Köpeklerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Mama biraz deneme yanılma olayı. Bizde olduğu gibi, bazı şeyler iyi gelmiyor onlara da. Mesela benim kedime tavuk içerikli mamayı uzun süre kullanırsak mutlaka bağsur oluyor. Köpeğimizde de bir ara mantar oluşmuştu. Bu sorunlar mama değiştirdiğimizde düzeldiler. Ancak uygun mamayı bulmak hem de bu mamayı onların sevmesi vs biraz süreç istiyor :)

Mama biraz deneme yanılma olayı. Bizde olduğu gibi, bazı şeyler iyi gelmiyor onlara da. Mesela benim kedime tavuk içerikli mamayı uzun süre kullanırsak mutlaka bağsur oluyor. Köpeğimizde de bir ara mantar oluşmuştu. Bu sorunlar mama değiştirdiğimizde düzeldiler. Ancak uygun mamayı bulmak hem de bu mamayı onların sevmesi vs biraz süreç istiyor :)
Kedi-köpek fark etmez, yediği marka da fark etmez değişim yapıldığında (a markasından b markasına geçildiğinde) lütfen hiç olmazsa 3-4 gün eski mama ile yeni mamayı karıştırıp vermeyi unutmayalım.

Sizden alıntı yaptım tam konusu denk geldi diye.
Patililere sevgiler, öpücükler.

Kızlar bana mama konusunda bir el atıverin:cry:
Dexter geldiğinden beri kanlı, kansız,cıvık, ishal şeklinde gidiyor. Çok nadirdir normal dışkısı. Veterinere defalarca götürdük ama en son "bana kızacaksınız ama mamasını değiştirin" dedi. Bunu diyene kadar denemediğimiz şey kalmadı, ilaç kullandık, iğne yapıldı, probiyotik kullandık, en son artık 3-4 gün barf beslememi söyledi.
Acana somonlu kullanıyoruz, tüyleri de yer yer dökülmeye başladı maalesef. Köpeğimiz 7 kg, 6 aylık, günde 100 gram veriyorduk, 80 grama düşürdük.
İçeriği nedeniyle değiştirmek istemiyordum ama sanırım mecburum, şimdi ben başka et içeriği fazla mama alsam da aynısını yaşayacak mıyım? Az tahıllı bir mamaya mı geçiş yapayım ne yapayım çok kararsız kaldım.
@shot @Mune
1 sorun yabanci cisim yutmasi
2 kanli isal
3 benim english bulldogumun da oldugu gibi bir sorunu var öncelikle bu sorun bağırsaklarda bulunan yararlı bakterilerin zararlılara oranla az olmasından kaynaklanan bir sorun
Biz aylarca veteriner de sürünüp bir araba parası harcadık . Çok üzgünüm ama veterinerler in cogu hastalığı bir gelir kaynağı olarak görüyor ...
Öncelikle köpeğinin kilosunu ve yasini benimle paylaşabilirseniz size ilaç tavsiyesi yapacağım ..
Ek olarak dogal kırmızı kantoron yagi bulacaksınız bunu 2 gün ara ile bir cay kaşığı yutturacaksiniz .. basaramazsanız siringadan yardım alın . Bu rahatsızlık bağırsaklarin alerjik reaksiyon gostresine sebebiyet veriyor yani alerji testi iyi olabilir .. ama tahmini olarak tahıl ve tavuk alerjisi diyebilirim 0 tahilli somon lu mamalar tercih edin biraz ücreti fazla olabiliyor ama hayat kurtarır .. daha sonra 1 ay kantoron kulanimindan sonra önerim haftada 1 kefir bundaki yararlı bakteriler bağırsakları destekleyecektir . Eğer durumunuz müsait ise probiyotik destek ürünü kulanin biz kulanik çünkü bizimkinin tamamen kan olarak geliyordu tuvaleti .. kantoron mikrop enfeksiyon ve kanı kesme açısından çok yararlı oldu . Umarım işe yarar ama ilk söylediğim 1 ve 2 nin testlerini mutlaka yaptırın derim

Royal canin:Kurutulmuş kümes hayvanları eti, pirinç, hayvansal yağlar, bitkisel protein izolatı*, mısır, pancar pulpu, mısır unu, hidrolize hayvansal proteinler, mısır glüteni, soya yağı, balık yağı, mineraller, frukto-oligo-sakkaritler, hydrolize maya (manno-oligo-sakkarit kaynağı), kadife çiçeği özütü (lutein kaynağı).

Acana Pacifica: Taze bütün pasifik ringa balığı (%14), Taze bütün pasifik sardalyası (%12), Taze bütün keskin dişli pisi balığı (%8), Taze ringa balığı eti (%8), Pasifik morina balığı (%7), Bütün bakalarya balığı eti (%7), Bütün yeşil bezelye, Bütün kırmızı mercimek, Bütün garbanzo nohutu, Bütün yeşil mercimek, Kömür balığı yağı (%6), Taze bütün mezgit balığı (%4), Taze bütün kırmızı çizgili kaya balığı (%4), Bütün barbunya fasülyesi, Bütün sarı bezelye, Güneşte kurutulmuş yonca, Soğuk preslenmiş ayçiçeği yağı, Mercimek lifi, Kurtulmuş esmer su yosunu, Taze kabak, Taze bal kabağı, Taze yaban havucu, Taze yeşil kıvırcık lahana, Taze ıspanak, Taze hardal yeşilliği, Taze şalgam, Taze havuç, Taze kırmızı lezzetli elma, Taze barlett armudu, dondurularak-kurutulmuş morina ciğeri (%0.1), Taze kızılcık, Taze yaban mersini, Radika kökü, Zerdeçal kökü, Devedikeni, Dulavraotu kökü, Lavanta, Hatmi kökü, Kuşburnu.

Royal caninde pancar, pirinç, mısır unu gibi gereksiz şeyler çok fazla, acanada protein daha fazla. Herhalde tahıllı beslenmeye alışkın diye bir parça öyle pirinç ekmek vs veriyoruz yanında, o biraz düzeltti. Şimdi başka mama aldık, bakalım nasıl olacak.
Yorumu yaptıktan sonra bu yazinizi okudum muhtemelen bizimkilerin sorunları aynı ekmeği hemen kesin gliten kesinlikle vermeyin bunu tam aciklayamiyorlar fakat bu bir besin alerjisi diyebilirim benim babam veliefendi de at sahibi olduğu için doğal şeylere meraklı olan babam sayesinde kirmizi kantoron ile tanisim gerçekten işe yarıyor cipro ilacını 4 e bölüp günde bir verin tuvaleti düzelince kesin kesinlikle bence tahilsiz mama kulanin probiyorik kulanmissiniz ozaman tavsiyem haftada 1 kefir . Sizde icin:) ben öyle yapiyorum .. birde bu hayvanların sorunu bağırsak hep diktat edilmeli en ufak yagli gida. ekmek .tahıl zarar veriyor ben yazın somon lu tahilsiz mama . Kışın kuzu tahilsiz kulaniyorum .. en ufak isal de cipro veriyorum benimki 16 kilo olduğu için ben bütün veriyorum ama siz az az verin . Veterinerde eğer goturduyseniz sorun serum ve isal ilacı olarak ta cipro verip 500 tl 1000tl ile sizi eve yoluyor . Acana tahilsiz iyi oluyor ama asla tavuklu almayın bence

Eğer emin olmak isterseniz alerji testi yaptırabilirsiniz ama biz bunları yapıyoruz .. bizimkini veterinerler uyutalim diye yalvarıyordu şükürler oldun 3 yaşında şimdi sakin üzmeyin kendinizi dogal şeyler ise yarıyor . Şu icmedici zamanlarda zorlayın hatta şırınga ile verin :) bol şans
Ama yineliyorum kirmizi kantoron candır

Royal canin:Kurutulmuş kümes hayvanları eti, pirinç, hayvansal yağlar, bitkisel protein izolatı*, mısır, pancar pulpu, mısır unu, hidrolize hayvansal proteinler, mısır glüteni, soya yağı, balık yağı, mineraller, frukto-oligo-sakkaritler, hydrolize maya (manno-oligo-sakkarit kaynağı), kadife çiçeği özütü (lutein kaynağı).

Acana Pacifica: Taze bütün pasifik ringa balığı (%14), Taze bütün pasifik sardalyası (%12), Taze bütün keskin dişli pisi balığı (%8), Taze ringa balığı eti (%8), Pasifik morina balığı (%7), Bütün bakalarya balığı eti (%7), Bütün yeşil bezelye, Bütün kırmızı mercimek, Bütün garbanzo nohutu, Bütün yeşil mercimek, Kömür balığı yağı (%6), Taze bütün mezgit balığı (%4), Taze bütün kırmızı çizgili kaya balığı (%4), Bütün barbunya fasülyesi, Bütün sarı bezelye, Güneşte kurutulmuş yonca, Soğuk preslenmiş ayçiçeği yağı, Mercimek lifi, Kurtulmuş esmer su yosunu, Taze kabak, Taze bal kabağı, Taze yaban havucu, Taze yeşil kıvırcık lahana, Taze ıspanak, Taze hardal yeşilliği, Taze şalgam, Taze havuç, Taze kırmızı lezzetli elma, Taze barlett armudu, dondurularak-kurutulmuş morina ciğeri (%0.1), Taze kızılcık, Taze yaban mersini, Radika kökü, Zerdeçal kökü, Devedikeni, Dulavraotu kökü, Lavanta, Hatmi kökü, Kuşburnu.

Royal caninde pancar, pirinç, mısır unu gibi gereksiz şeyler çok fazla, acanada protein daha fazla. Herhalde tahıllı beslenmeye alışkın diye bir parça öyle pirinç ekmek vs veriyoruz yanında, o biraz düzeltti. Şimdi başka mama aldık, bakalım nasıl olacak.
Yorumu yaptıktan sonra bu yazinizi okudum muhtemelen bizimkilerin sorunları aynı ekmeği hemen kesin gliten kesinlikle vermeyin bunu tam aciklayamiyorlar fakat bu bir besin alerjisi diyebilirim benim babam veliefendi de at sahibi olduğu için doğal şeylere meraklı olan babam sayesinde kirmizi kantoron ile tanisim gerçekten işe yarıyor cipro ilacını 4 e bölüp günde bir verin tuvaleti düzelince kesin kesinlikle bence tahilsiz mama kulanin probiyorik kulanmissiniz ozaman tavsiyem haftada 1 kefir . Sizde icin:) ben öyle yapiyorum .. birde bu hayvanların sorunu bağırsak hep diktat edilmeli en ufak yagli gida. ekmek .tahıl zarar veriyor ben yazın somon lu tahilsiz mama . Kışın kuzu tahilsiz kulaniyorum .. en ufak isal de cipro veriyorum benimki 16 kilo olduğu için ben bütün veriyorum ama siz az az verin . Veterinerde eğer goturduyseniz sorun serum ve isal ilacı olarak ta cipro verip 500 tl 1000tl ile sizi eve yoluyor . Acana tahilsiz iyi oluyor ama asla tavuklu almayın bence

Eğer emin olmak isterseniz alerji testi yaptırabilirsiniz ama biz bunları yapıyoruz .. bizimkini veterinerler uyutalim diye yalvarıyordu şükürler oldun 3 yaşında şimdi sakin üzmeyin kendinizi dogal şeyler ise yarıyor . Şu icmedici zamanlarda zorlayın hatta şırınga ile verin :) bol şans
Ama yineliyorum kirmizi kantoron candır

Merhaba iç parazit için eczaneden aldığınız oluyormu aldıysanız tecrübelerinizi paylaşırmışsınız

Dış parazit için bir yağ vardı ama adını unuttum, Google ile arama yaparsanız çıkacaktır. Özellikle evcili yaşlı olanlar artık kimyasal almasın diye kullanıyordu ve sıkıntı yaşamamışlar. Ben riske atamadım çünkü yaşadığımız yer sıcak; keneden korktum.

merhaba ben yıllardır iç ve dış paraziti eczaneden alıyorum evde 2 kedi 2 köpeğim var veterinerde tanesini 40 50 arası yapıyor eczaneden cok cok uyguna alıyorum
Canım sen ne kullanıyorsun çünkü bende kendim vermek istiyorum bir ark ilacı verip veterinere işletiyormuş karnesine

Canım sen ne kullanıyorsun çünkü bende kendim vermek istiyorum bir ark ilacı verip veterinere işletiyormuş karnesine
canım içinde zaten yapıskanları cıkıyor kendınde ısletebılırsın
ben kendım yazıyorum karnelerıne tarıhlerını
ısım olarak hatırlamıyorum da canım antalyadayım ben burda benım bıldıgım 1 tane eczane var bunun ıcın ordan alıyorum ama veterınerde aynısını kullanıyordu

ayrıca kedilerim için enseden damlatılan iç pazazit kullanıyorum onlara ıc pazaıt vermesi zor oluyor cunku

X