Konu içinden çıkılmaz durum!!!...

Mesela benim kuzenim bu konuda oldukça dik duruyor asla söz ettirmiyor ayılıp bayılan halam şimdi çocuğu bile sahiplendi henüz evli değiller ama o yola girildi. Her şeyi de yapıyor. Ama kuzenimin sevgilisi öyle yüz vermedi peşlerinde koşmadı direkt aileni halledeceksin beni muhattap etmeyeceksin dedi. Ayrıldılar kuzenim çabaladı. Çok yakın değiliz halam dediğim babamın kuzeni ama oğlu yaşıtım olduğu için biliyorum o yüzden kuzenim dedim Ne ailesine düşman biri ne de laftan lafa kanacak biri akdine aileye düşkün. Ben de görüyorum kadının kızıyla hikayeler paylaşıp doğum günü kutluyorlar beraber. Kuzenimle de konuşunca ne olacak dediğimde bsşka yolu yok kabul edecekler diyordu. Onlar da duyumuma göre kabul ettiler arkasında duruyorlar.

Son düzenleme:
işte ben de tam bu sebeplerden her ailenin hikayesi farklı, yorumum farklı olur demiştim. insan çeşit çeşit olduğu gibi aileler de öyle. ben çocukla boşanmış olsam maalesef çok korkarım yeniden bir ilişki yaşamaya. iyice büyüyene kadar da beklerdim illa olacaksa. zaten çocuk yapmakla ilgili de katı düşüncelerim var galiba. bence çocuk olduktan sonra kendi adına karar alamazsın, onlar için yaşıyorsun bir bakıma. senin önceliğin de sorumluluğun da o. kimse mutsuz olsun demiyorum ama her kararı önce onun için almalı gibi geliyor. bilmiyorum siz ne düşünürsünüz. sizin için çok sevindim mutluluğunuz daim olsun.

fedakarlığı sen yapmamissin ki. genc koca bulunca cocugunu babasina atmissin.
bunun neresi fedakarlik?
bosaninca da geri mi alacaksin "kocam yoksa basimin ustunde yerin var canim" diye?
yazik gercekten cok üzüldüm tam da ergenlik caginda annesi koca buldu diye hicbir paylasimi olmayan babaya atilan bir genc kiz. yarin bu kiz sacma sapan erkeklerin iki lafina kansa kizi suclama sakin

Ben de böyle düşünüyorum hamileyim ama boşanma aşamasına girmeme az kaldı. İlişkim olsa da onu onunla aynı ortama sokmam diye düşünüyorum. Ya da çocuğumun yanında rahatsız olacağı bi evlilik yapmam. Karşı tarafın uğraşını görmek isterim. Tabii davulun sesi uzaktan derler. Henüz bu durumla sınanmadım. Ben boşanmış annelerin evlenmesine karşı değilim ama anne baba bir olmuyor. Buna ebeveyn ölümleri de dahil. Baba ölünce anne çocuklarıyla duruyor ama anne ölünce öyle olmuyor. Benim çevremde var çocuklu kadın çocuksuz adamla evli. Ama çocuklarını bırakmadan yaşıyorlar.

Erkek anneleri oğulları boşanmış bir kadınla evlenmek istediğinde hepsi birer firavuna dönüşüyor.
Bir arkadaşım 10 ay önce hiç evlenmiş biri ile evlendi, çocuğu da yok, çokta güzel bir kız fakat gelin görün ki eşinin annesi arkadaşım daha önce bir evlilik yaptığı için delirdi. Oğluna milleti kullanıp attığı bir kadını gelinim olarak kabul edem diyip sürekli olay çıkarıyordu. Bunlar boşanmaya karar verdiğinde kayınpeder izin vermedi yoksa kayınvalide denen şuursuz çoktan evliliği bitirmişti.

benim calistigim kurumdan tanidigim bir anne vardi. dört çocuğu da devlette. cocuklarini gormeye gelirdi bazen. sonra kendinden genc bir adamdan hamile kaldi - evlendi. dort cocuk yurtlarda yasarken, banyosunu oradaki gorevliler yaptirirken kendi genc kocasiyla yeni cocuk büyütüyor. adam bosasa belki onu da kuruma atar. sey demisti bana "ben devletime güveniyorum, onlar en guzel sekilde bakiyorlar cocuklarima"

Evet malesef. Sadece boşanmış mı nişan atmışa bile kötü bakıyorlar. Burda yine iş erkekte. O dengeyi bulacak. Uğraşacak.

ya çok komikler hakketen
sanki evlenmemişse hiç ilişkisi olmadığının garantisi var, belki evlenmedi ama 100 tane ilişkisi oldu.

nasıl kafalar ama, pırıl pırıl.

Evet malesef. Sadece boşanmış mı nişan atmışa bile kötü bakıyorlar. Burda yine iş erkekte. O dengeyi bulacak. Uğraşacak.

İş erkekte bitiyor da erkeklerinde kafası nasıl çalışıyor anlamak mümkün değil.

çok üzüldüm umarım çözebilirsiniz.
evet benim için de konuşması kolay ama kendi ailemde gördüklerim yüzünden olur da sınanırsam katı davranmayı düşünüyorum. insan biraz da disiplinli ve prensipli olacak. ileride elbette değişebilir ama ben şuan bekar ve çocuksuzken bile birine ihtiyaç duymuyorum. belirli konuları kafamda çözüp kapattım. hayatımda biri var ama ona ihtiyacım olduğundan değil. cinsellik adına da aşk adına da bir açlığım yok. kendisi hayatımda olmak için çok çaba vermese ve bana iyi gelen birisi olmasa ben yalnız kalmaya kararlıydım açıkçası. çocuk olduktan sonra hele ki tek başıma bakmam gerekse seve seve yalnız kalırım sanki. neyse her an her şey olabilir. herkesin hakkında hayırlısı olsun. konu sahibi ve kızı dahil.

Allah yardımcınız olsun tabiki öyle. Ama biz burada “çocuklarım için” bosanmiyorum diyen kadınları yerden yere vurmuyor muyuz ? Senden boşanıyor çocuktan değil demiyor muyuz ? O zaman sanki onlar çocukları için boşanmamakta haklılar gibi bir sonuca varılmış oluyor sizin mantığınızla. Gerçekten çocuğunu görmeyen babaları anneleri hariç tutuyorum konudan. Onlar evlilik içinde de ilgisizdir zaten

Evet haklısınız o zaman çocuk yapmayacaksınız çocuk büyük sorumluluk ben babalar sorumluluk almasın demedim tabiki alsın.Ama önce çocuğunu ve kendini düşünüp sağlıklı ilişkiler kurmak zorundayız.Kadini kabul etmeyen kızını kabul eder mi?Çocuk annesinin evine nasıl gelecek?

çocuğum yok benim zaten...

ancak diyorum ya türkiyede kadınlar biraz da kendi ayağına sıkıyor bence.
14 yıl bakmış, belki evde yabancı bir erkekle yaşamaktansa kız kendisi babasına gitmek isteyebilir, babası da bi 14 yıl baksın yahu neden hemen bunu kutsal anneliğe zeval gelmesi olarak görüyoruz. kadınlar böyle yaptıkça erkekler sorumluluk almaz ki neden alsın?

ha konudaki erkek pısırıktır, kadın çocuğu "başından atmış"tır, bunlar olabilir ve hoş değil, benim kast ettiğim o değil.

Amin teşekkürler. Orda artı eksiye bakıyoruz işte. Çocuklar için katlanılacak kadar artı mı var eksi mi var? Bizde eksi vardı. Çocuklar için katlanılacak bir tarafı yoktu. Orda da mesela adam kumarbaz çocuklar için katlanıyorum diyor. E bu çocukların rızkını yiyor katlanılmaz. Tabi bir de boşanma sebebi de önemli konu sahibinin. Çok kötü biriyse çocuk nasıl emanet edildi falan.

Ne yazık ki çok az iyi baba var.Ataerkil düzene hala sıkı sıkı bağlı olduğumuz için babalar sadece getiren ama hiç birşey yapmayan insanlar.Tabiki gönül isterki babalarda bir anne kadar babada ilgilensin annelik kutsal degildir ama çocuk kutsaldır.Benim çevremde babalarına terkedilen çocukların çok mağdur oldugunu gördum .Anneler bakmak zorundadır demiyorum ama ne yazikki durum bu .

Böyle adam ve kadınların tekrar çocuk yapması engellense keşke. Kadın başka koca bulsa 5. Çocuğu da devlete bırakacak 6. Yapacak.

Konu sahibi evlat sizin hayat sizin. Ama bir erkek için evlat bırakılmaz diye düşünüyorum. Kızım 11 yaşında babası ne anlar kızımdan. Aldığı nefesi ben bilirim, saçını toplanmasından derdini anlarım ben doğurdum. Babası ilgilenir, oynar, gezdirir, ödevlerine yardım eder ama ergenlik çağında ki çocukların en çok anneye ihtiyaçı var. Ergenlik çağında olmasalar bile çocuklar en çok anneye ihtiyaç duyar. Bir anne olarak verdiğiniz kararı anlamam mümkün değil ama size mutluluklar.

Buraya bi konu açılmıştı. 15 yaşında kızı olan kadın biriyle evlenmişti. Kız istemiyordu evlenmesini. Kadın evlenip kızı anneannesine vermişti. Ve burada çoğu yorum kızı ergenlik tribi yapmakla suçlayıp, annenin de aşık olmaya hakkı olduğunu savunmuştu. O yorumları dehşetle okumuştum. Neyse ki size böyle yorumlar gelmedi.
Kızınızı bir adam için babasına bırakmışsınız. Adam da adam çıkmamış. Bile bile bu evliliği niye yaptınız ki zaten. Ailesi başından beri tavrını belli etmiş. Olmaması gereken bir evlilikmiş. Eş ailesini haklı buldum

Ne güzel işte isteyince oluyor demekki