• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konu yine kaynım, gelse dert gelmese dert

Gamsızlara üzülme canım.ben de çektim.yüksek şura kaynım çalışıyorken müsait akrabası da varken ben yeni gelinim benim evimde kalmasını istediler .neymiş abisinin eviymiş..eşim kabul etmedi zaten ..o bakımdan ilk o rahat edemez ..
 
bi miktar kötü hissettim işte. sanki suçluymuşum gibi.
Bugün anladım artık. Sizde bu eş ailesi olduğu sürece bunlar yaşanacak ve üzgünüm ama bu evliliğin sonu onlar olacak. Eşiniz de pek normal değil . Sizi düşündüğüne, önemsediğine emin misiniz? Hatta sevdiğine emin misiniz? Bronşit hastaları için çok büyük bir risk bu hastalık ve eşiniz bunu zerre önemsememiş
 
eski konumu bilenler vardır, bilmeyenler burdan okuyabilirler. ---> 1 buçuk ay bizde kalmak isteyen kaynım

neyse üzerinden 3 hafta falan geçti. bu çocuk kaçak yollarla başka şehre başka birinin yanına kalmaya gitmişti o zaman ders çalışmaya. şimdi neymişte bu ay üni. sınavından önce başka bir sınava da girecekmiş. ve sınavını bizim olduğumuz şehre aldıracakmış. daha önceleri buraya çok yakın 1 saatlik mesafede bi şehirde oturuyorduk. köyleri de o şehre bağlı olduğundan her türlü sınavları hastane işleri vs hep o şehirde olurdu ve bu süreçlerde hep bizde kalırlardı. şimdi biz başka şehre taşındık bu sefer de sınavını bizim olduğumuz şehre aldıracakmış bizde kalacakmış. burda ptt de falan işleri olacakmış oralara gidip gelecekmiş ve 1 ay boyunca da bizde kalacakmış ünv. sınavına kadar. bu kendi planları. bi kaç gün önce aradı abisine sordu benim eşim her zamanki gibi ailesine hayır diyemediğinden olur gel dedi. tabi ben çıldırdım.
1 ay boyunca kaynımla aynı evde kalmanın getireceği rahatsızlıklar kısıtlamalar hepsi bi yana bunları artık geçtim, daha da önemli bi sorun var, salgın dönemindeyiz, benim bronşitim var emziriyorum riskli gruptayım. aşırı korktuğumu dikkat ettiğimi biliyorlar. 2 aydır bu virüs geldiğinden beri sürekli insanları bilinçlendirecek durumlar atıyorum wp ve instagramdan.

inanın 2 ayda 2 kere markete ancak gittim. kendi nefesimden gözlüğüm buğulanıyor maske takamıyorum maskesiz de çıkmaya aşırı korkuyorum markete bile gitmiyorum ya eşim alıyor ya dışardan istiyoruz.

2 aydır eşim ve oğlum dışında insan yüzü görmedim. ben bu kadar dikkat ederken bu kadar korkarken, bu çocuk kimin yanında kalıyosa onun yanından çıkacak bu şehre yine kaçak göçek gelecek kimlerle muhatap olacak. buraya geldikten sonra toplu taşımaya binip ptt ye falan gidip geri yanıma gelecek. sınava gidecek geri yanıma gelecek. böyle bi zamanda olacak iş mi bu?

eşim usulüyle hayır diyemediği için ben de sinirlendim salgın döneminde sağlık bakanı kapı komşunuzla bile görüşmeyin diye bas bas bağırırken bizim çevremizdeki insanların düşüncesizliğinden bilinçsizliğinden dem vuran sitemkar bi iki durum attım.

o da bunu görünce alınmış ve gelmiyor. bugün eşim aradı o da gelmeyeceğini söyledi, yengemin bronşiti mi astımı mı bişeyi varmış gelmiyim dedi, (ki ben durumuma bronşitimle alakalı bişey yazmadım, haftalar önce bununla alakalı bi durum atmıştım ya onu hatırlıyor ya da annesiyle bu konuyu konuştuysa kv söylemiştir bronşit olayını) eşim de sen nerden biliyorsun bronşit olduğunu dedi, o da attığı durumlardan dedi. bi yandan da beni şikayet eder gibi oldu sanki ben haksızmışım gibi.

sınava her zaman girdiği bizim de önceden oturduğumuz o şehrin yarısı akrabalarıyla dolu inanın, teyzeleri amcaları kuzenleri kuzenlerinin bekar evleri vs. yani onca insan içinde kalacak yer yok diyip benim olduğum şehre sınavını aldırmak, salgını takmayan o rahat akrabalar dururken aşırı korkan birinin evine gelmek doğru mu? üstelik çocuklu bi evde ne ders çalışması allah aşkına?


ama gel gelelim ben bi miktar kötü hissettim. onunla bi alıp veremediğim yok sadece koskoca oğlanla 1 ay aynı evde kalmak çok rahatsız edici ki bu problemi de geçtim, risk grubunda biri olarak salgın zamanı evime misafir kabul etmeme hakkım var değil mi? kötü hissetmemem gerekir değil mi?
acıma acınacak hale düşersin felsefesinden vazgeçme.bırak vicdan yapıcak bir şey yok burda.ne güzel alınmış üstüne gelmiyo, salgın olmasa da eski konunu biliyorum kaç zaman sizin evde kaynın işi ne.ölüm kalım mevzusu olur idare edilir böyle şeyler ama onun dışında olmaz.
 
ama insana yine de kötü hissettiriyolar. eşimin bana bakışlarını bi görseniz "sen ne fenasın çocuk senin yüzünden gelmiyor" der gibi. peki ben onların bu ihmalkarlığı yüzünden virüs kapsam iyileşemesem o zaman da dönüp ona böyle suçlayıcı bakar mı acaba?
Vicdan yapmana gerek yok. Onunki keyfi birsry. Dsha dogrusu o kendi evinden gitme yollarini ariyor. Daha once de esinizle bu konuyu konustugunuzu hatirliyorum. Koskica oglanin yaninda emziremem fakan dediginizi ama esinize her gun hatirlatsaniz da birsey degismeyecek gibi. Onun yapamafigini siz yapmak durumunda kalmissiniz. Aslinda iyi de olmus. Anlasinlar artik ya. Insan davet edilmedigi yere de cat kapi gitmemeli. Hrle de boyle bir durumda, korona falan varken. Onun yaptigi dusuncesizlik. Siz iyi yapmissiniz. Yalniz bu yine en fazla 1 ay gider😀 bu cocugun ayda bir terellelileri geliyor evden gitmek istiyor😀😀
 
Önceki konunuzu da okumuştum. 2 tarafında haklı haksız olduğu yerler var. Bu zamanda gelip kalmak pek doğru değil üstelik dikkatte ediyorsunuz ne güzel, burada haklısınız. Fakat gelmek isteyen kişi de eşinizin kardeşi, sınav için gelmek istiyor ve sizde rahat ediyor belliki. Amcası teyzesi vs kim olursa olsun insan kendi canının yanında rahat hisseder.

Gelmek isteyen kişi kendi kardeşiniz olsa, eşiniz gelmemesini ima eden paylaşımlar yapsa ve kardeşiniz gelmekten vazgeçse nasıl hissederdiniz bir düşünün. Bence bu şekilde mesaj vermek biraz ayıp olmuş, zaten sınav stresi de yaşıyor. 1 ay
sonuçta, yıllamayacak.

Bir yandan sizde haklısınız dışarı çıkıp gelecek vs evde bebekte var anladığım kadarıyla. Bilemiyorum zor bir durum. Bende arada kaldım 🙄

bizde rahat etmesi benim için geçerli sebep değil herkes kendi evinde kalsın kendi evinde çalışma ortamı kursun kendisine. o rahat ediyor olsa bile ben rahat edemiyorum kendi evimde diken üstünde yaşamak istemiyorum. daha önce de keyfi yere geldi çalıştı zırt pırt odasından çıkar sıkıldım ara verdim diye. oturma odasında çocuk emziriyo olurum nasılsa çalışıyo odasında o derim. pat ara verdim der gelir nasıl toparlanıcamı bilemem. havalar ısınıyor iş yapıp terleyip çocuğumla banyoya giriyorum ben. biz banyoda giyinmek zorunda değiliz ki evde o var diye. kaldı ki oğlum ona rahat vermez ki nasıl bizim evde ders çalışmayı düşünebilir burası çocuklu gürültülü dağınık bi ev kütüphane değil ki nasıl rahat ders çalışabilir? en sinir olduğum şey de ne bana ne eşime sormadan eşimin ailesi hep bu şekilde planlar yapar. en fazla eşime sorarlar beni insan yerine koymazlar ben bu evde süs bitkisi miyim?

inanın bugün annem 1 haziranda yollar açılıyor dedi geliriz gideriz tarzı konuştu hemen hoop bi dur dedim üslubunca. biraz daha bekleyelim ekonomi çökmesin diye mecbur açıyolar yolları işyerlerini tehlikenin geçtiği falan yok az daha sabredelim dedim. eşimin imalı paylaşım yapmasına fırsat bırakmam ki ben. ne gerekiyosa kendim söylerim zaten.

Gamsızlara üzülme canım.ben de çektim.yüksek şura kaynım çalışıyorken müsait akrabası da varken ben yeni gelinim benim evimde kalmasını istediler .neymiş abisinin eviymiş..eşim kabul etmedi zaten ..o bakımdan ilk o rahat edemez ..

ne güzel hayır diyebilen bir eş.


Bugün anladım artık. Sizde bu eş ailesi olduğu sürece bunlar yaşanacak ve üzgünüm ama bu evliliğin sonu onlar olacak. Eşiniz de pek normal değil . Sizi düşündüğüne, önemsediğine emin misiniz? Hatta sevdiğine emin misiniz? Bronşit hastaları için çok büyük bir risk bu hastalık ve eşiniz bunu zerre önemsememiş


hayır emin değilim. kendisine de günlerce bu lafları söyledim. ne canım ne sağlığım ne bana bişey olursa çocuğun hali zerre umrunda değilmiş kardeşinin sınavı bunlardan çok daha önemliymiş dedim. verdiği cvplar hep aynı. ne alakası var. düşünüyorum, çocuk orda da hep evdeydi zaten. bişey olmaz. keyfi gelmiyo mecburiyetten geliyor. hep bu laflar. hiçte mecbur değil kendisinin tercihi.
 
haklisin.. cocuklu evde ders de calisamaz esiniz buradan yuruyup hayir demeliydi. virusle ilgili vs her seyi soylemissiniz zaten. gelmemeli.. ayrica kocanizla aranizi bozacak sekilde tutumlari da asla kabul edilebilir degil.
 
haklisin.. cocuklu evde ders de calisamaz esiniz buradan yuruyup hayir demeliydi. virusle ilgili vs her seyi soylemissiniz zaten. gelmemeli.. ayrica kocanizla aranizi bozacak sekilde tutumlari da asla kabul edilebilir degil.
ona da çok takıldım açıkçası. yok yengem durumlar atıyor da ondan gördüm de. gelmemeye karar verdiysen her türlü bi bahane sunup kapatabilirdin, resmen eşime attığım durumları vs şikayet ediyor sanki aramıza nifak tohumu sokmak ister gibi.
 
ona da çok takıldım açıkçası. yok yengem durumlar atıyor da ondan gördüm de. gelmemeye karar verdiysen her türlü bi bahane sunup kapatabilirdin, resmen eşime attığım durumları vs şikayet ediyor sanki aramıza nifak tohumu sokmak ister gibi.
bence arayip kv ye kendiniz soyleyin. astim hastasiyim. kusura bakmayin kabul edemicem. zaten bebek var rahat calisamaz deyin.

ayrica bir yeri kazanip da bir sey okuyabilecek tipler boyle orda burda agzini acip da vakit harcamiyor. bulundugu yerde musait bir evde kalir pasa pasa kazanir duzenini kurar. abisinin yaninda elini cebine atmadan atlatmaya calisiyorlar bence sureci. boyleleri gonul eglendiriyor bizde der var bir tane. yasi ilerledimi iyice ailenin belasi olup cikabiliyorlar haytalikta.
 
Sizin bu kayın da sizde kalmaya takmış deli midir nedir
Ben olsam bende kalırdım. Ohhh hizmet gani belki annesi bu kadar ilgilenmiyordur konu sahibi kadar.Misafirlik üç gündür ama eşi 30 gün aynı muameleyi gösterince ohhh mis kayın akıllıymış .Kız kardeşimin var öyle bir kaynı öff bende sinir oluyrum abisi işe gidiyor e kazık kadar çocuğun durması uygunmu evde . Anne uyaracak başta ne işin var diye belki çocuk düşünemez.
 
Haklısın haklı stres yapma 1 hafta olsa neyse, ama insan yükü her zaman ağırdır ben de istemem 1 ay kalsın kimse, kendi ailem bile olsa, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Şu ev çatılarını hane halk sayısını boşa mı yapıyor müdürlükler ben anlamadım millette ki başka evde kalma isteme sevdasını.........
 
Ben olsam bende kalırdım. Ohhh hizmet gani belki annesi bu kadar ilgilenmiyordur konu sahibi kadar.Misafirlik üç gündür ama eşi 30 gün aynı muameleyi gösterince ohhh mis kayın akıllıymış .Kız kardeşimin var öyle bir kaynı öff bende sinir oluyrum abisi işe gidiyor e kazık kadar çocuğun durması uygunmu evde . Anne uyaracak başta ne işin var diye belki çocuk düşünemez.
yenge hizmet edecek abi elini cebine attirmayacak..
 
evet ama eski konularıma baksanız o konuda da hak verirsiniz. eşim 3.kişilerin yanında lafını bilmeyen kavgasını tartışmasını 3.kişinin yanında etmekten çekinmeyen beni rezil eden, mahrem diye bişey bırakmayan birisi. bide güyaa çok dine düşkün kardeşinin yanında size normal gelen kıyafete bile sorun çıkarır. ben 1 ay bu şekilde yaşayamamki. biraz rahat insanlar olsalardı neyse. ve sürekli hizmet ettirme çabasında olur. bi keresinde kardeşinin tabağı bitmişti ben de oğluma yemek yediriyodum, kardeşi kendi kalkıp yemek aldı diye onun yanında bana laf söyleyen bi insan. evin bütün işleri, çocuk, yemek, kendisinin yükü derken ben zaten çıldırıcak gibi oluyorum omzuma bi yük daha bindirmesini istemiyorum. kalkıp kardeşinin yatağını açmaz kalkıp bi işin ucundan tutmaz ben hizmetçi değilim ki.
Bu cevabınızı okuyunca kaynınızın size gelmeye çalışmasından daha mühim sorunlarınız olduğunu düşündüm. Eşinizin toplum içinde çok rahat şekilde sizi rencide edebiliyor olması, hiçbir işin ucundan tutmadığı gibi hizmetçiymişsiniz gibi davranması üzerine düşünülmesi gereken sorunlar gibi geldi bana. Öte yandan siz haklısınız eşinizin kız kardeşi gelecek olsa belki bu kadar kısıtlanmış hissetmezdiniz ama erkek kardeş olunca farklı oluyor, üstelik 1 hafta değil 10 gün değil 30 gün bi insan ağırlamak evde kolay değil bırak eşinizin kardeşini kendi kardeşinizi bile yani. Kendinizi kötü hissetmeyin bu konuda eşinizin pasifiğinden size düşmüş bu konuyu halletmek siz de farkında olmadan halletmişsiniz(whatsapp durumu sayesinde)
 
Bu cevabınızı okuyunca kaynınızın size gelmeye çalışmasından daha mühim sorunlarınız olduğunu düşündüm. Eşinizin toplum içinde çok rahat şekilde sizi rencide edebiliyor olması, hiçbir işin ucundan tutmadığı gibi hizmetçiymişsiniz gibi davranması üzerine düşünülmesi gereken sorunlar gibi geldi bana. Öte yandan siz haklısınız eşinizin kız kardeşi gelecek olsa belki bu kadar kısıtlanmış hissetmezdiniz ama erkek kardeş olunca farklı oluyor, üstelik 1 hafta değil 10 gün değil 30 gün bi insan ağırlamak evde kolay değil bırak eşinizin kardeşini kendi kardeşinizi bile yani. Kendinizi kötü hissetmeyin bu konuda eşinizin pasifiğinden size düşmüş bu konuyu halletmek siz de farkında olmadan halletmişsiniz(whatsapp durumu sayesinde)
tabiki onlar da önemli sorunlar. ailesinin eğitemediğini bi yaştan sonra kimse eğitemiyor işte çok konuştum çok uyardım tamam dese de aynı.
 
Benim erkek kardeşim sınav için buraya gelecekti bildiğim halde ben arayıp davet etmedim eşim aradı bana danıştı çağırayım mı kardeşini diye bende pek istekli değildim açıkçası(ailevi problemlerim var) eşim ısrar edince bizden başka da gidecek yeri olmayınca gelsin o zaman dedim. Bu benim erkek kardeşim 20 yaşında annemin babamın oğlu. Ben evde rahatım bozulur diye istemedim eşim ısrar etti kabul ettim. Kardeşimi ya benim kardeşim eşim benden izin alarak çağırdı. Neden ? Çünkü normal olan bu büyütülecek bir konu değil. konu sahibi kesinlikle tepkinde haklısın çekinecek pişman olacak birşey yok. Eşin beyefendiye de söyle aile kurmak kafaya göre iş yapmak değil kararları ortak vermektir. Oldu olacak herkes kafasına göre gelsin
 
Benim erkek kardeşim sınav için buraya gelecekti bildiğim halde ben arayıp davet etmedim eşim aradı bana danıştı çağırayım mı kardeşini diye bende pek istekli değildim açıkçası(ailevi problemlerim var) eşim ısrar edince bizden başka da gidecek yeri olmayınca gelsin o zaman dedim. Bu benim erkek kardeşim 20 yaşında annemin babamın oğlu. Ben evde rahatım bozulur diye istemedim eşim ısrar etti kabul ettim. Kardeşimi ya benim kardeşim eşim benden izin alarak çağırdı. Neden ? Çünkü normal olan bu büyütülecek bir konu değil. konu sahibi kesinlikle tepkinde haklısın çekinecek pişman olacak birşey yok. Eşin beyefendiye de söyle aile kurmak kafaya göre iş yapmak değil kararları ortak vermektir. Oldu olacak herkes kafasına göre gelsin
haklısınız. eşim bana sormuyor ailesi ikimize de sormuyor. ben 1 ay kendi kardeşimle bile rahat edemem. geçenlerde annesiyle konuşuyor, annesi diyor ki eşimin kardeşinden bahsederek, eşimin adı x olsun, "git x de kal çalış dedim kardeşine" diyor. bakın x gilin evi değil, x in evi. yani sadece eşimin evi. benim adım bile yok. o kadar ki yok sayıyolar benim ne düşündüğümün isteyip istemeyeceğimin hiç önemi yok gözlerinde.
 
haklısınız. eşim bana sormuyor ailesi ikimize de sormuyor. ben 1 ay kendi kardeşimle bile rahat edemem. geçenlerde annesiyle konuşuyor, annesi diyor ki eşimin kardeşinden bahsederek, eşimin adı x olsun, "git x de kal çalış dedim kardeşine" diyor. bakın x gilin evi değil, x in evi. yani sadece eşimin evi. benim adım bile yok. o kadar ki yok sayıyolar benim ne düşündüğümün isteyip istemeyeceğimin hiç önemi yok gözlerinde.
Vay ki ne vay konu sahibi sen cenderenin içine düşmüşsün güzel kardeşim. Kayınbiraderi salla daha ciddi sorunlar var. Sana karşı eşinin kayınvalidenin böyle davranışı dışında somut sorunlar var mı ?
 
Profil sınırlı göremedim. Ama neler neler den tahmin ediyorum. Evlenmeden de bunlar böylemiydi peki ?




Ay eski konularima bakarken icime iyice daral geldi su ikisini okusaniz az cok anlarsiniz. Nisanlilik doneminde kendilerini belli etmediler hatta annesini agzi var dili yok diye düşünmüştüm
 
Back