How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

kördüğüm

hayatından tamamen çıkaramazsın belki ama az ve öz görüş ailenle ve bir daha asla maddi konulara girme:50:başta neden evi babanın kendi adına almasına müsade ettiniz onu da anlamadım.orda zaten büyük bir yanlış var gerisi de gelmiş.durumuna üzüldüm canım Allah yardımcın olsun:31:

Önce para meselesini çözmek lazım. Hayrına vermediniz o parayı herhalde. O parayı alın ki, eşinizin de en azından içi rahatlasın. Onun için birşeyler yaptığınızı görsün.

Araya mesafe koymaya falan gerek yok, ortada cocuk ve hasta bir anne var. Siz babadan parayı isteyince büyük ihtimalle baba küsecektir ve gelmeyecektir.

Babanın "öyle gerekiyordu" "bir bildiğim vardı/vardır" cümleleri bana zerre kadar inandırıc gelmedi.

İnsanı en cok sevdikleri acıtırmış.

Kendini suçlamaktan vazgeç. Öyle yapsaydım öyle olurdu, şunu deseydim böyle olurdunun anlamı yok?

Ne yapmalısın onu çözmek lazım. Babaya verdiğiniz dolar ve kira ne olacak? Boş yere mi ödediniz onları? Çocuğunuzun rızkından kesip kardeşiniz ev sahibi olsun diye mi verdiniz?B]

babaya verdiğimiz dolar ve kira hiç oldu.
ben o evden ayrılmadan önce bir yerde isyan bayrağını kaldırmış ve sanırım 6 ay falan vermemiştim kira
onu ona saymış saolsun.

ya çok acı şeyler bunlar geçen gün resmen matematik hesabına daldık
ben sana bunu verdim, sen bana bunu yaptın
feci ya feciii

yazıldığı kadar kolay yaşanmıyor inanın

işte evet sen bana bu kadar para verdin ama bak ben de şunu şunu yaptım (bahsettiği şeyler aslında komik şeyler ama konuşunca konuşuluyor işte)

kardeşim de ev sahibi olmadı o da hala kirada
yani babam her ikimize de vermedi evi
(belki hiç bir zaman vermeye niyeti de yokru, sadece eşimin abisi o dönem kredi çekmesin diye öyle dedi bilmiyorum)

aslında burada sanırım bencilliğim giriyor devreye
son dönemlerde bu konu yüzünden eşimle kavga ettiğimden (eşimin güvenini kaybetmemeden dolayı) ailemi de silersem, eşimle ileride bozuşursak
yapayalnız kalmaktan korkuyorum

kördüğüm tam da burası....

Amacım senle tartışmaya girmek değil..
Eşine sahip çıkarsan, yalnız kalmazsın emin ol..
Aileni kimse sana tamamen at demedi..
Daha seyrek görüş, mesafe koy..

Babanızın sağlığı sıhhati yerinde mi? Eğer adamcağız hastaysa, hatası ne kadar yıpratıcı olursa olsun, onu da annenizi de üzmeyin derim naçizane tavsiyem..

gerçekten zor durum. insan anne babasına konduramıyor bu tür durumları. hadi bir arkadaşın yapar onu silersin hayatından ama anne babana bunu nasıl yapacaksın ki? o kadar emekleri var üzerimizde. belki zaman geçtikçe hayata bakışları değişiyor, daha para hırsı ile dolup hata yapabiliyorlar ama onları bundan dolayı silmek doğru değil ki.

bundan sonra ne yapılabilir...gidip babanızdan hesap sorup bu parayı almanız zor bence. yaşlı, hele ki dünya hırsı artan yaşlı insanlar, inatçı ve hassas olurlar bu konularda. değil ki paranızı geri ödemek sizi daha fazla suçlayabilir de. bir de aranız bu yüzden iyiden iyiye bozulabilir.

ben olsam araya mesafe koyar ve mümkün mertebe artık hiç para mevzularını açmadan uzakta yeni bir hayat kurup onlarla ilişkimi en aza indirirdim. tabi imkanlar el veriyorsa. yok imkan yoksa bir süre daha böyle devam eder ve daha az görüşürdüm.

eşiniz ile de konuyu görüşün. onu sevdiğinizi ve bu durumun böyle gelişeceğini tahmin edemediğinizi ama artık durumu açık gördüğünüze göre mesafeyi da ona göre koyacağınızı söylerseniz. hatayı tek başınıza yüklenmeyin sonuçta eşiniz de buna ortak. yani ben hatalıyım falan filan demeyin. sonuçta olayların sonunu görsek zaten o şekilde adım atmazdık, hayat böyle. tecrübeler böyle öğreniliyor. ders alıp devam etmek ve geçmişe takılmamak gerekli...

hayatından tamamen çıkaramazsın belki ama az ve öz görüş ailenle ve bir daha asla maddi konulara girme:50:başta neden evi babanın kendi adına almasına müsade ettiniz onu da anlamadım.orda zaten büyük bir yanlış var gerisi de gelmiş.durumuna üzüldüm canım Allah yardımcın olsun:31:
ben çalışmıyordum o ev alındığında
eşimin de gayet iyi bir maaşı vardı
çok kolay çekebiliyordu o evin kredisini
bankaya gitmişler, kredi işlemleri yapılmış tam kredi çekilecek
babam demiş ki "ne gerek var dünya faiz ödemeye. ben vereyim siz bana verin"
eşim teşefon açtı sordu bana "sen bilirsin" dedim. hiç sorun yaşamadık ki nereden bilebilriim.

babam "ev ikinizin üzerine olsun" demiş, ben de nüfusumu değiştirmemiştim hala kızlık soyadım vardı, nüfusu değişmek uzun işti o zamanlar (şimdiki gibi online değildi bundan 10 sene önce. eşimin kaydı da ist dışı)
babam da madem öyle benim üstüme olsun demiş (ben tapu eve geldikten sonra öğrendim)

Önce para meselesini çözmek lazım. Hayrına vermediniz o parayı herhalde. O parayı alın ki, eşinizin de en azından içi rahatlasın. Onun için birşeyler yaptığınızı görsün.

Araya mesafe koymaya falan gerek yok, ortada cocuk ve hasta bir anne var. Siz babadan parayı isteyince büyük ihtimalle baba küsecektir ve gelmeyecektir.
baba ve anne zaten gelmiyor bizim eve
eşim görüşmüyor neredeyse bir senedir.
onlarla görüşen sadece ben ve kızım

sen çalışmıyor musun ya da ilerde evi birlikte kurmayacak mısınız.?eğer herşeyi birlikte yapacaksanız hiiiç takma kafana.:34:

Kafama takmamak zor. Benden 2ser yas kucuk 2 tane erkek kardesim var,
onlarin gezmelerine tozmalarina gelince cok comertlesiyo babam.
Kiskandigimdan felan degil, ama babamin adil olmasi gerekir.
Kendisinden bu surec icinde tamamen sogudum.

gerçekten zor durum. insan anne babasına konduramıyor bu tür durumları. hadi bir arkadaşın yapar onu silersin hayatından ama anne babana bunu nasıl yapacaksın ki? o kadar emekleri var üzerimizde. belki zaman geçtikçe hayata bakışları değişiyor, daha para hırsı ile dolup hata yapabiliyorlar ama onları bundan dolayı silmek doğru değil ki.

bundan sonra ne yapılabilir...gidip babanızdan hesap sorup bu parayı almanız zor bence. yaşlı, hele ki dünya hırsı artan yaşlı insanlar, inatçı ve hassas olurlar bu konularda. değil ki paranızı geri ödemek sizi daha fazla suçlayabilir de. bir de aranız bu yüzden iyiden iyiye bozulabilir.

ben olsam araya mesafe koyar ve mümkün mertebe artık hiç para mevzularını açmadan uzakta yeni bir hayat kurup onlarla ilişkimi en aza indirirdim. tabi imkanlar el veriyorsa. yok imkan yoksa bir süre daha böyle devam eder ve daha az görüşürdüm.

eşiniz ile de konuyu görüşün. onu sevdiğinizi ve bu durumun böyle gelişeceğini tahmin edemediğinizi ama artık durumu açık gördüğünüze göre mesafeyi da ona göre koyacağınızı söylerseniz. hatayı tek başınıza yüklenmeyin sonuçta eşiniz de buna ortak. yani ben hatalıyım falan filan demeyin. sonuçta olayların sonunu görsek zaten o şekilde adım atmazdık, hayat böyle. tecrübeler böyle öğreniliyor. ders alıp devam etmek ve geçmişe takılmamak gerekli...

ben bu konuda eşte hata görmüyorum.adam ev için gidip krediye başvurmuş ama babanın aklında ne varsa engellemiş.bu baba niye evladının ev sahibi olmasını engelledi acaba,çok tuhaf:34:

babaya verdiğimiz dolar ve kira hiç oldu.
ben o evden ayrılmadan önce bir yerde isyan bayrağını kaldırmış ve sanırım 6 ay falan vermemiştim kira
onu ona saymış saolsun.

ya çok acı şeyler bunlar geçen gün resmen matematik hesabına daldık
ben sana bunu verdim, sen bana bunu yaptın
feci ya feciii

yazıldığı kadar kolay yaşanmıyor inanın

işte evet sen bana bu kadar para verdin ama bak ben de şunu şunu yaptım (bahsettiği şeyler aslında komik şeyler ama konuşunca konuşuluyor işte)

kardeşim de ev sahibi olmadı o da hala kirada
yani babam her ikimize de vermedi evi
(belki hiç bir zaman vermeye niyeti de yokru, sadece eşimin abisi o dönem kredi çekmesin diye öyle dedi bilmiyorum)

Tahmin edebiliyorum. Ortada senet sözleşme olmayınca kimden neyi alıyorsun?

ben çalışmıyordum o ev alındığında
eşimin de gayet iyi bir maaşı vardı
çok kolay çekebiliyordu o evin kredisini
bankaya gitmişler, kredi işlemleri yapılmış tam kredi çekilecek
babam demiş ki "ne gerek var dünya faiz ödemeye. ben vereyim siz bana verin"
eşim teşefon açtı sordu bana "sen bilirsin" dedim. hiç sorun yaşamadık ki nereden bilebilriim.

babam "ev ikinizin üzerine olsun" demiş, ben de nüfusumu değiştirmemiştim hala kızlık soyadım vardı, nüfusu değişmek uzun işti o zamanlar (şimdiki gibi online değildi bundan 10 sene önce. eşimin kaydı da ist dışı)
babam da madem öyle benim üstüme olsun demiş (ben tapu eve geldikten sonra öğrendim)

O zaman kızı alıp vermek dışında, siz de görüşmeyeceksiniz. tavrınızı ve renginizi belli edeceksiniz

Babanızın sağlığı sıhhati yerinde mi? Eğer adamcağız hastaysa, hatası ne kadar yıpratıcı olursa olsun, onu da annenizi de üzmeyin derim naçizane tavsiyem..

sağlıklı babam
hasta olan annem

para olarak onlara bağımlı değiliz, hç bir zaman da olmadık
bizim aramızda paranın lafı da hiç olmamıştı ya

arkadaşlar bakın gerçekten kolay değil bunlar
dışarıdan bakınca evet doğru çok net aslında
ama içine girince olmuyor işte, nasıl çıkacağıı bilemiyorsun işin içinden

babanız için hiçbir şey farketmemişki,hoşlanmadığı damadı uzaklaşmış olmuş sadece.nasılsa sizi ve torununu görüyor.suçluluk duyacağı üzüleceği bir durum olmamış,istediği gibi hayatına devam ediyor nasılsa.aldığı paralarda yanına kar olmuş:34:

babanız için hiçbir şey farketmemişki,hoşlanmadığı damadı uzaklaşmış olmuş sadece.nasılsa sizi ve torununu görüyor.suçluluk duyacağı üzüleceği bir durum olmamış,istediği gibi hayatına devam ediyor nasılsa.aldığı paralarda yanına kar olmuş:34:

olayın özeti süper
tek bir farkla
babam damadını oğlundan ayırmamış
damat hayırsız ve para canlısı çıkmış

tek fark bu

Diğer üyeliğinizin bizim icin bir anlamı yok.

Babanızla görüşmenizi kesmeniz gerekiyor. Belki kalıcı olarak değil ama yaptıklarının bir bedelinin olduğunu göstermek acısından faydalı oalcaktır.

Maddi olarak değil ama manevi sınırlarımızı cok aştığı bir dönemde babamda bu taktiği uyguladım ve başarılı oldum. Her hatasında beni kayıtsız şartsız yanında bulmaya alışmış olan babam beni özleyince yaptıklarından vazgecti.

Son düzenleme:
ben bu konuda eşte hata görmüyorum.adam ev için gidip krediye başvurmuş ama babanın aklında ne varsa engellemiş.bu baba niye evladının ev sahibi olmasını engelledi acaba,çok tuhaf:34:

babası silah zoruyla parayı vermemiş ya, damat kendisi kabul etmiş. elbette bu konuda kendisi de hatalı. belki sonrasını tahmin edemezdi ama yine de bu para mevzusunda madem sonra bir durum çıkacağını az çok tahmin etmişti eşi, baştan o parayı almasaydı...

babası silah zoruyla parayı vermemiş ya, damat kendisi kabul etmiş. elbette bu konuda kendisi de hatalı. belki sonrasını tahmin edemezdi ama yine de bu para mevzusunda madem sonra bir durum çıkacağını az çok tahmin etmişti eşi, baştan o parayı almasaydı...

damat bey kabul etmek istememiş ancak konu sahibi arkadaşımız eşini ikna etmiş iyi niyetli davranmış ne bilsin babasından kazık yiceni

Kusura bakmayın ama elli saatte cvp yazıyorsunuz. Refresh yapmaktan parmağım uyuştu

Son düzenleme:
olayın özeti süper
tek bir farkla
babam damadını oğlundan ayırmamış
damat hayırsız ve para canlısı çıkmış

tek fark bu
babanın işine öylesi geliyorda ondan :34:

Babanızla görüşmenizi kesmeniz gerekiyor. Belki kalıcı olarak değil ama yaptıklarının bir bedelinin olduğunu göstermek acısından faydalı oalcaktır.

Maddi olarak değil ama manevi sınırlarımızı cok aştığı bir dönemede babamda bu taktiği uyguladım ve başarılı oldum. Her hatasında beni hayıtsız şartsız yanında bulmaya alışmış olan babam beni özleyince yaptıklarından vazgecti.

bencede görüşmeyi kesin bir süre.hatta kızınızı da eskisi kadar bırakmayın,biraz hatasını anlaması gerekir:31:

Maddi olarak değil ama manevi sınırlarımızı cok aştığı bir dönemede babamda bu taktiği uyguladım ve başarılı oldum. Her hatasında beni hayıtsız şartsız yanında bulmaya alışmış olan babam beni özleyince yaptıklarından vazgecti.

işte sizlerden tek istediğim bunun nasıl yapılacağı
lütfen çocuk faktörünü unutmayın

hasta bir anne var
bir kere sadece bir kere bunun sözünü yaptım anneme
artık dur demem gerektiini ve maalesef kurunun yanında yaşın da yanacağını söyledim
480 şekerle hastaneye yattı 15 gün

Back