• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu: eltim ve kaynım

Konu sahibi açıkça söylese de anlamaz gibi

eşim abimde kal dedi der geçer

tek çözüm X yemek yap X ev süpür diye iş buyurmak bebeği de gerekçe gösterip ama o zaman da hasta halimle iş yaptırdı olur işte

ben sana bu sene başıma gelen olayı anlatayım

bayramda yazlıkta idik yazlığı kiraladık ve gittik

görümcemler bunu biliyordu, biz onların izin zamanını vs de biliyorduk ama gelin asla demedik

hatta evin fotosunu göstermedim mevkisini vs söylemedik vs vs

neyse bayramdan bir kaç gün önce enişte bey yazdı watsapptan bayramda evde iseniz size geleceğiz diye

ben de ona cevabi olarak evde değil tatildeyiz yazdım

özetle gelme dedim

o da bana onu biliyoruz tatildeki evinize diye cevap attı

cevap vermedim bile gülücük attım geçtim normal şartlarda buyurun gelin demem gerekir eğer gelmesine onay versem

neyse bayram sabahı gözümü bir açtın size geliyoruz konum atın

dırının çok sinirlendim ama elden gelen bir şey yok

akşamüzeri biz plajda iken geldiler işte onu bunu getirdik dolaba koyalım modunda

geldiler 3 gece kaldılar ama bir bana sor ne kadar sinir olduğumu

bu arada da kedimden de rahatsızlar hayvanın da huzurunu kaçırdılar ay kumu pis vay tüyü modundalar ama davet edilmedikleri halde gelip kaldılar

oğlum bile oh gittiler dedi ki onları aslında çok sever

anlamayan insan o kadar çok ki

bir de bizimkilerle konuşsan mangalda kül bırakmazlar dünyanın en örnek insanıdırlar
Hay maşallah,eniste pişkinliği gecmis,dibi tutmuş:olamaz:

Ben bunu yaşasam söylerdim al çocuğunu git diye sanırim,kimse kusura bakmasında.
2.5 aylık bebek habire uykusundan uyandırılıyor,yetmezmiş gibi uyandıran hasta.
Hastalansa bebeğiniz ilac bile kullanamaz.
Söyleyin,başka kalabileceği yerlerde varmış gitsin yanu bu ne?
Kalksa çocuğuna baksa,size de yeme içme konularında yardım etse amenna idare edilir ama bu rahatlıkla olmaz.
Gitti.
Köyde.

Akraba, akrabanın eziyetin çekecek sanki bir sen çekiyorsun, çok abartmışsın, çekeceksin yok öyle burası Amerika değil, kültür yapımız, ortadoğu
Benim kültürümde yok bunlar.

Sizin kültürünüzü bilemem.

Beyaz Türklerdensin o zaman normal çoğunluk katlanmak zorunda kalıyor bu hep maddiyat ve çaresiz ile alakalı, halk zaten fakir
ne alakasi var halkin fakirligiyle.bunun caresilikle maddiyatla alakasi yok.kabul etmek istemeyen tepkisini gosteriyor.benim maddi acidan bi sikintim yok ama hic kendimi savunamam.

Benim kültürümde yok bunlar.

Sizin kültürünüzü bilemem.
Valla arkadas yorumunda hakli, Turk kulturunden degil misin sen? Degilsen o baska ama bizde heleki gunumuzde millet kimi yontabilirse yontuyor. Kim kimi kullanirsa yani..

halbuki Osmanli zamaninda dusunun iftara davet ettiklerindr birilerini diş kirasi niyetine para verirmis ev sahibi.. boyle asil bir gecmisten boyle bir zamana geldik ne yazikki..

Yani ozunde iyi bir kulture sahibiz ama herseyde oldugu gibi onunda suyunu cikardik

Ha avrupada kimse bunu kabul etmez direk kapiyi gosterirler, iste bu da kultur farki

Sen niye kendını paralıyorsun ki ufacık bebeğin varken ver eline makinayı vileda kovasını silsin süpürsün. Akşamada ben uykum var de yemekliklieri cıkart mutfaga canım su yemeği yap madem birlikte kalıca işleri bölüşelim de söleyin çatır çatır ya nıye susuyorsunuz kendi evinizde. Benim eşimin arkadaşının karısı bize geldiğinde ıyy her yer köpek kılı demişti verdim eline süpürgeyi buyur rahatsız olduysan süpürebilirsin demiştim bir daha gelmedi. Korkmayın bu kadar ya konuşun siz üzüleceğinize o üzülsün ufacık bebeğinizi hasta edıcekler gönderın evınızden acıl bısey olursa eşiniz gider bakar.

Konu tatliya baglanmis neyseki..benim kizim 15 gunlukken gorumcem 8 yasindaki kiziyla geldi ,15 gun zor dayandik.g idinde diyemedik..sizi anliyorum.. tepeleme bir bavul esya getirmis ici plaj kiyafetleri dolu,esim ne plaja nede disarida yemege dahi goturmedi..karimi evde tek birakmam dedi,onada bozuldu tabii.. kizimi uyutmadilar bi ,,neden uyuyoki ne gerrk var diyodu gorumcem ! Lohusa (sezeryanli)halimle yemekleri yaptim onune koydum,evin temizligini yaptim,is bolumu yapalim bari dedim..ben yegenime bakcam y.odasinda dedi..kizimi aldi goturdu temizlik bitene kadarda cikmadi.. 8 yastaolsa cocuk daha kizimi uyandiriyo,canini acitacak sekilde mincikliyo gorumcem hic ikaz etmiyo kizina falan geride kaldihepsi neyseki..

Bir konuda katilmiyorum bazi msjlarinizda yetistiginiz kultur ve soyagacinizi esiniz ve ailesine karsi ustun gosterme gayretiniz hic hos degil.. bunu umarim dile getirmiyorsunuzdur ozelikle esiniz kirilip incinebilir

Cerkesler cerkezim demez,ve simdi gercekten sasirdim,cerkesler misafire düşkündür,arti akrabasina çok değer verir.Söyleyeceğini nezaketle soyler.
Karşımızda nazik insanlar olmayınca nezaket bir ise yaramıyor maalesef.
Ayrıca misafiri haddini bilecekse severim .
Aksi durumda kimse sevmez.

Back
X