Merhabalar,
Kopegim icin her ay bit-pire-kene damlasi ve her 3 ayda bir ic parazitleri icin veterinerinden ilaclar aliyorum. Ancak ilaclari kutusundan degil de adet ile sattigi icin fiyatlar konusunda baya bir kaziklaniyorum sanirim. Bu ilaclari (rutin olarak hep ayni ilaclari veriyor) temin edebilecegimiz bir ecza deposu gibi bir yer var mi bildiginiz?
Ben de köepk sahiplenme ve bahçede bakma ile ilgili bir yorum yapmak istiyorum. Çoğu kişi "köpek evde bakılmaz, bahçede olması lazım" diyor, ama baçede bakılan köpekleri de görüyorum. Çoğu bahçede ama hiçbir özgürlükleri yok, genelde zincirli bir şekilde tutuluyorlar, sadece bahçenin içinde serbest bırakılıyor, onun dışında dışarıda hiç gezdirilmiyorlar. Ben de bir köpek sahibiyim ve apartman dairesinde bakıyorum köpeğime, ama sabah akşam günde 2 kere en az 2 saat geziyoruz her gün. Şundan %100 eminim ki benim köpeğim bahçede bakılan çoğu köpekten daha mutlu ve özgür. Eğer "köpek alırım, zaten bahçede durur o" ya da "evi korusun, hırsızlara karşı tehdit unsuru olsun" diye düşünerek köpek almak istiyorsanız lütfen almayın!! Unutmayın ki onların da canı var, onlar da sıkılıyorlar ve sahiplerinden ilgi ve sevgi bekliyorlar". Sadece yemeğini vermekle iş bitmiyor, lütfen bu konuda daha duyarlı olalım. Bu iş çocuk oyuncağı değil, hiç büyümeyen bir bebeğe bakıyormuşçasına sorumluluk istiyor.
Sevgili hayvansever dostlarım yazılarınızın birçoğunu bugün okudum işime yarayacak bir çok bilgi buldum hepinize teşekkürler. Bizde 9 gün önce golden cinsi bir köpek sahiplendik. Bugün 39 günlük oldu ve bu bizim ilk deneyimimiz bu yüzden bütün tavsiyelere ihtiyacım var:)
Ayrica, İlk günlerde bi sorunumuz yoktu ama son 3 gündür çok bağırıyor özellikle geceleri apartman da oturduğumuz için bu büyük sorun ona nasıl davranmamiz gerekiyor bilemiyoruz bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın
Öncelikle çok tesekkurler yanıtladıginiz için.Köpeğinizi 1 aylıkken almışsınız. Bu durum hiç önerilmez, köpeğin en az iki aylık, uygunu ise 72 günlük olana kadar anne sütü emmesi lazım. Bu nedenle köpeğinizin herhangi bir hastalığa yakalanmaması için daha fazla özen göstermeniz gerekiyor.
Şuan annesinin ve kardeşlernin yanında olması gerekirken sizin yanınızda olduğu için kendini yalnız hissediyor. Eğer bir yuvası var ise, yuvanın içine vücudunu yakmayacak şekilde sıcak su torbası (parçalamaması için sürekli kontrol edilmesi gerekiyor) ve bezin içine sarılmış bir çalar saat ve bulunduğu yere yakın bir radyo koyabilirsiniz. Bu şekilde kendini annesinin yanındaymış gibi daha rahat ve güvende hissetmesini sağlayabilirsiniz.
Öncelikle Bayramınız kutlu olsunEğer bir sağlık sorunu yoksa tabiki öğrendiği için bunu yapıyor, ağlayarak sizi yanına getirmeyi öğrenmiş :)
Köpekler genel olarak yalnız hoşlanmıyor. Komşularınız seslerini çıkarmasa, 3 gün ağladıktan sonra ve sizi yanına götüremediğini anladıktan sonra vazgeçer. Ama sizinki de cidden çok küçük, 20 günlük yavruyu ayıran adama cidden kızmamak elde değil.Radyo işini de bi deneyin derim. Yanına gitmek yerine, "şiiiişşşş" gibi ifadeler kullandınız mı uzaktan?
Öncelikle Bayramınız kutlu olsun
Sağlık sorunu yok sanırım pazartesi veterinere götürdük ilk aşı için kontrol muayenesi yapıldı. Yazınızı okuduğum günden beri yanına gitmemeye çalışıyorum radyoda actik ama hala aynı
Sistt diye bağırıyorduk oda işe yaramıyordu. Bu sabaha karşı çok bagirdi yine bu çığlıklarından sonra eşim bakamiycaz verelim demeye başladı çok üzüldüm umarım ciddi değildir o anki sinirle soylemistir:::(
çok güzel maşallahbuda benimm PAŞAM
Öncelikle çok tesekkurler yanıtladıginiz için.
Evet annesinin sahibi 20 günlükken hepsine bakamadigi için annesinden ayırmış çok üzüldük bizderadyo hariç bütün söylediklerinizi yapmıştık ama devam ediyor ozellikle geceleri. 2 haftadır bizde ilk hafta bu sorunumuz yoktu 2.hafta başladı. Acaba her bagrışında hemen yanına koşuyoruz (komşular rahatsız olmasın diye ) bunun farkinda oldugu icin yapiyor olabilr mi? Hani şartlı tepkime durumu falan? :)