Dünyanın en klişe cümlesiyle başlamamak için kırk takla atıyorum şu an ama dayanamıcam, bari birebir aynısı olmasın da şu şekilde revize edeyim;
çirkin kadın yoktur, bedenine gerekli yatırımı yapmayan kadın vardır konu sahibesi. Erkekleri bilemem ama
kadın bi bütündür ve aynı anda hem beynine, hem karakterine hem de bedenine yatırım yapan bi kadına direnebilecek bi erkek yoktur İlk iki adımı hallettim fiziksel görüntüde takıldım demişsiniz madem daha fazla uzatmadan konuya dalıyorum.
Mesele kendinizi "dünyanın en karşı konulamaz, en güzel, en zarif, en cool kadını" gibi hissetmek ve bu hissi karşı tarafa geçirmekte. Cazibe dediğiniz şey tam olarak budur.
Bunun için de kendini tanımak şart. Güzel yönlerinizin farkında olacaksınız ki onların üstüne bi seyler koyabilesiniz.
İlk olarak renkler çok önemli mesela. Saçınız, makyajınız, giydikleriniz teninizi tamamlıyo, üstünüzde su gibi akıyo olmalı.
Yıl olmuş 2018 dünya hala kendi cildinin alt tonunu bilmeyen kadınlarla dolu şok oluyorum.
Daha geçen gün kuafördeyim, yan koltugumda saçlarını sarıya boyatmak isteyen biri var. Cildinin alt tonu sarı bi kilometre öteden belli, kadın katalogdan ısrarla soguk pembe tenlilere gidecek sarı tonlarına bakıyo
İskandinav değilsin ki sen ablacım.
Kocaman güzel güzel bukleleri var bi de, hayır yüzün köseleye benzese o saçlarla yine kurtarırsın
Kadın resmen rengi solmuş çalı süpürgesine çevirecek onları.
Kuaför işini bilen biri olmasa gitmişti caaanım saçlar, öyle güzel sıcak tonlarda bi sarı yaptı ki bal gibi, kıskanmadım desem yalan olur
İşte saçınızın renginden satın aldıgınız elbisenin rengine kadar küçük görünen ama fiziksel görünüm söz konusu olduğunda felaket önemli bi konu.
Saçtan başlamışken şunu da eklemek istiyorum ki saç hemen hemen her seydir. Kesimi, modeli, uzaktan salınışı, kokusu (evet kokusu) ve sizin saçınızı düzeltme/saçınıza dokunma şekliniz flörtün o anki gidişatını acayip etkileyebilir. Zevkinize ve çizmek istediginiz imaja göre özenmeniz gereken bi konu kesinlikle.
Sonra kokuu... Mesela kendi adıma hafif ama kalıcı kokuları tercih ediyorum böyle ilk buluşma gibi ortamlar için. Hem boğmayacak hem de 5 dakika yan yana oturdugunuzda karşındakinin bile üstüne sinecek. Yanından ayrıldıktan sonra bile beni hatırlatacak ona
Vücuda ve konuya uygun kıyafet ve takı seçimi var ki o konuda kendiniz hakkında biraz bilgi verirseniz daha kolay yardımcı olurum.
Son olarak kozmetik... Kozmetik dostunuzdur, arkadaşınızdır, yanlış ellerde Bülent Ersoy'un sahne makyajına da dönüsebilir ama dogru ve dozunda kullanırsanız hayat kurtarıcı bi unsurdur.
Bu konuda bilgi edinmek çook çok kolay, Tanrı youtube u makyaj yapan kadınlar için yarattı bile denebilir
Charlotte Tilbury olur, Tati olur, (Nikki olmaz mesela, çok güzel ama çok ağır yapmayı seviyo o, ilk yüz yüze gelme anı için fazla maskemsi ve abartılı bi görüntü) bizimkilerden Duygu olur, Merve olur, gece gece aklıma gelmiyo simdi ama bu tarz insanların dogal ya da sade özel gün makyajlarına bi göz atın derim
Çok basit gelebilir ama makyajla kaş şekillendirmek mesela tüm yüz ifadenizi degistiren bi olay. Elmacık kemiklerinize ufak bi dokunus gülüsünüzü tamamen baska bi boyuta tasıyabilir. İzleyin öğrenin bunları.
Sonuc olarak gezegende "çirkin cazibesi" diye bi kavram alıp başını gitmişken güzel miyim acaba diye hesaplar yapmak çok anlamsız bana göre. Ne zaman yüz yüze geleceksiniz bilmiyorum ama vurucu bi giriş yapmanın yolu genetik mirasla getirdiklerinizden geçmiyo.