- 4 Eylül 2018
- 18.760
- 72.097
- 598
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
-
Evet onun ciddi tedaviye ihtiyacı var farkında değilÇocukta bir sorun yok, kayınvalidenizde var..
Kafaniza takmayin. Benim kızımda o aylarda göstermiyordu. Icim icimi yedi ama boşunaymış. 18 aydan itibaren göstermeye başladı. Simdi 23 aylik o parmak hic inmiyorBenim çocuğumun da herşeyi normal göz Teması Bi kaç kelime kullanması algılaması vs ama işaret etmiyor asla birşeyi. 15 aylık bu beni çok tedirgin ediyor
Hiç üzülmeyin bir anda açılacak emn olun maşallah.. 14 aylık yürğmenin geç oldupunu da ilk sizden duyuyorum hiç de geç değşl. Herşeyi o kadar normal ki kulak asmayın.. bu cümle kötğ bir yakıştırma olmuş ben olsam ben de alınırdım tepkimi de koyardım. Bu öyle onun bunun bebesini eleştirmeye çekiştirmeye benzemez. Kendi canın ya.. torununu seven insan bu yakıştırmayı dayanaksızca pat diye yapamaz. Olsa bile yakıştıramaz üstğne bir düşğnür.. ayıp.Öncelikle herkese Merhaba!
Kk takip ederim ama üye olup konu açmak bugüne nasipmiş sırf bu konu için üye oldum.
Kızım 2 yaşını geçeli 15 gün oldu 25 aylık yani
Konuşma olarak akrabların gerisinde farkındayım ama 2 ay önce babacığımı kaybettim daha yeni geliyorum kendime.
Yarın için çocuk psikiyatri kliniğine randevu aldım saat 2 de.
Şimdi konuyu yazıyorum dün kv ile eşimin halasına oturmaya gittik eşimde çok geç konuşmuş bu arada şimdi konuyu bağlanak için yazıyorum halam dedi ki bu babası gibi geç konuşacak herhalde dedi bende bilmiyorum hala salı günü götüreceğim uzmana bakalım ne diyecek dedi
Kv de 1 hafta önce kızından geldi kızı izmire gelin gitti kurduğu cümle aynen şu şekilde
-ayy bizim hacerin üst komşunun çocuğu da konuşmuyormuş cocuğa otizim tanısı koymuşlar bizimki de kesin öyledir
Hala ile biz şok olduk
Benim boğazım düğümlendi bi an normalde çok hazır cevabımdır
Halam da ne alakası var yenge otizim çok ayrı bişey dedi( halamız öğretmen bu arada bilinçli bi kadın yani)
Kızlar kızım konuşmuyor evet ama hiç kelimesi yok değil yani inek görse möö diye bana gösterr
Köpek görür hav der
Horaz tavuk onların sesini bile çıkarr
Ama mesela öcü demez düüü der
Amcasının adı orhan ona ohhh diye çağırr
Kuzenim var can ona dan der bu şekilde sınırlı kelimeleri banyo yapmak istese kafasını eline götürr saçlarını yakarmış gibi yapar
İsmine bakıyor göz teması var akranlarıyla oynar sosyal ilişkileri iyi bi çocuk evet konışmada geriyiz zaten fatkındayım babamı kaybettim yoksa çoktan gitmiştim.
Otizim olduğunu düşünmedim çünkü bni endişelendirecek bi davranışı olmadı otizime dair.
2 gündür başım çatlıyo ağrıdan
Yani bu ne patavatsızlık
Bu arada kızım 14 aylık yürüdü kv geç de yürüdü aynı zamnda dio
İçime kurt düştü ☹☹
Tecrübeli anneler sizn çocuklarınız ne zamn konuştu lütfen bana bi sey söyleyin
Ek olarak: Ben çalıştım bi dönem ve kzım tv telefon çok maruz kaldı şu son 2 aydır tamamen çıkardık haytımızdan
Bu arada kvyi arayıp kırıldığımı söyledim ben ne dedim ki dior
Tamm bnn kzımda öyle bi sorun da olda gene benim canım evladım her şeyim ama söyleyiş biçimi tarzı inanın beni çok kırdı
Teşekkür ederim cnm yarın bakalım dr ne diyecek sonucu yazacağım burayaÖncelikle başın sağolsun canım Allah rahmet etsin babana sizlerinde sabrınızı arttırsın☹
Benim oğlumda 2 yaşında o da konuşmuyor
En azından seninki möö, havhav falan diyomuş benimki onları da demez
Tek dediği susayınca suuuu diyor bide mama
arada dede,baba derdi şimdi onları görünce onu da demiyor. Bende üzülüyorum ama her çocuk bir değil. İnşÂllah bigün konuşacaklar hep böyle sürmeyecek...Benim oğlum bana anne dese şuan sevinçten havalara uçarım o derece. Ben çocuğunun 3 yaşında konuşanını çok duydum
Benim yeğenimde 2,5 ay sonra 3 yaşına girecek o da hala konuşamıyor ama algıları açık ,herşeyi anlıyor, bişey deyince yapıyor
Önemli olan bunlar zaten. Benim bir arkadaşımın abisi tam 4 yaşında konuşmuş, hiçbir sağlık sorunu yokken. Yani şuan konuşamıyolar diye hasta demek değil bu.
Bu durumu tek yaşayan biz değiliz emin ol
Ben bunun %80 genetik olduğunu düşünüyorum annede babada varsa çocuktada olabiliyor. Sende sıkıntı etme
Allah onlara daima sağlık versinde yeterki gerisi zamanla olur
İnşaallah benim kizim da 4 yasina dogru akici konuşur.Kendinizi üzmeyin,moralinizi bozmayın.Sizinle aynı durumlardan geçmiş biri olarak yazıyorum.Kv’m den değil ama çevremden çok baskı aldım zamanında bu konuda kızım 14 aylık yürüdü,18 aylık ilk dişi çıktı,üç defa pedagog ve psikiyatri götürdüm konuşmuyor tam konuşamıyor diye iki yaşlarında, kızım 3.5 yaşında konuşmaya 4 yaşında akıcı cümle kurmaya başladı.Kreşe gidince dili tamamen açıldı.Şimdi susturamıyoruz bile.Herşeyi geç oldu herşeyi geç yaşadık ama geç olsun güç olmasın sağlıkla olsun çok ağladım araştırdım kendimi suçladım ama bir anda açılıverdi.Doktorlar da gelişim testlerinde hiç bir sorunu olmadığını normal olduğunu söylemişlerdi.Sizin prenseste de sorun olduğunu düşünmüyorum içiniz ferahlasın bi götürün tabiki sağlıcakla kalın.
Çok teşekkür ediyorum umarım dediğiniz gbş olurKendinizi üzmeyin,moralinizi bozmayın.Sizinle aynı durumlardan geçmiş biri olarak yazıyorum.Kv’m den değil ama çevremden çok baskı aldım zamanında bu konuda kızım 14 aylık yürüdü,18 aylık ilk dişi çıktı,üç defa pedagog ve psikiyatri götürdüm konuşmuyor tam konuşamıyor diye iki yaşlarında, kızım 3.5 yaşında konuşmaya 4 yaşında akıcı cümle kurmaya başladı.Kreşe gidince dili tamamen açıldı.Şimdi susturamıyoruz bile.Herşeyi geç oldu herşeyi geç yaşadık ama geç olsun güç olmasın sağlıkla olsun çok ağladım araştırdım kendimi suçladım ama bir anda açılıverdi.Doktorlar da gelişim testlerinde hiç bir sorunu olmadığını normal olduğunu söylemişlerdi.Sizin prenseste de sorun olduğunu düşünmüyorum içiniz ferahlasın bi götürün tabiki sağlıcakla kalın.
Öncelikle herkese Merhaba!
Kk takip ederim ama üye olup konu açmak bugüne nasipmiş sırf bu konu için üye oldum.
Kızım 2 yaşını geçeli 15 gün oldu 25 aylık yani
Konuşma olarak akrabların gerisinde farkındayım ama 2 ay önce babacığımı kaybettim daha yeni geliyorum kendime.
Yarın için çocuk psikiyatri kliniğine randevu aldım saat 2 de.
Şimdi konuyu yazıyorum dün kv ile eşimin halasına oturmaya gittik eşimde çok geç konuşmuş bu arada şimdi konuyu bağlanak için yazıyorum halam dedi ki bu babası gibi geç konuşacak herhalde dedi bende bilmiyorum hala salı günü götüreceğim uzmana bakalım ne diyecek dedi
Kv de 1 hafta önce kızından geldi kızı izmire gelin gitti kurduğu cümle aynen şu şekilde
-ayy bizim hacerin üst komşunun çocuğu da konuşmuyormuş cocuğa otizim tanısı koymuşlar bizimki de kesin öyledir
Hala ile biz şok olduk
Benim boğazım düğümlendi bi an normalde çok hazır cevabımdır
Halam da ne alakası var yenge otizim çok ayrı bişey dedi( halamız öğretmen bu arada bilinçli bi kadın yani)
Kızlar kızım konuşmuyor evet ama hiç kelimesi yok değil yani inek görse möö diye bana gösterr
Köpek görür hav der
Horaz tavuk onların sesini bile çıkarr
Ama mesela öcü demez düüü der
Amcasının adı orhan ona ohhh diye çağırr
Kuzenim var can ona dan der bu şekilde sınırlı kelimeleri banyo yapmak istese kafasını eline götürr saçlarını yakarmış gibi yapar
İsmine bakıyor göz teması var akranlarıyla oynar sosyal ilişkileri iyi bi çocuk evet konışmada geriyiz zaten fatkındayım babamı kaybettim yoksa çoktan gitmiştim.
Otizim olduğunu düşünmedim çünkü bni endişelendirecek bi davranışı olmadı otizime dair.
2 gündür başım çatlıyo ağrıdan
Yani bu ne patavatsızlık
Bu arada kızım 14 aylık yürüdü kv geç de yürüdü aynı zamnda dio
İçime kurt düştü ☹☹
Tecrübeli anneler sizn çocuklarınız ne zamn konuştu lütfen bana bi sey söyleyin
Ek olarak: Ben çalıştım bi dönem ve kzım tv telefon çok maruz kaldı şu son 2 aydır tamamen çıkardık haytımızdan
Bu arada kvyi arayıp kırıldığımı söyledim ben ne dedim ki dior
Tamm bnn kzımda öyle bi sorun da olda gene benim canım evladım her şeyim ama söyleyiş biçimi tarzı inanın beni çok kırdı
Teşekkür ederim cnm yarın bakalım dr ne diyecek sonucu yazacağım buraya
Bn özele gideceğim cnm direkt psikiyatri uzmanına aldım birde kardeşim inşaat ustası yarım akşam şehrimizde bulunan bi çocuk doktorunun işini yapacak oda anlatacak durumu bakalımBen sağlıklı olduğunu düşünüyorum canım
Çok şükür bişeyler anlatmaya çalışıyomuş tep verebiliyomuş bunlar önemli
Randevuyu çocuk doktorundan mı aldın?
Çocuk gelişimi bölümüne sadece çocuk doktorları yönlendiriyomuş galiba öyle duydum bende götürmeyi düşünüyorum
Ysni hsni bi şüphen varsada güzellikle söyle hadi beni sevmiyon bu senn torunun yahuuKırılmakta haklısınız. İçinizi ferah tutun. İnşallah güzel haberler alırsınız. Bu arada kv niz gerçekten patavatsızca davranmış
Bn özele gideceğim cnm direkt psikiyatri uzmanına aldım birde kardeşim inşaat ustası yarım akşam şehrimizde bulunan bi çocuk doktorunun işini yapacak oda anlatacak durumu bakalım
Ay inşallah bnde susturamambenim kizim 3 yasindan sonra konustu . aayni yastaki komsumun oglu bulbul gibiydi benim kiz konusmazdi. sonra bi acildi. simdi hic dusmuyo hic. herseyi konusuyo masAllah . 3 yasindan sonra konustu . bekleyin biseyi yoktur merak etmeyin. simdi kizim I susturamiyorum cok geveze.
Tabi ki de canımmm yazacağım mutlakaHadi hayırlısı sonucu yazarsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?