• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu devirde ev almak mantıklı mı?

Bir daha ev alacak olsam kiracili düşünmem.
Kiracili aldım, çok zorlandim
Fiyatı açısından çok kârlıydı o yüzden göze aldık, yoksa kiracılı ev çekilecek dert değil bence de. Kendi rızası ile çıkmıyor bizimki de bu ay dava açılacak. Sizin ne kadar sürdü çıkması?

Ev almak özellikle oturmak için ihtiyacınız varsa her zaman mantıklı, 6 ay önce evimizi aldık yarısından çoğu kadar birikimimiz vardı kalanını altın olarak borçlandık. Altın borcumuz da öderken bir yandan çok artıyor ama yine de zarar değil evi almakla her türlü iyi etmişiz diyorum. İçerisinde kiracı olup halen çıkmamış olmasına rağmen 🥲
Altın konusu benim en büyük pişmanlığım 🤣 biz ev yaptırdık kredi çıkmıyor o zaman kredi çekip 3+1 ev alsaydık 12 civarındaydı ödemesi eşimin bir maaşı ediyordu. Arsamız var büyük olsun müstakil olsun dedik. Kara inşaat bitti her şey zamlandı. Sonra halam ve eşimin babaanesi altın borcu vereyim dedi 900 tl 1000 tl miydi neydi bir gecede dolar 18den 11 olunca altın da düştü. Halam mızıklamaya başladı 🤣 o sinirle gittim kredi çektim 900 tlden bozdurduğum parayı verdim al hala mızıklama dedim. Gramı 400 tlden aldığımız başka borcu da 2000 tl olarak ödedim. Hala aylık 50 bin civarı ödeme var ev için.... kredi çekseydik bi 7 sene 12 12 ödeyecektik ama.

Altın konusu benim en büyük pişmanlığım 🤣 biz ev yaptırdık kredi çıkmıyor o zaman kredi çekip 3+1 ev alsaydık 12 civarındaydı ödemesi eşimin bir maaşı ediyordu. Arsamız var büyük olsun müstakil olsun dedik. Kara inşaat bitti her şey zamlandı. Sonra halam ve eşimin babaanesi altın borcu vereyim dedi 900 tl 1000 tl miydi neydi bir gecede dolar 18den 11 olunca altın da düştü. Halam mızıklamaya başladı 🤣 o sinirle gittim kredi çektim 900 tlden bozdurduğum parayı verdim al hala mızıklama dedim. Gramı 400 tlden aldığımız başka borcu da 2000 tl olarak ödedim. Hala aylık 50 bin civarı ödeme var ev için.... kredi çekseydik bi 7 sene 12 12 ödeyecektik ama.
borcu kayınpederimden aldığımız için çok dert etmiyorum 😅 bizim kredi ve faiz konusunda hassasiyetimiz olduğu için bu şekilde tercih ettik altının aniden artması dert evet ama napalım Allah borçlanana kolaylığını veriyor yine de

borcu kayınpederimden aldığımız için çok dert etmiyorum 😅 bizim kredi ve faiz konusunda hassasiyetimiz olduğu için bu şekilde tercih ettik altının aniden artması dert evet ama napalım Allah borçlanana kolaylığını veriyor yine de
Evet o yola çıkınca ödeniyor. Sadece istikrarlı olmak lazım bizim mesela en ufak şeyde aklımıza direkt altın borcu için aldığımız altın geliyordu... bankadan almayın bu yüzden öderken 🤣 bozdurma kolay oluyor

Evet o yola çıkınca ödeniyor. Sadece istikrarlı olmak lazım bizim mesela en ufak şeyde aklımıza direkt altın borcu için aldığımız altın geliyordu... bankadan almayın bu yüzden öderken 🤣 bozdurma kolay oluyor
Biz öderken o günün kuruyla nakit olarak gönderiyoruz kayınpederim ister altın alıyor isterse harcıyor 😂

taşınmazı alırken masrafında oluyor bilginiz vardır gerçi de bi miktar daha fazla ödemeniz gerekti belirtilen her miktardan

Oturduğunuz evi alamaz mısınız

Eşimle 2023 yılı maaş toplamimiz 32 bin ev kredisi sigorta ile beraber 22 bin idi normalde 17k sigorta da eklenince 3 yıl boyunca 22 ödeyeceğiz 2 yili bitti.
Yüksek fiyattan aldım diye üzülüyordum çünkü ödemeler belimizi bukmustu bir kaç ay.
Şimdi ise maaslarimizin yüzde 13'ü oldu.
Tabi suan maaşlara çifter zam almıyoruz o dönem enflasyona göre aylık taksitler eridi ama akrabalardan etraftan kim duysa ohaaaa diyordu o dönem ödenen fiyat için.
Aynen bana da herkes saçmalama öderken mahvolursun ne gerek var falan demişti. Ama şuan iyiki almışım diyorum. Evim evim güzel evim 🤣

Ev almak her devirde mantıklıdır. Hem de kiracısınız ve oturmak için alıyorsanız.
Asıl mesele kredi faizleri bu durumdayken ödeyebilecek misiniz ?
Gırtlağa kadar borç içinde olup kira vermemek evliliğinizi kötü etkileyebilir .
En az 2- 3 sene sıkıntı çekmeyi göze almalısınız.
çok haklısın biz de sürekli hesap yapıp duruyoruz. 10 yıl borçlanmak bile insanı ürkütüyor 😖

Kendinize ait eviniz yoksa her dönem için bence mantıklı. Hatta keşke ilk arsa satıldığı zaman borca girseydiniz.
Önce evleri iyice araştırın 1,5 milyon şimdi çok para ama 2-3 sene sonra belkide bu kadar çok gelmeyecek gözümüze malum ekonomiden. Gelir gider durumunuzu kenarda (ev almak için hariç) varsa paranızı A B planlarınızı yapın. Aylık 45-50bin ödemelerde fazla geldi bana total hane geliriz sabit mi?
Evi döndürebilcek kadar para kalıyosa alın derim, zaten memursanız senede iki zam geliyor az gelse bile bi tık eriyor o para.
Biz ev alırken altın/döviz/kredi borcu ile hürra giriştik 😄 altın bi tarafımıza kaçtığı halde iyiki almışız diyoruz. Beklesek alamazdık çünkü
kenarda 1 milyon civarı var ama evler uçuk geldi bana şu an o yüzden kararsız kaldım😔 güçlendirilmiş evlere bile 3 milyon yazmışlar şaka gibi…
yaklaşık 20-30 binle geçinebilir miyiz diye düşünüyoruz.
çok iyi yapmışsınız bir yerden başlamak gerekiyor ya cesaretinizi tebrik ederim 😍

Daha düşük oranlı kredileri sadece anlaşmalı projelere veriyorlar. Onlar da 15-20 milyonluk evler oluyor zaten. Ekonomi düzelmeden düşük faizli kredi çıkacağını pek zannetmiyorum. 1 sene ödemesiz 0,69dan verdiklerinde alacaktık. Bedava ev sahibi oldu millet. Biz de 1 sene oldu alalı. Şükür kolay ödüyoruz ama altın maltın kalmadı hepsini bozdurduk. O dönem alsaydık altınlar duruyor olurdu.
yaaaa gerçekten öyle keşke bilebilseydik o dönemi ben de hatırlıyorum. ne evi ya falan diyordum 🤣🤣🤣 güle güle oturun inşallah kolayca borçları bitirip tekrar altınları yaparsınız💐

Fiyatı açısından çok kârlıydı o yüzden göze aldık, yoksa kiracılı ev çekilecek dert değil bence de. Kendi rızası ile çıkmıyor bizimki de bu ay dava açılacak. Sizin ne kadar sürdü çıkması?
5 aya yakındı lakin sürekli çıkmam diye sen tabi üst perdeden söylendi

Bir müddet geri gelmez fiyatları Mathilda.
Gerçekten neden yaz ayını boş geçtiniz çok kizdim size
Nakit kraldi resmen.
Hatta elinizdeki paraya göre fiyat pazarlığı yapar alacağınız evden 200-300 bin civarı bile aşağı gelebilirdiniz.
1 çekmezsin de 800 çekerdin tabi elinize ne kadar para geçti bilmiyorum.
Ben 7 yıllık ev aldım mesela gönlüm sıfır istiyordu ama olmadı.
Faizler inince belki fiyatlar çılgın atmaz ama sana şöyle diyeyim evim yaz ayı 2500-2750 aradı idi şuan 3800 civarlarında satılık evler.
Yani faizde bekledikçe hele bir de indirimler gelmeye başladı ki fırsat bu fırsat yine üç beş koyacaklar fiyatlara.
1.2 milyon para geçmişti biraz bekleyip borçları ödeyelim falan dedik öyle kaldı 😥
çok iyi yapmışsın ben de biraz kriter azaltmaya çalışıyorum yoksa alınmıyor gerçekten 😖

Back
X