• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu: eltim ve kaynım

valla benim de eşim gitti bedelliye ne annem de ne kv de kaldım
geldim mis gibi evime yattım uyudum
keyif yaptım bu ne ya
ben istemezdim şahsen

Ölüm var yaa tam yapancılar için çocuğun düzeni bozulmasın ama Anne bacı yı kabul etmemek nedir ve uyku için anlıyamadım
Allah iyiliginizi versin, güldürdünuz beni 😆😆
Ömrü billah küsüyorum demedim, annemlerle zaten evlerimiz çok yakın, 2 saat sonra gelseler iki taraf içinde hiç sıkıntı olmuyor ☺️☺️
Yada o uyuduktan 5 dk sonra bile olur.
Ama uyku saati gelmeleri demek, bizim için yeme içmeden, ruh haline kadar herşeyin bozulması demek 😊

mutlaka önünü al. abisine gitmeyi düşünüyo zaten bişey demiyim diye düşünme. söyle hatta iyi düşündün canım burda iki çocukla olmuyo böyle benimkine de bulaşır diye korkuyorum, hem hasta olmasa bile çocuk sonuçta o eğlenmek oynamak istiyor benimki uyuyamıyor de. şimdi sadece hastalığı söylersen hasta değilken geliyim diye düşünür.

ne insanlarla uğraşıyoruz allahım ya benim etrafımdakiler de böyle. ben asla kimsenin evinde rahat edemem kalamam kimse de bende kalsın istemem. ama nedense bizim gibilerin çevresine de hep böyleleri düşüyor. benim de eltim görümcem sürekli bizde kalma meraklısıdır mesafemi belli ettim de o kadar gelemiyolar allahtan. herkes kendi evinde kendi çekirdek ailesiyle kalsın arkadaş bu nedir. bi salın bi rahat bırakın insanları. ne meraklılar milletin evinde kalmaya.
Bakalim sabah ne olacak.
Akşam oğlu çok ağladı eşim için saat 9 10 arası.

Ben de bizim bebegin yanina geçtim saat 8 de.
Sinirden basım çatlıyordu zaten.
Neyse eşim de çok sinirlendi niye gitmiyor bu evine ya falan dedi.
Bakalim yarin için abisi gel demisti.
Sabah abine saat kaçta gideceksin isim var benim de diycem. Eğer gitmiycem derse de işim var benim sen abilere geç ayıp olur onlara da diycem.

Kaynın esıne soylemıstır sızde kalsın dıye de esın de senn gıbı habersızmıs gıbı davranıyordur. Yoksa kım eltısınde oylece kalır. Benm este yurtdısında. Ben annemde kalıyorum 1 aydır. 1 ayda kvye gecıp kalacam.kv baska sehırde ona gıderken gorumcemn oldugu sehırden gecıyorum.gorumcem de cahıryor gel ben de de kal 10 gun dedı cok kez ısrar ettı ennson tamam dedm ama uzun uzun kalamam kı 2 kızı var beni sevıyolar surkelı benle oyun oynamak ıstıyolar hıcte oturmuyolar e sımdı hamıleym oncrkı kadar ılgılenenmemde onlarla esıde adam nobete gıdıp gelıyor rahat edemez evde ben varken.dedım gorumceme gelırım ama 1 ,2gun kalrıım abla fazla kalamam dedm ınsanlar nasıl boyle hıc musaıt mısınz duzenınız bozulmasın vs dıye duusnmuyor kuruluyor kı ben smdı kvde nasıl kalıcam onuda bılmıyorm. bızım evde hep kız babam sofor dısarda kız kıza kalıyorum rahatca kvde hem kp hem bekar kaynım asla rahat edemem ama lanet olası esıtlik ruhum ve esımınde gonlu olsun dıye annemde nekadr kaldıysam kvdede okadr kalaym dıyorum. Bu kadın kaynı evdeyken bu ne rahatlık ya sız hazır sen burdayken kısa gırmeden su halıları yıkayaım su ıslerı yapayım yardım edersın de zaten ilk gun yaparsa yapar sonra topuklar🤣🤣
Yok kaynım dememiş bir sey.
Eşim de surekli.bu neden gitmiyor evine diuor ben de eşi için vermiyor galiba diyorum başlıycam eşine de ona da gitsin evine bu ne ya diyor.

Ya alıp bebekli eve getirene ne demeli, yazık bebeğine ömür boyu bu hastalıkla uğraşır bulaşırsa, kardeşimde var en ufak bir şeyde hasta olur. Doktora gidince doktor sigarayı bırak diyor düşünün hayatında hiç içmemiş. Biran önce gönderin.

Yok kaynım dememiş bir sey.
Eşim de surekli.bu neden gitmiyor evine diuor ben de eşi için vermiyor galiba diyorum başlıycam eşine de ona da gitsin evine bu ne ya diyor.
Acaba eşiniz mi konuşsa eltinizle? O mu söylese uygun bir dille? Bebeğinizin hastalanma ihtimalini filan söyleyerek? Yoksa gideceği yok gibi

Kaynın esıne soylemıstır sızde kalsın dıye de esın de senn gıbı habersızmıs gıbı davranıyordur. Yoksa kım eltısınde oylece kalır. Benm este yurtdısında. Ben annemde kalıyorum 1 aydır. 1 ayda kvye gecıp kalacam.kv baska sehırde ona gıderken gorumcemn oldugu sehırden gecıyorum.gorumcem de cahıryor gel ben de de kal 10 gun dedı cok kez ısrar ettı ennson tamam dedm ama uzun uzun kalamam kı 2 kızı var beni sevıyolar surkelı benle oyun oynamak ıstıyolar hıcte oturmuyolar e sımdı hamıleym oncrkı kadar ılgılenenmemde onlarla esıde adam nobete gıdıp gelıyor rahat edemez evde ben varken.dedım gorumceme gelırım ama 1 ,2gun kalrıım abla fazla kalamam dedm ınsanlar nasıl boyle hıc musaıt mısınz duzenınız bozulmasın vs dıye duusnmuyor kuruluyor kı ben smdı kvde nasıl kalıcam onuda bılmıyorm. bızım evde hep kız babam sofor dısarda kız kıza kalıyorum rahatca kvde hem kp hem bekar kaynım asla rahat edemem ama lanet olası esıtlik ruhum ve esımınde gonlu olsun dıye annemde nekadr kaldıysam kvdede okadr kalaym dıyorum. Bu kadın kaynı evdeyken bu ne rahatlık ya sız hazır sen burdayken kısa gırmeden su halıları yıkayaım su ıslerı yapayım yardım edersın de zaten ilk gun yaparsa yapar sonra topuklar🤣🤣
Iyi de kendi ailenizle esinizin ailesi esit olamaz ki rahat edemediginiz halde neden kaliyosunuz ki iki tarafa da ayni muameleyi göstermek zorunda degilsiniz bence

Cocugum yok henuz. Ama soyle bilmiyorum sanırım terazı burcuyum dıye🤷‍♀️ kendı annemı bugun aramıssam onun annesınıde illa ararım. Hatta ben esımın aılesını aradıgım gorustugum sıklıkla esım aılemle gorusmesın aramasın nıye benın annemı aramıyorsun gitmıyorsun dıye dert ederm. onada artık bunu alıstırmısım annesını kapatır benım annemı arar. Iste ızne gelmıssek kendilerinde kac gun kaldıysak bizimkilerde de okadar kalırız. Yanı bu sekılde arayı ıyı tutuyoruz hem bız annemlet kv hepimiz farklı sehırlerde yasıyoruz illa kı orya gıttıysek orayada gıdıyoruz. Kv dedı nerde rahat edersen orfa kal sorun olmaz dıye ama bugune kadr hıc sorun yasamadık kvnın koluda cok tutmuyor ne bılyım yardımcı olurum bıraz dıye dusundum.esımde asla zorlamaz kal kal diye. Oda dedı canın sıkılırsa gerı annenlere gecersın dıye zaten senede 1 2 defa zar zor goruyorum kvyı kpyı ılk defa uzun kalmıs olacam hem bıyerde uzun kalınca o kısılerın yuzunu net gorursun vs ya onu anlamıs dha ıyı tanımıs olurum 🤔 kayn daha 19 20 yasnda calsıyor kpde calısıyor zatende. benm rahat edemem derken sunu demek ıstedım mesela ben salonda yatmıssam kp kayın dıyelm arka odada yatıyolar e evden cıkmak ıcın salondan gecmelerı lazım ben uyanana kadr arka odadan cıkmıyolar onların duzenını bozucam dıye rahat edemem dedım onuda oda degsıtırr ıdare ederm. Aramızda esım dısında bag olsun olmasın ama benımsemisım ben onlarıda ailem olarak.esımınlede benm aıldm arasında benden baska bag yok ona kalırsa ama benm aıleme yaptıklarını ne kadr deger verdıgnı nasıl saydıgını anlatsam ınan sen onun aılesıne fazla yabancı kalmıssın dersınz. Ondan bu duzennı bu samımıyetın gergınlıge donusmesını Istemıyorm esıt takılıyoruz. Bakarım belkı sorun olur ilk ve son gıdısım olur bellıde olmaz. Uzun uzun yuzyuzr gelmeden bılemem 1 yıllık evlıyım bu surede 1 2 defa kısa kısa kaldık cok vakıt gecirmedigim ıcın tam anlamıyla kaynasmadım nsıl olacak gorecez🤷‍♀️😥😥
Siz memnunsaniz diyebiliriz.

Yani artık pes dedim.
Eltimin eşi askerde (bedelli) köye bıraktı 30 aylık bi oğulları var. Neyse çocuk köyde tabiki hasta olmuş. Eşimi aradi eltim abi çocuk hasta bizi hastaneye götürür musun? Tamam dedik tabi ki eşim aldı götürdü çocuk bronşit olmus. Anaaa bu bize yerleşti. Gitmiyor hanımlar.
2.5 aylik bebeğim var ve bronşit bi cocuk var evde 3 gündür.
Yatak odasına hapsolduk resmen.
Evi yuruyerek 10 dakika uzakta.
Ne yemeğe yardım ediyor ne temizliğe.
Cocuk durmuyor bebek.bebek diye.
Öksürüyor falan
Kendi de grip.
Deliricem...!!!
Uyutuyorum çocuğu gidiyor çocuk uyandırıyor aa bebek diye.
Kendisi tv izliyor vs.
Eşim ve ben şoktayiz. Gel kal demedik.
Kaynım demis onlarda kal gitme diye galiba. Ama daha 1 hafta var gelmesine.
Bunu hep yapıyor vardiyalı çalışıyor nöbetçi olduğu gün bize bırakıyor eltimi ki defalarca memnuniyetsizligimizi dile getirdik.

Nasıl başa çıkıcaz veya da çıkılır?
Evdeyim doğum izni vs.
Ve bebek varken gerçekten hoş olmuyor evde yatılı misafir.
Rahatlığa ne diosunuz.De ki canım bebeim daha kucuk bronşit bulaşıcıymış.Evinde bakarsan mutlu olurum.Arsız yuzduzler.Nefret edıorum yemın ederım böyle insanlara tahammulum yok

Evimdeki insana bişey demezdim. Bir hafta dişimi sıkardım. Sonradan bu şekilde kalınmasının mümkün olmadığını dile getirirdim yada o imkanı sağlamazdım sizin yerinizde olsam. Geldikten sonra kovmak nazik bir şekildede olsa olmaz.

Mantıklı ya...
En iyisi ciddiyim postalamak.
Eşi.biraz sıkıştırıyor tek kalamyacaksin evde diye...
Valla en iyisi abisine postalamak.
Ciddiyim daral bastı bana.

Evde tek kalamiyor diye sizde kalmak zorunda degil. Bizde kalabilirdi ama bebegim 2 aylik bu hastalik bulasici malesef bizde kalamaz. Anasina abisine yengesine vs birakin gitsin ya. Uc bes konusur susarlar. Siz hic orali olmayin. Bastan tavrinizi koymazsaniz surekli somurulursunuz. Pardon 3 gun sizde kaldi geri kalan gunlerde de abisi bakiversin.

Baskasina ayip olacak diye kendi bebeginiz hasta mi olsun yani? Ne kadar sacma. İyilik etmis almissiniz eve ama bulasir diyip yollamaniz ayip degil.. once kendi bebeginiz ve aileniz, sonra baskalari. Bunu anlayamayan da zaten kotu niyetlidir. İstediklerini desinler. Dedigim gibi evin hanimi sizseniz o evin misafir vs kurallarini siz koyacaksiniz. Eger bastan boyle yaparsanizz herkes o sinirlari ihlal eder dha sonra her seyi deme hakkini da kendilerinde bulurlar. Tavriniz net ve uslubunuz kibar olursa sorun olmaz

Konu sahibi açıkça söylese de anlamaz gibi

eşim abimde kal dedi der geçer

tek çözüm X yemek yap X ev süpür diye iş buyurmak bebeği de gerekçe gösterip ama o zaman da hasta halimle iş yaptırdı olur işte

ben sana bu sene başıma gelen olayı anlatayım

bayramda yazlıkta idik yazlığı kiraladık ve gittik

görümcemler bunu biliyordu, biz onların izin zamanını vs de biliyorduk ama gelin asla demedik

hatta evin fotosunu göstermedim mevkisini vs söylemedik vs vs

neyse bayramdan bir kaç gün önce enişte bey yazdı watsapptan bayramda evde iseniz size geleceğiz diye

ben de ona cevabi olarak evde değil tatildeyiz yazdım

özetle gelme dedim

o da bana onu biliyoruz tatildeki evinize diye cevap attı

cevap vermedim bile gülücük attım geçtim normal şartlarda buyurun gelin demem gerekir eğer gelmesine onay versem

neyse bayram sabahı gözümü bir açtın size geliyoruz konum atın

dırının çok sinirlendim ama elden gelen bir şey yok

akşamüzeri biz plajda iken geldiler işte onu bunu getirdik dolaba koyalım modunda

geldiler 3 gece kaldılar ama bir bana sor ne kadar sinir olduğumu

bu arada da kedimden de rahatsızlar hayvanın da huzurunu kaçırdılar ay kumu pis vay tüyü modundalar ama davet edilmedikleri halde gelip kaldılar

oğlum bile oh gittiler dedi ki onları aslında çok sever

anlamayan insan o kadar çok ki

bir de bizimkilerle konuşsan mangalda kül bırakmazlar dünyanın en örnek insanıdırlar

Ya su an saskinlik ve kizginlikla okuyorum.. benim anlamadigim emrivaki is mi olur niye gelmeyin musait degiliz biraz uzaklasip kafa dinlemek istiyoruz esimle falan demediniz?

Baskasina ayip olacak diye kendi bebeginiz hasta mi olsun yani? Ne kadar sacma. İyilik etmis almissiniz eve ama bulasir diyip yollamaniz ayip degil.. once kendi bebeginiz ve aileniz, sonra baskalari. Bunu anlayamayan da zaten kotu niyetlidir. İstediklerini desinler. Dedigim gibi evin hanimi sizseniz o evin misafir vs kurallarini siz koyacaksiniz. Eger bastan boyle yaparsanizz herkes o sinirlari ihlal eder dha sonra her seyi deme hakkini da kendilerinde bulurlar. Tavriniz net ve uslubunuz kibar olursa sorun olmaz
Işın tuhafı biz denemedik kal diye. Kendi kaldı.
Dedik hadi ilk gün akşamdı ondan kaldı.
4 gün oldu ya.

Ayyy midem kalkti resmen ne eltiymis o
bende bugun eltime gittim ilk defa evliler 3 aylik kaynim rahatsizlanmis gecmis olsuna
kv vardi oda gelmis
onlar 1 saatligine hastaneye gittiler cayi koymustu eltim kv demledi bardaklari hazirladi cay onumuze bi geldi cicekli bocekli bardaklar gitmis gunluk bardaklar gelmis sasirdim tepside ki hazirlanmis bardaklari degistirmis eltim bunu dert ettim taktim kafaya senin eltin baya baya genismis
eltimle de aramiz iyi olmasina ragmen
Ne zoru var acaba sizle!Bardak yahu bardak.Demekki özentili değilim imajı çiziyor hasbam.Üzülmeyin ve sakin güvenmeyin.Kendini belli etmis

aslında bu sıkıntıları hep açık ve net olmadığımız için yaşıyoruz, karsina al açık ve tatlı bir dille bak elticim halimi görüyorsun bebeğim çok küçük sen de aynı aşamalardan geçtin ben biraz zorlaniyorum sen yabancım değilsin misafir sayılmazsın gelmişken bana yardımcı olur musun , böyle yuzsuzluge böyle netlik gerekir hem kusemez de alinamaz da kaldı ki keşke alınsa bozulsa felan ama sanmam

Ne dusuncesiz ve yuzsuz insanlar var hey yarabbim. Acik acik bebeginiz icin endiselendiginizi ve baska yerde kalmalarini soyleyin. Kuserse kussun. Hadsiz. Bizde eltimle bir ara ayni sehirde kaliyorduk kv kp her sene uc ay kalmaya geliyorlardi bir onlara bir bize. Bize geldiklerinde zirt pirt eltimi ve iki cocugunuda yatiya getiriyorlardi esi gorevde oluyor diye. 70 metre kare evde 8 nufus kaliyorduk. Ustelik yeni evliydim. Aklima geldikce cinleniyorum. Sonradan duydumki ileri geri konusmuslar baskalarinin yaninda biz gidiyoruz diye surat asiyor diye. Gelde delirme. Bir sonraki sene yine kisi bizde gecireceklerini soylediklerinde ben cinnet gecirdim tabi esimle cok buyuk kavga ettim geliyorlarsa suyunu cikarmadan gelsinler dedim iki haftadan fazla kalmayacaklar. Aradi annesine aynen boyle soyledi. Adim yine cikti kaynanasi kayinbabasi korkusundan gidemiyor diye :KK70:
Sirf merakimdN soruyorum ogullari bekarken kisi nerde geciriolarmis. Rahatliga bak

Back
X