Köpek korkum

Selam, bende de köpek fobisi vardı. Çocukken lojmanın ana giriş kapısına Alman kurdu bağlarlardı, karanlık odaya falan kapatırlardı vahşileşsin diye. Kulakları düşmesin diye sevmezlerdi bile. O köpeklerin korkusuyla büyüdüm ve tüm köpeklere karşı korkum oluştu.

Köpeklerden çok korktuğum için yolumu değiştirirdim, sabah ve akşam saatlerinde ortalık tenhayken sokağa çıkamazdım. Dedektör gibi olmuştum, köpeği pati sesinden bile tanıyordum. Korktuğumu anlayan köpekler "napıyo bu salak" der gibi peşime takılıyordu. Çünkü millet yanından normal normal geçerken ben sanki hayalet görmüş gibi davranarak geçiyordum, hatta geri dönüyordum filan.

Çok çabaladım, yavru köpek sevebiliyordum ama beceremedim yenmeyi. Eşimle o zaman sevgiliydik, o çok sever köpekleri. Yolda sevmek istedikçe benden çekiniyordu. Dedim bir gün adam belki köpek beslemek isteyecek, benim yüzümden geri kalacak. Böyle hayat da yaşanmaz, yenmem lazım. Bir uzmana gittim. Terapi aldım. Cidden çok uzun süren bir şey değil ve etkili sonuçlar doğuruyor.

Ben yalnızsam ve köpek görmüşsem baş dönmesi, nefes darlığı, kalp çarpıntısı gibi sorunlar yaşıyordum, dizlerimin bağı çözülüyordu. Şu an bunları yaşamıyorum. Çok vahşi görünmeyen, uysal, sakin köpekleri rahatlıkla sevebiliyorum, besleyebiliyorum.

İnanılmaz bir şekilde hayat kalitem arttı. Sabah yedide yürüyüşe çıkmak hayaldi benim için, artık yanımda bana eşlik eden bir köpekle yürüyebiliyorum.

Yardım alın, çok rahatlayacaksınız.

Benim annemde çok korkarmış önceden. Köpek görünce babamı ittirirmiş. Isıracaksa onu ısırsın diye. Şimdi aşkım,balım, bebeğim diye seviyor. Birde köpekten korkan varsa evime gelmesin. Ben kuzularıma kiyamam diyor. Yarın birgün sizde böyle seversiniz. Ben hamileyim diye dokunamıyorum. Yoksa sokakta gördüğüm her köpekle sarmaş dolaş olurum.
Ay ne güzel yahu annneciğinin ellerinden öpüyorum ama nasıl aşmış bu konuda bilgin var mı? "ya bnm şansım bnm eşimi de küçükken köpek ısırmış ve çok korkuyo. Bende başlıbaşına çok korkağım. Napcam bilmiyom

Selam, bende de köpek fobisi vardı. Çocukken lojmanın ana giriş kapısına Alman kurdu bağlarlardı, karanlık odaya falan kapatırlardı vahşileşsin diye. Kulakları düşmesin diye sevmezlerdi bile. O köpeklerin korkusuyla büyüdüm ve tüm köpeklere karşı korkum oluştu.

Köpeklerden çok korktuğum için yolumu değiştirirdim, sabah ve akşam saatlerinde ortalık tenhayken sokağa çıkamazdım. Dedektör gibi olmuştum, köpeği pati sesinden bile tanıyordum. Korktuğumu anlayan köpekler "napıyo bu salak" der gibi peşime takılıyordu. Çünkü millet yanından normal normal geçerken ben sanki hayalet görmüş gibi davranarak geçiyordum, hatta geri dönüyordum filan.

Çok çabaladım, yavru köpek sevebiliyordum ama beceremedim yenmeyi. Eşimle o zaman sevgiliydik, o çok sever köpekleri. Yolda sevmek istedikçe benden çekiniyordu. Dedim bir gün adam belki köpek beslemek isteyecek, benim yüzümden geri kalacak. Böyle hayat da yaşanmaz, yenmem lazım. Bir uzmana gittim. Terapi aldım. Cidden çok uzun süren bir şey değil ve etkili sonuçlar doğuruyor.

Ben yalnızsam ve köpek görmüşsem baş dönmesi, nefes darlığı, kalp çarpıntısı gibi sorunlar yaşıyordum, dizlerimin bağı çözülüyordu. Şu an bunları yaşamıyorum. Çok vahşi görünmeyen, uysal, sakin köpekleri rahatlıkla sevebiliyorum, besleyebiliyorum.

İnanılmaz bir şekilde hayat kalitem arttı. Sabah yedide yürüyüşe çıkmak hayaldi benim için, artık yanımda bana eşlik eden bir köpekle yürüyebiliyorum.

Yardım alın, çok rahatlayacaksınız.
İstanbulda nerde alabilirim axaba bu terapiyi ya çok heveslendim şimdi. Birde tebrik ederm sizi :)

Ay ne güzel yahu annneciğinin ellerinden öpüyorum ama nasıl aşmış bu konuda bilgin var mı? "ya bnm şansım bnm eşimi de küçükken köpek ısırmış ve çok korkuyo. Bende başlıbaşına çok korkağım. Napcam bilmiyom
Muğla'da plaja atıyorlar köpekleri. O kadar şaşkın ve çaresiz oluyorlar ki. Birde köpeklerin üçü dördü birleşince çete gibi oluyorlar. Tek köpeğe saldırıp yaraliyorlar. Mecburen sevgi verecek, sahip çıkacak birini arıyorlar. Annem bahçenin dışına mama koyarken şimdi babam hergün onlara taze ciğer getirir. Annemde bahçede kaynatır. Kutu süt bile icirmez. Köylülerden süt alır. Bebislerime yarasın diyerek. Siz cantanizda 1 liralık mamalar var onlardan bulundurun. Köpek görünce ondan atarsınız önüne. Sizi unutur mamaya bakar

İstanbulda nerde alabilirim axaba bu terapiyi ya çok heveslendim şimdi. Birde tebrik ederm sizi :)

Ben Ankara'da almıştım. Araştırırsanız bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Yanlış bilgi vermeyeyim bu konular hakkında fakat forumda da psikolog birçok arkadaş var yanılmıyorsam. Farklı teknikler var kurtulabilmek için. Umarım başarırsınız. Bir de satın almayın sahiplenin :) İyi günler dilerim. :KK200:

Muğla'da plaja atıyorlar köpekleri. O kadar şaşkın ve çaresiz oluyorlar ki. Birde köpeklerin üçü dördü birleşince çete gibi oluyorlar. Tek köpeğe saldırıp yaraliyorlar. Mecburen sevgi verecek, sahip çıkacak birini arıyorlar. Annem bahçenin dışına mama koyarken şimdi babam hergün onlara taze ciğer getirir. Annemde bahçede kaynatır. Kutu süt bile icirmez. Köylülerden süt alır. Bebislerime yarasın diyerek. Siz cantanizda 1 liralık mamalar var onlardan bulundurun. Köpek görünce ondan atarsınız önüne. Sizi unutur mamaya bakar
Aaa süper fikir :)

Babam çok sever köpekleri. Nerde köpek görse bayılır. Arkdasının köpeğiymiş. Geçen gün bbm sevmeye basladgnda nerdeyse ısırcktı
Belki oynamak istemiştir siz korktuğunuz için öyle algilamissinzdr yada kotu geçmişten kalan bi saldrganlik olabilir

Benim annemde çok korkarmış önceden. Köpek görünce babamı ittirirmiş. Isıracaksa onu ısırsın diye. Şimdi aşkım,balım, bebeğim diye seviyor. Birde köpekten korkan varsa evime gelmesin. Ben kuzularıma kiyamam diyor. Yarın birgün sizde böyle seversiniz. Ben hamileyim diye dokunamıyorum. Yoksa sokakta gördüğüm her köpekle sarmaş dolaş olurum.
Hamile olupta evde köpek besleyen birsuru insan var bizim mahallede bi kadın doğum yapana kadar 2 köpeğini gezdrdi doğumdan sonra kucakta bebis elde iki kopus gezmeye devam. Köpeğin hamilelikle ne ilgisi var

Doktor yaklaşma dedi. Yoksa ben evi köpekle doldururum. Doğuma kadar gördüğüm köpeklere öpücük atıp sohbet etmekle yetineceğim. Babamın evinde sekiz köpek var. Babam izin verse bugün getiririm bebislerimi.

Kızlar merhaba.
Bnm sıkıntım köpek korkum.
Evet evet baya baya korkuyorum. Tek başıma dışarıya çıkmak istemiyorum.
Korkumum üzerine gitmek için süs köpeği alacaktım. Boo cinsi ısırmıyomuş falan. Oda dünya para. Nasıl baş edicem ya
köpek alma. yakınında köpek barınagı elbette vardır. ara ara oraya gidip köpekleri sevmeye calış.
korktugunu da söyle. sakin köpekleri bakıcılar bilir. cıkartsınlar senin için sev. yada cıkartmasınlar kafesten sev onu.
ayrıca diyelim ki bu korkunu yendin. asla ama asla para ile köpek alma. köpek alacaksan lütfen barınaklara git.
her tür cins veya degil ama her tür köpek barınaklarda var.
ve köpek bakımını bilmiyorsan ögren. zorluklarını ögren. tamam ben bunu yaparım 15 sene bu köpege bakarım dersen köpek edin. çünkü köpek alıp 2 ay bakıp cok zormuş dedikten sonra onu barınaga veya sokaga bırakmak cok cirkin birşey. onlarında duyguları var ve gercekten cok üzülüyorlar.
ben köpekleri cok severim. beslerimde. sokakta gördügüm hiçbir köpek su ana kadar hiç beni sevmemezlik etmedi. yolda dudurken yanımdan gencen köpek bile bana sürtünür... ayy sen ne tatlısın dedigimde sırt ustu yatar karnını acarlar :KK70: onlardan korkma !

Çok haklısın. İşte ne biliyim dedim belki yenerim korkumu alıesam bide çok şekerdi. Ama çok pahalı o da.
barınaklarda bedeva.
birde su algı var. bebekken alırsam bana alışır. bu yanlış.
ben her köpegimi barınaktan aldım ve 1-2 yaşlarındayken aldım. ve yolda buldugum her sahipsiz köpegi yaşı ne olursa olsun evime aldım. hiçbir sorun yaşamadım. 1 ay olacak sahipsiz bir köpek aldım 4 yaşında gibi.
cok akıllı. yaşını almış köpeklere egitim vermek aslında daha kolay.

barınaklarda bedeva.
birde su algı var. bebekken alırsam bana alışır. bu yanlış.
ben her köpegimi barınaktan aldım ve 1-2 yaşlarındayken aldım. ve yolda buldugum her sahipsiz köpegi yaşı ne olursa olsun evime aldım. hiçbir sorun yaşamadım. 1 ay olacak sahipsiz bir köpek aldım 4 yaşında gibi.
cok akıllı. yaşını almış köpeklere egitim vermek aslında daha kolay.
Haklısn cnm barınaktan alırken nadl alıysn pki

benim barınaktan alışım cok kolay oldu cunku zaten önceden köpek bakmıştım.
belediye barınagından ve belediye calışanından alacaksan. köpegi hemen veriyorlar. yeterki isteyen cıksın
ama gönüllüler varsa - evini soracaklar. nerede bakıcan bu hayvana ( balkonda köpek beslenmez ! ) ? bahcede mi? etrafı cevrili mi ? bina bahcesi mi? bina bahcesi ise köpegi orada tutamazsın. (mustakil ise zaten sorun yok. evin etrafı cevrili olsıun. hayvan kacamasın-kulubesi su almayan bir yerde olsun. ) sabah akşam gezdireceksin hayvanı. bakımı tutumu hakkında bilgi edinmelisin. belki evine ziyerete gelirler.
sonra bir sözleşme imzalatıyorlar.
sonra aldıktan bir süre sonra adresine ziyarete gelebiliyorlar. foto zaten isterler.
barınaga gittiginde her köpege bak. elini uzat koklasınlar. yüzlerine bak. en sakin uysal olan hangisi diye sor. kendi durumunu anlat. ama hemen almayacagım bir iki kre böyle gelip alışmak bu korkumu yenmek istiyorum de.
sonra - su bir gercek sen köpegi degil köpek seni secer. gide gele muhakkka biri ile yakınlık-göz temasın olacaktır-elektrik alıp verirsiniz birbirinize ve onu alıp eve gelirrsin :)
koklatamayacagın tipler : bazıları cok korkak oldugundan havlayabilir. veya cok korktugu ve cok acı cektigi için insanlara cook tepkili olanlar hem hırlar hem havlar. senden korktugu için havladıgını nasıl anlarsın ? kuyrugunu poposunun alttında karnına dogru kıstırmışsa bir köpek korkuyordur. ondan uzaklaş.
kıl sorunu her canlı da var. ama en az kıl sorununu kıvırcık tüylülerde yaşarsın. veya dökülsede gözüne az batmasını istiyorsan kısa ve düz tüylelerden bakacaksın.
bence poomarian yerine 0-1-2-3 no. terier- gene 0 numara pincher tercih edebilirsin.
pug cinsi köpeklerde güzeldir ama horlarlar ve göz ve cilt bakımı isterler. burunsuzdurlar. iran kedisi gibi.. popopları cok tatlıdır kıvrık kuyruklu filan. nefes darlıgı yaşalar burunsuz oldukları için. ama evde cok sakin hayvanlardır. tembellerdirler.
geri kalan sana uymaz. pincher da cok atletik bir köpektir. zıpzıplar ama küçük oluşu şahane.
yada york shire terier. mukemmel olur.
şimdi diyeckesin ki bunlar hep ci,ns barınakta nasıl bulunur. bulunuyorlar. hatta azimle araştırırsan pomarian bile bulabilirsin..
cins sorun degil dersen küçük boy olan köpekler var. onladan tercih et. kırma olan köpekler cok akıllı olurlar bunu da ekleyeyim. bodur boylu düz tüylü.
cunku sen köepeklerden korkuyorsun ve köpek gezdireceksin. gezdirirken diger köpekler ile karşılaşcaksın. ilk köpegin ufak olsun ki kucagına alıp kacabilesin :)

hayrınada barınaga hangi mamayı kullanıyorlarsa ondan 1-2 tane mama yardımı yaparsın. olur biter.
ama bak sana ne diyecegim. köpek bakmak cok zahmetlidir.
kedi alabilirsin. sırnaşık istersen barınaga gittiginde sırnaşık istiyorum de. sırnaşık olmasın dersen zorluk cekersin diyeyim :KK70: aşıya filan götürecegin zaman tırmalar... evi paralar. ama sakin kedi oyuncak verirsin onunla oynar durur.
yok illa köpek diyorsan da lşütfen yaşını almış dişlerininde kaşıntısı kemirme huyu bitmiş olsun. kemiren kedi köepk cok zor. evde ne varsa kemirir. kablo kemiren caprılan bile var

illa boo almana gerek yok. yavru terrier al, kendin büyüt, pek büyümüyor zaten minicik köpüş oluyor :)

Küçük ırk yavru köpek sahiplenin veya barınaklara gidip sevin. Ben köpek aldım küçük ırk öyle yendim. Şimdi pitbull dışında bütün hayvanları seviyorum. Hatta büyük köpekler daha sevgi dolu oluyor. Terrier almayın tek tavsiyem bu olur. Cocker tavsiye ederim hem söz dinlerler,hem sakin hayvanlardır. Terrierler biraz nalet.

X