Ay ne güzel anlatmşsın ya :) hele sonuna bayıldım :)benim barınaktan alışım cok kolay oldu cunku zaten önceden köpek bakmıştım.
belediye barınagından ve belediye calışanından alacaksan. köpegi hemen veriyorlar. yeterki isteyen cıksın
ama gönüllüler varsa - evini soracaklar. nerede bakıcan bu hayvana ( balkonda köpek beslenmez ! ) ? bahcede mi? etrafı cevrili mi ? bina bahcesi mi? bina bahcesi ise köpegi orada tutamazsın. (mustakil ise zaten sorun yok. evin etrafı cevrili olsıun. hayvan kacamasın-kulubesi su almayan bir yerde olsun. ) sabah akşam gezdireceksin hayvanı. bakımı tutumu hakkında bilgi edinmelisin. belki evine ziyerete gelirler.
sonra bir sözleşme imzalatıyorlar.
sonra aldıktan bir süre sonra adresine ziyarete gelebiliyorlar. foto zaten isterler.
barınaga gittiginde her köpege bak. elini uzat koklasınlar. yüzlerine bak. en sakin uysal olan hangisi diye sor. kendi durumunu anlat. ama hemen almayacagım bir iki kre böyle gelip alışmak bu korkumu yenmek istiyorum de.
sonra - su bir gercek sen köpegi degil köpek seni secer. gide gele muhakkka biri ile yakınlık-göz temasın olacaktır-elektrik alıp verirsiniz birbirinize ve onu alıp eve gelirrsin :)
koklatamayacagın tipler : bazıları cok korkak oldugundan havlayabilir. veya cok korktugu ve cok acı cektigi için insanlara cook tepkili olanlar hem hırlar hem havlar. senden korktugu için havladıgını nasıl anlarsın ? kuyrugunu poposunun alttında karnına dogru kıstırmışsa bir köpek korkuyordur. ondan uzaklaş.
kıl sorunu her canlı da var. ama en az kıl sorununu kıvırcık tüylülerde yaşarsın. veya dökülsede gözüne az batmasını istiyorsan kısa ve düz tüylelerden bakacaksın.
bence poomarian yerine 0-1-2-3 no. terier- gene 0 numara pincher tercih edebilirsin.
pug cinsi köpeklerde güzeldir ama horlarlar ve göz ve cilt bakımı isterler. burunsuzdurlar. iran kedisi gibi.. popopları cok tatlıdır kıvrık kuyruklu filan. nefes darlıgı yaşalar burunsuz oldukları için. ama evde cok sakin hayvanlardır. tembellerdirler.
geri kalan sana uymaz. pincher da cok atletik bir köpektir. zıpzıplar ama küçük oluşu şahane.
yada york shire terier. mukemmel olur.
şimdi diyeckesin ki bunlar hep ci,ns barınakta nasıl bulunur. bulunuyorlar. hatta azimle araştırırsan pomarian bile bulabilirsin..
cins sorun degil dersen küçük boy olan köpekler var. onladan tercih et. kırma olan köpekler cok akıllı olurlar bunu da ekleyeyim. bodur boylu düz tüylü.
cunku sen köepeklerden korkuyorsun ve köpek gezdireceksin. gezdirirken diger köpekler ile karşılaşcaksın. ilk köpegin ufak olsun ki kucagına alıp kacabilesin :)
Acaba benide sevdijleri için mi yannıma grlmeye çalışıyolar ys. Ya ben böyle sarılmak istiyorum bazen ama çok korkuyorumköpek alma. yakınında köpek barınagı elbette vardır. ara ara oraya gidip köpekleri sevmeye calış.
korktugunu da söyle. sakin köpekleri bakıcılar bilir. cıkartsınlar senin için sev. yada cıkartmasınlar kafesten sev onu.
ayrıca diyelim ki bu korkunu yendin. asla ama asla para ile köpek alma. köpek alacaksan lütfen barınaklara git.
her tür cins veya degil ama her tür köpek barınaklarda var.
ve köpek bakımını bilmiyorsan ögren. zorluklarını ögren. tamam ben bunu yaparım 15 sene bu köpege bakarım dersen köpek edin. çünkü köpek alıp 2 ay bakıp cok zormuş dedikten sonra onu barınaga veya sokaga bırakmak cok cirkin birşey. onlarında duyguları var ve gercekten cok üzülüyorlar.
ben köpekleri cok severim. beslerimde. sokakta gördügüm hiçbir köpek su ana kadar hiç beni sevmemezlik etmedi. yolda dudurken yanımdan gencen köpek bile bana sürtünür... ayy sen ne tatlısın dedigimde sırt ustu yatar karnını acarlaronlardan korkma !
Pitbullara olan önyargınız nedir? Benim de pitbulum var gayet akıllı, sakin,sözümü dinler ...Yani aslında köpeklerinde hatta bütün hayvanlarında ,insanlar gibi huylari var ,yetiştirmeye bağlı yani siz nasıl yetistirirseniz öyle olur .Küçük ırk yavru köpek sahiplenin veya barınaklara gidip sevin. Ben köpek aldım küçük ırk öyle yendim. Şimdi pitbull dışında bütün hayvanları seviyorum. Hatta büyük köpekler daha sevgi dolu oluyor. Terrier almayın tek tavsiyem bu olur. Cocker tavsiye ederim hem söz dinlerler,hem sakin hayvanlardır. Terrierler biraz nalet.
Tşk ederm paylaşımların için hayatım. Çok güzel.bende de var çok fazla
yürüyüş yaparken parklarda ya da pokemon go oynuyorum parklara gitmek gerekiyor orda bana havladıkça bi ara artmıştı.
ama ben pes etmedim korkumun üstüne gittim. burada köpek çeteleri var. bikaç köpeği olan arkadaşımdan tüyo aldım.
şu an yaptığım cebimde biber gazı taşıyorum en en en son çare olarak o da bana güven veriyor. bu yüzden korkum azaldı korkum azalınca köpekler hissetti bunu. mesela üstüme 2 3 köpek havlayarak geliyor bazen titreye titreye onlarla konuşuyorum efendim canım noldu neye kızdın diyorum sakinliyorlar. etrafımdaki mahallemdeki köpekleri gündüz uyurken yakalarsam dürtüp konuşuyorum napıyosun oh keyif sende ne güzel diye bakıp yatıyolar sonra. böyle böyle kendimi tanıttım bir çoğuna.
hatta öyle ki artık gece 12de dolanabiliyorum etrafta. çok korktuğum bi park vardı orda çete var gece vakti o parkın içinden geçtim sallamadılar bile beni artık tanıdılar sanırım.
biraz köpekleri gözlemledim köpekler havlayınca diğer insanların tepkilerine baktım. biraz otoriter ve şeker ses tonuyla konuşunca köpek sizi seviyor bile.
hatta ilerde bahçeli bir evim olursa köpek beslemek istiyorum. korkum sıfırlanmadı ama en azından beni engellemiyor hayattan.
bir de aklımda hep şey var. köpekler kolay kolay ısırmıyor. yani onlar da kavgaya çok meraklı değiller. havladıklarında kendinizi dost kategorisine çekebilirseniz susuyorlar yok çekemezseniz de yavaş yavaş uzaklaşın bir şey olmayacaktır.
tabi bu dediğim köpekler mahalle köpekleri ve benim muhitim iyi bir yer köpeklere zarar veren yok aksine her yerde su kapları mamalar dolu akşam boyozcu amca boyozlarla besliyor bi de üstüne. tenha yerlerde aç köpeklerin olduğu yerde bu dediklerim işe yaramayabilir.
sevgileeer...
Tşk ederm paylaşımların için hayatım. Çok güzel.
Cnm korksan bile belli etmiceksin ve yürürken arkana bakmicaksin ,kacmicaksin ve bi köpeğin gözlerine bakmicaksin .Anlıyorlar korktuğunu ve en ummadigin köpek bile böyle davranırsan ısırmasa bile artistlik yapar, havlar ,üstüne yürür. Sen önce bunlara dikkat et gerisi gelir ve yakınlarından birinin köpeği varsa veya ne bilim sokaktakı bi köpeğe bile bi ekmek parçası vermekle başını oksamakla başlayabilirsin .Ben çocukluğumdan beri çok severim hayvanları, her gördüğüm kedi köpeği oksaman gecmem,küçükken bahçeli evimiz vardı her buldugum kedi köpeği eve getirirdim.Kızlar merhaba.
Bnm sıkıntım köpek korkum.
Evet evet baya baya korkuyorum. Tek başıma dışarıya çıkmak istemiyorum.
Korkumum üzerine gitmek için süs köpeği alacaktım. Boo cinsi ısırmıyomuş falan. Oda dünya para. Nasıl baş edicem ya
Önyargı değil severim ama dışarda her gördüğüm pitbulu sevemiyorsunuz hak verirsinizki. Yoksa huyunu bildiğim pitbuluda seviyorum. Yavruyken sevdim bir kere dişleri çok sivriydi diğer köpeklere göre. Huyunu bilemeyince korkuyorum doğal olarak. Yoksa hiç bir köpek cinsine ön yar gılı değilim. Terrier var küçük dersin ama saldırgandır. Güzel yetiştirmek sevgi dolu yetiştirmek güzel ama o köpeği dövüştürmek maksatlı özellikşe o ırkı alan çok insan var malesef. Ne insan ne hayvanda ırk ayırmam yanlış anlamayın. Irkçılıktan farkı yok çünkü ikisininde.Pitbullara olan önyargınız nedir? Benim de pitbulum var gayet akıllı, sakin,sözümü dinler ...Yani aslında köpeklerinde hatta bütün hayvanlarında ,insanlar gibi huylari var ,yetiştirmeye bağlı yani siz nasıl yetistirirseniz öyle olur .
mumkun valla. mesela sana bir tanesi yaklaşıyorsa ve eminsen iyi niyetli olduguna kuyrugu tatlı tatlı salınıyor veya baya sallaıyorsa bilki seni seviyor. eger kuyruk vucuduna paralel ile endişe ediyor. dim dik ve sallamıyorsa sana fikri değişikAcaba benide sevdijleri için mi yannıma grlmeye çalışıyolar ys. Ya ben böyle sarılmak istiyorum bazen ama çok korkuyorum
Böyle düşünmenize sevindim :))evet bende bunu diyorum işte bu tür köpekleri(pitbull-dogo)vs. tercih edip dovusturup ,saldirganlastirip adını kötüye çıkarıyorlar malesef nefret ediyorum böyle insanlardan. Dedigim gibi onlarda insanlar gibi nasıl yetistirirseniz öyle oluo lar.Önyargı değil severim ama dışarda her gördüğüm pitbulu sevemiyorsunuz hak verirsinizki. Yoksa huyunu bildiğim pitbuluda seviyorum. Yavruyken sevdim bir kere dişleri çok sivriydi diğer köpeklere göre. Huyunu bilemeyince korkuyorum doğal olarak. Yoksa hiç bir köpek cinsine ön yar gılı değilim. Terrier var küçük dersin ama saldırgandır. Güzel yetiştirmek sevgi dolu yetiştirmek güzel ama o köpeği dövüştürmek maksatlı özellikşe o ırkı alan çok insan var malesef. Ne insan ne hayvanda ırk ayırmam yanlış anlamayın. Irkçılıktan farkı yok çünkü ikisininde.
Tabikide öyle. Keşke herkes çok sevsede korkmak için sebebimiz olmasa. Sokaktaki köpek bile saldırma sebebi onları döven insanlarBöyle düşünmenize sevindim :))evet bende bunu diyorum işte bu tür köpekleri(pitbull-dogo)vs. tercih edip dovusturup ,saldirganlastirip adını kötüye çıkarıyorlar malesef nefret ediyorum böyle insanlardan. Dedigim gibi onlarda insanlar gibi nasıl yetistirirseniz öyle oluo lar.