- Konu Sahibi karmakarisik_
Eşimle 13 senelik evliyiz. Flört dönemimizde uzun senelerce savaşıldı iki aile ile. Tek fark vardı. Eşimin ailesi BENİ sevmiyordu, benim ailem eşimi seviyor AİLESİNİ sevmiyordu. Biri almam der öbürü vermem. (mal var ya ortada alıyorlar veriyorlar). Velhasıl evlenildi uzun seneler sonunda. (başa çıkamayacaklarını anladılar bizimle). Kına gecemde çıkan bir tartışma sonucu (o tartışmada kesinlikle bizim suçumuz yoktu) kayınvalide tabii ki olayı kendi yönünden anlattı ve eşim benim ailemle 1.5 sene görüşmedi. (ben görüştüm eşim görüşmedi). 4 aylık hamileyken tuttu elimden götürdü beni annemlere ve öptü ellerini dün gibi hatırlarım kurduğu cümleyi “balayından dün geldik önce elinizi öpelim istedik”.
Hemen annemlerin sitesinde bir eve taşındık. Bebek doğacaktı. Kira idi ev. Kızımız 2 yaşına geldiğinde ev satışa çıktı. Ev sahibi ilk bize teklif etti. Eşim kabul etti gitti kredi çekmeye. Babam dedi ki “ne gerek var bankaya dünya faiz vermeye ben vereyim siz bana ödeyin”. Eşim kabul etmek istemedi ben üsteledim. (hatalar başlıyor). Ev alındı. (babam tapuyu üstüne yapmış). 9 ay boyunca ayda 600 USD para ödedik. O arada başka bir ev vardı kooperatifin 4 duvar teslim ettiği, o evin de içi yapılmaya başladı . 9 ay sonra bür gün babam geldi dedi ki “para lazım. Paranın hepsini ödemeniz lazım”.
aaaaa…. “peki” dedi eşim gene gitti bankaya. Banka kanuni olarak kayınpederden damadın krediyle ev alamayacağını söyledi (mal kaçırma ya da danışıklı dövüş olayı sanırım). Banka kredi vermez, babam parayı ister. Eşimin abisi dedi ki “ben çekeyim”. Ok, süper. Bizimkiler atladı “olmazzzz. Kredi çekerse ev onun üstüne olacak. Yarın öbür gün kazık yersin. Hayatta olmazzz”. HAYDAAAAAAAAAAAAAA.. Ne yapılır ne edilir derken bizimkilerden ikinci can alıcı vuruş geldi ve babam dedi ki: “ben düşündüm taşındım. Farzedin bu ev miras kaldı benden size. Kimse para ödemiyor. Evi kızım ile oğluma veriyorum”. (e hani paraya sıkışmıştın. Göremiyorum işte o zamanlar). Eşim diretiyor” bırak abim çeksin krediyi diye” ben diretiyorum “ya nolcak babam bize kazık mı atacak ne güzel para ödemeden ev sahibi oluyoruz, yarı hisse bile olsa” diye (gene duygularım ön planda, mantık sıfır). Velhasıl tabii ki de kredi çekilmedi. Ha bu arada babamların o sitede iki evi var. Birinde babaannem oturuyor, birinde biz. Annemler kirada. Evi iki kardeşe verme kararı aldığında dedi ki babam “bizim kirayı iki kardeş ortak vericeksiniz” biz tabi ki okledik. Görünüşte kardeşim de oklemişti. Başladık babamların kirayı ödemeye. ikinci ay sonu kardeşim yan çizmeye başladı “ben de kiradayım o evde sen oturuyorsun, sen ödeyeceksin kirayı” diye. Aman eşimle kardeşim kötü olmasın diyip eşimden saklayarak kiranın hepsini vermeye başladım. (eşim yarısını veriyorum sanıyor). Ve 6 sene sürdü bu. 6. Senenin sonunda bir gün gene babam geldi alışıldığı üzere ve dedi ki “evi satıyorum. Çok sıkıştım”. Şok şok şok. “Hangi evi, kimin evini?”. Ve ev satıldı. Göya babam kendine ait olan kredi borcunu ödeyecek, geri kalanı da kardeşimle bana paylaştıracaktı. Sizce yaptı mı bunu????* evet tebrikler bildiniz tabii ki de hayır!!! Yani 5400USD ödenmiş para, 6 sene boyunca ödenmiş kira bizim yanımıza kar kaldı. He babam o evi sattı rahata erdi mi? Satabileceği çok başka yerleri vardı, yapmadı…
Sonuca geliyorum… Eşim seneler boyu bana bu işin sonunun …a saracağını söyledi, göremedim, konduramadım aileme, yapmazlardı onlar neden yapsınlardı ki? Damat değil oğuldu eşim onlara. Her başları sıkıştığında koşarak yardım eden damatlarına, biricik torunlarına ve tek kızlarına yapmazlardı. AMA YAPTILAR!!! Her bir şeye bahaneleri var siz sordukça anlatırım…
Eşim hiç bir zaman YA AİLEN YA BEN demedi. Onun tek istediği bu olaylar başladığı anda (kirayı ödemeye başladık o filmin sonunu gördü) o evden taşınmamızdı. Ben ödediğimiz paralar olduğunu ve onların vereceğini söyledim. (babama güvendim yani). O ise inatla bu evin bir gün satılacağını ve bizim hiç bir şey alamayacağımızı, benim bu kadar insanlara güvenmemem gerektiğini söyledi.
Hatta bana en son dedi ki:
"Senin gözün kapının önüne konulduğumuz gün açıldı."
ahhh ahh.
annemlerle kavgada eşimi, eşimle tartışmalarda ailemi korudum.
eşimin kinini bildiğimden, 1.5 sene görüşmediğinden, annemin hastalığından, çektiğim vicdandan hep korktum. gene görüşmez torunu da görüştürmez diye.
Burda benim en büyük zaafım annemin çok ağır hastalıklarının olmasıydı, torunlarının onlara onların da torunlarına başlılığı. Eşim bunları bilmesin, kızı göstermez annemin ölümüne sebep olurum derken sanırım evliliğimin sonuna sebep olmak üzereyim.
Aslında ortalarda sonlarda daha bir sürü olaylar var onları konuştukça anlatabilirim aksi takdirde çok uzun olur bu konu ve okuyamazsınız. Ancak şu anda feci bir kördüğümün içindeyim.
BU DA HEPİMİZE DERS OLSUN....
Hemen annemlerin sitesinde bir eve taşındık. Bebek doğacaktı. Kira idi ev. Kızımız 2 yaşına geldiğinde ev satışa çıktı. Ev sahibi ilk bize teklif etti. Eşim kabul etti gitti kredi çekmeye. Babam dedi ki “ne gerek var bankaya dünya faiz vermeye ben vereyim siz bana ödeyin”. Eşim kabul etmek istemedi ben üsteledim. (hatalar başlıyor). Ev alındı. (babam tapuyu üstüne yapmış). 9 ay boyunca ayda 600 USD para ödedik. O arada başka bir ev vardı kooperatifin 4 duvar teslim ettiği, o evin de içi yapılmaya başladı . 9 ay sonra bür gün babam geldi dedi ki “para lazım. Paranın hepsini ödemeniz lazım”.

Sonuca geliyorum… Eşim seneler boyu bana bu işin sonunun …a saracağını söyledi, göremedim, konduramadım aileme, yapmazlardı onlar neden yapsınlardı ki? Damat değil oğuldu eşim onlara. Her başları sıkıştığında koşarak yardım eden damatlarına, biricik torunlarına ve tek kızlarına yapmazlardı. AMA YAPTILAR!!! Her bir şeye bahaneleri var siz sordukça anlatırım…
Eşim hiç bir zaman YA AİLEN YA BEN demedi. Onun tek istediği bu olaylar başladığı anda (kirayı ödemeye başladık o filmin sonunu gördü) o evden taşınmamızdı. Ben ödediğimiz paralar olduğunu ve onların vereceğini söyledim. (babama güvendim yani). O ise inatla bu evin bir gün satılacağını ve bizim hiç bir şey alamayacağımızı, benim bu kadar insanlara güvenmemem gerektiğini söyledi.
Hatta bana en son dedi ki:
"Senin gözün kapının önüne konulduğumuz gün açıldı."
ahhh ahh.
annemlerle kavgada eşimi, eşimle tartışmalarda ailemi korudum.
eşimin kinini bildiğimden, 1.5 sene görüşmediğinden, annemin hastalığından, çektiğim vicdandan hep korktum. gene görüşmez torunu da görüştürmez diye.
Burda benim en büyük zaafım annemin çok ağır hastalıklarının olmasıydı, torunlarının onlara onların da torunlarına başlılığı. Eşim bunları bilmesin, kızı göstermez annemin ölümüne sebep olurum derken sanırım evliliğimin sonuna sebep olmak üzereyim.
Aslında ortalarda sonlarda daha bir sürü olaylar var onları konuştukça anlatabilirim aksi takdirde çok uzun olur bu konu ve okuyamazsınız. Ancak şu anda feci bir kördüğümün içindeyim.
BU DA HEPİMİZE DERS OLSUN....