gerçekten zor durum. insan anne babasına konduramıyor bu tür durumları. hadi bir arkadaşın yapar onu silersin hayatından ama anne babana bunu nasıl yapacaksın ki? o kadar emekleri var üzerimizde. belki zaman geçtikçe hayata bakışları değişiyor, daha para hırsı ile dolup hata yapabiliyorlar ama onları bundan dolayı silmek doğru değil ki.
bundan sonra ne yapılabilir...gidip babanızdan hesap sorup bu parayı almanız zor bence. yaşlı, hele ki dünya hırsı artan yaşlı insanlar, inatçı ve hassas olurlar bu konularda. değil ki paranızı geri ödemek sizi daha fazla suçlayabilir de. bir de aranız bu yüzden iyiden iyiye bozulabilir.
ben olsam araya mesafe koyar ve mümkün mertebe artık hiç para mevzularını açmadan uzakta yeni bir hayat kurup onlarla ilişkimi en aza indirirdim. tabi imkanlar el veriyorsa. yok imkan yoksa bir süre daha böyle devam eder ve daha az görüşürdüm.
eşiniz ile de konuyu görüşün. onu sevdiğinizi ve bu durumun böyle gelişeceğini tahmin edemediğinizi ama artık durumu açık gördüğünüze göre mesafeyi da ona göre koyacağınızı söylerseniz. hatayı tek başınıza yüklenmeyin sonuçta eşiniz de buna ortak. yani ben hatalıyım falan filan demeyin. sonuçta olayların sonunu görsek zaten o şekilde adım atmazdık, hayat böyle. tecrübeler böyle öğreniliyor. ders alıp devam etmek ve geçmişe takılmamak gerekli...