• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kördüğüm

[QUOTE=
aslında başka bir nikle eski bir üye olduğumdan çok detay veremiyorum, yazdığım anda kim olduğum anlaşılır diye (yöneticilerden izin aldım)
ancak çocuğumuzu annemler büyüttü. mükemmel bir anneanne ve dede. çocuk da onlara çok düşkün

onun gittiği/gideceği okul için bile ilk söz hakkı onlarda.
onların istediği okula gidiyor. (onlar istedi, ben direttim diyelim)
onların evinde mükemmel bir odası var.
orada çok mutlu...

nasıl anlatayım, annem ve babama daha çok kinlenmesin diye öyle idare etmeye çalıştım ki ortalığı
eşimin güvenini kaybettim

aslında tüm yapmam gereken ailemi silmem, biliyorum bunu
ama bunu yapamıyorum, o gücü bulamıyorum[/QUOTE]

Konunu okuyunca buna benzer bir konu vardı demiştim.
Çocuğunu nasıl hala oraya bırakıyorsun bilmiyorum.
Keşke eşinden saklamasaydın, yaranız bu kadar büyümezdi.
Annene de çok kızdım.

Neyse arkadaşım Allah yardımcın olsun..
Ailenle arana kalın bir set çek.
Yuvanda huzurun olmayınca gerisi boş..

Son düzenleme:
işte babamın dengesizliği beni iki arada bir derede bırakan
saon 2 senedir oldu ne olduysa, şu ev olayında..
ondan öncesinde de sonrasında da gerçekten hep mükemmel bir baba, mükemmel bir kayınpeder, mükemmel bir dede.
adam toptan kullandı krediyi

evet kesinlikle olan bana oldu
içime ata ata ata dert sahibi ben oldum
üstelik annemlere göre kötü evlat (eşimi savunuup hatalarını yüzlerine vurduğum için)
eşime göre de kötü eş (ondan gizli iş yaptığım ve kendimizi kullandırdığım için)
ilan edilmem cabası

ben gördüm bunu
ihtiyaç olsa, zor durumda olsa anlıcaktım ama
yok o da değil
sebebini ne ben çözebildim ne o açıklayabildi bunca senedir.

aslında burada sanırım bencilliğim giriyor devreye
son dönemlerde bu konu yüzünden eşimle kavga ettiğimden (eşimin güvenini kaybetmemeden dolayı) ailemi de silersem, eşimle ileride bozuşursak
yapayalnız kalmaktan korkuyorum

kördüğüm tam da burası....

kocan seni kolay kolay bırakmaz gibi geliyo, zaten öyle bişey olsa ailen daha çok kafana kakar, ille bi taraf seçmek zorundaysan eşini ve yavrunu seç derim

böyle bır kocaya sahıpsın hala kördüğüm diyorsun babana sınır çizmen için daha kaç kazık yemen gerek acaba?senın aılen kocan ve kzın artık babanla annenden bı sıyrıl yahu

çocuğunuzun üstünde bu kadar etkileri olması doğrumu sizce,eşin bu konuda ne diyor:34:böyle bir şeyi erkek tarafı yapmış olsaydı eminim çocuğunuzu onlarla görüştürmezdiniz.:34:

çocuğum onların elinde büyüdüğü için o tarafın tek torunu olduğu için ve sorunları ona yansıtmadığımız, çocuğu kullanmadığımız için
içimizde en mutlusu o.
eşim çocuk konusunda hiç bir şey demiyor. dediğim gibi annemin hastalığı dolayısı ile ona ne kadar düşkün olduğunu hayata onunla tutunduğunu biliyor, bir şey demiyor
ama bugün anneme bişey olsa babama göstermeyeceğinden eminim.

Konunu okuyunca buna benzer bir konu vardı demiştim.
Çocuğunu nasıl hala oraya bırakıyorsun bilmiyorum.
Keşke eşinden saklamasaydın, yaranız bu kadar büyümezdi.
Annene de çok kızdım.

Neyse arkadaşım Allah yardımcın olsun..
Ailenle arana kalın bir set çek.
Yuvanda huzurun olmayınca gerisi boş..
yok burada hiç bu konuyu açmadım ben.
kimin ne konusu vardı bilmiyorum.

az önce de dedim o seti çekmem gerek biliyorum ancak şu anda evliliğime de güvenemiyorum ki.
mükemmel eş'ten kötü eşe düştüm bir anda
eşimdeki yerim 0'landı, biliyorum...

kocan seni kolay kolay bırakmaz gibi geliyo, zaten öyle bişey olsa ailen daha çok kafana kakar, ille bi taraf seçmek zorundaysan eşini ve yavrunu seç derim

böyle bır kocaya sahıpsın hala kördüğüm diyorsun babana sınır çizmen için daha kaç kazık yemen gerek acaba?senın aılen kocan ve kzın artık babanla annenden bı sıyrıl yahu

işte bu nasıl yapılır
bir anneye babaya nasıl denir
çıkardım sizi hayatımdan diye
bir toruna nasıl anlatılır artık anneanne dedeyi göremeyeceği
bütün bunlar yaşanıp zaten her an bir aksiyon beklenen kayınvalidenin ekmeğine nasıl yağ sürülür

kızıyorsunuz bana, biliyorum
ama kolay mı bu kadar şeyi yaşamak?
kolay mı böyle bir karar vermek?
kolay mı bunu uygulamaya geçirmek?

gerçekten eşiniz çok iyi niyetli,burada ne konular okuyoruz.çok daha basit şeyler için eşinin ailesine kin kusan,nefretinden torunlarını asla göstermeyeceğim diyen onlarca üye var.siz bilirsiniz ama ben tercihimi eşimden yana kullanırdım.eminim eşinde seni bir süre sonra anlar.ortada sorun yokken aslında olsa bile evladını bu kadar zor durumda bırakan bir babaya ne denir bilemiyorum.yazık bu yaşınızda hayatınızı karartmış:50:

çocuğum onların elinde büyüdüğü için o tarafın tek torunu olduğu için ve sorunları ona yansıtmadığımız, çocuğu kullanmadığımız için
içimizde en mutlusu o.
eşim çocuk konusunda hiç bir şey demiyor. dediğim gibi annemin hastalığı dolayısı ile ona ne kadar düşkün olduğunu hayata onunla tutunduğunu biliyor, bir şey demiyor
ama bugün anneme bişey olsa babama göstermeyeceğinden eminim.

yok burada hiç bu konuyu açmadım ben.
kimin ne konusu vardı bilmiyorum.

az önce de dedim o seti çekmem gerek biliyorum ancak şu anda evliliğime de güvenemiyorum ki.
mükemmel eş'ten kötü eşe düştüm bir anda
eşimdeki yerim 0'landı, biliyorum...

Hiç bir şey için geç değildir.
Sen yuvanda huzurun olsun istiyor musun ?
Eşin sana ne kadar sahip çıkmış..
Senin gözlerini biraz açman gerekiyor..
Eşinin ailesi bunu yapsaydı.
Ömür billah görüşmezdin.
Babanın kaç kazığını daha bekliyorsun?

durumuna inan ki çok üzüldüm :( eşin iyi bi insan olsa gerek başkası olsa defalarca başına kakar bunun altında kalmazdı bana göre.

gerçekten eşiniz çok iyi niyetli,burada ne konular okuyoruz.çok daha basit şeyler için eşinin ailesine kin kusan,nefretinden torunlarını asla göstermeyeceğim diyen onlarca üye var.siz bilirsiniz ama ben tercihimi eşimden yana kullanırdım.eminim eşinde seni bir süre sonra anlar.ortada sorun yokken aslında olsa bile evladını bu kadar zor durumda bırakan bir babaya ne denir bilemiyorum.yazık bu yaşınızda hayatınızı karartmış:50:

Ömür billah görüşmezdin.

durumuna inan ki çok üzüldüm :( eşin iyi bi insan olsa gerek başkası olsa defalarca başına kakar bunun altında kalmazdı bana göre.

eşime gerçekten söyleyecek hiç bir sözüm yok
elbette ki zaman zaman bu konuda laf soktu bana ki ben de onunla söylendim, hiç korumadım

eşim onu ne kadar sevdiğimi bilir (biliyordu)
şu anda sevgime bile güvenmiyor, sevgi sadece sözle olmaz diyor...

Ömür billah görüşmezdin.

eşime gerçekten söyleyecek hiç bir sözüm yok
elbette ki zaman zaman bu konuda laf soktu bana ki ben de onunla söylendim, hiç korumadım

eşim onu ne kadar sevdiğimi bilir (biliyordu)
şu anda sevgime bile güvenmiyor, sevgi sadece sözle olmaz diyor...

işte bu nasıl yapılır
bütün bunlar yaşanıp zaten her an bir aksiyon beklenen kayınvalidenin ekmeğine nasıl yağ sürülür

Sen çözüm bulmak istemiyorsun.
Sana boşuna öneride bulunuyoruz.
Bu arada kayınvaliden aksiyon beklemekte çok haklı.
Benim oğluma gelinin babası kazık atacakta...
Eşiniz çok iyi niyetliymiş.

onları hayatından cıkarman ve bunu onlara söylemen gerekmıyor bu bu anlama gelmıyor ki...sadece neyse verdığınız paraartık yapılcak bır şey yok giden gitmiştir.ama başka yere taşının onun ve bılhassa senın aılenden uzak durun sureklı görüşmeyın bahaneler bulun ve lütfen çocuğunuzla ılgılı kararları sız verın.sız bu çocugu onlar ıçın doğurmadınız demı sorumluluk almaktan mı korkuyorsun kocanı bıle bıle mı kaybetceksın su andan ıtıbaren herşey senın elınde ve eger toplayamazsan durumu butun sorumluluk senın uzerıne kalır o kocayada madalya takmak lazım ne sabırlıymış.babanız sıze kazık atarken o benım yavrum dıye dusunmuyor ama sen nedense vıcdandan ölüyorsun gereksız bence.herkesın kaderı önceden yazılmıştır sız hıcbırseye sebeb olamazsınız korkmayın.annenızın hastalığından bahsedıyorum...

babanda pişmanlık emaresi ya da yahu ben naptım tarzı bi durum var mı tatlım?

ona göre bir hata yok ki ortada.
satmam gerekiyordu, sattım diyor.
10bin civarı bir kredi ödemesi için sattığını söylüyor.
onun için sattığını bile farzetsek satabileceği başka yerler de vardı yapmadı
şu anda geri kalan para bankada...

şunu da eklemek istiyorum evet eşim çok iyi bir eş ama inanın ben de iyi bir gelinim
eşimin ailesi öyle şeyler yaptı ki (maddi değil ama manevi) başka her kim olsa belki o gelin de kapıyı vurur çıkardı
ama ben eşimin ailesine (özellikle de annesine) de tolerans gösterdim

tek taraflı değildi sabrım yani
evet kendi ailemle ilgili verdiğim kararlarda hatalıydım kabul ama bunu da eşimin ailesine tolerans göstererek kapattım

Sen çözüm bulmak istemiyorsun.
Sana boşuna öneride bulunuyoruz.
Bu arada kayınvaliden aksiyon beklemekte çok haklı.
Benim oğluma gelinin babası kazık atacakta...
Eşiniz çok iyi niyetliymiş.

nereden çıkardınız çözüm bulmak istemediğimi?
nereden biliyorsunuz benim neler yaşadığımı?
kayınvalidem de sütten çıkmış ak kaşık değil

ayrıca onun oğlundan önce kendi kızına attı babam o kazığı

her türlü eleştiriye açığım ama mümkünse beni çözüm aramamakla suçlamayın
benim için çok basit bir konu olsa herhalde buraya açmazdım bu konuyu

ailenle arana mesafe koyacaksın eşinlede sakince konuşacaksın, çocuğunuzun sorumluluğunuda ikiniz alıcaksınız ilk aşamada yapman gerekenler bence bunlar

nereden çıkardınız çözüm bulmak istemediğimi?
nereden biliyorsunuz benim neler yaşadığımı?
kayınvalidem de sütten çıkmış ak kaşık değil

ayrıca onun oğlundan önce kendi kızına attı babam o kazığı

her türlü eleştiriye açığım ama mümkünse beni çözüm aramamakla suçlamayın
benim için çok basit bir konu olsa herhalde buraya açmazdım bu konuyu

Çözüm üretenlere karmakarisik_ kullanıcısından alıntı
işte bu nasıl yapılır
quote_icon.png

demezdiniz

Evladına kazık atan babaya..
Çokta kolay yapılır.

Son düzenleme:
Çözüm üretenlere karmakarisik_ kullanıcısından alıntı
işte bu nasıl yapılır
quote_icon.png

demezdiniz

Evladına kazık atan babaya..
Çokta kolay yapılır.

ben onu demiyorum
nasıl yapılır nasıl denir diyorum anlatabiliyormuyum???

yapılmamalı demiyorum
devam edilmeli demiyorum

bunun yolu yordamı nedir diyorum
bakın Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin ama kolay değil anlıyormusunuz? değil

vicdansız kalpsiz bir babaya sahip olabilirim ama ben bunun NASIL YAPILMASI gerektiğini bilmiyorum

anlatabiliyormuyum?

Babanın "öyle gerekiyordu" "bir bildiğim vardı/vardır" cümleleri bana zerre kadar inandırıc gelmedi.

İnsanı en cok sevdikleri acıtırmış.

Kendini suçlamaktan vazgeç. Öyle yapsaydım öyle olurdu, şunu deseydim böyle olurdunun anlamı yok?

Ne yapmalısın onu çözmek lazım. Babaya verdiğiniz dolar ve kira ne olacak? Boş yere mi ödediniz onları? Çocuğunuzun rızkından kesip kardeşiniz ev sahibi olsun diye mi verdiniz?

Sorumun cevabını alabilir miyim?

Back