlayacakti
Bayramdan önce veli toplantısi yapıldı ve bayramdan sonra whatsapp grubundan dersler konu anlatımı ve konu ile alakali testler veriliyor
Ödevlerini yapanlar özelden hocalara resim ile bilgi veriyor
Ebadan canlı dersler başladı bizde
Sesli msjla ögretmenlerimiz bazen konu anlatımı yapiyor yine
Devlet okulu bu arada okulumuz

Geçen yil çok verimsizdi canli ders,canli ders bile yapmiyordu ögretmenler
Okul degistirdik, çok azimli bu okulda ki ögretmenlerimiz
Anne babalarin da destegi ile umarim başarılı olur çocuklarimiz
Inşallah. Kısaca net olması zorunlumu. Bizde yok mesela

10 sene sürse 10 sene mi eğitim olmasin canli ders falan hikaye devlet okulunda zaten
koleje parasi yetenler bir nevi şanslı canlı ders etkili.
Ben acilmasindan yanayım cocuklarimi da göndericem.

10 sene sürse 10 sene mi eğitim olmasin canli ders falan hikaye devlet okulunda zaten
Su anda hiç bir hazırlık yok. Salgının bitme seviyesinde olacağı düşünülerek telafi eğitimi kondu. Sindi okulların kademeli açılışı normal tarihinde olacak. Inşallah o zamana kadar daha farklı planlamalar yapılır. Gidişata göre..

Benim oğlum da devlet okuluna gidiyor ve canli dersler bayram sonu başladi bizde
Yani bu biraz da okulun gayreti ile ilgili galiba

özel üniversite mezunuyum devlet yurdunda da kaldım 3 yıl oda arkadaşım ilkokul dahil hiç okula gitmemiş bir kızdı hataylı kendi sınavlara gire gire çalışa çalışa evde liseyi bitirip boğaziçi psikolojiyi kazanmış ordan da odtü ye geçiş yapmış öyle tanıştık .yıllarca koleje gitmiş arkadaşlarla da özel üniversite de hazırlıkta karşılaştık başlangıç level da hem de çoğu hazırlığı atlayamadı.yani çocuğun için de yoksa online de olsa okula devamla da olsa hiç bir şey olmaz o öğrenciden

Bugün devlet okulunun uzaktan olacağı isteyen özel okullarin yuzyuze eğitim yapacağı aciklandi
Bu biraz ayrımcılıga girmiyor mu sanki ?
Evet özel okullar batma noktasina geldi ama ne biliyim eşitsizlik söz konusu olur gibi

Yıl sonu aynı sinava giren ögrencilerin başarı orani ayni olmayacagi aşikâr

özel üniversite mezunuyum devlet yurdunda da kaldım 3 yıl oda arkadaşım ilkokul dahil hiç okula gitmemiş bir kızdı hataylı kendi sınavlara gire gire çalışa çalışa evde liseyi bitirip boğaziçi psikolojiyi kazanmış ordan da odtü ye geçiş yapmış öyle tanıştık .yıllarca koleje gitmiş arkadaşlarla da özel üniversite de hazırlıkta karşılaştık başlangıç level da hem de çoğu hazırlığı atlayamadı.yani çocuğun için de yoksa online de olsa okula devamla da olsa hiç bir şey olmaz o öğrenciden
Benim de eşimin amcasının kızı ilkokuldan sonra okumamış. Sonra hepsini dışarıdan bitirip öğretmen oldu. Sizin dediginiz kadar yüksek puan gerekmiyor ama isteyince oluyor demek için yazdim. Okula gitmemiş ama oyle boş bir kız da değildi.

Kızlar bizim okul grubunda böyle bi mesaj paylaşıldı galiba 21 eylülden itibaren planlanacak olan bu sekilde

Eklentiler

• IMG-20200812-WA0010.jpg
    IMG-20200812-WA0010.jpg
    79,2 KB · Görüntüleme: 60
X