- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.752
-
- Konu Sahibi bubendegilim
Ay canım tenk yuya o kadar tatlı yazıyosun kiçalışmak zorunda olmasam da çalışırım neden biliyo musun çünkü çalışmak sadece para demek değil, o ortamdan uzaklaşmak sosyalleşmek demek, çocuğunu güçlü ayakları üzerinde duran biri olarak yetiştirmek ve ona örnek olmak demek, sigorta primlerinin yatması demek, psikolojik olarak modunun yükselmesi demek. bi de ülkede önünü görebiliyon mu bacım kocan 20 bin alsa için rahat edicek mi şu hale baksana
Beybi tenk yuTavsiyem yok çok tatlisin demeye geldim görüşmek üzerehayirlisi olsun hakkinda
Bunlar hep çikolata mutluluk hormonunu tetikliyor diyen lanet olası uzmanlar yüzündenAhahaha
Şahika ben 5 çocuk anasiyim
Patililerim de var...
Yaşlı anam var, kaynanam var.
Keske ben de 10 bin versem cunku bizim evin kahrini cekenin hakki cidden o
Ayrica gecen sene 50 kiloya cikamayan ben suan 70 kiloyum. Gel sarilalim
Miss senin tavsiyelerini arka lobuma yazdımGötür bırak senide görürüm de ne yapacak????
Toplamda 27 yıldır sigortalıyım, bir yıl ara verdim, net 26 yıl çalışmam var, o bir yıl aradan sonra işe dönmek öyle zor oldu ki anlatamam. Değiştiremediğimiz gerçekler var, evladın senin olacağı zaman dilimi maksimum 16-17 yıl, sonra kendi yolunu çizecek, sen zamanı geçirmiş yatırımlarına ihtiyaç duyar duruma gelmiş olacaksın o güne dek, para asıl yaşlılıkta lazım, gençken herşeyle boğuşuyor insan. 44 yaştan bildiriyorum yaşlanmak zor işEvet o da var. Yani giderek çalışma fikri çok uzak geliyor. Kimse de etrafımda desteklemiyor. Para kazanmayı da istiyorum evet ama daha önemlisi gerçekten artık normalleşmek istiyorum. Ne bileyim şu pijama vari şeyleri atıp, babet giymeye bile razıyım
Teşekkür ederim şişmanların yüzü güzel olur hdjdjdj
Çalışan bir anne olarak bebeğim küçükken çalıştım çok zorlandım uykusuz, yorgun ev iş bebek sorumluluğu ekstra bitkin durumdaydım ev kredimiz olmasa kesinlikle çalışmazdım o sıra . Şimdi ikinci bebeğim oldu analık iznindeyim biter bitmez ücretsiz izin alacağım ev kredisi bitti şükür eşim idare etsin artık çocuğun uykuları düzelip iyi kötü kendi kendine oyalanacağı zamanlarda dönmeyi düşünüyorum (en az 2 yaş )Merabaynnn sevgili yoldaşlarım;
Konuma hemen girmek istiyorum ama olmuyor. Hani burada bazı arkidişlerimşz varya , vaktinizi almayayım filan yazıyorlar. Hah beni vakti olmayan okumasın lütfen
Kolay değil 5 gün ban almışım ve içimde volkanik yanar dağlar patlamış
Evet en son gocamın paralara konmuştuk el birliği ile. Adam o günden sonra beni cezalandırıp sevişmeyi kestiDua ettim hepinize , Allahım böyle güzel bir cezayı hak edecek naaaptım diye hdjdjd
Neyse tamam tamam konuma giriyorum.
Kızçemle ( görmemişin bir bebeği olmuş , her konuda bahsetmiş ) avm de geziniyorduk. Tabi o gün bol ağlamalı , ısırmalı ve saç çekmeli bir gündü. ( Neden bu detayları verdiğimi parmaktan sonra anlayacaksınız. ) Kenimizi zar zor dışarı attık. Tabi ben yine yıldız tilbeden halliceyim. Mor eşofman altı ve üzerime de sarı bişi giymişim. Sırtımda pembe bi çanta hxhshdh
Kızıma yemek yedirmeye çalıştığım sırada eski bir arkadaşımın bana seslendiğini duymamla , hayır olamaz hissini geçirmem bir oldu. Bir döndüm ki arkamı iş yerinde en çok alay ettiğimRüküş dediğim hatun. Bir baktım ve baka kaldım kadın kendine ne yaptıysa daşş gibi olmuş. Hani hepte o lanet anlarda bi ayna ile göz göze gelirsiniz ya , onu yaşadım. Aslında yalan söyleyip ben o değilim üçüzüyüm diyesim geldi ikizi olmayı bile yakıştıramadım. +10kg almışım birde , maşallah demeyi unutmayın Tabi ben böyle şakalar filan yaptım bu oturmak istedi
Konu konuyu açtı ‘ ayh canım sen nolmuşsun böyle ‘ diye sorduBende ‘evrim teorisi canım, evrildim. Darısı sana’ dedim
İçinden eminim sövmüştür . Neyse sonrasında bana çalışmayı düşünmüyor musun diye sordu. Bende o an gaza geldim’ o kadar teklif var ki , değerlendiriyorum’ dedim xhhdhdjd O kadar yalan söylediğim belliydi ki kadın güldüNe deseydim ? Bimden bile teklif yoqmu deseydim
Çalıştığı yerin eski patronumun yeni firması olduğu ve benim pozisyona birini aradıklarını söylediler. Ne kadar para göz olduğumu bildiği için de direkt maaşı söyledi7.000 alırsın o da sen olduğun için dedi.
Tabi benim gözlerden hemen dolarlar falanlar fışkırfıBen bi düşünüp, seni arayacağım dedim. Eve gelir gelmez ‘ şok diyetle 20 kg verme’ enter diye arattırdım
Bi anda bi ağlama sesi duydum, ana ben anneydim… Sonra uzun uzun düşündüm. Ben şimdi bu bebeyi bir bakıcıya bıraksam en iyi ihtimal 4000 gidecek ve uzun süreli de ayrı kalacağız. Me bileyim saçma gelecek ama hiç bir şeyinden haberim olmayacak. Öte yandan maddi olarak rahatlamak üzere olduğunuz bir dönemdeyiz.
Annene bırak diyecekler , asla bırakmam. Yazık değil mi yahu kadınlara ? Tam rahat edecekken bir de benim bebekle mi uğraşsın. Zaten yakın da oturmuyoruz. Sabah trafiğinde 1 saati bulur gitmem.
Ama bir yandan da deli gibi çalışmak ve eski hayatımın hiç olmazsa ufak bir kısmıyla avunmak istiyorum.
Çalışan annelere sormak istiyorum , zorunluluk olmasa da çalışır mısınız ?
Kopuk bir ilişkimiz olsun istemiyorum kızçemle.
Hadi beni bi aydınlatınAma ampulle değil hdhejjd ( ver mehteri ) hxjsjhdd
44 yaş ne ki yaw. Valla eminim benden dinç duruyorsundurToplamda 27 yıldır sigortalıyım, bir yıl ara verdim, net 26 yıl çalışmam var, o bir yıl aradan sonra işe dönmek öyle zor oldu ki anlatamam. Değiştiremediğimiz gerçekler var, evladın senin olacağı zaman dilimi maksimum 16-17 yıl, sonra kendi yolunu çizecek, sen zamanı geçirmiş yatırımlarına ihtiyaç duyar duruma gelmiş olacaksın o güne dek, para asıl yaşlılıkta lazım, gençken herşeyle boğuşuyor insan. 44 yaştan bildiriyorum yaşlanmak zor iş
Aa CemilÇalışan bir anne olarak bebeğim küçükken çalıştım çok zorlandım uykusuz, yorgun ev iş bebek sorumluluğu ekstra bitkin durumdaydım ev kredimiz olmasa kesinlikle çalışmazdım o sıra . Şimdi ikinci bebeğim oldu analık iznindeyim biter bitmez ücretsiz izin alacağım ev kredisi bitti şükür eşim idare etsin artık çocuğun uykuları düzelip iyi kötü kendi kendine oyalanacağı zamanlarda dönmeyi düşünüyorum (en az 2 yaş )
O konuda kafam hiç rahat olamıyor. Ne bileyim eşek sabahları bana öpücük atarak uyanıyorBen şu an izindeyim ve işe dönmemin zamanı geldiğini düşünüyorum. Kendi akıl sağlığım için en azından. Sadece kızı aklım kalmadan emanet edebileceğim bir bakıcı bulma derdim var.ben de çalışan bir annenin kızıyım, benden soğumayacağını biliyorum o yüzden. Anne sevgisi öyle bir şey değil. O konuda kafan rahat olsun.
Gömüp durma kendiniiii, fıstık gibi taze annesin, bu kafayla zehir gibi çalışırsın da bebeğe de yetersin, inanıyorum sana44 yaş ne ki yaw. Valla eminim benden dinç duruyorsundur
Sigortasıyla birlikte 5800 liraya geliyor.Bu arada bakıcılar asgari ücretten az almamalı diyenler şimdi ne diyo merak ettim. Örneğin kadın öğretmen zaten alıyor 5500 bunun 4250 sini bakıcıya verince nolcak. Yeni bir fikriniz var mı?
Kamu çalışanlarına ve beyaz yakalılara asgari ücret oranında zam yapılmadığı takdirde kimse bakıcı tutamaz
Öyle mi diyorsun? Bende ilki prematüre oldu ondan hiç çalışmadım sonra ikinci oldu oda şimdi 10 aylık seneye çalışmak istiyorum ama çok korkuyorum çünkü uykusuzluk beni bitiriyorÇalışan bir anne olarak bebeğim küçükken çalıştım çok zorlandım uykusuz, yorgun ev iş bebek sorumluluğu ekstra bitkin durumdaydım ev kredimiz olmasa kesinlikle çalışmazdım o sıra . Şimdi ikinci bebeğim oldu analık iznindeyim biter bitmez ücretsiz izin alacağım ev kredisi bitti şükür eşim idare etsin artık çocuğun uykuları düzelip iyi kötü kendi kendine oyalanacağı zamanlarda dönmeyi düşünüyorum (en az 2 yaş )
Eğer ihtiyacın yoksa kendini yıpratma derim çünkü o süreçte antidepresan kullandım yetersizlik hat safhada çocuğuma yetişemiyorum evime yetişemiyorum öğrencilerime %100 verim sağlayamıyorum kreşe gittiği sürede sürekli hastaydı bir de hastalığına üzülüyordum uykuları düzene girdikten sonra elbette çalışmak istersen çalışAa CemilKoş sevim koşşş bubendeğilim 2 yaşa gelmeden işe başlamaya koyulmuş
Sırf konuyu okumak için geldimMerabaynnn sevgili yoldaşlarım;
Konuma hemen girmek istiyorum ama olmuyor. Hani burada bazı arkidişlerimşz varya , vaktinizi almayayım filan yazıyorlar. Hah beni vakti olmayan okumasın lütfen
Evet en son gocamın paralara konmuştuk el birliği ile. Adam o günden sonra beni cezalandırıp sevişmeyi kestiDua ettim hepinize , Allahım böyle güzel bir cezayı hak edecek naaaptım diye hdjdjd
Kızçemle ( görmemişin bir bebeği olmuş , her konuda bahsetmiş ) avm de geziniyorduk. Tabi o gün bol ağlamalı , ısırmalı ve saç çekmeli bir gündü. ( Neden bu detayları verdiğimi parmaktan sonra anlayacaksınız. ) Kenimizi zar zor dışarı attık. Tabi ben yine yıldız tilbeden halliceyim. Mor eşofman altı ve üzerime de sarı bişi giymişim. Sırtımda pembe bi çanta hxhshdh
Kızıma yemek yedirmeye çalıştığım sırada eski bir arkadaşımın bana seslendiğini duymamla , hayır olamaz hissini geçirmem bir oldu. Bir döndüm ki arkamı iş yerinde en çok alay ettiğimRüküş dediğim hatun. Bir baktım ve baka kaldım kadın kendine ne yaptıysa daşş gibi olmuş. Hani hepte o lanet anlarda bi ayna ile göz göze gelirsiniz ya , onu yaşadım. Aslında yalan söyleyip ben o değilim üçüzüyüm diyesim geldi ikizi olmayı bile yakıştıramadım. +10kg almışım birde , maşallah demeyi unutmayın Tabi ben böyle şakalar filan yaptım bu oturmak istedi
Konu konuyu açtı ‘ ayh canım sen nolmuşsun böyle ‘ diye sorduBende ‘evrim teorisi canım, evrildim. Darısı sana’ dedim
İçinden eminim sövmüştür . Neyse sonrasında bana çalışmayı düşünmüyor musun diye sordu. Bende o an gaza geldim’ o kadar teklif var ki , değerlendiriyorum’ dedim xhhdhdjd O kadar yalan söylediğim belliydi ki kadın güldüNe deseydim ? Bimden bile teklif yoqmu deseydim
Çalıştığı yerin eski patronumun yeni firması olduğu ve benim pozisyona birini aradıklarını söylediler. Ne kadar para göz olduğumu bildiği için de direkt maaşı söyledi7.000 alırsın o da sen olduğun için dedi.
Tabi benim gözlerden hemen dolarlar falanlar fışkırfıBen bi düşünüp, seni arayacağım dedim. Eve gelir gelmez ‘ şok diyetle 20 kg verme’ enter diye arattırdım
Bi anda bi ağlama sesi duydum, ana ben anneydim… Sonra uzun uzun düşündüm. Ben şimdi bu bebeyi bir bakıcıya bıraksam en iyi ihtimal 4000 gidecek ve uzun süreli de ayrı kalacağız. Me bileyim saçma gelecek ama hiç bir şeyinden haberim olmayacak. Öte yandan maddi olarak rahatlamak üzere olduğunuz bir dönemdeyiz.
Annene bırak diyecekler , asla bırakmam. Yazık değil mi yahu kadınlara ? Tam rahat edecekken bir de benim bebekle mi uğraşsın. Zaten yakın da oturmuyoruz. Sabah trafiğinde 1 saati bulur gitmem.
Ama bir yandan da deli gibi çalışmak ve eski hayatımın hiç olmazsa ufak bir kısmıyla avunmak istiyorum.
Gülerek okudum ( çok içtensiniz) bence çalışın bebişte bu tempoya yavaş yavaş alışacaktır, bakıcı ayarlarsınız sıkıntı olmaz inşallahMerabaynnn sevgili yoldaşlarım;
Seneye kadar epey düzene oturmuş olur bence düzelmezse ve ihtiyacın yoksa kendini yıpratmana değmez ekstra bir sorumluluk daha biniyor sırtına çünküÖyle mi diyorsun? Bende ilki prematüre oldu ondan hiç çalışmadım sonra ikinci oldu oda şimdi 10 aylık seneye çalışmak istiyorum ama çok korkuyorum çünkü uykusuzluk beni bitiriyor
Kafam pi(ç)sliğe basıyorGömüp durma kendiniiii, fıstık gibi taze annesin, bu kafayla zehir gibi çalışırsın da bebeğe de yetersin, inanıyorum sana
Evet şu an maddi olarak toparlama evresindeyizBen en az bir sene bebeği büyütme taraftarıyım. Mecbur değilsen, maddi durumun iyiyse iki sene. O vakitler benim için çok kıymetli çünkü. Çalışma hayatı sosyalleşme sağlıyor evet ama küçük çocuk ve ev yükü ile daha da çekilmez oluyor. Oyumu çalışmamaktan yana kullanıyorum.