Bizim oğlan 9 aylık yürüdü on aylık kelimeye, 14-15 aylık 3 kelimeli 2-3 heceli cümle kurmaya başladı ama geniş zamanda filleri çekmeden konuşuyordu.
Bu arada biz iki dilli bir aileyiz..
ama her çocuk farklı, büyük ihtimal çok tv ye maruz kaldığından olmuştur, sıkmayın canınızı . Birdaha izletmezseniz 2-3 aya toparlar emin olun. Ama günde yarım saat falan izletmekten bahsetmiyorum, hiç izleymemekten bahsediyorum, yanında açmayın yani. Radyo açın kendinize mesela.
Bizim evde hiç tv açılmadı , 25 aylıklen geçmiş zaman gelecek zaman ve dilek kipleriyle bile konuşuyordu.
Bir çocugun karakteri acaip rol oynuyor, konuşmaya meraklıysa erken konuşuyor.
İkincisi annenin yaklaşımı, ben doğduğu gğnden beri kendisiyle herşeyi konuştum, 3 günlük bebek ne anlar demedim, hep herseyi en doğru şekilde hiç basitleştirmeden anlattım. Çok çenesi düşük biriyim
Üçç bol bol şarkı söyleyin, şarkıyı öneriyorlar..
ama bu arada 3 yaşına kadar konuşamayadabilirmiş, bence doktora gidip iç rahatlatıp döneceksiniz.
Bazen kaynanalar ananeler ne dediğini bilmeden konuşuyor inanın, benim annem oğlum 6 aylık sıralamaya başlayınca her allahın günü hala yürümüyor mu diye sordu. 8 aylıktı çocugum artık ben gerilmiştim ki yaptığı çok saçmaydı zaten küçücüktü.
Daha 13-14 aylıkken ah daha cümle kurmuyor mu kelime kelime mi konuşuyor diyordu, kendi baktığı torunu var, abimin oğlu, oğlumdan 6 ay küçük. Şuan 2 yaşını çoktan geçti cümle değil işte kopuk kopuk anlaşıöaz kelime konuşuyor. Artık bana böyle abuk subuk konuşmayı bıraktı çokşükür.
Gelin oğlanın totodan bezi almak suretıyle 2 yaştan önce bezden temizledi. Son aylarda da bu çocuk niye hala bezli diye darlıyordu, en gecen oğlan çıt diye gece gündüz bezi bırakıverdi ve hiç kaçırmıyor, çok temiz iş oldu bana. Bunu anlattım, dedim halı kaldırmadan etraf çiş kaka olmadan bitti gitti valla iyi ki oğlumu beklemişim diye... artık bakalım neyi bulacak ki bu benim öz annem.
İnan sadece patavatsızlar bilerek yapmıyorlar.
Siz takmayın kafanıza, benim oğlum otistik olabilir ama sizin kızınızın bişeyi yok, yaşadığınız üzüntü de etkilemiştir onu, başınız sağolsun bu arada. Benim oğlum niye otistik olabilir dediğimi merak ettiyseniz, bazı şeyleri beklenenden önce yapmak da bazı şeylerin belirtisi olabiliyor.