Köpeklerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

kızlar white terrier ım var benim. dün yolda bir kadın sevmek isterken kulağına dokununca tavrı değişti. anladığım kadarıyla canı yandı. ancak hafta sonu götürebiliyorum veterinere ama merak ettim. ne olmuş olabilir?

not: daha once kulaklarından mantar tedavısı gördü.

mantardan dolayı üzerinde tedirginlik kalmış olabilir. bir de yabancı diye öyle savranmışta olabilir. canını yakacak sanmıştır.
benim de rottum geçenlerde boynunu seviyordu kadın. bağırdı kaçtı.

Canım cevap yazman bile incelik sağol.Düşünmen yeter.Aslında ben köpeklerden korkuyorum.Küçükken bir köpek saldırdı bana. Eşim biraz da bu yüzden yavruyken alalım hem senin korkun geçsin diyor. Bakımını eşim üstlenecek. Yiyecek konusu da sağolsun görümcemin eşi aşçı.Kebap ustası ben getiririm hergün dedi.Ona güveniyoruz zaten kendi boğazımızı zor geçindiriyoruz da, bir de köpek alacağız.Bakalım hayırlısı. Olmazsa ben de buradaki veterinerlere falan rica edeceğim. Satan yerler çok acayip fiyatlar istiyorlar.Mümkün değil zaten o fiyata almam.Teşekkür ederim ilgilendiğin için.a.s.

mrb. petshoplar gerçekten çok pahalı satıyorlar.isterseniz hayvan barınaklarına gidip bulabilirsiniz.huskyler oluyo bazen oralarda ama yavru var mıdır bilemiyorum :KK61:

arkadaşlar hepinizin yazdıklarını okuyamadım ama derim i köpek almak isteyen warsa barınaklardan alsın o haywanlarında mutlu olmaya hakkları war ya orda ölüp gdıolar caresizce benim de köpeğim war cin s fakat barnaktan edindim inann ki oralara gtseniz görseniz dayanamazsınız hepsinn sefkate sewgiye ihtyacı war we ayrıca köpek alınacaksa gercekten asla bakamazsam weririm zihniyetiyle almayın karalıysanız sewecekseniz alın sadece beslemek yetmez onlarda can tasıyo duyguları war yanliş anşamayın sştem gbi yani içimden geldi yazdım bana katııyosunuzdr insallh

ne güzel söylemişsiniz.size katılıyorum.bizim de 4 köpeğimiz var bahçemizde. barınaktan almadık ama sokak köpeği hepsi.cocker cinsi köpeğimiz de vardı.onu petshoptan almıştık ama ölene kadar sevgiyle baktık 15 yıl.bütün hayvanlar sevilmeyi hakediyorlar.herkes sahip çıkmalı,duyarlı olmalıdır :KK61: :KK74:

etin her türlüsü çiğ verildiği sürece parazit yapar.hem size hem köpeğinize zararlıdır. :KK50: :86:

Çiğ etin zararı olmaz tatlım, sadece çiğ beslenmeye geçtiğinizde ayda bir droncid plus anti parazit hapı içirmeniz gerekir. BARF DİYETİ konusunu internette araştır, çok sağlıklı bir şey olduğunu göreceksin lakin uygulaması zor ve biraz maddi külfetli bir beslenme çeşididir...

Ayrıca barınaklarda çok sayıda sahipsiz köpüş duruken ki bir çoğu erişkin ama 6 ay civarı olanlarda mevcut, para ile can satın almaya karşıyım.Hayvan ticaretinede karşıyım, son mesajına tamemen katılıyorum...İnsanların ırk takıntısını hiç anlamıyorum, ha elbette sokaklarımızda dolaşan dana kadar köpişleri alıp evde bakamayız ama ille eve uygun bir ırk köpek alınacaksa sokaktakilerede imkan yaratıp bakılmalı...

Son düzenleme:
hayvanları çoook seviyoruz ailecek.çok kedi besledik arada köpek de baktık hepsi de evsizdi...

ama kardeşimiin kedi tüyüne alerjisi çıktı:KK59: ama o kadar da seviyoruz ki.biz de köpek edinelim dedik

annemin bi arkadaşının yavruları oldu .birini biz alıcaz

cinsi english cocker..umarım yanlış yazmamışımdır.:KK1: açık karamel rengi yeni doğdu minicik.yaklaşık 45 gün emiyormuş..

bu cinsle ilgili bilgisi olanlar paylaşabilirler mii??

Çiğ etin zararı olmaz tatlım, sadece çiğ beslenmeye geçtiğinizde ayda bir droncid plus anti parazit hapı içirmeniz gerekir. BARF DİYETİ konusunu internette araştır, çok sağlıklı bir şey olduğunu göreceksin lakin uygulaması zor ve biraz maddi külfetli bir beslenme çeşididir...

Ayrıca barınaklarda çok sayıda sahipsiz köpüş duruken ki bir çoğu erişkin ama 6 ay civarı olanlarda mevcut, para ile can satın almaya karşıyım.Hayvan ticaretinede karşıyım, son mesajına tamemen katılıyorum...İnsanların ırk takıntısını hiç anlamıyorum, ha elbette sokaklarımızda dolaşan dana kadar köpişleri alıp evde bakamayız ama ille eve uygun bir ırk köpek alınacaksa sokaktakilerede imkan yaratıp bakılmalı...

Çiğ etin zararlı olduğunu düşünüyorum ben de.Kesinlikle çiğ et ile beslemem köpeğimi..Ayrıca çiğ et ile beslenen köpeklerin ısırmaya daha eğilimli olduklarını da okumuştum.

hayvanları çoook seviyoruz ailecek.çok kedi besledik arada köpek de baktık hepsi de evsizdi...

ama kardeşimiin kedi tüyüne alerjisi çıktı:KK59: ama o kadar da seviyoruz ki.biz de köpek edinelim dedik

annemin bi arkadaşının yavruları oldu .birini biz alıcaz

cinsi english cocker..umarım yanlış yazmamışımdır.:KK1: açık karamel rengi yeni doğdu minicik.yaklaşık 45 gün emiyormuş..

bu cinsle ilgili bilgisi olanlar paylaşabilirler mii??

Cockerlar çok inatçı oluyorlar.Gerçekten birşeyleri öğretmek için aşırı sabırlı olmanız gerekiyor.Kendi kafasına birşey koydu mu hayatta sahip mahip dinlemiyorlar.3 tane cocker sahibi arkadaşım var 3üde ne yaptılarsa laf geçiremediler.Biri izmirde bir eğitmen bile buldu ona bıraktı hayvanı ama çare etmedi.Tam anlamıyla nuh diyorlar peygamber demiyorlar.Diğer bir zorluğu ise kulakları, çok uzun kıvırcık tatlı görünüyor ama sürekli kirleniyor :KK70: yemek yerken yemeğe,koşarken çamura suya herşeye önce kulaklar batıyor.Nasıl olurdu anlamazdık ama badem diye bir cocker'ın ayakları kulaklarından temiz olurdu.Onun dışında ev içinde uyumlu hayvanlar.Özellikle apartmanda bakacak iseniz hiç sorun çıkarmaz.Çok nadiren havlayan,hırlayan bir cins olduğu için komşuları pek rahatsız etmeyecektir.Yapı olarakta zaten uysal olduğundan pek saldırma sorunu olmayacaktır.Tek dikkat etmeniz gereken eğitimi sırasında onunla zıtlaşmamak bir kere kafasına koydu mu yapıyor çünkü.

petarkadaş sitesinden ücretsiz hayvan alınabilir, orada her cins var, ücret yasak zaten, ama barınaklar öncelikli tabii, neler çekiyor o yavrucaklar... :KK43:((((

Benim de bir köpeğim var. Husky, golden kırması.
Benim sorunum tuvalet eğitimi. Yavruyken geldi bize ama o büyürken ona bu eğitimi verecek kimse yoktu. Ben burada değildim. Annem de balkona gazete sermiş. Oraya yapıyordu. Şimdi yaklaşık 9 aylık.

Bu saatten sonra öğrenir mi? Öğrenmesi ne kadar zaman alır? Kaç kez dışarı çıkardım ama tutuyor. Yavruyken bile bir yere gitmiştik, 6 saat kadar kalmıştık ve yapmamıştı dışarda.

Bir de kemirme sorunu var. Balkonda duruyor. Her zaman da yanına çıkamıyoruz. Top, oyuncak ne verirsek verelim kemiriyor. Kendi kulübesinden, balkonun plastik kaplamasına, hatta klimanın kablosuna kadar her şeyi kemirdi ya :KK1:

yardım kızlar, napsam?

Benim de bir köpeğim var. Husky, golden kırması.
Benim sorunum tuvalet eğitimi. Yavruyken geldi bize ama o büyürken ona bu eğitimi verecek kimse yoktu. Ben burada değildim. Annem de balkona gazete sermiş. Oraya yapıyordu. Şimdi yaklaşık 9 aylık.

Bu saatten sonra öğrenir mi? Öğrenmesi ne kadar zaman alır? Kaç kez dışarı çıkardım ama tutuyor. Yavruyken bile bir yere gitmiştik, 6 saat kadar kalmıştık ve yapmamıştı dışarda.

Bir de kemirme sorunu var. Balkonda duruyor. Her zaman da yanına çıkamıyoruz. Top, oyuncak ne verirsek verelim kemiriyor. Kendi kulübesinden, balkonun plastik kaplamasına, hatta klimanın kablosuna kadar her şeyi kemirdi ya :KK1:

yardım kızlar, napsam?

benimde husky im var 1 yaşına yeni girdi
tuvalet eğitimi derken benim anladığım kadarıyla balkonda gazete üzerine mi yapıyor tuvaletini ?
eğer buna alıştıysa ilk adımın kendi çişini yaptığı bi gazeteyi alıp dışarı çıkacaksınız ve gazeteyi tuvaletini yapmasını istediğin alana sereceksin
ama bunu bıkmadan tekrarlaman gerekecek,daha önce baktığım bi köpeğimde bende aynı sorunu yaşamıştım veteriner arkadaşım bunu önermişti böylece çözmüştük,yemekten yaklaşık yarım saat yada 45 dk sonra gazetenizle beraber dışarı çıkacaksınız
kemirme alışkanlığı içinse verdiğiniz oyuncaklara onun hoşlamadığı bi koku sürebilirsin bunda biraz yaratıcı olman lazım amonyak kokusunu çekebilirim diyorsan bunu dene kablolar çok tehlikeli kemiriyorsa eğer :26: her yere böyle bi kokuda süremezsin kemirmeye başladığında elinde bir pamukla kemirdiği eşyaya yaklaş muhtemelen uzaklaşıcaktır
umarım yardımcı olur bunlar

Kizlar,kopegimizle 2 tane sorunumuz var suan.Biri bana yardim ederse cok ama cok sevinirim.Bir tanesi,insanlara karsi cok guvensiz.Disariya cikardigimizda insanlara havliyor,kendini sevdirtmiyor kesinlikle.Bikac yontem denedim ama yok.Digeri de,kucuklugunden beri evde yalniz birakmaya alistirdik.Agliyodu cok ilk baslarda normal olarak.Bir sureden sonra alismisti.Ama son 1 aydir falan tekrar bu problem karsimiza cikti.Bircok kez evden gittigimde kapi sesini duydugu an agliyo,ama nasil aglamak,resmen ciglik atarak ! Inanin ne yapacagimi sasirdim.Umarim bana yardim eden biri cikar =( Bu arada kopegimiz 7 bucuk aylik civarinda.

Son düzenleme:
amonyak kokusu köpeği çiş yapmak için uyarır sürülen her yere çişini yapmak isteyecektir.bunun sebebi idrarın içeriğinde amonyak olduğu için kendinden başka bir köpeğin idrar yaptığını düşünerek işaretlemek isteyecektir.. hattaa köpek çişi temizlemek için amonyaksız koku ve deterjan kullanın denir her zaman..
köpeğe kemirmesi için kemikler oyuncaklar vs al yaquri yada en kötü ihtimalle pet şişe oynasın oyalansın. çiş konusuna gelince o olayı bende çözemedim bir türlü 8 aylık oldu yorkim ama hala istediği yere yapıyor çişini istediği yere.!! dışarı çıktık 4 saat oynadı zıpladı sonra huysuzlandı ağlamaya başladı dedim herhalde yoruldu kucağıma falan çıkmaya çalıştı eve gittik kapıdan girer girmez şorrrrr:KK52::KK52::KK52::KK52: meğer çok sıkışmış ondanmış dışarılara yapmaya kıyamamış kızım:KK58::KK58:
evde bırakmaya gelince ben oyuncaklarını sepetine koyup odaya getiriyorum o içinden istediklerini çoğu zaman hepsini döküyor salonun ortasına yayıp döküp oynuyor kemirmesin diye sütlü kemiklerini de koyuyorum o kemirmek yerine onları yiyor. bazen ben gelince ağlıyor ama genelde o zamanlarda da gecikmiş oluyorum sıkılıyor yani..

saldırganlık da evinize fazlaca insan gelip gitmesi çözüm.. ne kadar çok insan görürse o kadar güvenecektir

Disariya cikiyor zaten sik sik,parka falan goturuyoruz.Bazen havlamiyor,ilgilenmiyor.Ama biri biraz yaklasinca guvensiz hissediyor sanirim.Hani isiracagindan falan degil...En onemli sorun yeniden aglamaya baslamasi =(

Kizlar,kopegimizle 2 tane sorunumuz var suan.Biri bana yardim ederse cok ama cok sevinirim.Bir tanesi,insanlara karsi cok guvensiz.Disariya cikardigimizda insanlara havliyor,kendini sevdirtmiyor kesinlikle.Bikac yontem denedim ama yok.Digeri de,kucuklugunden beri evde yalniz birakmaya alistirdik.Agliyodu cok ilk baslarda normal olarak.Bir sureden sonra alismisti.Ama son 1 aydir falan tekrar bu problem karsimiza cikti.Bircok kez evden gittigimde kapi sesini duydugu an agliyo,ama nasil aglamak,resmen ciglik atarak ! Inanin ne yapacagimi sasirdim.Umarim bana yardim eden biri cikar =( Bu arada kopegimiz 7 bucuk aylik civarinda.

Merhaba Benim 3 tane köpeğim var,kendime bildim bileli de köpek besliyorum...
Köpeğinizde bir çok köpekte görülen ayrılık anksiyetesi var anladığım kadarıyla.Yapmanız gerek şey eve geldiğinizde köpeğiniz tüm o tezerruhatları gösterip ağlarken,üstünüze çıkmaya çalışırken onunla hiç ama hiç ilgilenmemek.Sanki onu görmüyormuş gibi davranmak,ve evdeki rutin işlerinizi yapmak.Ne zaman ki iyice sakinleştiğinden emin oldunuz ağlamayı tamamen kesti o zaman onu okşayın..Biraz sabır ve bu yöntemle üstesinden geleceksinizdir...

İnsanlara karşı tutumu konusunda,arkadaşın dediği gibi görebildiği kadar çok insan görmesi insanlara karşı güvensizliğini bir nebze azaltacaktır...Size gelmeden önce neler yaşadığını bilmiyoruz,belki de kötü tecrübeleri oldu...

Merhaba Benim 3 tane köpeğim var,kendime bildim bileli de köpek besliyorum...
Köpeğinizde bir çok köpekte görülen ayrılık anksiyetesi var anladığım kadarıyla.Yapmanız gerek şey eve geldiğinizde köpeğiniz tüm o tezerruhatları gösterip ağlarken,üstünüze çıkmaya çalışırken onunla hiç ama hiç ilgilenmemek.Sanki onu görmüyormuş gibi davranmak,ve evdeki rutin işlerinizi yapmak.Ne zaman ki iyice sakinleştiğinden emin oldunuz ağlamayı tamamen kesti o zaman onu okşayın..Biraz sabır ve bu yöntemle üstesinden geleceksinizdir...

İnsanlara karşı tutumu konusunda,arkadaşın dediği gibi görebildiği kadar çok insan görmesi insanlara karşı güvensizliğini bir nebze azaltacaktır...Size gelmeden önce neler yaşadığını bilmiyoruz,belki de kötü tecrübeleri oldu...
Tesekkur ederim oncelikle.Dediginiz yontemi denedim.eve gelince ilgilenmedim.Sakinlestikten sonra oksadim sadece,ama pek sonuc verdigini soyleyemem.Bizimki cok ama cok inatci.

Ben de o ultrasonik ses dalgası yayan tasmalardan almıştım köpeğimin havlaması için. Fakat benim aldığım tasmanın 2 türlü opsiyonu var, bi tanesi bizim duyamayacağımız bir ses yayıyor (o ultrasonik heralde) diğeri de tasma çalışıyor mu diye kontrol amaçlı herkesin duyacağı biçimde bip bip diye ses çıkarıyor. Asıl kullanılması amaçlanan o duyulmayan sesmiş. Ama ben sadece o bip bip kısmını kullanarak bu işi çözdüm. Çikom havladığında boğazındaki titreşimleri hissedip ses çıkaran bi tasma, ya bip diyo ya o duyulmayan sesi çıkarıyo. Ben bip kısmına ayarladım.

Biz evdeyken Çiko'nun pek sesi çıkmıyor ama biz evden çıktığımızda ortalığı yıkıyormuş. Babası Alzheimer hastası bir komşumuz var. Çiko'nun her havlayışında "Benim köpeklerim havlıyor, köpeklerimi aç bırakıyosunuz" diye feryat figan evi terketmeye çalışıyormuş. Kadın "Ben rahatsız olmuyorum ama babam için bi çözüm bulsanız, çok zorluk çekiyoruz" diye rica edince bize, hemen bi çözüm bulmaya uğraştık. 10 dk 20 dk uzata uzata yalnız bırakmayı denedim. Kesinlikle işe yaramadı. Ve hani havlasın bırakayım, nası olsa susacak, susunca ödüllendirirm de diyemiyordum çünkü komşumuza büyük rahatsızlık veriyordu, ve Çiko öyle kocaman sesli ki, feci durumdaydık. En son bu tasmaları duydum. Ultrasonik kısmının köpek kovucu olduğunu da bilmiyordum aslında, ama ben sesi duyamadığım için istemedim öyle kullanmak. Havlarken taktım hemen boynuna, hav edince çıkan bip sesi çok dikkatini çekti, havlamaya dikkatini veremez oldu, 2 gün içinde tasma takılınca susmaya başladı. Ondan sonra da tasmayı kapalı bi şekilde kullanmaya devam ettim. Artık tasmaya bile ihtiyaç duymadan havlamadan evde oturabiliyor.

Ben havlama problemini bu şekilde çözdüm. Bilemeden çikoya bi zarar vermiş de olabilirim onu bilmiyorum, ben bip sesinden dikkati dağılıyor ondan susuyor diye düşündüm hep, korkabileceği aklıma gelmedi, ama böyle yapmıştım ben. Deneyimimi paylaşmak istedim. Sevgiler

aynı sorunu yaşıyorum sözü edilen hiç bir eğitim çaremiz olamadı ses telleri ameliyatı dediler buna da asla kıyamam ancak yaşadığımız apt komşularıyla mahkemelik olmak üzereyiz. osho için netten çözüm önerileri araştırırken sizin yazınız ilgimi çekti bu nedenle rahatsızlık verdim. ben kızım yahut eşim herhangi birimiz evde iken osho da tık diye bir ses yok ancak eşim işte kızım dışarda iken eğer bende markete gitmek zorunda kalırsam ayvayı yiyoruz. inanılmaz uluma karışıklı havlama duyuluyor. ödül-ceza-kısa süreli denemeler- önce oda eğitimi- kafes eğitimi denemediğim hiç bir şey kalmadı başedemiyorum. işin kötü tarafı önümüzdeki bir kaç hafta içinde işe başlamam gerekecek maddi anlamda biraz zorlandığımız bir süreç içine girdik. neyse başınızı ağrıtmayayım daha fazla detaya girerek konunun özü şu: sözedilen tasma fiyatlarına baktım benm bütçem için çok fazla 250-700 arası. 25-50 tl fiyat aralığındakilerden kullanıcı yorumlarınca pek işe yaramadığını okudum ve sanırım maalesef iyi tasmalarında ikinci elleri zaten yok olsa da fiyat yine ağır.
öğrenmek isterim ki sizin kullandığınız marka model neydi gerçekten işe yaradı madem mecburum ben de kullanmaya çünkü bazı sorunları eğitmenler bile çözemiyor. çok rica edicem bana bir şekilde dönüş yapın. telefon numaramı da yazayım. 5373414912.
vakit aldığım için özürdilerim tekrar. (özel msj çekme hakkım olmadığı uyarısı aldığım için burdan ulaşmak zorunda kaldım)

X