• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşmayan kızım ve kv’nin sözleri

valla kendini iyi tutmuşsun sende de patavatsızlık var deyivermiştim ben o an.kör cehalet ne korkunç bir şey.kızınızda bir şey yok ki, valla benim kuzenim 6 yaşında konuştu, şu an doktor! biraz geç oldu onunki de ama yani bu gözler onu da gördü.çocuğunuzda bir şey yok siz rahat olun.
Ayyy inşllh ya🙏🏻

Bende korkardim da oglum tam 17-18 ay civari basladi hatta doktor bana tam olarak parmagiyla gostermesine gerek yok yumruk seklinde bile kolunu kaldirabilir demisti oyle basladi sonra isarer parmagina dondu
Mesela birşey istiyorsa ona uzanıyor almaya çalışıyor çabalıyor ama işaret ederek değil yani. Yapabilirse yapıyor yapamazsa dönüp arkasını gidiyor. Otizm testlerinde de ilk soru işaret parmağını kullanıyor mu olduğu için geriliyorum. Ama dediğim gibi başka hiçbirşeyde problem görmüyorum

Biraz daha açabilir misinz göz ile mi alakalı??
[/QUOTE
Göz bozukluklarında çocuklar dudak okumadıjları için konuşma grcikmesi yaşıyorlarmış. AMa tabi göremediklerinin farkında olmadığından bunu anlamamız zor. Bir yakınımın kızı 3-4 yaşına gelmiş ve hala konuşamamıştı. Bu bilgiden sonra göz doktoruna gitti ve gözleri epeyce bozuk çıktı. Şimdi rahatça konuşuyor. Tek sebep diyemem ama ihtimallerden biri olabilir

Mesela birşey istiyorsa ona uzanıyor almaya çalışıyor çabalıyor ama işaret ederek değil yani. Yapabilirse yapıyor yapamazsa dönüp arkasını gidiyor. Otizm testlerinde de ilk soru işaret parmağını kullanıyor mu olduğu için geriliyorum. Ama dediğim gibi başka hiçbirşeyde problem görmüyorum
Zaten genelde 18. Ay derler onun icin bile ama o bile uzayabiliyor 15 aylikmis daha yapar merak etmeyin bizimkide o aylarda uzanirdi sadece

Benim oğlum da o yaşlarda ancak o kadar konuşuyordu. Şu an da telaffuzu ve kelime dağarcığı yaşıtlarından çok daha ileride

Bizim ki ben anladığım için konuşma gereği duymuyordu. Farklı ortamlara girince mecburen konuştu.

Öncelikle herkese Merhaba!
Kk takip ederim ama üye olup konu açmak bugüne nasipmiş sırf bu konu için üye oldum.
Kızım 2 yaşını geçeli 15 gün oldu 25 aylık yani
Konuşma olarak akrabların gerisinde farkındayım ama 2 ay önce babacığımı kaybettim daha yeni geliyorum kendime.
Yarın için çocuk psikiyatri kliniğine randevu aldım saat 2 de.
Şimdi konuyu yazıyorum dün kv ile eşimin halasına oturmaya gittik eşimde çok geç konuşmuş bu arada şimdi konuyu bağlanak için yazıyorum halam dedi ki bu babası gibi geç konuşacak herhalde dedi bende bilmiyorum hala salı günü götüreceğim uzmana bakalım ne diyecek dedi
Kv de 1 hafta önce kızından geldi kızı izmire gelin gitti kurduğu cümle aynen şu şekilde
-ayy bizim hacerin üst komşunun çocuğu da konuşmuyormuş cocuğa otizim tanısı koymuşlar bizimki de kesin öyledir
Hala ile biz şok olduk
Benim boğazım düğümlendi bi an normalde çok hazır cevabımdır
Halam da ne alakası var yenge otizim çok ayrı bişey dedi( halamız öğretmen bu arada bilinçli bi kadın yani)
Kızlar kızım konuşmuyor evet ama hiç kelimesi yok değil yani inek görse möö diye bana gösterr
Köpek görür hav der
Horaz tavuk onların sesini bile çıkarr
Ama mesela öcü demez düüü der
Amcasının adı orhan ona ohhh diye çağırr
Kuzenim var can ona dan der bu şekilde sınırlı kelimeleri banyo yapmak istese kafasını eline götürr saçlarını yakarmış gibi yapar
İsmine bakıyor göz teması var akranlarıyla oynar sosyal ilişkileri iyi bi çocuk evet konışmada geriyiz zaten fatkındayım babamı kaybettim yoksa çoktan gitmiştim.
Otizim olduğunu düşünmedim çünkü bni endişelendirecek bi davranışı olmadı otizime dair.
2 gündür başım çatlıyo ağrıdan
Yani bu ne patavatsızlık 😡😡
Bu arada kızım 14 aylık yürüdü kv geç de yürüdü aynı zamnda dio
İçime kurt düştü ☹️☹️
Tecrübeli anneler sizn çocuklarınız ne zamn konuştu lütfen bana bi sey söyleyin
Ek olarak: Ben çalıştım bi dönem ve kzım tv telefon çok maruz kaldı şu son 2 aydır tamamen çıkardık haytımızdan
Bu arada kvyi arayıp kırıldığımı söyledim ben ne dedim ki dior
Tamm bnn kzımda öyle bi sorun da olda gene benim canım evladım her şeyim ama söyleyiş biçimi tarzı inanın beni çok kırdı
Takmayın lütfen şöyle insanları. Benim oğlum da 15 aylık yürüdü. Şuan sular seller gibi konuşamıyor elbet ama iki kelimeli cümleler kuruyor. Kızınızda herhangi bir problem yok bence. Uzmanda bence dil gelişimi için oyun-aktivite önerecektir.

Çıkınca hemen kv yi arayıp “anne hayal kırıklığına uğratıyoruz ama kızım çok şükür otizmli değilmiş” deyin.

Kk takip ederim ama üye olup konu açmak bugüne nasipmiş sırf bu konu için üye oldum.
Konuşma olarak akrabların gerisinde farkındayım ama 2 ay önce babacığımı kaybettim daha yeni geliyorum kendime.
Şimdi konuyu yazıyorum dün kv ile eşimin halasına oturmaya gittik eşimde çok geç konuşmuş bu arada şimdi konuyu bağlanak için yazıyorum halam dedi ki bu babası gibi geç konuşacak herhalde dedi bende bilmiyorum hala salı günü götüreceğim uzmana bakalım ne diyecek dedi
Kv de 1 hafta önce kızından geldi kızı izmire gelin gitti kurduğu cümle aynen şu şekilde
-ayy bizim hacerin üst komşunun çocuğu da konuşmuyormuş cocuğa otizim tanısı koymuşlar bizimki de kesin öyledir
Hala ile biz şok olduk
Halam da ne alakası var yenge otizim çok ayrı bişey dedi( halamız öğretmen bu arada bilinçli bi kadın yani)
Kızlar kızım konuşmuyor evet ama hiç kelimesi yok değil yani inek görse möö diye bana gösterr
Köpek görür hav der
Kuzenim var can ona dan der bu şekilde sınırlı kelimeleri banyo yapmak istese kafasını eline götürr saçlarını yakarmış gibi yapar
İsmine bakıyor göz teması var akranlarıyla oynar sosyal ilişkileri iyi bi çocuk evet konışmada geriyiz zaten fatkındayım babamı kaybettim yoksa çoktan gitmiştim.
Otizim olduğunu düşünmedim çünkü bni endişelendirecek bi davranışı olmadı otizime dair.
İçime kurt düştü ☹☹
Ek olarak: Ben çalıştım bi dönem ve kzım tv telefon çok maruz kaldı şu son 2 aydır tamamen çıkardık haytımızdan
Tamm bnn kzımda öyle bi sorun da olda gene benim canım evladım her şeyim ama söyleyiş biçimi tarzı inanın beni çok kırdı
Canım benim hiç üzülme benim eşimin küçük kardesi vardı 3 buçuk yaşında konuştu aynı senin kız gibi belirli sinirli kelimeler soyleyebiliyordu pedagog bazı çocukların böyle olabileceğini söylemişti şu çocuk bülbül maşallah hiç susmuyir😁o yüzden takılma kv ayıp etmiş işte arada böyle sevimsiz şeyler oluyor

Benim oğlum da o yaşlarda ancak o kadar konuşuyordu. Şu an da telaffuzu ve kelime dağarcığı yaşıtlarından çok daha ileride

Bizim ki ben anladığım için konuşma gereği duymuyordu. Farklı ortamlara girince mecburen konuştu.

Çok teşekkür ederim umarım bi sorun görmez dr

Otizm nere konuşmada gecikme nere? Yani o kadar saçma ki? Öğretmenler bile böyle net konuşmaz, pervasızlığa bak. Göz teması, adına tepki vermesi en önemli belirtiler otizm olmadığına dair. Ama zaten psikiyatrist de sizi aydınlatır. Bu arada yok işte babası geç konuşmuş vs. bahanelerle eğer başlayacak bir tedavi süreci varsa geciktirmediğiniz için sizi tebrik ederim 👍🏻👍🏻👍🏻

Hala ile biz şok olduk
Köpek görür hav der
İçime kurt düştü ☹️☹️
Bizim oğlan 9 aylık yürüdü on aylık kelimeye, 14-15 aylık 3 kelimeli 2-3 heceli cümle kurmaya başladı ama geniş zamanda filleri çekmeden konuşuyordu.
Bu arada biz iki dilli bir aileyiz..
ama her çocuk farklı, büyük ihtimal çok tv ye maruz kaldığından olmuştur, sıkmayın canınızı . Birdaha izletmezseniz 2-3 aya toparlar emin olun. Ama günde yarım saat falan izletmekten bahsetmiyorum, hiç izleymemekten bahsediyorum, yanında açmayın yani. Radyo açın kendinize mesela.
Bizim evde hiç tv açılmadı , 25 aylıklen geçmiş zaman gelecek zaman ve dilek kipleriyle bile konuşuyordu.
Bir çocugun karakteri acaip rol oynuyor, konuşmaya meraklıysa erken konuşuyor.
İkincisi annenin yaklaşımı, ben doğduğu gğnden beri kendisiyle herşeyi konuştum, 3 günlük bebek ne anlar demedim, hep herseyi en doğru şekilde hiç basitleştirmeden anlattım. Çok çenesi düşük biriyim 🤣
Üçç bol bol şarkı söyleyin, şarkıyı öneriyorlar..
ama bu arada 3 yaşına kadar konuşamayadabilirmiş, bence doktora gidip iç rahatlatıp döneceksiniz.
Bazen kaynanalar ananeler ne dediğini bilmeden konuşuyor inanın, benim annem oğlum 6 aylık sıralamaya başlayınca her allahın günü hala yürümüyor mu diye sordu. 8 aylıktı çocugum artık ben gerilmiştim ki yaptığı çok saçmaydı zaten küçücüktü.
Daha 13-14 aylıkken ah daha cümle kurmuyor mu kelime kelime mi konuşuyor diyordu, kendi baktığı torunu var, abimin oğlu, oğlumdan 6 ay küçük. Şuan 2 yaşını çoktan geçti cümle değil işte kopuk kopuk anlaşıöaz kelime konuşuyor. Artık bana böyle abuk subuk konuşmayı bıraktı çokşükür.
Gelin oğlanın totodan bezi almak suretıyle 2 yaştan önce bezden temizledi. Son aylarda da bu çocuk niye hala bezli diye darlıyordu, en gecen oğlan çıt diye gece gündüz bezi bırakıverdi ve hiç kaçırmıyor, çok temiz iş oldu bana. Bunu anlattım, dedim halı kaldırmadan etraf çiş kaka olmadan bitti gitti valla iyi ki oğlumu beklemişim diye... artık bakalım neyi bulacak ki bu benim öz annem.
İnan sadece patavatsızlar bilerek yapmıyorlar.
Siz takmayın kafanıza, benim oğlum otistik olabilir ama sizin kızınızın bişeyi yok, yaşadığınız üzüntü de etkilemiştir onu, başınız sağolsun bu arada. Benim oğlum niye otistik olabilir dediğimi merak ettiyseniz, bazı şeyleri beklenenden önce yapmak da bazı şeylerin belirtisi olabiliyor.

Bu tarz konulara hep aynı yorumları yazıyorum.
Öncelikle kimseyle kıyaslamayın.
Oğlum 6 aylıkken kostururcasina emekledigi için, 14 aylık civarı anca yürüdü.
Sıralardi ama yürümezdi.

Konuşması daha 7 8 aylıkken başladı, 25 aylıkken, 6 kelimelik cümle kurardı.
Şimdi benimki de normal, sizin kuzunuz da.

Bence, ikisi de 7 yaşında aynı oranda konuşuyor olacak büyük ihtimalle 😆
Dr a götürün, içiniz rahat etsin, ama hiçbir şey çıkacağıni sanmıyorum ☺️

Sağlıkla büyüsün kuzu 🙏

Bizim oğlan 9 aylık yürüdü on aylık kelimeye, 14-15 aylık 3 kelimeli 2-3 heceli cümle kurmaya başladı ama geniş zamanda filleri çekmeden konuşuyordu.
Bu arada biz iki dilli bir aileyiz..
ama her çocuk farklı, büyük ihtimal çok tv ye maruz kaldığından olmuştur, sıkmayın canınızı . Birdaha izletmezseniz 2-3 aya toparlar emin olun. Ama günde yarım saat falan izletmekten bahsetmiyorum, hiç izleymemekten bahsediyorum, yanında açmayın yani. Radyo açın kendinize mesela.
Bizim evde hiç tv açılmadı , 25 aylıklen geçmiş zaman gelecek zaman ve dilek kipleriyle bile konuşuyordu.
Bir çocugun karakteri acaip rol oynuyor, konuşmaya meraklıysa erken konuşuyor.
İkincisi annenin yaklaşımı, ben doğduğu gğnden beri kendisiyle herşeyi konuştum, 3 günlük bebek ne anlar demedim, hep herseyi en doğru şekilde hiç basitleştirmeden anlattım. Çok çenesi düşük biriyim 🤣
Üçç bol bol şarkı söyleyin, şarkıyı öneriyorlar..
ama bu arada 3 yaşına kadar konuşamayadabilirmiş, bence doktora gidip iç rahatlatıp döneceksiniz.
Bazen kaynanalar ananeler ne dediğini bilmeden konuşuyor inanın, benim annem oğlum 6 aylık sıralamaya başlayınca her allahın günü hala yürümüyor mu diye sordu. 8 aylıktı çocugum artık ben gerilmiştim ki yaptığı çok saçmaydı zaten küçücüktü.
Daha 13-14 aylıkken ah daha cümle kurmuyor mu kelime kelime mi konuşuyor diyordu, kendi baktığı torunu var, abimin oğlu, oğlumdan 6 ay küçük. Şuan 2 yaşını çoktan geçti cümle değil işte kopuk kopuk anlaşıöaz kelime konuşuyor. Artık bana böyle abuk subuk konuşmayı bıraktı çokşükür.
Gelin oğlanın totodan bezi almak suretıyle 2 yaştan önce bezden temizledi. Son aylarda da bu çocuk niye hala bezli diye darlıyordu, en gecen oğlan çıt diye gece gündüz bezi bırakıverdi ve hiç kaçırmıyor, çok temiz iş oldu bana. Bunu anlattım, dedim halı kaldırmadan etraf çiş kaka olmadan bitti gitti valla iyi ki oğlumu beklemişim diye... artık bakalım neyi bulacak ki bu benim öz annem.
İnan sadece patavatsızlar bilerek yapmıyorlar.
Siz takmayın kafanıza, benim oğlum otistik olabilir ama sizin kızınızın bişeyi yok, yaşadığınız üzüntü de etkilemiştir onu, başınız sağolsun bu arada. Benim oğlum niye otistik olabilir dediğimi merak ettiyseniz, bazı şeyleri beklenenden önce yapmak da bazı şeylerin belirtisi olabiliyor.
Evet bnde tam soracaktım neden oğlunuzdan şüphe ediyorsunuz ki gayet normal ama birazcık erken başlamış konuşmaya o kadar bı arada bnde 9 aylık yürümüşüm

Back