uyarı mesajı olmayınca bana yazdığınızı görmemiştim kusura bakmayın.kaliteli mama derken,hazır kuru mamaları kastettim.mesela kullanmadım ama TOW,Acana,Brit Care,Orijen gibi mamalardan kullananlar genelde çok memnun.Bunlar içine tahıl doldurulan kötü mamalardan değil.
tabii çiğ besleme daha çok uğraştırıyor insanı ve gerçekten sağlıklı et bulduğundan emin olmak gerekiyor.o yüzden memleket şartlarında iyi bir kuru mama,kemirmesi (ağız sağlığı) için de arada çiğ dana kemiği vermek uygun olur bence.kullanan kişiler kemiği vermeden önce 24 saat dondurup elma sirkesinden geçiriyorlar,ben de büyük kemik bulabilirsem vermek istiyorum.şimdilik yapay kemiklerle idare ediyoruz.
ama pişmiş kemik kesinlikle verilmemeli,çok tehlikeli.
tabii bambaşka bir nedeni de olabilir.ve goldenlarda koku ve tüy dökme olayının biraz daha fazla olduğunu sürekli duyuyorum.az yıkayarak,sık tarayarak koku azaltılabilir.bazı kişilerin de köpeklerinin enselerine çilek yağı gibi kokulu yağlardan 1-2 damla damlattığını okumuştum ama önce köpeğin kokmasının,sağlık durumuyla ilgili olmadığından emin olmak lazım.yoksa bu sadece maskeleme olur.umarım sorun ortadan kalkmıştır.
önemli değil..
market mamaları koku, kepek gibi problemler yaratabiliyor evet ancak uzun zamandır köpek besleyen biri olarak çiğ et tüketimine karşıyım..
çoğu kimse barf diyetini uygun olarak görsede tecrübelerimden ötürü kesinlikle önermiyorum..
elbetteki hayvanların biyolojik yapılarına uygundur diyerek çiğ et öneriliyor, ancak faydalı olduğu düşünülsede kanaatimce zararlarıda çok fazla..
çiğ et ile beslenen bir köpeğin ağzı kokuyor, sokaktaki leşe dahi eğilimli oluyor..
parazit problemi çok fazla oluyor bunun için mama ile beslenen bir hayvandan daha fazla parazit tedavisi alması gerekiyor..
köpek tüyleri kist yapmıyor ancak barf diyeti ile beslenen köpeklerde echinococus isimli parazit türüyor ve bu şekilde köpeğin tüyü kist oluşumuna sebebiyet veriyor..
ve benim yaşadığım ve bu sebepten katiyen önermediğim barf diyetinin en büyük zararı:
köpekte bulunan iç parazit yavruya geçiyor ve ölümüne sebebiyet veriyor..
benim oğlum mama ile beslenen bir köpekti..
asla istemediğimiz halde çiftleştiği dişi ise barf diyeti ile besleniyordu..
yavrular doğdu tüm yavrularda sürekli titreme durumu hakimdi, gençlik hastalığına yakalanmış gibilerdi..
yavrular tuvaletlerini yaptıklarında en az 10 cmlik kurtlar döküyorlardı, 4 yavrumu barf diyeti yüzünden kaybettim..
2 yavrumu 3 aylık tedavilerle zor bela hayata döndürdüm, şimdi yavrular 2 yaşlarını doldurmak üzereler ve hala bi sorun çıkacak diye korkuyorum..
bu sebeple barf diyetine kesinlikle karşıyım..