- 9 Şubat 2015
- 408
- 605
- 103
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
-
O otizmin ne olduğunu bilmiyordur dinlemeyin bile konuşmak için konuşmuş. Teyzemin oğlu oyleydi o da çok TV izlerdi pedagog o sebeple olduğunu söyledi ve TV yi hayatlarından çıkarıp çocukla birebir ilgilendiler bir anda konuşmaya başladı rahat olun daha 25 aylık eminim bir problem yokturÖncelikle herkese Merhaba!
Kk takip ederim ama üye olup konu açmak bugüne nasipmiş sırf bu konu için üye oldum.
Kızım 2 yaşını geçeli 15 gün oldu 25 aylık yani
Konuşma olarak akrabların gerisinde farkındayım ama 2 ay önce babacığımı kaybettim daha yeni geliyorum kendime.
Yarın için çocuk psikiyatri kliniğine randevu aldım saat 2 de.
Şimdi konuyu yazıyorum dün kv ile eşimin halasına oturmaya gittik eşimde çok geç konuşmuş bu arada şimdi konuyu bağlanak için yazıyorum halam dedi ki bu babası gibi geç konuşacak herhalde dedi bende bilmiyorum hala salı günü götüreceğim uzmana bakalım ne diyecek dedi
Kv de 1 hafta önce kızından geldi kızı izmire gelin gitti kurduğu cümle aynen şu şekilde
-ayy bizim hacerin üst komşunun çocuğu da konuşmuyormuş cocuğa otizim tanısı koymuşlar bizimki de kesin öyledir
Hala ile biz şok olduk
Benim boğazım düğümlendi bi an normalde çok hazır cevabımdır
Halam da ne alakası var yenge otizim çok ayrı bişey dedi( halamız öğretmen bu arada bilinçli bi kadın yani)
Kızlar kızım konuşmuyor evet ama hiç kelimesi yok değil yani inek görse möö diye bana gösterr
Köpek görür hav der
Horaz tavuk onların sesini bile çıkarr
Ama mesela öcü demez düüü der
Amcasının adı orhan ona ohhh diye çağırr
Kuzenim var can ona dan der bu şekilde sınırlı kelimeleri banyo yapmak istese kafasını eline götürr saçlarını yakarmış gibi yapar
İsmine bakıyor göz teması var akranlarıyla oynar sosyal ilişkileri iyi bi çocuk evet konışmada geriyiz zaten fatkındayım babamı kaybettim yoksa çoktan gitmiştim.
Otizim olduğunu düşünmedim çünkü bni endişelendirecek bi davranışı olmadı otizime dair.
2 gündür başım çatlıyo ağrıdan
Yani bu ne patavatsızlık
Bu arada kızım 14 aylık yürüdü kv geç de yürüdü aynı zamnda dio
İçime kurt düştü ☹☹
Tecrübeli anneler sizn çocuklarınız ne zamn konuştu lütfen bana bi sey söyleyin
Ek olarak: Ben çalıştım bi dönem ve kzım tv telefon çok maruz kaldı şu son 2 aydır tamamen çıkardık haytımızdan
Bu arada kvyi arayıp kırıldığımı söyledim ben ne dedim ki dior
Tamm bnn kzımda öyle bi sorun da olda gene benim canım evladım her şeyim ama söyleyiş biçimi tarzı inanın beni çok kırdı
Umarım bugün götüreceğim bakalım dr ne diyecekO otizmin ne olduğunu bilmiyordur dinlemeyin bile konuşmak için konuşmuş. Teyzemin oğlu oyleydi o da çok TV izlerdi pedagog o sebeple olduğunu söyledi ve TV yi hayatlarından çıkarıp çocukla birebir ilgilendiler bir anda konuşmaya başladı rahat olun daha 25 aylık eminim bir problem yoktur
İnanın şu ana kadar aklımda hiç bir şüphe yoktu
Bu arada eşim de 5 yaşında falan konuşmuş
Benim kızım 14 aylık olucak hala yürüme yok ben geç yürümüşüm.Konuşması daha iyi.Ona bakarsak akranları çatır çatır yürüyo ama ben kıyaslamıyorum her çocuk farklı sonuçta.Öncelikle herkese Merhaba!
Kk takip ederim ama üye olup konu açmak bugüne nasipmiş sırf bu konu için üye oldum.
Konuşma olarak akrabların gerisinde farkındayım ama 2 ay önce babacığımı kaybettim daha yeni geliyorum kendime.
Şimdi konuyu yazıyorum dün kv ile eşimin halasına oturmaya gittik eşimde çok geç konuşmuş bu arada şimdi konuyu bağlanak için yazıyorum halam dedi ki bu babası gibi geç konuşacak herhalde dedi bende bilmiyorum hala salı günü götüreceğim uzmana bakalım ne diyecek dedi
Kv de 1 hafta önce kızından geldi kızı izmire gelin gitti kurduğu cümle aynen şu şekilde
-ayy bizim hacerin üst komşunun çocuğu da konuşmuyormuş cocuğa otizim tanısı koymuşlar bizimki de kesin öyledir
Hala ile biz şok olduk
Halam da ne alakası var yenge otizim çok ayrı bişey dedi( halamız öğretmen bu arada bilinçli bi kadın yani)
Kızlar kızım konuşmuyor evet ama hiç kelimesi yok değil yani inek görse möö diye bana gösterr
Köpek görür hav der
Kuzenim var can ona dan der bu şekilde sınırlı kelimeleri banyo yapmak istese kafasını eline götürr saçlarını yakarmış gibi yapar
İsmine bakıyor göz teması var akranlarıyla oynar sosyal ilişkileri iyi bi çocuk evet konışmada geriyiz zaten fatkındayım babamı kaybettim yoksa çoktan gitmiştim.
Otizim olduğunu düşünmedim çünkü bni endişelendirecek bi davranışı olmadı otizime dair.
Yani bu ne patavatsızlık
İçime kurt düştü ☹☹
Ek olarak: Ben çalıştım bi dönem ve kzım tv telefon çok maruz kaldı şu son 2 aydır tamamen çıkardık haytımızdan
Tamm bnn kzımda öyle bi sorun da olda gene benim canım evladım her şeyim ama söyleyiş biçimi tarzı inanın beni çok kırdı
emin ol oyle olacak. bende dusnurdm acaba otizmli diye falan. ama zamani vardi. 3 yasindan sonra acildi ve konusmadigi set yok. ve yurtdisindayim. oyle cevrede herkes turkcede konusmaz . rahat olunAy inşallah bnde susturamam
iciniz rahat olsun sizinde, tv den uzak tutun göreceksiniz degisimin hiziniEvet bnde tam soracaktım neden oğlunuzdan şüphe ediyorsunuz ki gayet normal ama birazcık erken başlamış konuşmaya o kadar bı arada bnde 9 aylık yürümüşüm
senın oğlunda otizim li ozaman deseydin
bence patavatsız kv de otizmli nedemek onu bile bilmiyor kör cahil ,
mumkunse uzun birsüre ayagını kes gidip gelme kv ye ,
Tabii canım saatler kaldı randevuya duanı eksik etme 2 de gireceğiz inşallh
dr sonrası lütfen bizede bilgi ver
hasta değil çocuk ama geçmiş olsun cnm
telefondan uzaklaşması iyi olmuş o yavaşlatıyor bir de işaret ile iletişim kurmasına izin vermeyin. Yanlış söylediklerini düzeltin . Birşey yok gibi tabi Dr daha iyi anlar bol oyun bol park ya da oyun grubu iyi olurÖncelikle herkese Merhaba!
Hala ile biz şok olduk
Köpek görür hav der
Yani bu ne patavatsızlık
İçime kurt düştü ☹☹
Anlamıyo halen bn ne dedim ne var ki onda diogec kalan bir konusma yok,
tabi daha hizli ilerlemesi icin yardimci olabiliriniz,
televizyinu devreden cikarmak cok dogru bir adim olmus mesela.
Ama onun disinda, siz bu kadar stres yapmayin ki, stresiniz cocugu etkilemesin.
Kayinvalideye de gulun gecin,
daha kimler neler neler diyecek, siz yeterince bilincli oldugunuza inaniyorsaniz o kisileri takmamayi da zamanla ogrenirsiniz zaten.
Kayinvalide anlar diyorsaniz uzuldugunuzu soyleyebilirsiniz tabi, ama etkisi olmayacaksa bosverin gitsin.
Anlamıyo halen bn ne dedim ne var ki onda dio
Umarım cnm dediğiniz gbi olurtahmin ettim, bir de siz sorun cikartan olursunuz ustune bu gibi durumlarda.
o yuzden bosverin kim ne diyorsa desin,
siz zaten doktora danisacakmissiniz,
ki dedigim gibi gec konusuyor bile degil, sadece daha hizli ilerlemesi icin belki danismak dogrudur.
Benim iki oglum da bu yaslarda konusmuyordu,
buyuk oglum krese baslayinca cok hizli ilerletmisti,
kucuk oglum 3 yasina girecek, yeni soktu konusmayi diyebilirim.
çok konuşmasın!!Umarım yoktur yani olsa bile ki allah korusun kızım onun torunu o şekilde mi söylenir yani
Mutlaka canım 2 saat sonra kontrollümüz akşam yazacağım buraya mutlakaçok konuşmasın!!
ki dediğiniz gibi Allah korusun olsa bile torunu canı kanı lambır lumbur söylenir mi
psikiyatra götürün tabi
hayırlısıyla birgün konuştuğunda "gördün mü anne torunun şükür ki otizm değilmiş.. birdaha böyle konuşurken 10 kere düşün.. kötülüğü çağırma.." vs gibi diyin mutlaka
bu arada psikiyatri den sonra bize de yazın bakalım hekim ne diyecek
Rabbim çocuklarımızı sağlık ve huzurla büyütmeyi nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?