Konum geldi kıazzzz :D

Sen ki 10k gelirin var, 7 bine nasıl gözünden dolarlar çıktı anlamadım. Bir dk 7 bin türk lirasından bahsediyoruz dimi, dolar değil?

Benim de planım 1 yaşına kadar ücretsiz alıp kendim bakmaktı. Şimdi ehonomi zorluyor. Bir de hakikaten bunalıyor insan, hele benim gibi tek başınaysa. Yakınlarda ailem akrabam vs biri olsa çaya kahveye gidebilsem yine bu kadar bunalmam. Bu konuyu bir de ben açayım

Çalışma saatleri ne?
Sabah 9 akşam zorunlu mesailerle 19.30'sa, bir saat yolun varsa, cumartesi yarım gün ayağına öğleden sonra hep çalışacaksan ihtiyacın yoksa gitme bence. Çünkü o kadar çalışan insanın ne kendine hayrı dokunur,ne eve. İnsanın kafası patlıyor, ruhen çöküyor,tek isteği uyumak oluyor. Çok zor olur hem senin için hem bebek için.
Ama işin evine yakinsa, 5-6 dedi mi evde oluyorsan neden olmasın ki?
Bakıcı ablayla aynı paraya geliyorsa eve bakici gelmesin,siz kreşe verin hatta. Çocuk en azından sosyallessin, oynasın, öğrensin. Gerçi kreşte ilk yıllar çok sık hasta oluyorlar. O yüzden anneden kaynanadan böyle zamanlarda destek alabilirsiniz,gelip hasta çocukla ilgilenmeleri için. Benim de dünyada enn sinir oldigum şey bir çocuğa bakmak onu hevesle bekleyen anne baba için bile zorken,bir bakıcıya bu iş için milyarlar verecekken anane babaannenin emeğinin hiçe sayılması,onlara bedava tam zamanlı çocuk baktırmak ve sonrasında bir seylerden (elbette ki) memnun kalmamak:) bu konuda hemfirikiriz.
Ama hasta çocuğa bakmaya gelmelerinde sıkıntı yok,ayda birkaç defa. O kadar da değil:))

Maddi olarak gelirim var evet. Ama inan bana sürekli bir bebekle aynı evde kalmak çok zormuş bazen gece geldiğinde sevindiğim oluyor ve yalvarıyorum uyu diye hxhshxhsjd
ANLAYAMAZSINIZ

Anneme para teklif etsem söver zaten adımız para göze çıkmış ciciş jxjsjd halbu ki ben ? Asla ?

geriye kalan para inan benzinime yetmez hdjshshhshdhdhdh

Benim annem çalışırdı. Ben yokluğunu hissettim açıkçası en azından çocuklar biraz ele avuca gelene kadar anneyle kalmalı bence

Sen ki 10k gelirin var, 7 bine nasıl gözünden dolarlar çıktı anlamadım. Bir dk 7 bin türk lirasından bahsediyoruz dimi, dolar değil?
Orasını cevaplamıcam hxhshshsjjdjs kız 7 bin dolar alsam bebeği yanımda taşır ve her ortama dadı ve bakıcı tutarımjdjsjjdjd
Evet 7 sevindim 1 liraya bile sevirim kız ben para gözümmmm hahahha

Çocukların dil ve beyin gelişiminin en önemli kısmı 0-3 yaş arasında tamamlandığı için çocuğumu en az 3 yaşına kadar kendim büyütmeyi istediğimden işten ayrıldım.

Eğer durumumuz çalışmamı zorunlu kılsaydı ele mahkum çalışırdım tabi. Ama denildiği gibi sadece maddi olarak değil, çalışmak özellikle anneler için terapi niteliğinde. Doğum sonrası depresyonun annenin iş hayatına döndükten sonra azaldığı bile söyleniyor. İtiraf ediyorum çalışmak için de yanıp tutuştum. Çok git gel yaşadım. Ama çocuğumu bırakamadım. Pişman da değilim. Siz de artıları eksileri döküp bir karar vermelisiniz..

Bebeğim 10 aylık. Öyle olunca kreşlerde 5 binden başlıyormuş. Bebek ufak diye
Her türlü çıkmaz sokaktayım ;D
Lütfen tanrımmm bende artık Z zorunlualann gibi konular açmak istiyommmm !

Benim annem çalışırdı. Ben yokluğunu hissettim açıkçası en azından çocuklar biraz ele avuca gelene kadar anneyle kalmalı bence
İşte böyle yorumları görünce , 7 bin verip çalışmayasım geliyor kendi kendimi maaşa mı bağlasam acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…