Köpeklerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Arkadaslar terk edilmis veya kacmis bir husky'yi sahiplenmek durumunda kaldik. Bugun esimle onu gezdirirken 2 tane kangal kopegimize saldirdi. Ben kopeklerden birini yaklastirmadim digeri 5-6 kez isirmaya calisti ama esim engel oldu. Ancak kopegimiz hic bir sey yapmadi. Ne havladi, ne hirladi hatta neredeyse kacmayacakti bile biz cektik. Sonrada hic bir sey olmamis gibi oynamaya devam etti. Biz bir daha kopegi nasil yuruyuse cikaracagiz onu bile bilmiyorum... :KK43: Neden kendini savunmuyor sizce? En azindan urkutmeye calissaydi. Onu bile yapmadi.

Son düzenleme:
köpeğiniz kaç aylık-yaşında??

tam emin degilim ama 8-9 aylik oldugunu tahmin ediyoruz. buyuk ama tam eriskin boyutuna ulasmamis gibi. bir de disi ama henuz kizginliga girmemis gibi gorunuyor. henuz ilaclari gelmedigi icin veterinere goturemedik.

Son düzenleme:
Belki de korkmuştur,belki diğer köpekler oyun yapmıştır? dicem ama şu an ne söylesem yalan olur.
ama size tavsiyem köpeğinizi gezdirin çünkü başka köpeklerle karşılaşmalar hep olucak.daha küçük bir köpeğiniz var ne kadar gezdirirseniz,insanlarla başka kedi köpekle ne kadar çok karşılaşırsa sosyalleşmesi açısından o kadar iyi olur..

Köpekler kendilerinden güçlü köpekleri hisseder ve korkarlar.Muhtemelen sizinkide korkmuş sonuçta karşısındakiler kangal .Ve köpeğiniz erkek köpek sanıyorum çünki dişi köpeğe saldırmıyorlar.Erkek köpekler diğer erkeklere saldırıyor.Köpeğinizi sakin zamanlarda gezdirebilirsiniz veya saldırı anındaki saatlerde çıkarmayın veya o bölgede gezmeyin.Birde elinize sopa alın her ihtmale karşı.

arkadaşlar dişi terrier kırması battaniyesiyle erkek pozisyonunda değişik hareketler yapıyor(cinsel içerikli) bunun önüne nasıl geçebiliriz? Onu bu davranıştan nasıl vazgeçirebiliriz??*

arkadaşlar dişi terrier kırması battaniyesiyle erkek pozisyonunda değişik hareketler yapıyor(cinsel içerikli) bunun önüne nasıl geçebiliriz? Onu bu davranıştan nasıl vazgeçirebiliriz??*

Bu hareketi üstünlük kurmak için yaparlar ya sıkıntıdan yaparlar yada enerji fazlalıgından..
arkadasım dikkatini farklı yöne çekmeye çalışın yada herseferinde komut varsa hayır diyin,kızın..ve eger belli seylere (battaniye oyuncak yastık vs. ) yapıyorsa bunları ortadan belli bir süre kaldırmanızda işe yarayabilir unutması acısından.
kolay gelsin =))

Bu hareketi üstünlük kurmak için yaparlar ya sıkıntıdan yaparlar yada enerji fazlalıgından..
arkadasım dikkatini farklı yöne çekmeye çalışın yada herseferinde komut varsa hayır diyin,kızın..ve eger belli seylere (battaniye oyuncak yastık vs. ) yapıyorsa bunları ortadan belli bir süre kaldırmanızda işe yarayabilir unutması acısından.
kolay gelsin =))

cevap için teşekkür ederim...aile değiştirdiği için sıkıntısı var olabilir...battaniyeyi almalarını söylicem tekrar teşekkürler...:KK1:

Been doberman alıcam çok araştırdım baktım çok kıng bir Canlı.. çok zor ama bir okadarda itaatkar bi canlı.. :) erkek alıcam çok kıskanıyormuş senı çok plancıymış çok dugusal.. sen ona bı kızarsan ikielının üstüne bütün gün yatıyormus yan yan sana bakıyormuşş.. ne oldu oğlum diyormuşsun hiç bakmıyormuş sonra gene bakıyormuş gel oğlum dıyosun gelmıyo gdiyosun gel sen küstünmü felan seviyosun iki öpüyosun 5 dk sonra üstüne atlıyo boingg diye :)))))) evde bakıcam evim rahat ve geniş sizce de uygun olmazmı :)))

cevap için teşekkür ederim...aile değiştirdiği için sıkıntısı var olabilir...battaniyeyi almalarını söylicem tekrar teşekkürler...:KK1:

evet mekan aile değişiklikleride stres fazlasıyla yapıyor.kesin çözüm olurmu bilmem ama denemekte fayda var.

Been doberman alıcam çok araştırdım baktım çok kıng bir Canlı.. çok zor ama bir okadarda itaatkar bi canlı.. :) erkek alıcam çok kıskanıyormuş senı çok plancıymış çok dugusal.. sen ona bı kızarsan ikielının üstüne bütün gün yatıyormus yan yan sana bakıyormuşş.. ne oldu oğlum diyormuşsun hiç bakmıyormuş sonra gene bakıyormuş gel oğlum dıyosun gelmıyo gdiyosun gel sen küstünmü felan seviyosun iki öpüyosun 5 dk sonra üstüne atlıyo boingg diye :)))))) evde bakıcam evim rahat ve geniş sizce de uygun olmazmı :)))

dobermanlar güzel hayvanlardır bende cok severim ama hepsinin karakteri aynı olmaz.insanlardaki gibi hepsinin huyu suyu farklı..yani sizinki bu hareketleri yapmayabilir.
birde ilk köpeğiniz olacaksa pek önermem doberman zor hayvanlardır ve çok sağlam itaat eğitimi isterler..

dobermanlar güzel hayvanlardır bende cok severim ama hepsinin karakteri aynı olmaz.insanlardaki gibi hepsinin huyu suyu farklı..yani sizinki bu hareketleri yapmayabilir.
birde ilk köpeğiniz olacaksa pek önermem doberman zor hayvanlardır ve çok sağlam itaat eğitimi isterler..

Yok ,lk degil ikinci ama sert bi yapım vardır.. yapabıleceğimi düşüyorum .. evet zor canlılar ama bakalım ya umarım utanmam :) teşkkür ederım cevap için:KK16:

Yok ,lk degil ikinci ama sert bi yapım vardır.. yapabıleceğimi düşüyorum .. evet zor canlılar ama bakalım ya umarım utanmam :) teşkkür ederım cevap için:KK16:

rica ederim..
birde yanlış anlamazsanız bir şey söylemek istiyorum..Sert bir yapınızın olması umarım köpeğe de sert davranıcagınız anlamına gelmiyordur.çünkü dobermanlar hassas köpeklerdir ve cok iyi hafızaları vardır..size tavsiyem pozitif eğitim yöntemlerini araştırın,bir çok video var yazılı kaynak var..siz ne kadar pozitif olursanız sahiplendiginiz köpek ister doberman olsun ister pitbull ister kaniş o da o kadar pozitif olacaktır.emin olun..

Belki de korkmuştur,belki diğer köpekler oyun yapmıştır? dicem ama şu an ne söylesem yalan olur.
ama size tavsiyem köpeğinizi gezdirin çünkü başka köpeklerle karşılaşmalar hep olucak.daha küçük bir köpeğiniz var ne kadar gezdirirseniz,insanlarla başka kedi köpekle ne kadar çok karşılaşırsa sosyalleşmesi açısından o kadar iyi olur..

Köpekler kendilerinden güçlü köpekleri hisseder ve korkarlar.Muhtemelen sizinkide korkmuş sonuçta karşısındakiler kangal .Ve köpeğiniz erkek köpek sanıyorum çünki dişi köpeğe saldırmıyorlar.Erkek köpekler diğer erkeklere saldırıyor.Köpeğinizi sakin zamanlarda gezdirebilirsiniz veya saldırı anındaki saatlerde çıkarmayın veya o bölgede gezmeyin.Birde elinize sopa alın her ihtmale karşı.

cok tesekkur ederim yorumlariniz icin

Bence hiç uygun olmaz, yani köpekten zerre kadar anlamıyorsunuz bence kesinlikle köpek sahiplenmek için hazır değilsiniz. İlk önce çok okuyup bilinçlenin. Bu bahsettiklerinizin hepsi eğitimle alakalı bir durum, Dobermanlar sizin dediklerinizi yaparlar diye bir şart yok sahibi öyle eğitmiştir.
Öyle sert karakterliyim diyerek köpek bakılmaz! Doberman güçlü bir ırk egzersiz ihtiyacı fazladır bunu karşılayabilecek misiniz? Köpek bakımı çok zordur öyle bir hevesle alıp hayvanın günahına girmeyin unutmayın 15 sene sizinle yaşayacak..

Dobermanı eve kapatamazsınız. Evde bakacaksanız da hergün en az(!) 1-2 saat dışarı çıkıp oynamanız, koşturmanız, enerjisini atması gerekir. Küçük ırklarda bile günde 1 saat çıkarmak gerekir.Bir de köpek bakmak sertlik değil sabır ve sevgi işidir. Evet bazı konularda taviz vermememiz gerekir ama buna da kararlı bir "hayır" kelimesi yeter çoğu zaman. Dışarıda az zaman geçireceğiniz bir köpek istiyorsanız küçük ırkları öneririm. Sizin anlattığınız özellikler eğitimle bütün köpeklerin kazanabileceği özellikler. Tüm sorumluluklarıyla bir köpek sahiplenmeye hazır ve kararlıysanız da sizi şimdiden bir dost edindiğiniz için kutluyorum

Bence alacağınız evcil havan her ne olursa olsun onunla ilgilenecek kadar vaktiniz yoksa, yaptığınız onlara eziyetten başka birşey değildir. Lütfen kendi keyfiniz için hayvan sahiplenmeyin. Onun yerine fırsat buldukça sokak hayvanlarına yardım edin. :KK49:

Chow chow beslemedim ama klinikte çalışırken gelen hastalardan biliyorum asi ve laf dinlemez bir köpek :26:

Her köpek aynı değildir. Bir pitbull iyi bir sahibin elinde sevgi dolu bir canlıya dönüşürken başka bir pitbull saldırgan bir yapıya bürünebilir.

X