Bu çocuk bu kadar plan,hesap kitap yaparken ne zaman ders çalışıyor acaba?kazanamayacak ve atnı şeyleri yine yaşayacaksınız.yaşadığınız şehirde üniveriste varsa orayı yazıp sizde kalma hayalleri kuruyordum eminim.
Canım puanlar nasıl bilmiyorum ama bu çocuk üniversiteyi sizin şehirde yazar ve sizde kalmaya kalkar inan bana öyle geliyor
Pandemi vs bahanesiyle 2. Defa yırttın tamam ama esas yapman gereken onunla aynı evde yaşamayacağın gerçeğini benimsetmek ve bunun için de çok az vaktin var bunu mutlaka yap inan bana okul işi böyle olacak göreceksin çok belli
Aynı şeyi ben de düşündüm. Sırf yurt parası gitmesin diye sizin evinize yerleştirmek için sizin şehrinizi yazma durumları mümkün.
tabiki de bizde kalamaz eşimle bu konuları tartışırken onun konusu da açıldı zaten, bana dedi sanki üniversite okumaya yanımıza geliyor alt tarafı en fazla 1 ay kalacak dedi, ben de üniversite okumaya yanımıza zaten gelemez onun ihtimali bile yok dedim.
Eşiniz dine düşkün bişe söyleyin ona ikiniz evde tek başınıza kalamazsiniz.
sözde dine dikkat eder bunu da söyledim e ama mecbur keyfi değil ki diyor. sanki mecbur olunca günahı olmuyor. hani dini yönden yürüyim dedim ona da kılıf buldu.
Haklı görmüyorum .amcasına ebesine dayısına değil abisine kardeşine sığınır insan.gereksiz bı gönlün daralmış
sınavının asıl olduğu şehir amcalarının teyzelerinin olduğu şehir ve sırf abisinde kalabilmek için şehir değiştirmek çok saçma. üstelik kendi akrabaları salgını takmıyolar benim gibi çok korkan çok dikkat eden insanın yanına geliyor onlar dururken.
O kadar haklıyken vicdanınızı rahatsız edecek duruma düşürmüşsünüz ki kendinizi, neden sosyal medyadan sitem ediyorsunuz. Arayın söyleyin yüzüne. Eşinizden bekliyorsunuz söylemesini ama adam belli ki sizin kadar önemsemiyor bu durumu ve ona göre davranmış.
düşündüklerinizi sindirmeyin, kaynınızla bir sorununuz da yokmuş, açık açık neden istemediğinizi belirtseydiniz. Gemileri yakmaya da gerek yok buraya yazdığınız gibi sebeplerini kaynınızla sakince paylaşsaydınız belki hiç gönül kırgınlıkları karşılıklı yaşanmayacaktı.
doğru ilişkilerin temelidir iletişim. Dünya hali sizin de işiniz düşse başka bir zaman kaynınıza hep bunu hatırlayacaktır.
olan olmuş bunu kendinizi kötü hissetmeniz için yazmıyorum, ama önce farklı bir oluru düşünmek lazım. Başka durumlarla karşılaştığımızda önce sorun yaşadığımız insanlarla duygularımızı anlatmalıyız sakince diye düşünüyorum.
haklisiniz ama neden kabul edemeyeceginizi soylemek yerine sosyal medyayi tercih ettiniz ki.
Esiniz demiyorsa bile siz telefonla arayip korona gunlerinde kabul edemeyeceginizi soyleyebilirsiniz, bronsit olmaniza da gerek yok zaten bunun icin.
Ben sizin kadar izole yasamiyorum ama ona ragmen ben de kimseyi evime yatili kabul etmem bu surecte yani, cok cok dogal bir sey, anlasilmayacak bir durum da degil.
yine gelsin sizinle yasasin muhabbetleri dondugunde de ben kimseyle ayni evde yasayamam, kendi kardesimi bile istemem o kadar uzun sure diyerek direk konuyu kapatabilirsiniz, illa ki size sorulmasini beklemeyin boyle seyler icin. Sizin eviniz ve sizin kurallariniz.
direkt arayıp söylemek eşimle çok büyük kavgaya sebep olurdu. arayıp gelme dememi asla kabul etmezdi eşim. ben zaten 2 aydır pandemi hakkında hep durum atıyorum misafirliğe gitmemekle evde kalmakla alakalı yazılar falan. haberlerde bilinçsiz iki insan görsem onla alakalı bişey yazarım. bu konuda da sinirlenip durum attım kardeşinin bunu takacağı hiç aklıma gelmezdi umursamaz dedim ama umursadı iyi de oldu umursaması.
Tuhaf bir durum değil benimde kaynım üni sınavı için 9 ay bizde kaldı, biraz zaman sonra da kızkardeşim kaldı kpss ye hazırlanmak için 4 ay. Mekan değişikliği iyi geliyor sınava hazırlanma sürecinde. Onlar bizim kardeşlerimiz elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Ama problem yaşarsak yüzlerine karşı söylemeyi bildik. Sadece şikayet ederek ilişkiler düzelmez yapıcı olmak lazım. Karşı tarafta bu anlayacak seviyedeyse çoğu sorun büyümeden çözülüyor.
kızkardeşinizin kalması sizi hiçbir yönden kısıtlamaz ki. ama kayınla nasıl rahat ettiniz 9 ay cidden? banyo yaparken gerilmediniz mi giyiminize falan dikkat etmeniz gerekmedi mi? ama kaynınız eşiniz huyları iyidir gerilmezsiniz o başka.
degil mi bronsitim var, bebegim var falan deyince hep bir bahaneye ihtiyac duyuyor gibi konu sahibi, e birgun o bahaneler bitecek elbet.
Halbuki hic bahaneye ihtiyaci yok, cekirdek ailesi disinda kalan hic kimse ile ayni evde yasamak zorunda degil
tabiki ben zaten bunları eşime söyledim ama karşı tarafa söylemedim henüz. dediğiniz gibi salgın olmasa da kabul etmek zorunda değilim. bize muhtaç değil tamamen keyfi bi durum.
Eşim kardeşimden için oyle imali bir durum paylaşsa cok çok kızarım (ki eşiniz yine birşey söylememiş) ve kardeşim asla bir daha evime adım atmazdi. Burda cok cok ayıp etmişsiniz.
Ama su salgın döneminde hala israrla size gelmeye çalışan kardeş ise daha cok hatalı. O genç belki virüs bulaşsa farketmeyecek bile ama size veya eşinize bulaşabilir. Yani bu çocuğun anne babasi sınavına burda gir milleti rahatsiz etme neden demiyor anlamadim durup dururken sen kötü oldun.
Keşke iyi anlaştığın eş ailesi uyelerinden birini arayip durumunu guzelce izah etseydin
ben zaten 2 aydır pandemi hakkında hep durum atıyorum misafirliğe gitmemekle evde kalmakla alakalı yazılar falan. haberlerde bilinçsiz iki insan görsem onla alakalı bişey yazarım. bu konuda da sinirlenip durum attım kardeşinin bunu takacağı hiç aklıma gelmezdi umursamaz dedim ama umursadı iyi de oldu umursaması. benimki 1 ayıpsa kardeşininki 2 ayıp eşiminki 3 ayıp. onlar gibi yapmak gerekti ne yapayım... aile üyelerinden anlaşabildiğim kimse yok hepsi birbirini tutar haksız olsalar bile. kv ve kp bi kendileri haklı doğrudur bide kendi doğurdukları.
Tabi ki vicdan yapmayın.
Sizin bu kayına gıcık oldum.
Ama en çok gıcık olduğum durum eşinizin tavrı.
Aileni sevmek başkadır; aileci olmak başkadır.
Hep mi böyleydi eşiniz???
önceden bilmezdim evlenmeden önce. haftasonları köyüne gitmez benle buluşurdu hiç öyle aileci davranmazdı. bekarken bile çok sık gitmeye çalışmazdı evlenince tat getirdi heralde.
Esinin oyle bakan gözlerini oysam içim soğumaz. Her şeyden once dusunmesi gereken kendi cekirdek ailesi. Eski ailesi degil. Bebek var hasta eşi var. Koca oğlanın ne isi var? Hem de kargo sirketi gibi virüs akışının hızlı olabileceği bir yerde çalışacak. Kendi kendine plan yapip buna karar verme gücünü esinizden aliyor. Izin bile almiyor bildiriyor. Yüzünüz yumusak olmasin rica edicem. Annesiniz bebeginizi en cok siz dusunur siz uzulursunuz.
inanın hiç yumuşak değilim hele ki eşime karşı. yumuşak olsam şuan bizdeydi.
Bence arayin gelsin cunku takmis kafaya illaki gelecek.kesin baska bisey var bunun altinda israrla niye size gelmek istiyor.
tabiki aramam. her kafaya taktığı olacak diye bişey yok. bana sormadan evimle alakalı planlar yapıp bana sormadan uygulamaya çalışmasalardı.
Kendi şehrinde sınav olamıyor mu
olabiliyor. hatta kendi şehrinde yüzlerce akrabası var kalabileceği. hatta ben sınav için neden kalması gerektiğini de anlamadım ne diye kalasın ki zaten sabah köyden çık sınavına gir geri git köyüne yani. babasının şahsi aracı da var ama illa bizi sıkıntıya sokacaklar. orda kalacak yerim yok diye bizim olduğumuz şehre sınav aldırmak tamamen keyfi bi durum.
Bir miktar kötü oldum kısmına takıldım.
Kk da ikinci bir miktar vakası bı kerede biri bana alınmıştı ama bir miktar baya bı gülmüştüm.
Miktarı ne acaba....
Zaten kaynı gelmesin istiyor ve sitemkar iki paylaşım yapmış, kaynıda gelmiyor.
Kaynı paylaşımların onun üzerine olduğunu anlamayacak degil herhalde.
Abisi neden gelmiyorsun deyince tabi ki paylaşımı söyleyecek.
Kayın da gelmiyor işte...
söyler onlar yeterki aramız bozulsun. ama ben zaten 2 aydır pandemi hakkında hep durum atıyorum misafirliğe gitmemekle evde kalmakla alakalı yazılar falan. haberlerde bilinçsiz iki insan görsem onla alakalı bişey yazarım. bu konuda da sinirlenip durum attım kardeşinin bunu takacağı hiç aklıma gelmezdi umursamaz dedim ama umursadı iyi de oldu umursaması.
miktar bana da komik geldi ama başka aklıma kelime gelmedi o an :)) birazcık kötü hissettim diyelim