Korona ve okul

E peki alışmayın o halde ne diyeyim. Daha yeni kemoterapi tedavisi bitmiş annemle yaşıyorum ben de sizce sizin kadar endişeli değil miyimdir? Ama sizin kafanızda çare olarak belirlediğiniz şey gerçek dünyayla yakından uzaktan alakası olmayan bir istek. 5 yıl evde oturup kapımıza ekmek su bırakılsa 6.yıl çıksak yine artacak bu hastalık. Tüm dünyaya kapımızı kapatamayız çünkü vatandaşlar arası sıfırlasak tek vakayla yeniden yaşarız aynı durumu. Tüm dünyaya tek kişiden yayıldığını düşünürseniz mantıksız olduğunu anlarsınız. Bunun yerine insanların bu durumla yaşamayı öğrenmesi ve alışması gerekiyor maalesef. Tabi dilerim doğru aşı bulunur kimde neden ağır seyrettiği bile anlaşılamayan kalıcı hasar bıraktığı söylenen bu virüsten dünyaca kurtuluruz.
ben ne zaman kimse evden çıkmasın çalışma hayatı dursun üretim dursun dedim pardonn.yetişkin insanlar kendi yanlışlarının sorumluluğunu kendileri alırlar ister virüsten korunsunlar ister boşversinler ben kendi önlemlerimi alır kendimi korurum onlarla ilgilenmem kızsam da .Ama çocuk bunlar çocuk 6 7 8 9 10 yaşında çocuklardan bahsediyorum evde ne eğitim verirseniz verin virüs eğitimi şu bu işe yaramazz ders boyu maske takmazlar maskeyi çıkarır çıkarır pis ellerinde evirir çevirir oynar hatta arkadaşıyla diğer maske renkliyse değişirler bile hanımefendi 2 metre mesafe zaten hakgetire bana mı anlatıyorsunuz 4 yıl bir devlet okulunda öğretmenlik yaptım annem emekli sınıf öğretmeni çocukları bana anlatmayın lütfen sizden iyi tanıyorum bilim kurulu üyeleri açılmasın dedi bana sorulursa dediler geçen hafta e onlar da tabiii sizden bilgisiz olmalılar boşa okumuşlar değil mi ne bilecekler .dışarda ki yanlış sosyal yaşamın riskiyle okul bir mi allasen 1 günlük okul boyunca kaç kere tuvalete giderler bilirmisiniz kantin sırası gördünüz mü hiç itiş kakış .para yok devlette ne önlem alınacakmış okullarda bu hafta okula gittim müdür yardımcısıyla konuştum kadının gözleri doldu hiç bir şey yapılmamış okula. tedbir olarak aynı maskeyi ekonomisi yetmediğinden yıkayıp yıkayıp kullanan aileleler var tek kullanımlık maske bunlar tekkk.siz daha sabir fikriniz de yazın durun ben de umursamıyorum

ben ne zaman kimse evden çıkmasın çalışma hayatı dursun üretim dursun dedim pardonn.yetişkin insanlar kendi yanlışlarının sorumluluğunu kendileri alırlar ister virüsten korunsunlar ister boşversinler ben kendi önlemlerimi alır kendimi korurum onlarla ilgilenmem kızsam da .Ama çocuk bunlar çocuk 6 7 8 9 10 yaşında çocuklardan bahsediyorum evde ne eğitim verirseniz verin virüs eğitimi şu bu işe yaramazz ders boyu maske takmazlar maskeyi çıkarır çıkarır pis ellerinde evirir çevirir oynar hatta arkadaşıyla diğer maske renkliyse değişirler bile hanımefendi 2 metre mesafe zaten hakgetire bana mı anlatıyorsunuz 4 yıl bir devlet okulunda öğretmenlik yaptım annem emekli sınıf öğretmeni çocukları bana anlatmayın lütfen sizden iyi tanıyorum bilim kurulu üyeleri açılmasın dedi bana sorulursa dediler geçen hafta e onlar da tabiii sizden bilgisiz olmalılar boşa okumuşlar değil mi ne bilecekler .dışarda ki yanlış sosyal yaşamın riskiyle okul bir mi allasen 1 günlük okul boyunca kaç kere tuvalete giderler bilirmisiniz kantin sırası gördünüz mü hiç itiş kakış .para yok devlette ne önlem alınacakmış okullarda bu hafta okula gittim müdür yardımcısıyla konuştum kadının gözleri doldu hiç bir şey yapılmamış okula. tedbir olarak aynı maskeyi ekonomisi yetmediğinden yıkayıp yıkayıp kullanan aileleler var tek kullanımlık maske bunlar tekkk.siz daha sabir fikriniz de yazın durun ben de umursamıyorum
Hiç kantin sırası görmedim online eğitimle geldim bugünlere :) İyi geceler

site moderatörü mune yazlık turistik bir yerde yaşıyor.o bile kızdı tatilde fütursuzca gezenlere sosyal mesafeye uymayanlara .yazlık bölgelerde asıl yaşayan halk orta yaşın üstünde emekli çoğu ya da kronik hastalığı olan kişilerdir.mune hanım bunları belirtti geçen bir konu da e bazı üyeler onlar da ölsün zaten ölecekler mi diyecek pesss yaşam hakkı herkezindir 7 olsa da 80 olsa da .nasıl olsa başka şekilde öleceğiz abartılıyor yazılıyor hala ya okudukça deliriyorum yıllardır ilk kez bir duruma bu kadar sinirlendim tepki verdim .ankaradayım diyorum 1 numaralı pandemi merkezi diyorum ayy abartıyorsun diyor hastanelerde ameliyatlar durduruldu tedavi olamıyoruz diyorum abartıyorsun ayyy diyor kurallara uymayanlar yüzünden virüsü önemsemeyenler yüzünden evde acılar içinde başka hastalıklarla muzdarip olanlar diyorum ayyyy abartma deniyorrr daha bugün kendi doktorum koskoca prof.ameliyathaneler pandemi hastaları için yoğun bakıma çevrildi dedi diyorum inanmıyor ben de pessssss diyorummm pessssss

Size bu konuya tamda uyan bir olay anlatayım
9 yaşındaki oğluna maske alan bir anne çocuk heveslensin mutlu olsun diye süngerboblu alıyor
Oğlu dışarıya biraz hava almaya çıkıyor
Çocuk kendi yaş grubunda olan arkadaşıyla karşılaşıyor
Çocuk maskesi değilmiş süngerboblu değil spidermanli maskeyle eve dönüyor😅
Hadi bunu hergün okula gidecek binlerce çocuğa anlatın

Benımkı 4.5 yasında kayıt yenılemedım.koronadan dolayı gıtmemesı gerektıgını anlattım. Helekı sız de bır de bebek var evde. Yolla dıyene o kadar sasırıyorum kı,, ıste onlar pek umursamaz ve dogru duzgun maske takmayan tıpler genelde. Evet korona hemen bıtmeyecek, ama bu dönemler ıyı donem degil, seneye bu kadar olmayacak belkı de, suan tek bıldıgım okulların bu yıl acılmaması gerektıgı.

2. Dalga vuracak bu asıkar
Atılan tüm cevaplar kayıt icin olumsuz yöndeydi ve gerçekten de yaptırmayacağım.
Ama insan dedim ya akli ile vicdanı arasında çok gelgite düşüyor.
Malum kimi
1.yazık değil mi çocuğu arkadaşsız bırakacaksın acımasız olma
2. Kronik hastalığı var göndermeyi düşünmek bile saçma
Diyen taraf..
Bu yüzden çok ikileme düştüm..
Ama kesinlikle yollamam..

1 ay uretim duracak.bununla yasayamiyoruz iste sorun bu ölüyoruz..

Merhaba, ekonomisi oldukca stabil ilerleyen bir ulkede yasiyorum. 2 ay evde zorunlu karantinada kaldik onda bile gerekli ve zorunlu isgucunun %15i calismaya devam etmek zorundaydi yoksa hayat devam edemezdi. Bu arada devlet herkesi destekledi imkani oldugu icin. Sonuc? Ulke tarihinde ilk defa ekonomi %13 geriledi ve herkes sokta. En cok gerileme %2-3lerde olmus daha once. Ben ilk defa cok az da olsa market urunlerinin fiyatinda artis gordum mesela. Yani en stabil ekonomiyi bile boyle etkilerken bizim gibi ulkelerde karantina cok zor.

eğitimli bir aileyiz evde 71 yaşında emekli öğretmen annanne kronik kalp ve tansiyon hastası idari izinli mühendis eş bir de ağır beyin ameliyatı olmuş halaa tedavisi devam eden ben varım .Nasıl göndereyim 9 yaşındaki kızımı okula .içimizden biri vefat ederse allah korusun bu çocuk bunun psikolojisini nasıl taşıyacak ömür boyu travmadır bu en ağırından .Okulumuz da pandemiden önce bile temizlik hakgetire idi velilerden para toplanarak dışardan kişilere temizletiliyordu ankaranın göbeği burası bir de gerisini siz düşünün siz olsanız gönderirmiydiniz .potansiyel katil mi olsun evlatlarımız taşıyıcı oldukları zaman
Bence haklısınız. Okullarda sabun çamaşır suyu vs alacak bütçe yok şimdi dezenfektan maske vs başa çıkamayacaklar diye düşünüyorum

Bu hastalığın yarına ya da bir sonraki seneye biteceği falan yok, online eğitime de ülke olarak altyapımız pek müsait değil. Örnek veriyorum, Tatvan'ın bir köyünde yaşayan çocuğun bilgisayarı ya da tableti yok ve derslere katılamıyor. Bu çocuğun eğitim hakkı yok mu? Her yer açıldı zaten, okulların açılmasının da şu anki duruma fazladan katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Düğünlerin yapılmasını okulların açılmasından daha riskli buluyorum şahsen.
Beğenmedim butonuna basanlar o çocuklara bilgisayar tablet alıp yollasa, internet bağlatsa keşke. Kendi çocuğu her imkana sahip olanlar açılmasın diyor ama diğer kesimi düşünen yok. Kronik rahatsızlığı olanlar evde online ders alsın ama diğerleri için açılmalı bence.

Düğünler yapılıyorken eğitimin yapılmaması bana çok saçma geliyor
Kıy nikahını geç evine
Çocuklarımız daha önemli olmalı tedbirler alınarak ben yüzyüze eğitimin başlaması taraftarıyım

Bu süreç uzayacak gibi aşı çalışmalarında gözümüz kulağımız iyi bir aşı uygulaması olur umarım

Göndermek istemeyenler için eba tvden dersler devam etse gönderen gönderse. Devam zorunluluğu olmadan. Açılmasın diyenlerin kapısının önünde çocuk oynamıyor mu acaba? Her gün akşama kadar 15 tane çocuk oynuyor kapımda hem de ne maske ne mesafe. Yetmezmiş gibi cips alıp ortak tabağa döküp hepsi bir elden yiyor.

Çoğu çocuk bir şekilde sosyalleşiyor. Artı çoğu öğretmen arkadaşım da Türkiye turuna çıktı. Görmediğim il kalmadı sayelerinde. Okullar açılmalı, süreç belli değil. Ayrıca çocukların okuma yazma öğrenmesi için kritik bir zaman süreci var. Ertelemenin getireceği çok farklı sonuçlar da olacak.

Keşke denseki aşı bulundu, denemeleriyle beraber aralıkta bu iş bitiyor., O zamana kadar online sürecek. Hepimiz devam etsek online ı desteklemeye. Fakat belirsiz. En iyi çözüm sınuf mevcudunu yarıya bölüp dersi de haftada 2.5 güne indirmek sanırım. (Temel dersler)

Aklım allak bullak bu konuda. Bana akıl verecek olanlar varsa lütfen yazın..
Oğlum 4 yaşında, mesleğimiz geregi doğudaydık ve hiç arkadaşı olmadı yani arkadaş açı bir çocuk.
Ayrıca astım bronsit rahatsızlığı mevcut.
Bu yıl ön kayıt yaptırdık kreşe ayın 24unde asıl kayıtlar var.
Fakaaat gel gelelim ki vaka sayısı artıyor, çocuk arkadaş arkadaş diye çıldırıyor, kimileri çocuğa yazık yolla kimileri de ya hasta olursa o astım bronşitli olmaz diyor.
O kadar çok muallakta kaldım ki anlatamam.
Bu arada evde 2 aylık bi kardeşide var.
Astımı olmasa yollayın derdim ama bu durumda ben olsam yollamam.

Size bu konuya tamda uyan bir olay anlatayım
9 yaşındaki oğluna maske alan bir anne çocuk heveslensin mutlu olsun diye süngerboblu alıyor
Oğlu dışarıya biraz hava almaya çıkıyor
Çocuk kendi yaş grubunda olan arkadaşıyla karşılaşıyor
Çocuk maskesi değilmiş süngerboblu değil spidermanli maskeyle eve dönüyor😅
Hadi bunu hergün okula gidecek binlerce çocuğa anlatın
Yaaaa ahahaha simdilik maske takmaya alismislar ya cocuklari korumali hic basindan ayrilmamali yerim o mijigi
Merhaba, ekonomisi oldukca stabil ilerleyen bir ulkede yasiyorum. 2 ay evde zorunlu karantinada kaldik onda bile gerekli ve zorunlu isgucunun %15i calismaya devam etmek zorundaydi yoksa hayat devam edemezdi. Bu arada devlet herkesi destekledi imkani oldugu icin. Sonuc? Ulke tarihinde ilk defa ekonomi %13 geriledi ve herkes sokta. En cok gerileme %2-3lerde olmus daha once. Ben ilk defa cok az da olsa market urunlerinin fiyatinda artis gordum mesela. Yani en stabil ekonomiyi bile boyle etkilerken bizim gibi ulkelerde karantina cok zor.
Anladim cok haklisiniz cok zor ama minumum a indirilse bi sure.boyle de cok zor inanin korkuyorum artik.cok degil 1 ay

Atılan tüm cevaplar kayıt icin olumsuz yöndeydi ve gerçekten de yaptırmayacağım.
Ama insan dedim ya akli ile vicdanı arasında çok gelgite düşüyor.
Malum kimi
1.yazık değil mi çocuğu arkadaşsız bırakacaksın acımasız olma
2. Kronik hastalığı var göndermeyi düşünmek bile saçma
Diyen taraf..
Bu yüzden çok ikileme düştüm..
Ama kesinlikle yollamam..
Yani arkadaşsız kalması, virüs kapıp size bulaştırması ya da hastalığı ağır atlatması riskinden daha iyi diye düşünüyorum.
Üstelik normal çocuklar bile okul hayatlarının ilk yıllarında sürekli okuldan hastalık kapıp duruyorlar bağışıklıkları yüzünden. Zorunlu değilse göndermemenizi tavsiye ederim. Seneye gittiğinde illaki arkadaşı olacaktır, bu yıl onun için tehlikeli bir yıl olabilir.

Beğenmedim butonuna basanlar o çocuklara bilgisayar tablet alıp yollasa, internet bağlatsa keşke. Kendi çocuğu her imkana sahip olanlar açılmasın diyor ama diğer kesimi düşünen yok. Kronik rahatsızlığı olanlar evde online ders alsın ama diğerleri için açılmalı bence.

Zaten bundan kaybediyoruz. Kendimizi düşünüp madalyonun diğer tarafına bakmayı unutuyoruz. Büyükşehirde yaşayan, elinin altında yeterli teknoloji aleti ve interneti olan, annesi ev hanımı olan çocuk için online eğitimle yıllarca devam etmenin bir sakıncası yok. Bu ülkede ebeveynleri çalışan ve bakıcı tutamayacak durumda olan çocuklar var; bilgisayarı, tableti olmayan, olsa bile internet altyapısı olmayan, televizyonu diğer aile üyeleriyle paylaşmak zorunda kalan, köylerde yaşayan çocuklar var. Hatta ailesinin eğitimini umursamadığı çocuklar da var. Aile "Okul yok madem" deyip tarlada bağda bahçede çalışmaya gönderebiliyor bu çocukları. Diğerleri online okusun, bu çocuklar okumasın mı?

Her şey tam gaz devam ediyor. Biz tatile gitmesek de insanlar dipdibe denize girip virüsü yayıyor, düğüne/cenazeye gitmesek de insanlar gidiyor, hatta kimisi pozitif olduğunu bile bile gidiyor. Okulu açılmayan çocuk ya da genç evde oturmuyor zaten; kafelerde, parklarda, sokaklarda geziyor. Sosyal mesafe zaten hak getire. Okullar açılsa da dipdibeler açılmasa da...

Zaten bundan kaybediyoruz. Kendimizi düşünüp madalyonun diğer tarafına bakmayı unutuyoruz. Büyükşehirde yaşayan, elinin altında yeterli teknoloji aleti ve interneti olan, annesi ev hanımı olan çocuk için online eğitimle yıllarca devam etmenin bir sakıncası yok. Bu ülkede ebeveynleri çalışan ve bakıcı tutamayacak durumda olan çocuklar var; bilgisayarı, tableti olmayan, olsa bile internet altyapısı olmayan, televizyonu diğer aile üyeleriyle paylaşmak zorunda kalan, köylerde yaşayan çocuklar var. Hatta ailesinin eğitimini umursamadığı çocuklar da var. Aile "Okul yok madem" deyip tarlada bağda bahçede çalışmaya gönderebiliyor bu çocukları. Diğerleri online okusun, bu çocuklar okumasın mı?

Her şey tam gaz devam ediyor. Biz tatile gitmesek de insanlar dipdibe denize girip virüsü yayıyor, düğüne/cenazeye gitmesek de insanlar gidiyor, hatta kimisi pozitif olduğunu bile bile gidiyor. Okulu açılmayan çocuk ya da genç evde oturmuyor zaten; kafelerde, parklarda, sokaklarda geziyor. Sosyal mesafe zaten hak getire. Okullar açılsa da dipdibeler açılmasa da...
Geçen kadının birisi okulların açılmaması gerektiğini ama kendisinin özel hoca da tutacağını, her imkanı sağlayacağını söyleyip duruyor. Peki imkanı olmayan ne yapsın dedim. Beni ilgilendirmiyor diyor. O kadar bencilce ki. Köydeki Ayşe’nin Fatma’nın eğitimi kimseyi ilgilendirmiyor.

Geçen kadının birisi okulların açılmaması gerektiğini ama kendisinin özel hoca da tutacağını, her imkanı sağlayacağını söyleyip duruyor. Peki imkanı olmayan ne yapsın dedim. Beni ilgilendirmiyor diyor. O kadar bencilce ki. Köydeki Ayşe’nin Fatma’nın eğitimi kimseyi ilgilendirmiyor.

Sonra da vay efendim suç oranları niye arttı? Eğitim hakkını bile çok görüp ne yapalım dedikleri çocuğun ileride vatana millete hayırlı evlat olmasını bekliyorlar.

cocugum 3 yasinda ve 1,5 yasindan beri kres kapilarini asindirdim cok yalniz arkadasa ihtiyaci var sosyallesme ortami yok haftada bir yarim gun dahi olsa gelsin biraz mutlu olsun yasitlariyla vakit gecirsin diye, 3 yasini doldurmadan almiyoruz dediler. dusunun 3 yasi nasil 9 gozle bekledigimi. bu yil 3 yasinda, ben hicbir kresi aramadim bile. mumkun degil su ortamda gondermem.

cocuk bu, ne hikyene dikkat eder ne sosyal mesafeye. biz kucukken okulda ayni su sisesinden kac kisi su icerdik onlar yapmayacak mi? su ortamda hic sart degil bence.

tv ye bile inanilmaz karsi olmama 2 yasina kdar ekrani gormemesine ragmen evde tv mv idare ederjz ne yapalim modundayim

yani acikcasi, yuzyuze egitim cooook gerekli olmasina ragmen bence tercih edilmemeli bu surecte.

X