- 10 Nisan 2014
- 42.149
- 113.354
- Konu Sahibi Aylakkadin
ben ne zaman kimse evden çıkmasın çalışma hayatı dursun üretim dursun dedim pardonn.yetişkin insanlar kendi yanlışlarının sorumluluğunu kendileri alırlar ister virüsten korunsunlar ister boşversinler ben kendi önlemlerimi alır kendimi korurum onlarla ilgilenmem kızsam da .Ama çocuk bunlar çocuk 6 7 8 9 10 yaşında çocuklardan bahsediyorum evde ne eğitim verirseniz verin virüs eğitimi şu bu işe yaramazz ders boyu maske takmazlar maskeyi çıkarır çıkarır pis ellerinde evirir çevirir oynar hatta arkadaşıyla diğer maske renkliyse değişirler bile hanımefendi 2 metre mesafe zaten hakgetire bana mı anlatıyorsunuz 4 yıl bir devlet okulunda öğretmenlik yaptım annem emekli sınıf öğretmeni çocukları bana anlatmayın lütfen sizden iyi tanıyorum bilim kurulu üyeleri açılmasın dedi bana sorulursa dediler geçen hafta e onlar da tabiii sizden bilgisiz olmalılar boşa okumuşlar değil mi ne bilecekler .dışarda ki yanlış sosyal yaşamın riskiyle okul bir mi allasen 1 günlük okul boyunca kaç kere tuvalete giderler bilirmisiniz kantin sırası gördünüz mü hiç itiş kakış .para yok devlette ne önlem alınacakmış okullarda bu hafta okula gittim müdür yardımcısıyla konuştum kadının gözleri doldu hiç bir şey yapılmamış okula. tedbir olarak aynı maskeyi ekonomisi yetmediğinden yıkayıp yıkayıp kullanan aileleler var tek kullanımlık maske bunlar tekkk.siz daha sabir fikriniz de yazın durun ben de umursamıyorumE peki alışmayın o halde ne diyeyim. Daha yeni kemoterapi tedavisi bitmiş annemle yaşıyorum ben de sizce sizin kadar endişeli değil miyimdir? Ama sizin kafanızda çare olarak belirlediğiniz şey gerçek dünyayla yakından uzaktan alakası olmayan bir istek. 5 yıl evde oturup kapımıza ekmek su bırakılsa 6.yıl çıksak yine artacak bu hastalık. Tüm dünyaya kapımızı kapatamayız çünkü vatandaşlar arası sıfırlasak tek vakayla yeniden yaşarız aynı durumu. Tüm dünyaya tek kişiden yayıldığını düşünürseniz mantıksız olduğunu anlarsınız. Bunun yerine insanların bu durumla yaşamayı öğrenmesi ve alışması gerekiyor maalesef. Tabi dilerim doğru aşı bulunur kimde neden ağır seyrettiği bile anlaşılamayan kalıcı hasar bıraktığı söylenen bu virüsten dünyaca kurtuluruz.