Köpeklerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Hayvanseverler nerdesiniz ? :26: topic oksuz kalmis yauw benim 2 aylik kopegim var daha bugun aldim sabir ile tuvalet egitimi uzerinde calisiyorum umarim sabrim tasmaz cok tatli yaa,
kopusleri olanlar gelin sohbet edelimm

2 kedim ve 2 köpeğimle topiğe amadeyim arkadaslar. pro değilim tabi ama soruları olanlar varsa memnuniyetle yanıt veririm.

1 freelance bulldog - 1 yaşında
1 dandie dinmont terrier - 4 yaşında
1 chichilla kedi - 8 yaşında
1 ankara-tekir kırması - 4 yaşında

annesi bendeniz

arkadaşlar...
oğlum yine hastalandı ve ben yine birşey daha öğrendim..
kesinlikle ve kesinlikle önce yavrunuzun veterineri sizsiniz belli şeyleri bilmeliyiz...
bursada o kadar çok veteriner gezdim ki size anlatamam...Bursada en iyi en ilgili ve en bilgili veteriner nilüfer gazi caddesi veteriner erol var kliniğin adı artı caddenin hemen üstünde...yok profesörmüş yok bilmem kimmiş en pahallı yerden en ucuz yere gezdim ve karar verdim kesinlikle burasıdır ...bursadaki çoğu yeri biliorum aartık siz düşünün
öncelikle tuvalet eğitimi için yavrularınızı korkutmayın bağrıp çağırmayın yapmazlar.evde bir yere belirlemek zor zamanlarda eve yapsın ama ben yine dışarıda gezdiriyim diorsanız balkona kedi kumu koyun dışarda yada başka bir yerde çişini yaptığında gazete kağını batırın ıslansın sonra yapmasını istediğiniz yere koyun koklatın büyüğü içinde azıcık kötü ama yine aynı yöntem...
sonra kaka düzenini kontrol edin 2 gün ard arda hiç kaka yapmadıysa bi tatlı kaşığı zeytinyağı içirin hiçbir zararı yok ve bol bol yürüyüşe çıkarın sadece kuru mama verin aç kalsada sakın vermeyin suyunu da ılık verin
köpeklere arada sırada olur ama devamlı tavuk eti vermeyin çok tüyü dökülmeye başlar eğer hergün her öğün veriosanızda yaralar açılmaya başlar bölge bölge tüyler aralanır ardından kızarır ardından da yara açılır...
dışarda eşelendiyse kesinlikle patilerini kontrol edin derin batmadan belki batan maddeyi çıkarabilrsiniz...
grip soğuk algınlığı gibi olduğunu anladığınız zamanlarda yarım bebe aspirini içirin 300lük olan coraspirin...
sadece sabah yada sadece akşam mama vermektense sabah akşam az az verin ki mideciği çok boş kalmasın ...şimdilik aklıma bunlar geldi

Arkadaşlar benim oğluşum sinirlendiği vakit kuyruğunu kovalıyor acaba bir rahatsızlığı mı var? Ben çözemedim?

benimde 3,5 yasında rottweiler bir oğlum var.dilediğiniz konuda yardımcı olabilirim arkadaslar..

arkadaşlar benimde golden cinsi bi köpeğim var daha 2.5 aylık temizliğine dikkat ediyorum ama evde ki o koku gitmek bilmiyo
her gün yattığı yeri gezindiği yerleri silip temizliyorum ama yine de bi koku var hep
sizler koku gidermek için bişey yapıyor musunuz?

eve tuvaletini yapmadığı sürece evde pek fazla koku olmuyo,hergün düzenli evi havalandırmanız gerekir.
aşıları bittikten sonra bir güzel yıkarsınız misler gibi olur.
ben hergün evi havalandırırım,koku olmuyo bizim evde ..

birde düzenli tarayın tüy bakımıda cok önemli..

Son düzenleme:

Özellikle ufak köpeklerde koku sorunu olmaz aslında
5buçuk yaşında Golden'ım var sadece kulağı iltihaplanıp yara olduğunda koku olmuştu
Vet.kulaklarını temizledi ilaç verdi hastalığıyla birlikte koku da geçti
Acaba hayvanın kulak,burun ya da başka bir yerinde iltihaplanma mı var?

umarım bi problemi yoktur. bence şuan tuvalet eğitimi tam olmadığı için size o koku geliyodur. dışarı yapmaya başladığında o kokuda kalmaz emin olun :) benimde 1buçuk yaşında huskym var bebekkken tuvalet eğitimi alırken ister istemez evde azda olsa bi koku oluyodu hatta takıtı olmuştu her gelene soruyodum çok mu kötü koku var filan diye ) şimdi çok rahatız. kolay gelsin sizede zor ama eğlenceli zevkli bi dönemdesiniz :) zamanla öğrendiğini görünce içinizde tarifi olmayan bi mutluluk oluyo sonra gülerek hatırlıyosunuz :)))

doğru beslenmeyen köpeklerde de koku olabiliyor.daha yeni alınmış köpek gerçi ama yine de bir seçenektir dedim.kaliteli mama veya barf diyeti gibi sağlıklı bir diyetle beslemek lazım.

doğru beslenmeyen köpeklerde de koku olabiliyor.daha yeni alınmış köpek gerçi ama yine de bir seçenektir dedim.kaliteli mama veya barf diyeti gibi sağlıklı bir diyetle beslemek lazım.

pişirilerek oluşturulan köpek maması ve çiğ et üzerine kurulan barf diyeti ??

sizce bu koku için çözüm olabilir mi ?

arkadaşlar köpek beslenen evlerde, hissedilen bir koku hep olur. ne yaparsanız yapın, o kokuyu geçiremezsiniz. bu anormal bir şey değil. köpeğin doğal kokusu olur.

bu kokunun sorun olarak ele alınması için, kokunun çok aşırı ve herkesi rahatsız edici boyutlara ulaşması gerekir ki bu durumda herhangi bir deri problemi olup olmadığıyla başlayıp, derinlemesine bir inceleme yapılır veteriner hekimi tarafından.

benim size tavsiyem;
-köpeğinizi çok sık yıkamayın. haftada maksimum bir kez ama en güzeli ayda maksimum iki-üç seferi aşmamaktır. her gün düzenli olarak tüylerini taramalısınız. sık yıkamayın diyorum çünkü köpekler yıkandıkça daha kötü kokarlar. sebebi, derilerinin ph sını her ne kadar özel köpek şampuanlarıyla da yıkarsanız yıkayın, bozduğunuz gerçeğidir.
-marketten alma mamalarla köpek beslenmez. köpeğinizi profesyonel kuru mamayla besleyin. hangisinin en uygun olduğunu veteriner hekiminiz tavsiye edecektir.
-köpeğinizin dişlerini özel bir fırça edinip fırçalayın veya özel tozlardan edinip biraz mamasının üzerine ekleyin. bu uygulamanız, diş taşlarının oluşumun engelleyecek, bu da ağız kokusunu engelleyecektir.
- köpeğinizin her zaman gidip yattığı koltuğa örtü serin ve örtüyü sık sık yıkatın.
- köpeğiniz eğer evinizin bir noktasına çişini yapıyorsa -bu sizin ayırdığınız bir alan olabilir- o bölgeyi sık sık çamaşır suyuyla temizleyin.
- köpeğinizin iç parazit ve aşı uygulamalarını aksatmayın.

bu önlemlere rağmen çok yoğun bir kokuyla karşılaşıyorsanız, veteriner hekiminize danışın.
en başta söylediğim gibi, köpekler kokar. evin köpek kokması normaldir. koku anormal boyutlarda değilse canınızı sıkmayın. gülün dikenine katlanmak lazım :)

canım korkma bizdede var 7 aylık dişleri yüzünden yapıyolar. kaşınıyo

çünkü eski ince dişler dökülüp yerine kalınları çıkıyo. ayrıca başka sorun varsa ben bu konuda tecrübeliyim sorabilirsin.

Merhaba benim terrier cinsi bir köpeğim var. 2-3 gecedir uyurken ağlıyor, zıplıyor bir anda. aslında 2 gündür çok da neşeli uyanıkken bir sorun yok yani. o öyle olunca ne yapacağımı şaşırıyorum, uyandırıyorum. ne yapacağımı bilemedim

pişirilerek oluşturulan köpek maması ve çiğ et üzerine kurulan barf diyeti ??

sizce bu koku için çözüm olabilir mi ?

uyarı mesajı olmayınca bana yazdığınızı görmemiştim kusura bakmayın.kaliteli mama derken,hazır kuru mamaları kastettim.mesela kullanmadım ama TOW,Acana,Brit Care,Orijen gibi mamalardan kullananlar genelde çok memnun.Bunlar içine tahıl doldurulan kötü mamalardan değil.
tabii çiğ besleme daha çok uğraştırıyor insanı ve gerçekten sağlıklı et bulduğundan emin olmak gerekiyor.o yüzden memleket şartlarında iyi bir kuru mama,kemirmesi (ağız sağlığı) için de arada çiğ dana kemiği vermek uygun olur bence.kullanan kişiler kemiği vermeden önce 24 saat dondurup elma sirkesinden geçiriyorlar,ben de büyük kemik bulabilirsem vermek istiyorum.şimdilik yapay kemiklerle idare ediyoruz.
ama pişmiş kemik kesinlikle verilmemeli,çok tehlikeli.
tabii bambaşka bir nedeni de olabilir.ve goldenlarda koku ve tüy dökme olayının biraz daha fazla olduğunu sürekli duyuyorum.az yıkayarak,sık tarayarak koku azaltılabilir.bazı kişilerin de köpeklerinin enselerine çilek yağı gibi kokulu yağlardan 1-2 damla damlattığını okumuştum ama önce köpeğin kokmasının,sağlık durumuyla ilgili olmadığından emin olmak lazım.yoksa bu sadece maskeleme olur.umarım sorun ortadan kalkmıştır.

önemli değil..

market mamaları koku, kepek gibi problemler yaratabiliyor evet ancak uzun zamandır köpek besleyen biri olarak çiğ et tüketimine karşıyım..

çoğu kimse barf diyetini uygun olarak görsede tecrübelerimden ötürü kesinlikle önermiyorum..

elbetteki hayvanların biyolojik yapılarına uygundur diyerek çiğ et öneriliyor, ancak faydalı olduğu düşünülsede kanaatimce zararlarıda çok fazla..

çiğ et ile beslenen bir köpeğin ağzı kokuyor, sokaktaki leşe dahi eğilimli oluyor..

parazit problemi çok fazla oluyor bunun için mama ile beslenen bir hayvandan daha fazla parazit tedavisi alması gerekiyor..

köpek tüyleri kist yapmıyor ancak barf diyeti ile beslenen köpeklerde echinococus isimli parazit türüyor ve bu şekilde köpeğin tüyü kist oluşumuna sebebiyet veriyor..

ve benim yaşadığım ve bu sebepten katiyen önermediğim barf diyetinin en büyük zararı:

köpekte bulunan iç parazit yavruya geçiyor ve ölümüne sebebiyet veriyor..

benim oğlum mama ile beslenen bir köpekti..

asla istemediğimiz halde çiftleştiği dişi ise barf diyeti ile besleniyordu..

yavrular doğdu tüm yavrularda sürekli titreme durumu hakimdi, gençlik hastalığına yakalanmış gibilerdi..

yavrular tuvaletlerini yaptıklarında en az 10 cmlik kurtlar döküyorlardı, 4 yavrumu barf diyeti yüzünden kaybettim..

2 yavrumu 3 aylık tedavilerle zor bela hayata döndürdüm, şimdi yavrular 2 yaşlarını doldurmak üzereler ve hala bi sorun çıkacak diye korkuyorum..

bu sebeple barf diyetine kesinlikle karşıyım..

Barf diyetini dogru yaptiginiz takdirde asla ve asla sorun olmaz.
Iki kopegim var ikiside barfla besleniyor.tuy dokulmesi,koku vs hicbir problem yok.
Parazit tedavilerini duzenli yaptirip vereceginiz cig etleri ve kemikleri biraz sirkeli suda bekletirseniz sorun olacagini dusunmuyorum.Ama bayat et,hangi hayvana ait oldugunu bilmediginiz et,veya parazit tedavisinin yapilmadigi kopeklerde sorunlar olusur,gayet normal..
Ayrica kuru mamalara ucuk fiyatlar vereceginize size bir tarif vereyim hem kopeginize ne yedirdiginizi bilirsiniz.hemde kopekleriniz cok daha saglikli olur.(ki ne kadar emin olabilirsiniz proplanin hillsin towun icine koyulanlari?)

tavuk boynu(ben adanadayim yum-ta pilic var ordan paketli derisiz ve tertemiz boyun aliyorum kilosu 1 tl)
pirinc,bulgur veya makarna(yeterki lapalastirck bisi olsun)
bol sarimsak(tuyleri ve parazitleri icin)
havuc,kabak vs
bunlari pisirin dolaba koyun ve ogun ogun verin..veterinerinizede danisabilirsiniz.icindeki hicbirsey kopege zarar vermez aksine fayda saglar.

bir tarif daha tuyler icin

2 tatli kasigi keten tohumu(ogutulmus)
2 dis sarimsak(dogranmis)
1 kase yogurt
1 tatli kasigi elma sirkesi

karisitirn ve haftada iki uc kere kopeginize verin tuy dokulmesine etkili dogal bir yontem.ayrica kopeklerinizin icme suyuna katacaginiz bir kac damla elma sirkeside tuylerin parlakligi ve parazitler icin birebirdir..iyi forumlar

beslenmeyle ilgili değilmiş canım bizim sıkıntı fazla yıkamışız sanırım 15 günde 1 yıkıyorduk veterineri ayda bir yıkayın dedi
şimdi sorun yok çok şükür ama hafif bi koku kaçınılmaz tabi ki

ama şimdi benim şöyle bi sorunum var köpeğim çok tuvalete çıkıyor veteriner mamasından olabileceğini söyledi
maması bitmek üzere farklı mama almayı düşünüyorum sizler hangi mamayı kullanıyorsunuz ne tavsiye edersiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…