KORE paylasim alani

ya sorma canım diş değilmiş meğer boğaz enfeksiyonuymus dediğin gibi iyi ki götürdük doktora.. antibiyotik kullandık gecti şimdi cok sükür :) senin resmi gördüm face de hocalarınla son gününün:)) koreceyi cözdün mü bakalım?gelince bana da biraz gösterirsin artık bişeyler:)) bu arada cevaplar çoğalmış ben unutmustum valla bu konuyu bizim acmadımızı tek biz yazısınca:KK70: şaşırdım birden:)) sen neler yapıyosun bu arada gördüm resimlerinizi pek güzelmişsiniz efendim bebişiniz de siz de :))

Ya sorma uzuldum baya bitti diye. cok yogundu ama alismistim. simdi evde tek basima devam edicem.
artik yolunu ogrendim yapabilirim diye dusunuyorum kontrol icinde kizimin hocasindan yardim alicam.
Ilk gittigimle cok fark var gercekten. cok akici elbette konusamiyorum ama basit konusmalari cat pat
yapiyorum. sanada gosteririm banada tekrar olur . haftasonu diye calisamiyorum malum kucuk canavar evde.
h.ici baslicam.
benimde garibime gitti baskalari yazinca ama hosumada gidiyor baska Turklerinde oldugunu bilmek.
Tesekkur ederim o seninle bebisinin guzelligi :)
umarim en kisa surede gelebilirsin. esin alistimi? nasil durumu.
buranin yemeklerinin cogu kotu ama dencancige diye bir corbalari var ben cok begeniyorum. bulgogiyi , kalbi ve
sabusabu da cok lezzetli. kalbi biraz daha pahli tabi ama deger valla. Ayrica kalbitang da cok guzel.
benmi cok oburum yoksa:)) digerlerini yiyemiyorum ama sende denersin gelince.
kizimda pilavla kim dedikleri bir yosun var onu seviyor.
insan alisiyor gercekten herseye ya

Ayy oyle mi? hemen ekliyorum mail adresimi ^^ Bu arada blogumu begenmene cok sevindim. Kendimce paylasimlar iste :)

merhaba siz Koreliylemi evlisiniz? Seoulde yasiyorsunuz sanirim. Orasida baya eglencelidir eminim 1 kere gelebildim.
Lotte worlde gitmistim esimle cok eglenceliydi. Calisiyor musunuz? benimde hayalim su koreceye hakim olup calisabilmek.

merhaba siz Koreliylemi evlisiniz? Seoulde yasiyorsunuz sanirim. Orasida baya eglencelidir eminim 1 kere gelebildim.
Lotte worlde gitmistim esimle cok eglenceliydi. Calisiyor musunuz? benimde hayalim su koreceye hakim olup calisabilmek.

Evet canim. Koreliyle evliyim. Seoul gercekten cok renkli. Cok sik festivaller oluyor. Bugun latin american festivaline gittik. yemeklerini deniyeyim dedim. lezzetliydi ama midemi bozdu ^^ Ben lotte world de henuz gitmedim ama Everland de gittim. cok eglenceliydi. ben simdilik calismiyorum. evdeyim ve korece kursunun baslamasini bekliyorum. Siz nerede oturuyorsunuz? esiniz turk mu? ne zamandan beri korede yasiyorsunuz?
Bu arada tanistigimiza memnun oldum

[

eşim alışmış ya memnun hatta hayatından:) 10 gün fln oluyor gideli..yemekleri acılı genelde diyor.bu söylediğin yemekleri deneyeceğim mutlaka hatta simdiden eşime söylerim bi denesin o da :) okul seni oyalıyodur tabi zor olur evde olmak..eşim çok türk oldugunu söylüyor bu arada orada..senin arkadasın döndümü türkiye den? onunla olunca daha ii vakit gecer bari.. bizim ev henüz tutulmamıs eşim,eşleriyle gelmeyenler için tutulan evde kalıyor suan..şehir merkezine yakın bir yer olsun istiyorum diyor benim de çıkıp bişeyler yapabilmem için..acenta ayarlayacağı için evi bekliyoruz bakalım bikaç ev göstermişler ama begenmemiş eşim..

QUOTE=Yesim83;19763615]Ya sorma uzuldum baya bitti diye. cok yogundu ama alismistim. simdi evde tek basima devam edicem.
artik yolunu ogrendim yapabilirim diye dusunuyorum kontrol icinde kizimin hocasindan yardim alicam.
Ilk gittigimle cok fark var gercekten. cok akici elbette konusamiyorum ama basit konusmalari cat pat
yapiyorum. sanada gosteririm banada tekrar olur . haftasonu diye calisamiyorum malum kucuk canavar evde.
h.ici baslicam.
benimde garibime gitti baskalari yazinca ama hosumada gidiyor baska Turklerinde oldugunu bilmek.
Tesekkur ederim o seninle bebisinin guzelligi :)
umarim en kisa surede gelebilirsin. esin alistimi? nasil durumu.
buranin yemeklerinin cogu kotu ama dencancige diye bir corbalari var ben cok begeniyorum. bulgogiyi , kalbi ve
sabusabu da cok lezzetli. kalbi biraz daha pahli tabi ama deger valla. Ayrica kalbitang da cok guzel.
benmi cok oburum yoksa:)) digerlerini yiyemiyorum ama sende denersin gelince.
kizimda pilavla kim dedikleri bir yosun var onu seviyor.
insan alisiyor gercekten herseye ya[/QUOTE]

Evet canim. Koreliyle evliyim. Seoul gercekten cok renkli. Cok sik festivaller oluyor. Bugun latin american festivaline gittik. yemeklerini deniyeyim dedim. lezzetliydi ama midemi bozdu ^^ Ben lotte world de henuz gitmedim ama Everland de gittim. cok eglenceliydi. ben simdilik calismiyorum. evdeyim ve korece kursunun baslamasini bekliyorum. Siz nerede oturuyorsunuz? esiniz turk mu? ne zamandan beri korede yasiyorsunuz?
Bu arada tanistigimiza memnun oldum

Esim yaklasik3 yildir Korede calisiyor ama hep farkli isleri oldu, sozlesmeli yani.
bende cok gidip geldim Turkiyeye toplasan 2 yil olmustur benimde. Ama bebegim ufak oldugu icin hic birsey
yapamadim. biraz buyuyunce krese yolladik. o zaman ozgurlugume kavustum. ve ilk is Universiteye kayit yaptirmak
oldu. 3 ay gittim cuma gunude tatile girdik. Eylule tekrar basliyacakmis. Kursu bilemiyorum ama bu sekilde universiteye gidince cok daha yogun oluyor gunde 5 saat (40 dk dan) ders gorduk . ben evim uzak ve kizim eve
erken dondugu icin son derslere hic katilamadim. cokte calisamadim acikcasi ama ona ragmen oldukca yol
katettim. evim yakin ve kizimda biraz daha buyuk olsaydi daha da iyi olucagimi dusunuyorum acikcasi . neyse
bunada sukur. yani demem oki eger yogun program gormek istiyorsan universiteyi tavsiye ederim.
esinin koreli olmasi cok buyuk avantaj herseyi sorabilirsin. benim esim Turk.
bende 2 yil once jinhae deki festivale gitmistim ve nasil kacicami sasirmistim. o sise takilan omuzlarin kokusu
mideme kramp soktu sanki. Acayip pis geldi bana bende bir daha tovbe ettim.
Ama Seoule bir daha gelmek istiyorum. gercekten renkli bir yer. Busana da gittim birkac kez. orasida cok guzel.
Birde changwona sikca giderdik baksa sehirde bilmiyorum. cenem dustu yine :)
Bende tanistigima memnun oldum.
[

eşim alışmış ya memnun hatta hayatından:) 10 gün fln oluyor gideli..yemekleri acılı genelde diyor.bu söylediğin yemekleri deneyeceğim mutlaka hatta simdiden eşime söylerim bi denesin o da :) okul seni oyalıyodur tabi zor olur evde olmak..eşim çok türk oldugunu söylüyor bu arada orada..senin arkadasın döndümü türkiye den? onunla olunca daha ii vakit gecer bari.. bizim ev henüz tutulmamıs eşim,eşleriyle gelmeyenler için tutulan evde kalıyor suan..şehir merkezine yakın bir yer olsun istiyorum diyor benim de çıkıp bişeyler yapabilmem için..acenta ayarlayacağı için evi bekliyoruz bakalım bikaç ev göstermişler ama begenmemiş eşim..

sevindim alistigina biz ilk geldigimizde kari koca kilo vermistik. arkadasim geldi Turkiyeden. gorusuyoruz evide yakin.
belki baska bir kursada gidebilirim. haftada 1 gun filan degisiklik olmasi icin. piano kursu gordum yakinlarda ama
tam olarak bilmiyorum ne zaman baslar. cok darali5rsam onu arastiririm. bakalim.
umarim gonlunuze gore bir ev bulursunuz.

Son düzenleme:
haklisin universitenin programlari daha yogun ama benim oraya verecek param yok. cok pahali. esimin aileside izin vermiyor zaten dil kursu icin o kadar para harcanir mi diyor. haklilar cunku hepsinin anadili korece. ben mongol klisesinde korece kursuna baslamistim gunde 5 saatti (araliksiz ama 20 dk ogle yemegi molasi var) hafta sonrari ozel ogretmenim vardi . teke tek ders veriyordu. ben 4-5 ayda cok ogrendim. yavas yavas konusabiliyordum. sonra bu klise gercek yuzunu gostermeye basladi. dersleri hep klisedeki ayinlere gore ayarliyorlardi benide o saate cagiriyorlardi. 2 defa bu oyuna gelip ayin dinlemek zorunda kalmistim. cok sinir bozucu musluman oldugumu bile bile bunu bana 2 kere yaptilar. baktilar ki benden donus yok bu sefer ellerini benden cekmeye basladilar. sonrada turkcemle dalga gectiler. bizim dil cok komik bir dilmis. sanki mongol dili cok kibar. kayidimi sildiremedim cunku kurs 4 aylik 120 bin won (hafta ici hergun 5 saat'hafta sonu 2 saat yani toplam 27 saatti. bize kore yemeklerini ve el sanatlarini da ogretiyorlardi. her ay everland, tiyatro,sinema,konser gibi etkinliklere bedava goturuyorlardi. ogle yemekelride klisenin ucretsiz yemegiydi). ama ben gercekten onlarin dinlerinden rahatsiz oldum. aralarinda kendimi cok yanliz hissettim. birde tek avrupali bayan bendim hepsi cekik gozluydu(cin,mongol,filipin,japon).
simdi bizim evin yakoninda belediyenin verdigi ucretsiz kurs var. saatleri cok degil haftada 3 saat ama bana sagladiklari fayda cok. korede medikal check-up ve diger tahlillerimi belediye karsiliyor. eger hamile kalirsam doktor kontrolleri,dogum masraflari (hastane masrafi sadece) ve aylik bebek masrafini karsilayacaklarmis(500 bin won). bana bir tane polis gorevlendirdiler. herhangi bir sikintim olursa polis arkadasimla konusup halledecegim. cok yardim severler. bu kursta avrupa ve amerikadan cok katilim var. cok ama cok seviyeli. festivallere goturuyorlar. yemek kurslari var. kultur kurslari var. yani korede cok etkinlik var.
ben evde de ders calisiyorum. gorumcem bana 8 tane set korece kitap aldi. 3 tanesini bitirdim. bende evde pek calismiyorum yaa... esim bana yardimci olmasa zaten koreye alisamazdim. turk yemeklerini sadece esim icin pisiriyorum desem inanirmisiniz? ben kore yemeklerini yiyorum. en sevdigim yemekler ise basta sebzeler olmak uzere namullar(sebzeyi hasladiktan sonra soslamak),mu cim ler(sebzeyi haslamadan soslamak), jjige-tang ve guklar(corba sinifina giriyorlar), kalbi-odeng-deokboggi-bulgogi-hotba-hotbang gibi yiyecekler
Ne kadar cok sey yazmisim be! heheh.. kusura bakmayin. Insan gurbette olunca boyle oluyor ^^

Anliyorum:)
BEnde bir iki kere hristiyanligi anlatan kadinlara denk geldim ama bildigim icin niyetlerini
cok ta pas vermedim acikcasi. Samimide gelmiyorlar zaten. Tongyeong kucuk biryer oldugu icin
cok etkinlik yapamiyorum maalesef gerci zamanimda yok kizim daha ufak ve oldukca vaktimi aliyor.
onu krese yollayincada ancak nefes aip, ders calisiyorum yemek yapiyorum derken geliyor zaten.
universite cok pahali evet ama benim baska secenegimde yoktu. kaynagimda yoktu.
.
Egitiminden cok memnun kaldim.birde altindanda baska seyler cikma ihtimali yok

Belediye nasil ogle saglik hizmeti veriyor anlamadim? esin koreli oldugu icin mi yoksa sadece kursuna katildigin icinmi? birde her belediye veriyormu acaba? bende sordurayim bakalim. hem pratik yapma imkanimda olur.
Kore yemeklerinde birkac cesitten baska yemedim acikcasi denedigim ve begenmedigim cok olmustur ama adlarini
bilmiyorum. herhalde insan zamanla alisiyor . havaalanindan ciktiktan sonra burnuma carpan o berbat kokuyu hissetmiyorum artik mesela.

Anliyorum:)
BEnde bir iki kere hristiyanligi anlatan kadinlara denk geldim ama bildigim icin niyetlerini
cok ta pas vermedim acikcasi. Samimide gelmiyorlar zaten. Tongyeong kucuk biryer oldugu icin
cok etkinlik yapamiyorum maalesef gerci zamanimda yok kizim daha ufak ve oldukca vaktimi aliyor.
onu krese yollayincada ancak nefes aip, ders calisiyorum yemek yapiyorum derken geliyor zaten.
universite cok pahali evet ama benim baska secenegimde yoktu. kaynagimda yoktu.
.
Egitiminden cok memnun kaldim.birde altindanda baska seyler cikma ihtimali yok

Belediye nasil ogle saglik hizmeti veriyor anlamadim? esin koreli oldugu icin mi yoksa sadece kursuna katildigin icinmi? birde her belediye veriyormu acaba? bende sordurayim bakalim. hem pratik yapma imkanimda olur.
Kore yemeklerinde birkac cesitten baska yemedim acikcasi denedigim ve begenmedigim cok olmustur ama adlarini
bilmiyorum. herhalde insan zamanla alisiyor . havaalanindan ciktiktan sonra burnuma carpan o berbat kokuyu hissetmiyorum artik mesela.

Saglik hizmetini sadece korelilerle evli yabancilara sagliyorlarmis. ben de bilmiyordum. oraya kayit yaptirdiktan sonra ogrendim. sanirim kore hukumeti bu olanagi sagliyor. belediyenin kurslari maalesef hafta ici. ama saatleri degisken. simdi kizin korece konusabiliyormu? arkadaslariyla arasi nasil? sadece 1 cocugun mu var? benim henuz cocugum yok. bir kedimiz var onuda gorumcem sokakta bulmus. korenin en pahali kedilerinden biri. sahibini israrla aramamiza ragmen bulamadik. hala dada aramaktayiz ve bir yandan da asilari yapiliyor.
bugunlerde sicaklar basladi. ben bu sicaklarda cay ictikce esim ve esimin ailesi cok sasiriyor. 'bizler buzlu yemekler ve iceceklerle serinliyoruz. sen nasil sicak cay ve kahve icebiliyorsun' diyorlar ^^

Saglik hizmetini sadece korelilerle evli yabancilara sagliyorlarmis. ben de bilmiyordum. oraya kayit yaptirdiktan sonra ogrendim. sanirim kore hukumeti bu olanagi sagliyor. belediyenin kurslari maalesef hafta ici. ama saatleri degisken. simdi kizin korece konusabiliyormu? arkadaslariyla arasi nasil? sadece 1 cocugun mu var? benim henuz cocugum yok. bir kedimiz var onuda gorumcem sokakta bulmus. korenin en pahali kedilerinden biri. sahibini israrla aramamiza ragmen bulamadik. hala dada aramaktayiz ve bir yandan da asilari yapiliyor.
bugunlerde sicaklar basladi. ben bu sicaklarda cay ictikce esim ve esimin ailesi cok sasiriyor. 'bizler buzlu yemekler ve iceceklerle serinliyoruz. sen nasil sicak cay ve kahve icebiliyorsun' diyorlar ^^

:) harareti alir deseydin :) haha
benim bir kizim var 2,5 yasinda ama cok yaramaz . Ogretmeni bile zor cocuk diyor ben abartmiyorum yani.
ciglik atmayi cok seviyorum. Eger imkanim ve bahcem olsaydi kedi degil ama golden retriever cinsi kopek almak isterdim. Nasip belki ilerde olur. Kizimin korecesi "anne, baba ve yemiyorum" dan olusuyor simdilik.
Ama kreste neler diyor bilmiyorum. Arkadaslariyla surekli kavga ediyor, birbirlerine bagirip cagiriyorlar.
cocuklarin cogunluguda bu sekilde sanirim. Ogretmeni cok iyi biri. hatta bugun bana geldi.
Defneye bisiklet baktik internetten. hanim bisiklet istemeye basladida.
Ne kadarlik evlisin? Bildigim kadariyla koreliler cocugu cok seviyor . Sen mi dusunmuyorsun simdilik?
Kedinde hayirli olsun . Sahibini nasil bulacaksinizki? Seoul buyuk bir yer.
hem ilerde cikarsa bu sefer sen alismis olucaksin. umarim cikmaz:)

:) harareti alir deseydin :) haha
benim bir kizim var 2,5 yasinda ama cok yaramaz . Ogretmeni bile zor cocuk diyor ben abartmiyorum yani.
ciglik atmayi cok seviyorum. Eger imkanim ve bahcem olsaydi kedi degil ama golden retriever cinsi kopek almak isterdim. Nasip belki ilerde olur. Kizimin korecesi "anne, baba ve yemiyorum" dan olusuyor simdilik.
Ama kreste neler diyor bilmiyorum. Arkadaslariyla surekli kavga ediyor, birbirlerine bagirip cagiriyorlar.
cocuklarin cogunluguda bu sekilde sanirim. Ogretmeni cok iyi biri. hatta bugun bana geldi.
Defneye bisiklet baktik internetten. hanim bisiklet istemeye basladida.
Ne kadarlik evlisin? Bildigim kadariyla koreliler cocugu cok seviyor . Sen mi dusunmuyorsun simdilik?
Kedinde hayirli olsun . Sahibini nasil bulacaksinizki? Seoul buyuk bir yer.
hem ilerde cikarsa bu sefer sen alismis olucaksin. umarim cikmaz:)

Ayyy canim yaaa ne sekerdir simdi o ^^ cocuk dedigin yaramaz olur. bisiklet her cocukta var tabiki ister :) internetten almak her zaman daha ucuz. iyi yapmissiniz. yakinda kizinda korece konusmaya baslar. koreli cocuklarin yaninda o da ogrenir.
Zaten simdi bile kedinin sahibi ciksa vermem. cunku asilarini falan hic yaptirmamis. cok kotu yetistirmis. biz (esim ve gorumcem) toplam 400 bin won para harcadik. (hastanesi,kan tahlilleri,banyosu,mamasi,asilari,parazit kremi,mamasi,evi,tuvaleti ve oyun tahtasi). esime de dedim cumurbaskani gelse yine vermem diye ^^ heheh saka saka :p :KK33:
biz 1 yili doldurduk ama ben 9 aydir koredeyim. koreliler cocuklari cok sever ama esimin aileside benim ailemde hatta bizde erken diye dusunuyoruz. birde esimin is degistirme durumu var. onu bekliyoruz. hayirlisi olur insallah. seoul bana gore cokta buyuk biryer degil. ben daha once turkiyede buyuk sehirlerde ve kucuk sehirlerde yasadim biliyorum. seoul istanbulun bir semti kadar desem yalan olmaz. birde seoulde baska semte gidiyorum pek bir degisiklik yok. her magaza her semtte mevcut ^^
senkac yildir evlisin? nerelisiniz? turk yemek malzemelerini nasil temin edebiliyorsunuz?

Ayyy canim yaaa ne sekerdir simdi o ^^ cocuk dedigin yaramaz olur. bisiklet her cocukta var tabiki ister :) internetten almak her zaman daha ucuz. iyi yapmissiniz. yakinda kizinda korece konusmaya baslar. koreli cocuklarin yaninda o da ogrenir.
Zaten simdi bile kedinin sahibi ciksa vermem. cunku asilarini falan hic yaptirmamis. cok kotu yetistirmis. biz (esim ve gorumcem) toplam 400 bin won para harcadik. (hastanesi,kan tahlilleri,banyosu,mamasi,asilari,parazit kremi,mamasi,evi,tuvaleti ve oyun tahtasi). esime de dedim cumurbaskani gelse yine vermem diye ^^ heheh saka saka :p :KK33:
biz 1 yili doldurduk ama ben 9 aydir koredeyim. koreliler cocuklari cok sever ama esimin aileside benim ailemde hatta bizde erken diye dusunuyoruz. birde esimin is degistirme durumu var. onu bekliyoruz. hayirlisi olur insallah. seoul bana gore cokta buyuk biryer degil. ben daha once turkiyede buyuk sehirlerde ve kucuk sehirlerde yasadim biliyorum. seoul istanbulun bir semti kadar desem yalan olmaz. birde seoulde baska semte gidiyorum pek bir degisiklik yok. her magaza her semtte mevcut ^^
senkac yildir evlisin? nerelisiniz? turk yemek malzemelerini nasil temin edebiliyorsunuz?

Benim bildigim kadariyla Seoul buyuk bir sehir, heryerine gitmedim ama Gangnam ,camsil baya kalabalik ve buyuktu.
Ben dogma buyume Istanbulluyum ama aslen Selanik gocmeniyim. 4 yildir evliyim.
Turkiyeden gelirken kuru bakliyati , hamur isi malzemelerini getiriyorum. burdan da taze sebze alip birseyler
yapmaya calisiyorum iste.
Cok yeni evliymissiniz? Bizim cocuk plansiz oldu evliligimin 9. ayinda hamile kaldim. Ama bize kalsa beklerdik. Tabi simdi iyi oldu buyudu cikti aradan diyorum. buyudukce bakmasi daha kolay oluyor cunku.
Bu arada nasil tanistiniz? ( sakincasi yoksa tabi) Sen nerelisin?

Benim bildigim kadariyla Seoul buyuk bir sehir, heryerine gitmedim ama Gangnam ,camsil baya kalabalik ve buyuktu.
Ben dogma buyume Istanbulluyum ama aslen Selanik gocmeniyim. 4 yildir evliyim.
Turkiyeden gelirken kuru bakliyati , hamur isi malzemelerini getiriyorum. burdan da taze sebze alip birseyler
yapmaya calisiyorum iste.
Cok yeni evliymissiniz? Bizim cocuk plansiz oldu evliligimin 9. ayinda hamile kaldim. Ama bize kalsa beklerdik. Tabi simdi iyi oldu buyudu cikti aradan diyorum. buyudukce bakmasi daha kolay oluyor cunku.
Bu arada nasil tanistiniz? ( sakincasi yoksa tabi) Sen nerelisin?

Evet seoul buyuk sehir ama cokta buyuk degil. Gannam ve camsili biliyorumoralar zenginlerin ve ogrencilerin eglence mekani diyebilirim. bende dogma buyume adiyamanliyim. annemler malatyali. annem tarafi bulgaristan(dedem tarafi) ve yugoslavya(anneannem tarafi) gocmeni.
Ben yemek olarak cesitli seyler uretmeye calisiyorum. kore mutfagi hosuma gidiyor. bugun gennip sarmasi (susam yapragi. koreliler o yapragi genellikle etle beraber tuketirler)yaptim. muhtesem oldu valla ^^ artik uzum yapragini aramak zorunda degilim. esim zaten pisirdigim her yemegi afiyetle yiyor.
bize gore cok daha yeni evliyiz. bir turk arkadasim daha var koreliyle evli 4 yildir hala cocuklari yok. istemiyorlar henuz. korede cocuk yapmak kolay degil cok para olmasi lazim.
biz turkiyede antalyada otelde tanistik. ben kuzenimle tatile gitmistik. esimde is icin gelmis. lobide gozume takildi. japon sandim. hemen gittim tanistim. cok utangacti. yuzume bile bakamiyordu. 3 yil konustuk. benim icin bir kac defa daha geldi turkiyeye sonrasinda benimle evlenmek istedigini soyledi. evlilik teklifini antalya sahilinde 7 yaprakli yonca vererek yapti, ben teklifi kabul edince yapragi dilek dileyip denize attik. ailem hic zorluk cikarmadan kabul ettiler ve dugun turkiyede yapildi.esimin anne ve babasida gelmisti dugune. ablalari ve akrabalarinin tamami calistigi icin gelemediler. zaten ben koreye geldikten sonra beni hep evlerinde agirladilar. kutlama yapmak icin bize geldiler. geldiklerinde de turkler gibi para ve hediye verdiler.
selanik gocmeni olman ne kadar ilginc. Ataturkun memleketi ^^ bu arada benim esim tam ataturk hayranidir, cok sever :)

Evet seoul buyuk sehir ama cokta buyuk degil. Gannam ve camsili biliyorumoralar zenginlerin ve ogrencilerin eglence mekani diyebilirim. bende dogma buyume adiyamanliyim. annemler malatyali. annem tarafi bulgaristan(dedem tarafi) ve yugoslavya(anneannem tarafi) gocmeni.
Ben yemek olarak cesitli seyler uretmeye calisiyorum. kore mutfagi hosuma gidiyor. bugun gennip sarmasi (susam yapragi. koreliler o yapragi genellikle etle beraber tuketirler)yaptim. muhtesem oldu valla ^^ artik uzum yapragini aramak zorunda degilim. esim zaten pisirdigim her yemegi afiyetle yiyor.
bize gore cok daha yeni evliyiz. bir turk arkadasim daha var koreliyle evli 4 yildir hala cocuklari yok. istemiyorlar henuz. korede cocuk yapmak kolay degil cok para olmasi lazim.
biz turkiyede antalyada otelde tanistik. ben kuzenimle tatile gitmistik. esimde is icin gelmis. lobide gozume takildi. japon sandim. hemen gittim tanistim. cok utangacti. yuzume bile bakamiyordu. 3 yil konustuk. benim icin bir kac defa daha geldi turkiyeye sonrasinda benimle evlenmek istedigini soyledi. evlilik teklifini antalya sahilinde 7 yaprakli yonca vererek yapti, ben teklifi kabul edince yapragi dilek dileyip denize attik. ailem hic zorluk cikarmadan kabul ettiler ve dugun turkiyede yapildi.esimin anne ve babasida gelmisti dugune. ablalari ve akrabalarinin tamami calistigi icin gelemediler. zaten ben koreye geldikten sonra beni hep evlerinde agirladilar. kutlama yapmak icin bize geldiler. geldiklerinde de turkler gibi para ve hediye verdiler.
selanik gocmeni olman ne kadar ilginc. Ataturkun memleketi ^^ bu arada benim esim tam ataturk hayranidir, cok sever :)
Way be filmlerdeki gibi olmus :) 7 yaprakli yoncayi nasil bulmus ben en cok 4 u biliyorum. :)
Esin heryemegi yedigi icin sanslisin, bizimki cok seciyor gerci koreye geldi geleli kendini asti :)
Ben o susam yapraklari gordum galiba ama tadini pek tutmadim. BU kalbi yerken getiriyorlar dimi? ayni yaprak?
burda pazi yapragi gordum onunla bazen dolma yapiyorum . Ama evde istahsiz cok olunca yemek yapma istegide kalmiyor insanda.
Benim baba tarafindan dedemin babasi sanirim takas zamaninda gelmis Selanikten Turkiyeye. Bende cok mutluyum bu yuzden, Dedemin babasi ordami dogdu bilmiyorum ama orda yasamis olmalari bile bana gurur veriyor. Babannemde muhacir diyorlar tam bilmiyorum oda gocmen. Annemde sivasli koyulhisardan ama dogma buyume Istanbullu.
Korelilerin bazi adetleri bizimkine cok benziyor. zaten dil grubumuz bile ayni sondan eklemeli.
bazi sozcuklerde yakin. sen daha iclerindesin daha cok biliyorsundur.
Korece kursuna basldinmi bu arada. ne yaptin? ben bugun cinli bir arkadasimla bulusup merkezdeki derse gidicem.
azmis saati ama en azindan pratik yapma imkanim olur. evdede calisiyorum. bu arada eylulde olucak sinava katilmayi dusunuyormusun? ben ona hazirlaniyorum sinavin varligi tembellik etmemi engelliyor :))

Son düzenleme:
Way be filmlerdeki gibi olmus :) 7 yaprakli yoncayi nasil bulmus ben en cok 4 u biliyorum. :)
Esin heryemegi yedigi icin sanslisin, bizimki cok seciyor gerci koreye geldi geleli kendini asti :)
Ben o susam yapraklari gordum galiba ama tadini pek tutmadim. BU kalbi yerken getiriyorlar dimi? ayni yaprak?
burda pazi yapragi gordum onunla bazen dolma yapiyorum . Ama evde istahsiz cok olunca yemek yapma istegide kalmiyor insanda.
Benim baba tarafindan dedemin babasi sanirim takas zamaninda gelmis Selanikten Turkiyeye. Bende cok mutluyum bu yuzden, Dedemin babasi ordami dogdu bilmiyorum ama orda yasamis olmalari bile bana gurur veriyor. Babannemde muhacir diyorlar tam bilmiyorum oda gocmen. Annemde sivasli koyulhisardan ama dogma buyume Istanbullu.
Korelilerin bazi adetleri bizimkine cok benziyor. zaten dil grubumuz bile ayni sondan eklemeli.
bazi sozcuklerde yakin. sen daha iclerindesin daha cok biliyorsundur.
Korece kursuna basldinmi bu arada. ne yaptin? ben bugun cinli bir arkadasimla bulusup merkezdeki derse gidicem.
azmis saati ama en azindan pratik yapma imkanim olur. evdede calisiyorum. bu arada eylulde olucak sinava katilmayi dusunuyormusun? ben ona hazirlaniyorum sinavin varligi tembellik etmemi engelliyor :))

Esim kucukken ders arasinda bahcede oynarken bulmus. o gunden teklif gunune kadar saklamis. hep hayalini kurmus evlenme teklifi ederken evlenecegim kiza vercegim diye. esimin daha once sevgilisi olmamis (2 defa cikma teklifi etmis kizlar pek yanasmamis.) bu da benim isime yaradi ^^ Esim yogurt,peynir,sut,zencefil,tarcin,zeytin ve sakatat yemez. Ama sebze yemeklerine bayilir. kafadan yemek uydur sadece sebze koy severek yer. birde her yemekte pilav yiyor. kahvaltida bile. ona hergun yemek pisiriyorum. aslinda ben de yemek pisirmeyi sevdigim icin pek zorlanmiyorum.
evet gennip yani susam yapragi kalbi yaptiklerinda getiriyorlar. tadi benim hosuma gidiyor. hergun yiyebilirim. bende esim gibi yesillik ve sebze cok seviyorum.
korelilerin gelenekleri bizimkini andirsada cok farkliyiz cok! birde esimin ailesi kraliyetten gelme. daha zor :/ ozel gunlerde memlekete gidip olulere saygi gosteriyoruz falan filan. ama esimin annesigil beni anlayisla karsiliyorlar. az oncede bize geldi. sagolsun ne kadar sebze yesillik varsa getirmis. nasil pisirecegimi de anlatti, birde 3 cesit yemek pisirip gitti. yazik ya giderken sarilip optu. bilirsin koreliler sarilmaya pek aliskin degiller. ben bu donem kurslara gidemedim. bir sonraki donem ayni seviyeden baslayacagim. eylul de sinav mi var? ne sinavi? haberim yok valla. ben evde calisiyorum. birde kayin validemle polis arkadasim sik sik arayip korece alistirmasi yapiyorlar bana. ama ayni yerde yasamak lazim. eger kayinvalidemle 3-4 ay yasarsam kesin cok ilerlerim.
bence de evde oturmaktansa herhangi bir kursa gitmek en iyisidir. hic olmazsa cevre edinirsin. cinliler iyilerdir. benim cok cinli arkadasim ama benden sana bir oneri onlar sana yiyecek ikram ettiginde ozellile abur cubur seker falan sakin yeme. igrenc tadi var. dusun koreliler bile yiyemiyor. gerci belkide begenirsin ^^ ilk bas bir tadina bak sonra begenmezsen red etme de ki evde yiyecegim. heheheh En Büyük TÜRKİYE

:))
Bugun gittim korece kursuna. berbatti.KUrsa giden filipinli bir kadin varmis, benimle ayni yerde oturuyormus. ogretmen numarami ona vermisti
birlikte gidersiniz diye. neyse bulustuk gittik. benim yeni baslayanlar sinifina aldilar tabi ben sok.
yani cok iyi bilmiyorum elbette ama 3 ay gittim ben universiteye.
dedim ne oluyor sonra o cinli arkadasimi aradim oda alt kalttaki siniftaymis. kalabalikmis o yuzden benide buraya
koymuslar . seviyeye gore degil kalabaliga gore galiba. neyse indik oraya uyduruk bir kitap verdiler elimize
ve kitapta korece atasozleri 10 taneden 1 ini anlayabiliydim. yani atasozu zaten manidar olur ben normal yazilari cozeyimde atasozu kalsin geride ya. boyle sacmalik olurmu? beni sinav bile yapmadilar. seviyem ne? ne biliyorum ne bilmiyorum. cok sacma geldi bende ilk ders sonra kactim bir daha gelmicem dedim.
baska bir yer daha varmis sali gunude oraya bakicam baktim sarmadi evde calisirim daha iyi en azindan anlayarak
ilerliyorum. birde bu koreliler gercekten cok garipler ya. bana ilk gittigim koreceyi iyi biliyormusun diyor. ya ben iyi bilsem ne isim var burda dimi. bilmiyorumki ogrenmeye gelmisim. birde hic demiyorlar bu insan yeni ogrenmis yada ogrenmeye calisiyor azicik yavas konusalim. yok tarmali tufek gibiler sanki ben 40 yillik koreliyim.
cumleye de nokta koymuyorlar inde inde devam sinir geldi ya :))
esinlede pratik yapabilrisin keske benimkide biraz biliyor olsada yardim etse bana.
ben senin yerinde olsam hep korece konusmaya calisirim.
cunku bazen hic aklina gelmeyen kelimelere ihtiyac duyuyorsun ve o arada ogrenmis oluyrosun.
bu arada hangi kaynaktan calisiyorsun?

Son düzenleme:
hehehe yeşim yazdıklarını yeni okuma fırsatım oldu ve tesadüfün böylesi ben de doğma büyüme istanbulluyum ,selanik göçmeniyim, aynı yastayız ve 4 yıllık evliyim ben de:)) ama sen erken davranmısın bnm bebişim 6 aylık:KK70:
buarada sanırım temmuz 15 gibi geleceğiz oraya senin türkiye işin ne oldu?

buarada eşimin senin eşini tanıyan arkadasları varmış orada biz henüz tanışmadık diyor ama biz tanıyoruz demiş arkadasları:))face den göstermiş de..

hehehe yeşim yazdıklarını yeni okuma fırsatım oldu ve tesadüfün böylesi ben de doğma büyüme istanbulluyum ,selanik göçmeniyim, aynı yastayız ve 4 yıllık evliyim ben de:)) ama sen erken davranmısın bnm bebişim 6 aylık:KK70:
buarada sanırım temmuz 15 gibi geleceğiz oraya senin türkiye işin ne oldu?

haha:) tesadufe bak:)
az daha irdelesek ikiz kardes cikicaz he:)
ya benim turkiye isi yatti gibi. bilet bile ayirt etmedim.
cok pahali defneninkinden dolayi bide burda sanki daha iyi sinava calisirmisim gibi geliyor,
yolda cok uzun, gozumde buyuyor :KK43:
ama en onemli etken bilet fiyati ya yoksa sinavda kaldi yalan oldu. o kadar da gecmistim.
bakicam son anda bir degisiklik olmazsa suan rafa kaldirdik anlayacagin.
iyi seninde az kalmis. evinizin yeri belli oldumu? ben Tongyeoung fatihi oldum zaten. bugun pazarlari filanda
gormus oldum. :) otobsle geldim bu ikinci binisim. yolu goreyim diye en one oturuyom tabi:)

Evet haklisin korelilere korece bilmiyorum desen bile korece konusmaya devam ediyorlar. sana sinav yapmadan 1.sinifa atmislar. beni sinav yaptiklari halde 30 soruda 3 yanlisim oldu beni 1.sinifa attilar. ben internetten siparisle aldim kitaplari. biri seoul universitesinin calisma ve test kitabi ayrica 4 cd sini aldim. toplam 8 kitabim var(baska universitelerin ve kurslarin kitaplari) hergun duzenli calisamasamda ,calistiklarimin buyuk etkisi oluyor. yeni kurs gelecek ay baslayacakmis ona baslamayi dusunuyorum.

Evet haklisin korelilere korece bilmiyorum desen bile korece konusmaya devam ediyorlar. sana sinav yapmadan 1.sinifa atmislar. beni sinav yaptiklari halde 30 soruda 3 yanlisim oldu beni 1.sinifa attilar. ben internetten siparisle aldim kitaplari. biri seoul universitesinin calisma ve test kitabi ayrica 4 cd sini aldim. toplam 8 kitabim var(baska universitelerin ve kurslarin kitaplari) hergun duzenli calisamasamda ,calistiklarimin buyuk etkisi oluyor. yeni kurs gelecek ay baslayacakmis ona baslamayi dusunuyorum.

hayirli olsun umarim iyi bir yer olur. ben acikcasi hayal kirikligina ugradim,
kendim calissam daha yararli olucagini dusunuyorum. ama hafta sonlari maalesef kizim evde oldugu icin cok zor
bendede yonsei ve sogang universitesilerinin kitaplari ve cd leri var. birde Darakwon yayininin grammer kitabi.
cok memnun kaldim bende cok guzel toparlamis konulari.

X