Korona ve okul

eba üzerinden günde 1 saat canlı ders verdi 3. sınıf kızıma öğretmeni ayrıca eba dan dinleme ve alıştırma ödevleri verdi ebaya gün içinde istediğimiz zaman giremedik ama haftaiçi 2 saat sadece pazar tüm gündü en büyük sorun buydu bence bunu düzeltirler belki bu sene.eba da çok güzel konu anlatımları vardı ama eba tv tam bir felaketti.ortaöğretimi hiç bilmiyorum ama

eba tv felaketti evet.
ilkokul canım küçüğün okulunu değiştiricez.

mrb ebadan nasıl oluyor ben bugün bir okulla görüştüm de geçen sene eba üzerinden verdik dedi. kendi öğretmeni mi veriyor yoksa ebadan şu konuyu dinleyin mi deniliyor anlayamadım
Zoom programı var öğretmen oradan canlı ders anlatıyor.
Eba tvden ayrı takip yapıldı.
Ayrıca çocuklar bilgisayardan ebaya girdiklerinde videolar var.
Öğretmenler ayrı olarak sürekli soru etkinlik gönderimi yapıyorlar.

ah süper o zaman. içim rahatladı. okul değişikliğine gideceğiz endişelerimden biri buydu.
Velilerin izni olduğu takdirde zoom üzerinden de devam ediyoruz.
Geçen sene EBA saatlerini yeterli bulmadığımız sınıfların velileriyle görüştük kendimiz planladığımız derslerle devam ettik.
Öğretmenle temas bu süreçte çok daha önemli.

Zoom programı var öğretmen oradan canlı ders anlatıyor.
Eba tvden ayrı takip yapıldı.
Ayrıca çocuklar bilgisayardan ebaya girdiklerinde videolar var.
Öğretmenler ayrı olarak sürekli soru etkinlik gönderimi yapıyorlar.

bizde geçen sene zoom üzerinden yaptık morpa destekliydi.
bu alacağım okul eba üzerinden deyince canlı mı olacak onu anlayamamıştım.

Velilerin izni olduğu takdirde zoom üzerinden de devam ediyoruz.
Geçen sene EBA saatlerini yeterli bulmadığımız sınıfların velileriyle görüştük kendimiz planladığımız derslerle devam ettik.
Öğretmenle temas bu süreçte çok daha önemli.

ya açıkçası özelden devlete alacağım. sanırım 1.dönem açılmayacak. online eğitime o kadar para vermek istemiyorum.

geçen ay bomboştu özel hastaneler 3 tanesine devamlı gidiyorum her hafta bir hastalığımdan dolayı gözlemim ve bilgim var o yüzden.bu 10 gün içinde ise ana baba günü olmuş inanamadım görünce doktorlar da memnun değil bu durumdan bu bile virüs yayılma sebebi tüm hastanelere yayılmalı tedaviler çünkü.bugün bir prof dinledim tv de dedi ki: e başka hastalıklardan belirtilerden hastanelere gidemezsek nasıl erken teşhis konacak kalp hastalığına kansere beyin tümörüne vs.adam çok haklı ne denir ki
Annem çok uzun zamandır kalp kapakciklarinda problem nedeniyle aylık penisilin iğnesi oluyor ve özel bir hastaneye düzenli olarak kontrole gidiyor...en son Mart kontrolünde kalp yetmezliğinin ilerlediğini ve kalp kapakçığı ameliyatı olması gerektiği söylenmişti..hazirana kadar düşünün ,kendinizi hazırlayın şeklinde söylemişlerdi..aynı adamlar su an ameliyatın a sini dillerine almıyorlar...bu şekilde devam edebildiğimiz kadar ilaçla ameliyatsız devam edelim diyorlar

ya açıkçası özelden devlete alacağım. sanırım 1.dönem açılmayacak. online eğitime o kadar para vermek istemiyorum.
Ben bu dönem daha profesyonel planlamalar yapılacağını düşünüyorum.
Geçen yıl sınıfımdaki öğrencilerin her gün en az 3 saat canlı dersi vardı.
Ortaokul için bu. Oğlum ilkokuldaydı onun da haftada 4 saat şeklindeydi ama günlük ödevlendirmeleri vardı.
Acemilik geçen yıl atlatıldı.

Geçen burada bir özel okul öğretmeni devlet okulundakilerin uzaktan eğitim yapamıyor deyip işini övüyordu. :olamaz:
Çocuğunu özel okula gönderen tableti ayrı bilgisayarı ayrı olan çocukla benim sokaktan çöp toplayan annesi babası okuma yazma bilmeyen öğrencilerimi bir tutup sizde çocukları uzaktan eğitime çekememişsiniz diyordu.
Şuan özel okullara yüzyüze eğitim seçeneğinin sunulmasıda ayrı neyse çoğu şeyi konuşamıyoruz maalesef
Bakanı dinledim ama burayı kaçırmışım sanırım, özel okullar yüz yüze eğitime başlayabilirler mi dedi?

Sahillere, kafelere, lokantalara, her yere giden çocukla 6 aydır evde kalan çocuğum neden aynı ortama girsin?
sizin cocugunuz 6 aydir disari cikmamistir dogrudur inanirim. virus basladiginda oturdugum sitenin tum cocuklari parkta idi tasindim yeni sitedede durum ayni hepsi parkta. ilk ev parka cephe idi cocuk sesinden evde durulmuyordu abartmiyorum. ben kendi gordugum icin yorum yazdim

Şuan bulunduğum ortamda ki herkes korona ya da şüpheli. Çocuklara test bile yapmadılar ben negatifim diye ama diğer herkesle aynı ortamda bulundular aptman okula giden çocuk kaynıyor. Hele ki vaka sayıları hızla artmaya devam ederken. Okula gitmese hiç birşey olmaz hele geleceklerine hiçbir şey olmaz aksine evde kalınca en azından sağlığından endişe etmezsiniz.

sizin cocugunuz 6 aydir disari cikmamistir dogrudur inanirim. virus basladiginda oturdugum sitenin tum cocuklari parkta idi tasindim yeni sitedede durum ayni hepsi parkta. ilk ev parka cephe idi cocuk sesinden evde durulmuyordu abartmiyorum. ben kendi gordugum icin yorum yazdim
Tamam işte sebep bu.
Geçen hafta arkadaşım, annesi, kardeşi, kardeşinin bebeği covid oldu.
Arkadaşımın oğluna test yapılmadı, eğer okullar açılsaydı bu çocuk başlayacaktı. Muhtemelen de taşıyıcı.
Eleştirilmesi gereken okulların açılmaması değil, turizm için kredi verilmesi, kısıtlamaların kalkması, yasakların esnetilmesidir.
En azından tatil boyu şehir değiştirmek yasak olsaydı, durum çok daha baş edilebilir olurdu.
Okullar açılmıyor değil, açılamıyor.

Annem çok uzun zamandır kalp kapakciklarinda problem nedeniyle aylık penisilin iğnesi oluyor ve özel bir hastaneye düzenli olarak kontrole gidiyor...en son Mart kontrolünde kalp yetmezliğinin ilerlediğini ve kalp kapakçığı ameliyatı olması gerektiği söylenmişti..hazirana kadar düşünün ,kendinizi hazırlayın şeklinde söylemişlerdi..aynı adamlar su an ameliyatın a sini dillerine almıyorlar...bu şekilde devam edebildiğimiz kadar ilaçla ameliyatsız devam edelim diyorlar
çok geçmiş olsun sağlık versin allah annenize biz de aynı durumdayız eşim ameliyatlı tekrar olması gerekiyor ben beyin tümörü ameliyatı oldum ama bazı hasarlar sorunlar var hala gidiyorum hastaneye bize bile gün veremedi medi......na gibi bir hastane virüsdaha da artarsa sağlık sistemi çökecek ama burda bazı üyeler hala bana abartıyorsun diye konuşuyor benden uyarması insanlık vazifemi yapıp uyardım gerisini kendileri bilirler

Tamam işte sebep bu.
Geçen hafta arkadaşım, annesi, kardeşi, kardeşinin bebeği covid oldu.
Arkadaşımın oğluna test yapılmadı, eğer okullar açılsaydı bu çocuk başlayacaktı. Muhtemelen de taşıyıcı.
Eleştirilmesi gereken okulların açılmaması değil, turizm için kredi verilmesi, kısıtlamaların kalkması, yasakların esnetilmesidir.
En azından tatil boyu şehir değiştirmek yasak olsaydı, durum çok daha baş edilebilir olurdu.
Okullar açılmıyor değil, açılamıyor.
yapilmasi gereken okullarda yapilan bu hassasiyetin diger alanlardada yapilmasi idi ama yapilmadi ne guzel cocugunuzu evde tutmusunuz benim dedigim cocuklar yasaklar dahil parktaydi. seninki evde aylarca dursun digeri parkta bahccede

sahiller,kafeler,lokantalar, camiler, kuaforler,parklar heryer acik demekki virusu okullar yayiyor acilmadigina gore.
Bir eğitimci olarak şunu diyebilirim ki bu ikisi aynı kefede değilç bahsedilen alanlardaki hava ile 5 6 yaşındaki 20 çocuğun aynı ortamda kalması aynı şey değil. İkisi çok farklı durumlar sadece şu bağlantı var insanlar sokakta olmasa sırf canı sıkıldığı için vakalar artmaz ve okullar açılırdı o da var

bu sene ilkokul 1.sınıfa başmaması gereken cocuklar napıcak gönderilmemeli bir sene beklenilmelimi acaba çok kararsızım okul sevgisi disiplini işlemek cok zor olur uzaktan.okul nedir daha bilmiyorlar.nasıl başladıysa öyle gider diye bi tabir var okul hayatını etkilemesinden korkuyorum.bu durumda olan anneler varmı ne düşünüyolar merak ediyorum gondericeklermi cocuklarını.

X