How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

kördüğüm

baban sana kazık attı mı canım, attı.
bile bile mi, evet.
özür diledi mi, yooo..
annen ve kardeşin olanlara göz yumdu mu, evet.

olan sana mı oldu sonuçta, kesinlikle.
bu yüzden boşansanız üzülen olur mu.. bilemiyorum

senden başka üzülen içi acıyan, olanları dert eden var mı, sanmıyorum.
kocanı koca yerine koysaydın bunlar belki de olamayacaktı değil mi.
iki tarafı da idare ettiğini zannederken, onlara vazgeçilmez olduklarını düşündürtmüşsün.
kocanı onların gözünde de koca yerine, adam yerine koydurtmamışsın.
eşin kesinlikle haklı.
bence artık kendi aileni korumak ve kollamak durumundasın.
kocanın sözünü dinle. ilişkini kes diyorsa bence kesmelisin.

ailem konusunda bukadar sertlik beni bozar...
önce annem babam ya da önce eşim gibi bir seçim yapmam ben...elma armut onlar...
bence hala biraz yorulmakla birlikte toparlanır...
çünkü ne olursa olsun koca yüzünden silinip atılacak aile o kocayla kadın arasında ölene dek sorun olarak kalır...

eşimle bu akşam konuşacağım
herşeyi tek tek anlatarak
en başından, en sonuna kadar
saklamanın bir şeye faydası olmadığını gördüm
bir de bunu deneyeyim bakayım

yapacak başka bir şey yok

eşim toplantı sebebiyle yoktu burada. bu akşam gelecek ve yarından itibaren pazar gününe kadar gene yok.

Sizin çabalarınızı eşiniz zamanla görecek, herşey düzelecek bence.
Kaç yıllık emek var ortada, kolay mı bir kalemde silip atmak.
nedense diğer arkadaşların da yazdığı gibi, içimdeki his düzeleceği yönünde.
Hakkınızda hayırlısı..

Konununu hızlı birşekilde okudum.. Lütfen anne babana tavrını koy.. Sen tavır koymadıkça asla hatalı olduklarını kabul etmezler.. Kendini eşinin yerine koy bu durumda neler yapabileceğini düşün. Siz nerdeyse her gün kızınız nedeniyle görüşüyorsunuz.. Bu konularda büyük konuşmak istemiyorum ama.. Lütfen seçimin eşinden yana olsun.. Eşin haklı çok haklı.. Yıllardır kandırılmışsınız umutlandırılmışsınız.. Sonuç fosss.Babanız madem evi sattı hiç değilse aldıklarını geri verseydi.. İnanaın sizin yerinizde olmak istemezdim.. Eşinizden bu konuda destek yada anlayış bekleyemezsiniz.. Bütün görev size düşüyor..

Son düzenleme:
ailem konusunda bukadar sertlik beni bozar...
önce annem babam ya da önce eşim gibi bir seçim yapmam ben...elma armut onlar...
bence hala biraz yorulmakla birlikte toparlanır...
çünkü ne olursa olsun koca yüzünden silinip atılacak aile o kocayla kadın arasında ölene dek sorun olarak kalır...

iyi de koca yüzünden silinip atılma söz konusu değil ki burda. aile, özellikle baba, bizzat öz kızlarının canını bile bile yakmış.
olanlar kızlarının yuvasını bile yıkabilecek boyutta. resmen kızlarını ve damadı enayi yerine koymuşlar. kızlarını kocasına mahçup etmiş utandırmışlar.
insanın ailesinden utanması ve savunamayacak durumda kalması ne kadar zordur biliyorum. ben de yaşadım.
öyle şeyler yaşanır ki kocası ne dese haklıdır artık. herhangi bir konuda bile.. arkadaşımızın artık ailesini savunabilecek hiç bir şansı yok.
baba kızını kocasının karşısında bu duruma düşürür mü.
bu ne umursamazlık ne pişkinlik ne vicdansızlık.
kocası eşinin kendi yanında olmasını istiyor artık bu belli. ya onlar ya ben diyor açıkçası.
yani ya elma ya armut diyen eşi. seçimi yapacak olankonu sahibi arkadaşımız.
ama olayları, seçim yapma durumuna getiren öz babası ne yazık ki

Günaydınlar herkese.
Eşim resmen utandırdı beni akşam, resmen utandırdı. Geldi işyerinden aldı.
Eve gidene kadar ben havadan sudan laf attım ortaya, sadece cevap verdi.
Içmek istiyorum ben alkol alalım dedim.Ben istemiyorum sen içeceksen alalım dedi (sanırım alkol alırsa kendine hakim olamayacağını düşündü)

Neyse girdik eve. Tokmuş karnı.Ben dedim ki direk “kızı eve alıyorum artık”
“nasıl alıcan” dedi
“servisle konuştum, aynı ücrete getirecekler sabah saatimiz de uyuyor, akşam 1 saat var aramızda gelmek için. Ya eltime çıkar, ya abla buluruz ya da anahtar veririz” dedim.
Bişey demedi
Ben ağlamaya başladım, oturdum anlattm herşeyi, tüm yaşanılanları...“çok yoruldum” dedim. “Çok”…
Dinledi , dinledi, geldi sarıldı.
“sen nasıl istiyorsan öyle olsun” dedi

Utandım yemin ederim. şimdi tek sorun kaldı, o da ordan kızı almak. sancılı olacak eminim. hatta "kan çıkıcak" dedim gülerek. "nereye çıkıyor" dedi gülerek.
beni dinleyen, yorum yapan herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Günaydınlar herkese.
Eşim resmen utandırdı beni akşam, resmen utandırdı. Geldi işyerinden aldı.
Eve gidene kadar ben havadan sudan laf attım ortaya, sadece cevap verdi.
Içmek istiyorum ben alkol alalım dedim.Ben istemiyorum sen içeceksen alalım dedi (sanırım alkol alırsa kendine hakim olamayacağını düşündü)

Neyse girdik eve. Tokmuş karnı.Ben dedim ki direk “kızı eve alıyorum artık”
“nasıl alıcan” dedi
“servisle konuştum, aynı ücrete getirecekler sabah saatimiz de uyuyor, akşam 1 saat var aramızda gelmek için. Ya arzu’ya (eltime) çıkar, ya abla buluruz ya da anahtar veririz” dedim.
Bişey demedi
Ben ağlamaya başladım, oturdum anlattm herşeyi, tüm yaşanılanları...“çok yoruldum” dedim. “Çok”…
Dinledi , dinledi, geldi sarıldı.
“sen nasıl istiyorsan öyle olsun” dedi

Utandım yemin ederim. şimdi tek sorun kaldı, o da ordan kızı almak. sancılı olacak eminim. hatta "kan çıkıcak" dedim gülerek. "nereye çıkıyor" dedi gülerek.
beni dinleyen, yorum yapan herkese teşekkürler.

Çok sevindim.
Ailenize kızınız olayını açtığınızda tepki vereceklerdir muhtemel ..
Her şey zamanla yoluna girecektir.
Umarım her şey istediğiniz gibi olur

kızınızı ordan almakla aslında eşinize yaptıgınız yanlışların oldugunu ve düzelmek istediginizin somut örnegini vermişssiniz, herşey düzelecek emin olun, size kazık atan ana ve babanızda olsa hergün görüşmek zorunda kalmayacaksınız,arada gider biraz ugrarsınız, böyle devam eder ilişkileriniz, zaten çok sıkı fıkı olmayın , ailanizde olsalar size zarar verme potansiyelleri var, ama isteyerek ama istemeyerek, sonuçta kendi yuvanız zarar görmüşmü..görmüş... ailenizle mesafe= eşinizddde huzur ....
ve tabiki buda sizi cok güzel etkileyecek

Nasılsa okuyacaksın burayı
bunu da halledebileceğini biliyorum
anne baba zor olacak tabi mesafe koymak
ama öbür yanda da evlat ve gerçekten iyi niyetli bunca şeye rağmen yanında olan bir eş
sen arada kalmayı seçtiğin için seni arada bırakanlar sen aradan çekilince farkına varacaktır olanların
kendileri arada kaldıkça kendileri birşeyleri toplamak zorunda kalınca anlayacaklardır senin neler yaşadığını
belki eskisi gibi olmasa da düzelecektir yine aranız
artık üstünden bişeyleri atman gerekiyor,tek başına herkesi idare edip herşeyi tolere edemezsin ,etme de zaten sonuç böyle oluyor

Back