Konuşmayan kızım ve kv’nin sözleri

Evet bnde ona kızıyorum olsa bile böyle bir sıkıntısı bu şeklde söylemsi hoş değil

Canım ben özel eğitim öğretmeniyim ineği möö diyerek gösterir demişsin mesela bu davranış otizmli çocuklarda pek görülmez göz kontağı da var diyorsun. Yani tamamen kv nin kuruntusu anlattığın kadarıyla. Benim anladığım sen konuşmasına pek müsaade etmemişsin çocuğun ne dediğini anlayıp ilk hecesinde yapmışsın. Mesela ohh kim orhan mı demek istedin ağzını büyük büyük açarak orhan de onun seni taklit etmesini sağla. Zaten bi dede ölümü travması da olmuş. Normal bunlar yani...

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Benim eşimin annesi, eltim ve onların çevresi benim çocuğum da geç konuştuğu için devamlı kıyaslama içindeler. KV. ve eltim hep elalemin çocukları ile kıyaslar, bana iyi anne olmadığım imalarında bulunurlar. Çok üzüldüm ve yaralandım. Fakat çocuğumu 26-27 aylık gibi oyun gurubuna verdim. O kadar iyi geldi ki. Meğer arkadaşa ihtiyacı varmış. O mutlu olup, konuştukça biz de mutlu olduk.

Herkesi boşverin ve çocuğunuzu daha sosyal olacağı ortamlara sokun. Her anne ve babanın çocuğu mükemmeldir. Cahillerin sözüne de aldırış etmeyin.

Çok bilmiş kaynana.
Sor bakayım bir, başka belirtileri neler imiş? Hani bilgili (!) ya, o bakımdan.....

Öncelikle kızının hiçbir sorunu yok.
Varsayalım ki kaynananın dediği gibi, göz teması kuramaz, ismine bakmaz, gel - git - getir - götür vs anlamaz, tehlikeyi fark etmez, yani birden arabanın önüne fırlar, birden yüsek yerden atlar vs. Hayvan taklidi yapamaz, konuşmaz, annesi dışında (bazen annesiyle bile) irtibat kuramaz, sarılmayı sevmez vs.. liste uzar gider. Ancak dediğim gibi kızında herhangi bir sorun yok.

Bazı şeyler genetik alınabiliyor, konuşma, yürüme gibi. Yürümede demek ki kendini o zaman hazır hissetmiş, o zaman emin olmuş ki, yürümüş (örümcek tembellik yapar, etkisi büyük), konuşma da aynı şekilde, çocuk seni çok iyi anlıyor, illaki kendini ifade etmekte zorluk çekiyordur ama bu düzelmeyecek anlamına gelmez.

Ha rahatlatacaksa, Albert Einstein da 9 yaşına kadar konuş(a)mamış, gerizekalı tanısı koymuş doktorlar. Gel gör ki, adam bilim adamı.

Demem o ki; fazla takma kafana. Her kafadan ayrı ses çıkar, sen çocuğunu bildiğin gibi yetiştir, anormallik olduğunda zaten fark edersin. 3. Bir kişiye afedersin b.k yemek düşer.

Ferah tut sen içini, kimseye de konuşmasına fırsat verme, ya da he he de geçiştir.

Iki cocugumda 15 aylik yurudu oglum 3 yasinda konusmaya basladi. Kizim 1 yasinda cumle kuruyordu. Yani demem o ki her cocuk farklidir yazdiklarina bakılırsa hicte bir sorun yok bebisine gorsel kitaplar alin siz soyleyin onun tekrar etmesini sağlayın.yapmasada hadi kediyibgoster diyip kelimeleri ogrermis olursunuz.

Yo yok cnm bizm kv bni bi şekilde ezmeye çalışıyor da çocuğumdan vurmasa iyiydi
Sorun çocukta değil KV de...oğlum 28 agust 2017 doğumlu.kelimeleri var ama.cumleleri yok.masallah çok mutlu huzurlu ..insanları seviyor.ann baba teyze araba dede nene..belki 24 aya göre daha fazla olmalı kabul.ama otizm ne alaka..göz teması varsa mutluysa..kendince iletişim kurabiliyorsa sorun yok.16aylikken yürüdü bu arada...sağlıklı olsunlar da kaygilanmak için erken

Bence de..çaba içinde benim oğlum bu aralar.misir gibi patlamasını bekliyoruz:)

Kızında hiçbir sorun yok.Gayet normal.Ama kayınvaliden çok densiz.İnsanın beyniyle dili arasında bir süzgeç olur.Her akla gelen de dan diye söylenmezki.Sen hiç onun lafına bakıp da çocuğu doktor doktor gezdirme.Birden cümle kurmaya başlıycak çocuk sen bile şaşıracaksın.Benim kızımda da öyle olmuştu.

Merhaba 5 yaşındaki otizmli oğluma doktor cbd yağı verdi kullanan yada bilgisi olan ailelerimiz var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…