Konum geldi kıazzzz :D

Çocukların dil ve beyin gelişiminin en önemli kısmı 0-3 yaş arasında tamamlandığı için çocuğumu en az 3 yaşına kadar kendim büyütmeyi istediğimden işten ayrıldım.

Eğer durumumuz çalışmamı zorunlu kılsaydı ele mahkum çalışırdım tabi. Ama denildiği gibi sadece maddi olarak değil, çalışmak özellikle anneler için terapi niteliğinde. Doğum sonrası depresyonun annenin iş hayatına döndükten sonra azaldığı bile söyleniyor. İtiraf ediyorum çalışmak için de yanıp tutuştum. Çok git gel yaşadım. Ama çocuğumu bırakamadım. Pişman da değilim. Siz de artıları eksileri döküp bir karar vermelisiniz..
Kızım inşallah ettiğim küfürleri ufacık beyinciğine yazmaz :KK70:
Teşekkür ederim. Aynen öyle yapıcam.

Bebeğim 10 aylık :KK70: çalışma saatini falan sormadım, o anda bebeğim üzerime püre sürmekle meşguldü :KK70:
Bebe küçük ya sanki. Yani ben çalışmama opsiyonu olan annelerin en azından 18-24 aya kadar kendinin bakması gerektiğini düşünüyorum.

Evet şu an maddi olarak toparlama evresindeyiz:KK70: biraz daha kızımla kalıp, parkta ki kadınlarla görüşmeye devam edersem sanırım bende atarlı giderli sözler paylaşacam :KK70:
Merhaba valla sabah bana öpücükler atan bir sıpam olsa töbee bırakmam.Oyun ablası bul bitane günde iki_üç saat baksın.Kuaföre git ,sıpaya ,cilt bakımına git sosyalleş yani.Ayda on bin gelirim olsa çatır çatır yerim kocada baksın bana bebesine eşşek değil ya...

İşte böyle yorumları görünce , 7 bin verip çalışmayasım geliyor :KK70: kendi kendimi maaşa mı bağlasam acaba ?
Annemin çalışma şartları zordu.
Bizler 40 günlük olunca tekrar çalışmaya başlamış. Çünkü resmi izin o kadarmış.
Bence resmen bebeğe ve anneye eziyet bu
Bebek sıcak evinde annesiyle koyun koyuna en azından iki sene dursun.
Zaten 5 yaşında mecburen okul yollarına düşecek beraber geçireceğiniz zaman ne kadar ki?

Gerek maddi, gerekse prim gunu acisindan calisma zorunlulugum yok. Gebelikte emekliligimi ilan ettim, sadece akademik calismalarimi yapma karari aldim.

Lakin oglum 6 aylikken ozel bir projede gorevlendirildim. Hatta bunun icin İstanbul’da gul gibi duzenimi birakip İc Anadolu’ya tasindik. Esim home office calistigi icin ogluma o bakiyor. Calisma saatimi uyku saatine gore ayarladigim icin sadece 2 saat beni gormemis oluyor. Su an 16 aylik bu arada.

Cok sukur ben her “ilk”ine denk geldim. Gelemesem kahrolurdum.

Bebeginiz kac aylik bilmiyorum. Lakin acik soylemek gerekirse 7 bin lira icin is hayatina geri donmem.

Bende 21 aylık var bi tane. Geçen sene ücretsiz ayrılacaktım okullar açılmayınca evden devam ettim. Geçen seneki hakkımı bu sene kullandım şurada 8 9 ay için bakıcıyla uğraşmayayım dedim ayrıldım izne. Eylülde 2.5 yaş olunca yallah kreşe :KK70:

Ama şu an evde patlıyorummmmm. Bi de karasal iklimdeyiz artık dışarı da çıkamıyoruz. Neymiş buuu yastıkkkk neymiş buuu kalemmmm(keşke en son öğretseydim yazın boyadığım duvarlar buzdolabı mutfak masası bilimum elinin yetiştiği her yeri yazmış sıpa).

Velhasıl yorulsam da uykusuz kalsam da işi özlüyorum. İki kelam etmeyi ay araba kullanmayı bile özlüyorum. Maaşımı tamamını bakıcıya verecek olsam bile çalışırdım sanırım.

Büyük 9 aylıkken başlayacaktım sonra tayin çıktı 5 ay daha ayrıldım izne. Çalışacağım diye öyle şartlamıştım ki kendimi o 5 ayı eşime zehir etmiştim. Üstelik istanbulda ve çocukla bile sosyal bi hayatım vardı o zaman.

Yeni anne olduğum için hızlı okuma yaptım
Hatam varsa affola 😂

Git çalış bence
4 bin versen eline yine 3 bin kalıyor
E maddi olarak da rahatsan direkt kâr
Üstelik evden çıkması bi öğle yemeği yemesi kaheivesi sohbeti de artı özellikler bence

Şimdi çalışmasan çocuk için okula gidince seni kullanıp atmış olacak
Her halini gördüğün çocuğunun okula gştmesiyle evde bi başına kalacaksın
Akıllı ol iyi düşün 😂😂

Yeni anne olduğum için hızlı okuma yaptım
Hatam varsa affola 😂

Git çalış bence
4 bin versen eline yine 3 bin kalıyor
E maddi olarak da rahatsan direkt kâr
Üstelik evden çıkması bi öğle yemeği yemesi kaheivesi sohbeti de artı özellikler bence

Şimdi çalışmasan çocuk için okula gidince seni kullanıp atmış olacak
Her halini gördüğün çocuğunun okula gştmesiyle evde bi başına kalacaksın
Akıllı ol iyi düşün 😂😂
10 aylik kiz daha, cok pıtı pıtı

Merhaba valla sabah bana öpücükler atan bir sıpam olsa töbee bırakmam.Oyun ablası bul bitane günde iki_üç saat baksın.Kuaföre git ,sıpaya ,cilt bakımına git sosyalleş yani.Ayda on bin gelirim olsa çatır çatır yerim kocada baksın bana bebesine eşşek değil ya...
Kocam para sana kalsın birktir, ben her şeye bakarım diyor. Ama çalışırsan bakıcı falan karşılamam diyor :KK70:

Gerek maddi, gerekse prim gunu acisindan calisma zorunlulugum yok. Gebelikte emekliligimi ilan ettim, sadece akademik calismalarimi yapma karari aldim.

Lakin oglum 6 aylikken ozel bir projede gorevlendirildim. Hatta bunun icin İstanbul’da gul gibi duzenimi birakip İc Anadolu’ya tasindik. Esim home office calistigi icin ogluma o bakiyor. Calisma saatimi uyku saatine gore ayarladigim icin sadece 2 saat beni gormemis oluyor. Su an 16 aylik bu arada.

Cok sukur ben her “ilk”ine denk geldim. Gelemesem kahrolurdum.

Bebeginiz kac aylik bilmiyorum. Lakin acik soylemek gerekirse 7 bin lira icin is hayatina geri donmem.
İşte bende bunu düşündüm. 7 bin alsam neye yetecek ki ? Maalesef artık asla büyük para değil bu paralar…

Ben de özlüyorum o saçları fönlü, sabahları ztrbakızlı, ticketlı hayatı 🥲Ama bir yandan da özel sektörden illallah dedim. Çocuğum olsa küçük olsa ihtiyacımız da olmasa çalışmazdım ben 🥲 Anneden soğumaz ama ben full bakıcıyla büyüdüm annemi küçükken hatırlamıyorum bile. Bence şu zamanlar yanında ol.

X